Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Frekvenciaváltó 1-ről 3 fázisra
Témaindító: gabor.szecsenyi, idő: Aug 18, 2007
Témakörök:
Szia!
Ha le van kötve a három izzó, akkor világít a LED?
Igen, akkor is világít a led, ha lekötöm róla az izzókat.
Az adatlap szerint két oka van a hiba led világításának, egyik a túláram a másik az UVCC tehát e kettő körül kell keresni a hibát. Az UVCC csak is a tápra terjed ki ami az ic-t táplálja és az alsó IGBT-ket hajtja, a felső oldalra (bootstrap) nem! Ha a táp tökéletes átnézted lemérted akkor az áramérzékelés részt kell átnézni.
Kimértem a feszültségeket, 5 volt oké, 320 rendben, 15 volt az csak 14,5. Lehet a műszerem nem valami stabil. Az áramérzékelés az a poti utáni rész ugye?
Háromféle kapcsolási rajzból összeollóztam egy képet. Hová kell kötés, hová nem? Nem tudok ezen eligazodni. 91K ellenállás kell vagy 9.1K ? Tudna nekem valaki egy javított rajzot ami biztosan működik?
Az 5 volt az lényegtelen neki, a 15V lényeges de ott sem az érték hanem a stabilitás mivel az rángatva van az alsó fetek nyitásakor és a bootstrap kondik töltésekor annak 14.5V-al is menni kell de lényeges hogy azt tartsa, ezért kell oda nagyobb kondi az ic közelében. Az áramérzékelés a sönt ellenállásnál kezdődik az ic bemenetén az értéke nem lehet 0.5v-nál nagyobb.
Így hirtelen itt az eredeti IRF által tervezett.
http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-985.pdf
Akkor ott lesz a hiba, hogy a 0,33 Ohmot én rákötöttem a negatívra. Akkor az egész IC-n keresztül kapnak negatívat az IGBT-k?
NEM! Ezek szerint az eredeti is hibás, azt jól kötötted annak a negatívra kell menni. Na mindjárt megnézem.
Egyébként ezen az oldalon is találsz egy helyes IR2130 bekötést
http://majki.atw.hu/ Az ellenállásnak (0.33) mindenképpen negatívra kell menni. A CAO , CA- lábak elhanyagolhatóak hiszen az egy műv. erősitő be/kimenetei külső árammérő/áramérzékelés -hez, persze ha használod akkor nem de attól biztosan nem fog kigyulladni a FAULT led.
Nekem a bal felső ábra tűnik helyesnek.
Azt építettem meg, az a Király László féle.
Hát sajnos ennél többet nem tudok javasolni. Ha nekem kéne hibát keresni megnézném külön az IR2130 és IGBT áramkört, kézzel földre húzva a HIN/LIN lábakat és nézni hogy nyitnak e az IGBT-k.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Köszönöm a segítséget. Ha rá van kapcsolva az órajeles rész akkor halványan világít a hibajelző led, ha 2130-as tápot kap akkor meg teljesen világít. Szerintem az órajeles résszel lesz gond. Szerintem AVR lesz ennek a vége. Valaki az előző oldalon írta, hogy szűrni kell a kimenetet a nagy frekvencia miatt. Majki kapcsolásában nem láttam kimeneti szűrést csak bemenetit. Elég lesz az is?
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
Nem szükséges szürő a végére ugyan én raktam de attól még mennie kell!
Felesleges AVR amikor készen kapható kitesztelt chip erre MC3PHAC- a neve, a szükséges funkciókat tudja és olcsó. És itt már páran használtuk! Igazából a meghajtás nem tudom hogy tud e hibajelet kiváltani. Leírtam mindkét okát a hibajel kigyulladásának és ebből egyiket sem tudja a vezérlés előállítani. (UVcc/Túláram). Viszont ha procit használsz ott szürni kell a proci tápját.
Szia !
Mi újság az MC3PHAC-okkal ?? András
Már megvannak a "jó példányok". A gyorsteszt alapján. (tápfesz láb dióda vezetés) ez az igazi. Az előző az egy hamisítvány volt. Hamarosan kipróbálom. Kell egy néhány órás szabadidő, mert a nyákot is eléggé megkinoztam ezelőtt. Nem akarom ez miatt elszúrni. Szerintem ez egy jó és praktikus, továbbá olcsó megoldás frekvenciaváltóra. Mindenkit csak bátorítani tudok. IGBT intelligens modul és MC3PHAC kombináció. Ha "homokszemekből" építkezünk, több hibát véthetünk és nem biztos hogy olcsóbb. Az építés örömét elaprózni, -300V környékén meggondolandó...
Ha készre szerelem jelentkezek.
Nos, "cincog" az MC3PHAC(vdwe), nem volt bonyolult életre kelteni...A végfokozattal még hátra vagyok. Ezzel egy kicsit körültekintőbben járok el, nem biztos, hogy most a végére járok...
Majd jelentkezek... A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
Oksa, csak azt ne nézd meg belűlről!!
![]() Ezek szerint rosszakat kaptál ??
A hamisitvanyok alibabarol vagy valami hasonlo keleti megbizhato helyrol jott?
A hamisítvány az shenzeni kereskedő cégektől jött. Érdekességképpen megemlítem, hogy rendeltem I960 processzort és PS21584-P modult és próbára 3db Mc3phac-t. Ezek is hamísak voltak. Szerintem távol keletet rendesen leterítették vele. Egyébként a Farnelltól való is kinai gyártmány. A hamis hongkongi...
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Elindult a frekiváltócska. Másodikra. Először a sönt ellenállást nagy értékre tettem. Másodszorra elindult, jár szépen. A pár oldallal ezelőtt felrakott panelon. Egy kicsit még finomítok az elrendezésen ha lesz időm. Legközelebb rendelek 50A-s modult is. Kipróbálok egy izmosabbat (3kW) egy fázisról.
En a farnellrol mar leszoktam, van nala jobb
![]()
Szia!
És melyik az a Farnellnél is jobb kereskedő?
Akkor gratula! Én most a 4kW 3 fázisról elrendezéssel szórakozok, de ott külön vezérlő
IR2214SS és IGBT-k.
Köszi. Ugyanolyan "hangja" van, mint amelyikben ez a modul is van. Szerintem a PWM freki ugyanaz. Nem lenne esetleg jobb, ezekből választani nagyobb teljesítményhez? Én biztos nem állnék neki... Bár nem tudom mi lesz a vége, de ha ráérek a nagyobb teljesítményt is intelligens modullal próbálom megcsinálni. nekem kell egy 1 fázis be és ami a csövön kifér, aztán majd 3 be, 3 ki. Ezek a modulok (1200V) 25-27$ körül vannak. A 600V-50A 15$.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
Igen az úgy nem rossz, el is gondolkozom rajta, de ehhez konkrétan van gyári ajánlott
alkalmazás nagyon részletes magyarázattal, meg most már meg is van a fele. Kicsit hihetetlennek tűnik az a 27$!! Túl szép! ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
Az adatlap szerint építettem, egyedül a 4,7 mikro-s kondit néztem le a másik cuccról. Egyébként nem jön vissza a "villany" rajta, -említik is. Szerintem a nagyobb feszültség esetén is ez a helyzet. Ahogy elnéztem, generációnként szinte teljesen ugyanaz az alkalmazás. Ár, -ez az ajánlat rá... Amit használok(PS21564-P) 10db-ra 6,5$/db. Ha fél kg alatt van a csomag, akkor 25$ a szállítás. Vám és áfa, ha nagyobb összegről van szó. Én is osztottam, szoroztam és úgy döntöttem elfogy ez majd. Az összes költséggel is még 10$ körül van az ár. Egyrészt nem is nagyon kapni nagyobb modulokat a közelben, ha meg van, nagyon magas az ára. Az MC3-t az "benéztem", de nagyon "udvarolnak" a bizalmamért, kicserélik...
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni 3*400voltom van 3*16amp bisztositékkokal kompresszort szeretnék üzemeltetni jelenleg egy 7,5 kw-motor van rajta de a lakás szukségletei is erröl megy igy néha simán el tudom indittani a gépet de van mikor induláskor is ledobja az automatát mit tudnék tennni annélkül hogy biztossitékot keljen cserélnem,lágyinditora gondolta,vagy freki váltora. Elöre is kösz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |