Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nekiláttam egy áram kőr tervezésének az Eagle programmal próba képen és egész jól sikerült addig míg a teli földet létre kell hoznom mert videón 2 réteggel lett csinálva nekem ilyen nincsen és ebben szeretnék kérni kis segítséget hogy hogyan tudom ezt a réteget létrehozni h működjön. De nagyon jók a bemutatók!!!
Melyik két rétegre gondolsz? Én mindig a Bottom réteget szoktam használni, azon hozom létre a poligont, és kötöm össze a GND-vel. A Top réteg jöhet(ne) még szóba, ha kétoldalas, vagy felül is árnyékolt panel kell(ene), de szerintem Neked nem ilyen kell.
Én is azzal próbáltam megcsinálni ,hogy átírtam GND re de nem kötötte össze a föld fóliákat a kitöltéssel pedig a fóliákat is átneveztem ahogy a leírásokban láttam.
Ez lenne az a panel amivel kísérletezek és hiába vannak a vezető sávok nevei átírva stb nem köti össze a kitöltés a forr GND pontokat.
Ezzel kapcsoltban szeretnék segítséget kérni tapasztaltabb szakembertől.
Egy kicsit belejavítottam A ( poligont is át kellett nevezni gnd-nek) valahogy így gondoltad ?
Köszönöm a segítséget így gondoltam igen!Leírnád ,hogy mit rontottam el és hogy hol tudom magát a polygont átnevezni?A vezető sávokat és a Bottom réteget átneveztem de ezek szerint nem volt elég.
Ráklikkelsz a name ikonra -aztán a poligon keretére
és az ablakban átírod .. Ja és nézd meg a D1 mindkét kivezetését , az egyik nincs bekötve sehova !
Sziasztok!
Azoknak egy kis segítség, akik még harcolnak a polygonokkal és felületek kitöltésével. Talán segít. Parancsoljatok.
Helo
Sajnos valamiért azt írja nekem az eagle, hogy inkonziens a kapcs. rajz és a nyákterv. Meg lehet valahogy oldani, hogy újra szinkronba hozzam? Hozzáteszem free verziót használok...
Ne haragudj de siettem, hogy beérjek melóba, és nem kerestem vissza, legközelebb nem fordul elő...
![]()
Rendben, el van sikálva.
![]() ![]()
Egy kis segítséget kérnék!
Egy alkatrész lbr-t keresek! Az ic neve HD61830, ez egy qfp60-as (fp-60) tokban lakik. Ha csak egy ilyen tok lenne valakinek meg, az is jó lenne, tehát üresen is jó lenne csak maga a qfp60 tok. Mellékelek egy fotót hogy milyen az alkatrész. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012
Sima QFP-60-at találtam, de most látom csak, hogy ez nem a sarkoknál kezdi a számozást illetve nem 1x1 arányú
![]()
Kösz, hogy nézted! Én sem találtam sehol. így berajzolgattam magam (úgy-ahogy), majd ha megjön az ic, akkor igazítok még rajta, ha kell!
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy a rajzkeret fejlécét hogy kell kitölteni? Az Anderung, Datum, Name mezőket sikerült kitölteni, de a kacsacsőrös részeket (Kunde, Norm stb) hogy kell? Előre is köszi.
Üdv.
A kérdésem a következő, amire egy egyszerű választ várnék, mivel én nem vagyok az. ![]() Van két különálló boardom, nincs egyikhez sem schematic, mindkét board két külön fájlban van, természetesen mind a kettő eaglevel lett megtervezve, szóval a fájlformátumuk ugyanaz. Hogy tudom én ezt a két boardot egy boardba varázsolni? (úgy képzeltem el, mint egy kép bemásolása, és a másik képszerkesztőbe pedig beillesztés.) Szép lenne, ha ez működne. Ha nem sikerül megoldást találnom, akkor kénytelen leszek lemásolni a boardot kézzel, a másik boardba. ![]() Egy kis motiváció: Ha sikerül ezt megcsinálnom, a készülő cikkemben a Te nicked is benne lehet. ![]() Köszi. Üdv.Tomi A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
Üdv Pulyka!
Kérdésedre van egy egyszerű megoldás. A részleteket a mellékelt dokumentumban találod. Jó munkát.
Szia!
1. hoz létre egy új board-ot (pl.: ketpanel.brd) 2. Abban az ablakban Fájl/megnyitás és megkeresed az egyik panelt. 3. Kijelölöd az egész tervet group eszközzel és utána cut group(oldalt rámész az ollóra jobb klikk terven) 4. Fájl/utolsó megnyitás/ketpanel.brd 5. Paste parancs és elhelyezed. 6 Abban az ablakban Fájl/megnyitás és megkeresed az másik panelt. 7. Kijelölöd az egész tervet group eszközzel és utána cut group(oldalt rámész az ollóra jobb klikk terven) 8. Fájl/utolsó megnyitás/ketpanel.brd 9. Paste parancs és elhelyezed a másik mellé. 10. Save és vigyor ![]() Remélem jól írtam így emlékezetből ![]()
Szia!
Ez tényleg probléma mentes. Én akkor szoktam csinálni, amikor különböző nyákokat egy közös fájlba teszek, hogy egyszerűbb legyen a film készítés. Megnyitok egy üres BRD fájlt - hogy ne veszélyeztessem az eredetiket, és ide másolom be a többit. Mégpedig, kijelöl, másol, cél fájl megnyit és beilleszt. Nem árt viszont, a kijelölés előtt az összes layert láthatóvá tenni. Legalább is nálam már történt ebből "baleset". (Eagle 5.11) Üdv, Pluto
Bocs, de nem láttam, hogy már megelőztél.
Senki nem tudja?
![]() Ti hogy szoktátok? ![]()
Szia.
Köszöntem szépen, Te vagy a "nyertes". ![]() Azt hittem, hogy a "cut" az kivágás. Én pont ugyanígy kijelöltem az egész board-ot, csak és a "copy"-val próbálkoztam, ugye az a másolás. ![]() Elektrocad: Ha a Te csatolmányodban is ez benne lett volna, akkor elnézést kérek. Tinky 3. ; 4. ; 5. pontja húzott ki engem a gödörből. Köszi. Üdv.Tomi
Ezekre én is kíváncsi lennék.
Na!!! Útána olvastam és rájöttem
![]()
Üdv Pulyka!
Idézet: „Elektrocad: Ha a Te csatolmányodban is ez benne lett volna, akkor elnézést kérek.” Kérlek olvasd el figyelmesen a csatolmányban lévő leírást és meglátod, mi a különbség a "copy - paste" és az "import" között. Természetesen a copy-val is megoldható a problémád, de az "import" paranccsal ez sokkal elegánsabban oldható meg, sőt a másolt alkatrészek számozása is választható. Ez a funkció, ill. a leírásban olvasható használata sok, drágább NYÁK tervezőben már régen használatos volt, az Eagle-ben a 6-os verziótól használható. Azért is küldtem a csatolmányt és nem csak pár mondattal írtam ide le, hogy lásd a különbséget. Ez egy viszonylag új funkció a programban, sokan még nem ismerik, talán azért nem javasolta más. A másik oldalról pedig szerintem sokkal egyszerűbb egy fájlt importálni, mint egy másik ablakban kijelölgetni és másolgatni. Ha meg több brd-t kell egybe másolni, akkor jön elő a tényleges előnye. Végül is Te tudod, melyik áll neked jobban kézhez. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Ez (a képen) linuxos verzió? Vagy Win7 alatt használsz ilyen ablakokat?
Win7 (sokk különbség van a linux és a windows-os verziók között?)
Szia.
Igen igazad van hogy a te általad javasolt módszer sokkal szebb. De ezt csak 6-os verziótól támogatja. Én pl.: 5.10-est használok ez nem támogatja az importálási lehetőséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |