Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1002 / 1715
(#) djhans hozzászólása Feb 16, 2013 / 4

Sziasztok! Elkészültem a kis Quad 405 erősítőmmel. Videoton EA6383S táptrafója került bele. Van benne hangszóróvédelem is.
(#) Robi85 válasza djhans hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Nagyon szép lett. Gratuláció.
(#) djhans válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Köszi!
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Nagyon szépen rendezett, gyönyörü, kulturàlt belsö, teljesen hibátlan, gyári kinézet. Nekem nagyon tetszik a precizitás.
(#) djhans hozzászólása Feb 16, 2013 /

Köszönöm mindenkinek. Igyekeztem minél egyszerűbb, letisztultabb külsőt.
(#) kameleon2 válasza djhans hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Szia! Szép és egyszerű lett. Az első szó a gratulációé . Egy kritikai megjegyzés mindössze: Súlypont szempontjából talán szerencsésebb a középen elhelyezett trafó. Amikor be van dobozolva, zavaró ha megemelés közben elbillen az erősítő. Amúgy tetszik.
(#) Danek497 hozzászólása Feb 16, 2013 /

Üdv.!

Első kapcsolásom egy lambda szonda monitor, már csak a dobozolás hiányzik és mehet az autóba
(#) zolika60 válasza Danek497 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Egy NYÁK sem ártana hozzá.
(#) Danek497 hozzászólása Feb 16, 2013 /

Ez most marad így, forrasztós próbapanelen, nyákot még nem csináltam, de nincs is itthon hozzá most cucc
(#) kaqkk válasza Danek497 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Arra figyelj , hogy a dobozban jól öntsd ki valami kétkomponenses ragasztóval ,vagy műgyantával mert a rázkódástól előbb-utóbb tuti lesz egykét zárlat és kijön belőle a füst...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) Szpisti válasza Danek497 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Csináltál mellé EFIE áramkört is ?
(#) csikosgabi hozzászólása Feb 16, 2013 / 1

Sziasztok. Ma befejeztem a Vicsys féle "Zselés" akkumulátor töltőmet. Volt egy két kis gond de most már jól működik. (Az első laminált előlapom...van pár hiba rajta )
(#) janikukac válasza csikosgabi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Igényes!
Leírnád nekem gyors, hogy mire nyomtattad, és hogyan készítetted az előlapi matricát?
(#) zolika60 válasza csikosgabi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Jó lesz ez. Igényes munka, gratulálok hozzá.
(#) csikosgabi válasza janikukac hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Paint-be rajzoltam meg, egyszerű A4-es lapra nyomtattam ki és irodatechnikai laminálóval készítettem el. Köszönöm a dicséreteket.
(#) kocsgab002 hozzászólása Feb 16, 2013 /

Sziasztok.
Nem nagy kaland, de azért felrakom a délutáni projektet.
Fázishasításos fényerőszabályzó. Rendben teszi a dolgát.
Még több kép itt:
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Szép munka.
(#) TAKLACO válasza djhans hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Szep munka ! A hangszoro kimenetet XLR konektorral oldottam volna meg.
http://globiz.hu/index.php?page=product&product_id=05195
(#) kistee hozzászólása Feb 16, 2013 /

Sziasztok,

Elkészült a forrasztóállomásom. Eredetileg digitális hőfokkijelzést is akartam hozzá, de valamiért nem akarta az igazságot... volt a fiókban egy 7107 alapú DVM, azt terveztem beépíteni, de kb. fél perc üzem után eltűnt róla minden kijelzés és a 7805 igen melegedni kezdett...

Valahol azt olvastam, hogy a Solomon pákában K tipusú hőelem van, ezért a hőfokkalibrálást a neten található millivolt táblázat alapján végeztem.

Egy kiszolgált ATX táp dobozába építettem be. Az előlap azért lett fából, mert eredetileg opálos plexiből akartam, de az első fúrásnál megrepedt és ugyanazzal a mozdulattal bevágtam a sarokba... azóta is ott van. A pákatartó fixen rá van csavarozva a dobozra, ezért elég stabil.
(#) TAKLACO válasza kistee hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Tetszik a megoldas hogy pc tap dobozaba szerelted az elektronikat .A 3. kepen levo nyilas lattan ez jutott az eszembe...
http://www.hidramix.eu/lepcsosf2.htm
(#) djloui hozzászólása Feb 16, 2013 /

Sziasztok megmutatom az én PC tápdoboz forrasztómat is kistee kollégához csatlakozva. Már több dologra is használtam ilyen dobozt végül is nem kell hajtogatni csavarozgatni ilyenre teljesen jó. A kép csak telefonos.
(#) solti_imre válasza djhans hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Gyönyörű, letisztult munka! Gratulálok!
(#) Action2K válasza djhans hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Szia! Szép munka, de neked is elmondom, hogy sokkal jobb lenne, ha a trafó a doboz mértani közepén lenne. Sejted miért?
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Engem érdekelne ha a véleményed, ha nem csupán esztétikai szempontok vannak.
(#) kistee válasza djloui hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Szép lett, gratula. Jobb, mint az enyém.
(#) Danek497 válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Azt még nem az majd a következő lesz, de ezen majd látom a változást
(#) Gabó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Rengeteg gyári erősítőbe van a trafó valahol a szélén. Persze a súlyponti leejtésbe is igazatok van, de szerintem nem tekinthető hibának, ha csak nem folyamatosan költöztetett az erősítő, pl rendezvények szervezésére meg hasonlók. Főleg ha gyári a doboz, és adott a trafó helye.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Hát ez elég gyenge kritika. Különben is más ne emelgesse az én erősítőmet, inkább hallgassa. Egyébként Jani mellett voksolok azért, mert így jobban elkülönül a hálózati rész a táp és főképp a jel vezetékektől, kisebb zavart keltve.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Papamaci! Azért van ráció a dologban, nagyobb monstrumok esetén. Lásd alant.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Igen, a súlyelosztás miatt írtam. Mivel minden más szépen megvan csinálva, nekem csak ennyi közlendő észrevételem van. Teszem azért is, mert szerintem Jani ezt hurcolni fogja (meg amúgy is). Van más esztétikai is, de az az én szubjektív véleményem, és ez esetben csak hajszál hasogatás lenne.
Ha meg egy rendszer jól van megtervezve, kivitelezve, akkor már oly mindegy, hogy 1 centire, vagy 10 centire vannak a kábelek egymástól.
Következő: »»   1002 / 1715
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem