Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Szivesen majd még gondolkodom hátha eszembejut valami
Visszakanyarodva erre a témára.
Triggerre mit akasztok? (hamar járt a szám, előbb elolvasom ezt: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/idozitok_epitese_555-el.html?pg=2 )
hát oda a motor + felét. így amikor elveszed a gázt akkor lesz egy villanás a kipuffban de ide is kell dióda
Ezzel a kis géppel, megízlelheted a repülés élményét: le-fel-jobbra- balra-előre esetleg hátra? Te döntesz! És végre, az irányítás is a Te kezedben van!
Továbbfejlesztett gyroszkópja segítségével, akár egy gyermek számára is könnyedén irányítható, bár leginkább a gyermeklelkű felnőtteket célozta meg tervezője; beépített lithium akkumulátorral rendelkezik, melyet a távirányítóról, és a mellékelt usb kábel segítségével akár számítógépről, laptopról, átalakító segítségével 220v is feltölthetünk A távirányító segítségével stabilizálhatjuk a gép mozgását, be+ki kapcsolhatjuk az oldalvilágítást és a keresőfényt, innen vezérelhetjük a repülési irányt, állíthatjuk a repülési magasságot, és a turbo gomb segítségével továbbnövelhetjük a gép sebességét is (profibbaknak!)
Sziasztok S.O.S
Segítséget kérnék Opel Astra H szeretnék erősítőt m ládát beszerelni a gyári Opel Cd30 Mp3 fejegységhez csatlakoztatva.Minden ok volt addig /minden beszerelve kábelezve/amíg a jel lekötéséhez érve lefagytam .NEM lenne kifele jel ezen a fejegységen???? Elörre is köszi minden segítégért
Üdv. Nektek!
Érdekelne egy bizonyára nálatok is probléma ütköző dolog. Azaz adott két hármofázisú moci és egy szabi hogy kössem be vagy érdemes két szabival meghajtani a motorkat. Sok helyen olvastam hogy szabinál nehezen jön szinkronba a két moci. Na de akkor ha két szabi van akkor hogy kell bekötni tehát jó a motorhoz A B C az rendben táp gondolom párhuzamosan aksira,de a BEC és a vezérlőjelet hogy kössem a vevőbe? érdekelne nagyon a válasz,köszi előre is!
Simán párhuzamosan kötöd a vevőből jövő jelet és egyszerre vezérli mindkét szabit. Ennyi.
Igen de az 5V hova kössem mert ugye kell vissza a vevőnek. vagy csak az egyiket kössem be. Azt hittem bonyolultabb
Csak az egyiket kösd be. Egyik szabályzó táplálja a vevőt és kész.
Köszi szépen,Sokat segítettél gondolom mikor a szabi beállításnál kell az akku fesz mondjuk 3C megy az egész akkor 3C re állítom. Köszi mégegyszer!
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni versenyhajó test készitésében? Tanácsokat, információkat és segitséget gyüjtök. Milyen anyagbol csináljam meg a sablon vagy magát a testet hogy csináljam? Hány réteg üvegszövetböl? Köszi előre is Üdv.:Tamás
köszi szépen. Igazán sokat segítettél!
Hadd kérdezzem, meg aki tud legyen kedves segiteni abban , hogy egy verseny hajónak a testjét hogyan csináljam meg?? Magát a sablont???? Szóval hogy hogyan csináljam meg a sablont amiröl le tudom venni az eredeti hajó testem alakját formáját stb..??
Hogyan kell egy CD ROM-ot arra bírni, hogy ki-be menjen a tálcája folyamatosan?
Egy modell mozgatását kellene megoldanom vele. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
pl. egy 555-el felépített astabil multivibrátor kapcsolgatná az eject gombot...
Üdv Inhouse
Hm azóta szétszedtem. Az elektronikai panelt eldobtam. Maradt a motor és a mechanika. Olyan kapcsolás kellene, mely a motorra jutó feszültséget bizonyos időközönként megcserélné.
Sziasztok!
Azért nyitottam új topikot mert nagyon sok guglizás utána sem találtam számomra megfelelő, mondhatni semmilyen megoldást. Tehát a problémám a következő: Rendelkezésemre áll egy kis RC autó amiben szeretnék motort cserélni azonban a jelenlegi 4x1,5V nem elég a két új motornak. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy a vevő panel továbbra is kapja ezt a 4x1,5V-ot viszont a két motor 9V-ot kapjon, mindezt úgy, hogy nem sül ki a panel. A válaszokat előre is köszönöm.
Siman mehetett volna az RC modell kategoriaba. Mindegy.
En ugy csinalnam, hogy betennek 9V-os akksikat, az elektronika ele meg betennek egy 7806-os stabIC-t.
Hali. Kis segítséget kérnék, van egy elektromos s107g típusú helim. A gond az hogy az aksi kezd meghalni és szeretnék valami "troll" tuningot eszközölni rajt. A gép 3,7v-rol megy 150mAh-es az aksi. van hozzá egy 200-as is de azt is keveslem. Az ötlet az hogy egy telefon(agy valami hasonló) 1500mAh-as aksiját kötném rá. természetesem tudom hogy a súly az jóval több lesz de talán még orvosolható lessz. A kérdés pedig hogy ezeknek az elektronikája milyen feszültséget bír és a nagyobb áramerősség mekora gondot okozna és mit lehet vele kezdeni hogy passzoljon.
Ha a feszültség azonos, az áram sem lesz több. Csak az üzemidő változik.
Halli...Még mindig a kis s107g elektromos heli-nél tartok... az akumlátor megvan (3,7V 930mAh telefonbavaló aksi ) volt az eredeti aksin egy kis lapocska pár smd alkatrésszel (nem látom mijen vacakok ezek egy 6 meg egy 8 lábas ic és 3 ellenállás, mást nem tudok leszűrni mer nagyon pici) gondolom nem árt ha az megmarad. rákötöttem az aksit és semmi reakció.. talán jobb ha nem használom azt a kis lapot?... vagy valamit tönkrevágtam benne?
Sajnos meghalt a multiméterem és semmit nem tudok visszamérni vagy leellenőrizni...Én naív meg elképzeltem lekötöm rákötöm és repül a röpüllő :/ Megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni.. ilyesmiben nam vagyok képben
Tegyél fel egy képet róla. Lehet, hogy a töltés vezérlő elektronika. A telefon akkura nem kell, mert ott a telefonban van.
Az IC-ken van felirat? Azt ugyanis nem látom.
próbáltam zoomolni de nem sikerült leolvasnom még nagyítóval sem sikerül rendesen de talán 8205A Z1D28 a nagyobbikon, a kicsin lévőből viszont még csak tipelni sem tudok
Ahogy sejtettem. A töltés vezérlő elektronika. Bővebben: Link Kihagyhatod, ha a gépen kívül töltöd az akkut.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Köszi
de ettől még mennie kellene a röpcsinek... egyébként szeretném a gépen belül tölteni.. az aksiban van valamenyi energy a ledeknek tuti fel kellene villanni rajta amikor rákötöm... nincs sok ötletem.. talán megróbálom a kis "lapocska" nélkül.. egy próbát megér... még anyit segíts légyszi hogy ezek +3,7 és 0-al mennek nem pedig +3,7 és -3,7 V-al.. csak mert a telo aksiján 3 láb van +/-/0 szóval akkor a találgatás helyett mi a helyes megoldás?
Nincs dupla táp a telefonban sem. Nem tudom pontosan miért van három lába, de a telefon is csak 3,7V-os. A gépben töltés elektronika nélkül az akku robbanásához vezethet.
tettem még egy próbát mielött szétkapom... most volt reakció de ezt sem nevezném pozitívnak a kis led megint nem villant fel de a motor beindult úgy hogy a távirányító ki is van kapcsolva...
és kb egy másodperc után égetően forró lett a töltőelektronika... lehet mégse paszol neki a 900mAh?
Gondolom a régi akku jóval kisebb volt. Bár a bekötésné is elhibázhattál valamit, mert nem szabadna a motornak mennie a távirányító nélkül.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Na de akkor ha két szabi van akkor hogy kell bekötni tehát jó a motorhoz A B C az rendben táp gondolom párhuzamosan aksira,de a BEC és a vezérlőjelet hogy kössem a vevőbe? érdekelne nagyon a válasz,köszi előre is!
Sajnos meghalt a multiméterem és semmit nem tudok visszamérni vagy leellenőrizni...