Fórum témák
» Több friss téma |
Hali
Szerintem vegy 1-1 ledet es probald ki egy db plexin. De hogy konkret is legyen a kis kupszogubol termeszetesen tobb kell, de nagyobb feny lesz. Udv Vili
Én is arra gondoltam először, hogy a szűk szögűből majd több kell de fényesebb lesz. Azonban sok helyen láttam, hogy kb 7-8Cd-ás SMD ledekkel világítják meg. Azoknál meg köztudott, hogy 120° körüli a szög.
Egyre jobban kezdek arra jutni, hogy a 15Cd-ás led kellene majd.
Üdv Mindenkinek!
A topikban nagyon szépen elmagyaráztátok a plexi kialakítását, nagyon hasznos volt. De most igaztából a másik oldal is érdekelne. A LEDekre gondolok. Amik a közintézményekben látható EXIT feliratú plexik azok is LEDekkel vannak megvilágítva. Tudna valaki segíteni abban, hogy ezek milyen LEDektet hqasználnak? Milyen áramfelvétellel, milyen fényerővel? Üdv: PI
Helló pataki18.
Nekem is tetszik a torony. Találtál, tudsz, esetleg többet annál az egyszerű rajznál? Mert az nagyon kevés. Hátha tudunk segíteni egymásnak. Köszönettel.
Sziasztok!
Ezt a megvilágításos dolgot ugyan úgy meg lehet csinálni üveggel is? Üvegbe szeretnék gravírozni mintát és LED-ekkel megvilágítnani, de feltétel volna hogy a ledek kikapcsolt állapotában a minta ne legyen látható, hanem csak egy fekete felület legyen. Ez az egész egy képkeretbe lenne, természetesen ha kell akkor mélyíteni is lehet a keretet.
hali!!
Kéne egy kis segítség csináltam egy plexi lapból gravírozott modult csak azt nemtudom hogy a ledeket mllé rakjam vagy fúrjam bele (azt sajna nemnagyon tudnám mert csak 3mm a plexi hogy oldjam meg!! ![]() ![]()
Hát a megmunkálás akkor veszett ügy... amit megpróbálhatsz: Egy furatos lemezbe illeszted a LED sort és a plexi éléhez rögzíted. Ha furatot nem is bír el a vastagság, LEDenként egy süllyesztés jót tesz. Ha nem elég jó a fényátadás, akár víztiszta szilikonos pasztával is kitöltheted a hézagot.
ilyen szilikonos pasztára gondolsz? ami elfedi a nemkivánatos világítás vesztést !
![]() ![]() Nem is rossz ötlet én is gondolkoztam már ilyen furatos lemezbe és a ledeket sorba kössem vagy valami egyszerű megoldásal ugye? ![]()
Valami ilyenre gondolsz?? (bocsi ha csúny a rajz!)
![]()
De ugye nembaj hogy smd ledet használok hozzá (hideg kék szinben) ? :felkialtas:
A világításvesztést nem kell elfedni
![]() Az smd leddel könnyebb a dolgod, ahhoz csak egy rézfóliás lemezcsík kell két vezetősávval, és párhuzamosan fel tudod fűzni őket. A táplálást áramgenerátorral javaslom (LEDenként 5-15mA típustól függően), nagyon megkönnyíti a fényerő szabályozását. Idézet: „Az smd leddel könnyebb a dolgod, ahhoz csak egy rézfóliás lemezcsík kell két vezetősávval, és párhuzamosan fel tudod fűzni őket. A táplálást áramgenerátorral javaslom (LEDenként 5-15mA típustól függően), nagyon megkönnyíti a fényerő szabályozását” ledeket és diódákat NEM kötünk párhuzamosan! mind a két diódának negatív a höfok tényezöje, és mert nem azonos a nyitófeszültségük, akkor a diódák egymás után durrannak el.
Majdnem minden zseblampaban parhuzamossan vannak kotve .Ha nincs a maximalis aramon mukodtetve vigan mukodnek .Csak ki kell azert valogatni a LEd-eket hogy mindegyik kb egyforman vilagitson.Pld. zseblampakba ( nekem van belolle egy csomo kinai olcso 1$-os uzletbe vettem oket sokkal olcsobban jovok ki a LED-ekkel es van amelyikbe a zseles olom aku nagyon jo ,azrtan olyan is van amibe mar nem lehetett tolteni mert tonkre ment a raktarba )/Szoval a zseblampakba van olyan hogy legyengult elem eseten egy egy LED alig pislakol mivel nincsenek osszevalogatva 100%-ra.De ez csak az elegge lemerult elemnel van igy.
Egszeru erosito elolapot en is keszitettem , nem martam a ''mintat'' hanem felforrositott rezdrottal nyomtam be igy fenyes sima a benyomott resz felulete ami szepen csillog.A maras men sima es nem fog csillogni.Persze nem lett olyan profi amilyen egy Dinacord elolapjan lattam kis skalaegokkel volt megvilagitva . azon szepen be volt '''nyomva'' a potmeterek kore egy kor es a szamok valamint skala beosztas .Szepen csillogott minden iranybol.
Pedig számos tápegységben van párhuzamosan egyenirányításban a primer oldalon is, a szekunderről nem is beszélve, ahol akár 4db is lehet párhuzamosan, illetve a zenereknek 5V környékén vált a hőfoktényezője negatívról pozitívra, tehát nem mind negatív
![]()
ledszalag vastagsága 10x3mm. van oldalra világito.
stb... ha már megvan a led és a pleko is és nem megy sehogy akkor :evonik 190 es ragaszto 2 komponenses. bárhova rakod a ledet beviszi a fényt...ha még aktuális akkor szolj segitek.minden plexis gondra van megoldás. üdv.
Sziasztok
Ha valaki homogénen akar plexit megvilágítatni ledekkel, akkor a bütejére (oldalára) kell montolni őket, és ha olyan helyre kerül akkor egy hófehér öntapadós fóliát kell a plexi hátlapjára ráhuzni, bubimentesen az szépen eloszlatja a fényt. Erösítő előlapjára meg tanácsolom az öntapis aluszalagot. Nálam bevált, autóknál használom lábmegvilágításnál, és dekorácios világításoknál. Feliratot meg gravírozni kell routerrel, vagy leazerrel , ez utobbi precizebb, főleg ha valaki gravirexpresz-eseknél csináltatja.
Sziasztok
segítséget szeretnék kérni a következőben. Van 4 db 30mes vízszintes plexi csík (fehér színű plexi) Valahogy meg kéne világítani, de úgy hogy mindenütt ugyan olyan fényerővel világítson. Gondolkoztam már Flexibilis világításokon, melyeknek 510Ft métere. Van valakinek esetleg vmi más elképzelése? Ja, a plexi 3mm vastag
Nem fog menni.
A megvilagitas csak akkor lesz homogen, ha a megfelelo modon fenyvisszavero pottyoket teszel a hatuljara, megpedig a fenyforrastol tavolodva egyre ritkabban. Ha megnezel egy laptop kijelzot, abban is igy van megoldva. Az LCD monitorokban mar ketoldalrol vilagitanak, igy ertelemszeruen ott szimmetrikus ez a pottyrendszer. Torott LCD kepernyobol tudsz szerezni ilyet, mert a hattervilagitas nem torik el, csak a kijelzo uveg roppan meg. Mogotte erintetlenul marad a hattervilagitas plexije (persze, ha csakanyt vagtak bele, akkor nem ![]() Az oldalan korben levo tukrozo folia az eleken fontos, az sok fenyt visszaterel, ne szedd le. Szerkesztes: most latom csak, hogy ez nem cm, hanem meter. Es ha csik, akkor igazabol y kiterjedese elhanyagolhato a hosszahoz kepest, akkor en siman mogeje tennem a ledeket... Egyedul a ledek tavolsagaval lehetne jatszani. MOndjuk ha leirtad volna, hogy mire kell...
köszi a segítséget...mire kell?
egyszerű disz világítás egy pultban
Sziasztok.Na én is belefogtam egy kis karácsonyi diszbe (plexi+led),egyenlőre csak próbálgattam hogy milyen lenne,vagy egy kis saját gravirozóm (gyűmölcs centrifuga motorból és saját gravirtűből)Nem kinevetni forog ám szépen.A bajom az lenne hogy a plexi darab hátsó részén szebben erősebben világit a felirat!Ez miért van?Egy db 3as plexi próbáltam és egy 3mm es kék 120 fokos nagy fényerejű led-del.Próbáljam ki fókuszáltabb led-el is?A gravirozást megcsináltam egy két betűnél mélyebbre (kb 1mm) de nem let jobb.Tudtok nekem ötleteket mondani amivel javithatok az egészen?Ja és a led-et próbáltam úgy is hogy kicsit befúrtam a plexi élébe!Köszönöm mindenkinek a segitséget.
Ilyesmit regebben akartam en is mikor a DINACORD erositok elolepja igy volt megoldva.De az elegge kis feluletu volt .
Szoval amit en lattam az az volt hogy kristalytiszta felulet volt benyomott betu ,csik stb .Ezeknel majdnem minden iranybol eszlelheto volt a fenyes "korvonal" .Ugy hogy avval probalkoztam hogy melegen forro drothuzalbol kialakitott sablonokkal eszkozoljem a betuket , csikokat koriveket .Persze meguntam mert kellett volna valami profi szerszam es sablonok amit nem volt erdemes megcsinalni egy elolaphoz. Amit te a maroval csinalsz az matt felulet amin az apro kis prizma feluletek torik es szorjak a fenyt minden iranyba ami azt jelenti hogy csak keves feny jut egy adott iranyba .
Szia,akkor te most arra gondolsz hogy a matt gravirozot résznek nem matt nak kellene lenni hanem simának,polirozottnak?
Üdv.Segítségetek kérném.Lenne egy 30*25centis 5mm vastag plexim,a feliratot szeretném szépen,jól láthatóan megvilágítani.Milyen megoldást ajánlotok hozzá?Autóba lenne.A szivargyújtó mögül venném a 12V-ot.
A képen látható plexiről lenne szó
Végig körbe az élén, hogy ki is nézzen valahogy.
Szerintem az egyik élén is elég. Vagy felül vagy alul.
A feliratból ítélve ez egy demo cuccba lesz, "zsírul" kell hogy kinézzen. (10 évig Exit lámpákat gyártottam, volt időm kisérletezni a plexis lámpákkal
![]()
Köszi a segítséget.A bal oldali panelbe építeném,ahol nincs lakkozva a karbon.A plexi mögött lenne egy fal ami márványszerű fóliával vonok be mint ami a band-pass ládákban van.A plexit meg kék élvilágítással dobnám fel hogy a Mac Audio felirat világítson.Ti nagyon vágjátok a tutit,ezért is kérném a segítségetek hogy a legjobb.Mennyi leddel,honnan,milyen ellenállásokkal kössem be szivargyújtó 12V-ja mellé.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |