Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   150 / 283
(#) sari hozzászólása Okt 26, 2012 /

Sziasztok!
Költözés során hozzám került egy DSC 1565-2P -állítólag 2003-ban telepített- riasztó üzembe helyezői (installaton) és mester kódok nélkül. Kérdésem, hogy addig próbálkozva egy külső számítógéppel a gombokat vezérelve míg meg nem találom, kideríthetőek-e a kódok? Van-e beépítve késleltetés vagy valamilyen maximális próbálkozás limit?
A ház előző tulaja sose használta a riasztót. Akitől meg ő vette a házat már nem érhető el. Azt se tudom ki telepítette. Szeretnék néhány módosítást illetve a mester kódot alapállapotba állítani (1234), de sajnos a panel lockolt (telefonrelé morzézik tápfesz ráadáskor).
Üdv.
(#) Syn7h37ic válasza sari hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Alapesetben nincs limit. Külső PC-vel ne is próbálkozz, nem fog menni, van 9999 lehetőség billentyűvel. Egyszer anno csináltam ilyent, egy-két nap játékkal megvan.
(#) vappa hozzászólása Okt 27, 2012 /

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
PC1616 központom van és hozzá PC1555RKZ LED kezelőm és 6 darab mozgásérzékelőm LC-100PI.
Minden jól működik, de ha beélesítem akkor vakriasztásokat produkál. Ezt nagyjából úgy, hogy egy hétig elmentem nyaralni és 3 naponta volt riasztás. Amikor hazaérkeztem, akkor a kezelő folyamatosan sípolt és a sárga System led is jelzett. Megnéztem a hibaállapotokat (*2), de nem jelzett ki semmit sem.
Mi lehet a gond?
Átnéztem a bekötéseket, minden rendben.
Lehet, hogy a PIR-ek érzékenységén kell állítani?
Van valakinek tippje, hogy mi itt a gond?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) T_boy hozzászólása Okt 27, 2012 /

Sziasztok!
Lecseréltem a központomnál használt DSC GS3100K kommunikátort és egy Aleph XC1XT kültéri érzékelőt. Aki ilyet keres, mert tudná használni valahol kérem privátban keressen meg a részletekért.
(#) HA5AWS válasza vappa hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia!
Jól sejted. Nálam a beállítások után jól ment-megy a rendszer. A trimmeren alaposan vissza kell venni de ne nullára, mert gyenge lesz. A panelon a pulse mellett írják, hogy milyen távolsághoz mit ajánlanak.
Üdv: Gábor
(#) zsozsoX hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok
Paradox sp6000 központ + zona bővítővel. Az egyik zónát félre sikerült kötni és a lezáró ellenállás 4,4k lett. Most arra gondoltam ezzel a 4,4 k-val párhuzamosan kötök 4,4k-t akkor az eredője elméletileg 2,2k, de riasztáskor nem szakadás lesz hanem 4,4k. Ezt riasztásnak fogja értelmezni a központ vagy maradjon a 4,4k és az is jó a 2,2k helyett?
(#) Syn7h37ic válasza zsozsoX hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Riasztásként.
(#) vappa válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szia!
Köszönöm a választ.
Még egy kérdésem lenne, hogy szerinted a trimmerpotin kívül az impulzus szélesség jumpert is állítsam 2-es vagy 3-as pozícióba?

Üdv: Viktor
(#) HA5AWS válasza vappa hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szia!
A jumpert mint már az előző hozzászólásban is írtam a panelon látható kis táblázat alapján állítsd a szoba méretéhez.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 29, 2012 /

Kaptam egy DSC PC 500 tip riasztót amit szeretnék magamnak felszerelni. A riasztó már évekig üzemelt egy másik helyen. Van arra lehetőség, hogy újra kódoljam?
(#) zsozsoX válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Köszi
(#) vappa válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Bocs, hogy értetlenkedtem, de az általam használt PIR-nek nincs táblázata a NYÁK-on.
De találtam a neten olyan képet, amelyen látható a táblázat.
Üdv: Viktor
(#) HA5AWS válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szia!
Lehet resetelni, utána újraprogramozni. Nem sok lépésből áll.
(#) Jaay86 hozzászólása Okt 31, 2012 /

Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Van egy DSCPC 585 H központom. Van rajta két passzív mozgás érzékelő két külön zónán. Szeretnék még rákötni 3-at. Lehetséges sorba kötni őket?
Főleg kábeltakarékosság miatt csinálnám így, meg persze lényegesen egyszerűbb kivitelezni.
Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
(#) Gafly válasza Jaay86 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Igen, természetesen.

12 +/- párhuzamosan, a tamper és a kimenet C/NC sorban (ez utóbbiak konkrétan attól függenek hogy hol van a lezáró ellenállás, valamint a tamper külön, vagy egyben van-e a zónával)...
(#) othjo hozzászólása Okt 31, 2012 /

Kedves Mindenki!

Beszerelt DSC PC 585 riasztóm működésében már csak egy aprócska hivba van. Riasztási esemény esetén felhívja ugyan a megadott mobilszámokat, de folyamatosan kommunikációs hibát jelez. Próbáltam tájékozódni a fórumokon, de eddig ez nem vezetett sikerre. A telefonszámokat megadtam, a létező zónákon a riasztási üzenetkódokat FF-től eltérőre (33) állítottam. A kommunikációs formátum (06 Residential Dial. A kommunikációs opciós kódoknál (371) a kommunikáció engedélyezve van semmi más nem. A két telefonszámra 1111 ill. 2222 azonosító kód van megadva.
Ezeket olvastam különböző helyeken. Riaszatás esetén, ennek ellenére mindig megmarad a 4. kommunikációs hib, annak ellenére, hogy végig hívja a megadott számok mindegyikét annyiszor, amennyit a maximális tárcsázási kisérletben megadtam. Ilyenkor a telefonba begépelve a az azonosító kódot szitrénát hallok.
Amennyiben van valakinek valami javaslata arra, hogy hogyan törölhető a kommunikációs hiba, lekes amatőr userként nagyon szívesen fogadnám.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) HA5AWS válasza othjo hozzászólására (») Okt 31, 2012 / 1

Szia!
Itt volt kolléga akinek hasonló gondja volt.
(#) othjo válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Nagyon köszönöm!
Úgy néz ki sikerült
(#) Syn7h37ic válasza othjo hozzászólására (») Okt 31, 2012 / 1

Ha hallod a szirénahangot, azt nyugtázni kell.
A telefon bármely billentyűjének 1mp-ig tartó nyomva tartásával. Ez T-mobil esetén megy, de Telenor, illetve Vodafone esetén nem, mivel ezeknél a szolgáltató csak kb. 200msec hosszú DTMF hangot enged, a T-mobil esetén max. 1sec, így az pont jó.
(#) othjo válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Köszönöm szépen!
Így már egyenesen tökéletes.
(#) bolzan hozzászólása Okt 31, 2012 /

Crow PW16-hoz ért valaki?
Van nálam egy, de nem tudom a telepitői kódot, valahogy szeretném reszetelni, vagy alaphelyzetbe állitani de nem sikerül...vmi olyasmit olvastam, hogy táp után beenged 10mp-ig alapkóddal, de igy sem sikerült még...tudtok valami megoldást? köszi
(#) nagy hoho válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Köszönöm.
(#) mrpriest válasza bolzan hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Amiket én próbáltam azok szgépről kód nélkül beengedtek, onnan meg már bármit.
(#) Jaay86 hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!

Újabb kérdésem lenne. Most a programozással akadtam el. :/

Tehát most így néz ki a rendszer:

Keybus: DSC PC585H
Keypad: DSC 1555RKZ

Z1 - passzív mozgásérzékelő
Z2 - u.a.
Z3 - 3 passzív mozgásérzékelő sorba kötve (ezúton is köszönöm a segítséget a sorbakötéssel kapcsolatban)

Azt szeretném beprogramozni, hogy az első zóna késleltett legyen (bejárat)
A másik kettő instant.

A leírása annyira kusza, hogy feladom inkább segítséget kérek. Az én olvasatomban így nézne ki a programozás,de ez nem műkszik:

*- 8 - telepítő kód - 001 - 01 ##
*- 8 - telepítő kód - 002 - 03 ##
*- 8 - telepítő kód - 003 - 03 ##
*- 8 - telepítő kód - 004 - 00 ##

A leírás szerint a 101-108 szekcióban islehet programozni,de hát azt hagyjuk is,örülök,hogy addig eljutottam, hogy az egyes zóna késleltetett legyen.

Ha valakile tudná írni, hogy, hogy tudnám beprogramozni nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza Jaay86 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

*8 telepkód 001 01 03 03 00##
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
(#) Vic61 hozzászólása Nov 6, 2012 /

Hali!
"Örököltem" a lakással egy 585H riasztót. 4 évig nem használtam, most azonban a kezelője elkezdett pittyegni. A panelban 4 éve lett az akku cserélve...lehet, hogy merülőben van??? Ja, és nem tudok egy kódot se...Mit lehetne csinálni? Köszi...
(#) hazriaszto válasza Vic61 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

elképzelhető az akku hiba, ennyi idő után nem csodálkoznék, de ahhoz hogy megnézd mi a hiba szintén kód kell (*2 [kód])
esetedben resetelni kell a központot és újraprogramozni. árajánlatot tudok adni ha írsz az info@hazriaszto.hu címre. bővebb infó: www.hazriaszto.hu
(#) sunyeb válasza Vic61 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Nem kell hozzá kód. *2-t beütöd, ha az 1-es zóna LED-je világít, megnyomod az 1-es billentyűt. Ha továbbra is 1-es világít, akkor aksi hiba. Telepítőiben/kezelőiben le vannak írva az egyes hibakódok jelentései. De ha tényleg semmi kódot nem tudsz és használni is akarod a rendszert akkor, ahogy a kolléga írta. Valóban újra kell programozni a központot.
(#) Vic61 hozzászólása Nov 6, 2012 /

Köszönöm a gyors választ. A telepítőiben leírt "hard reset" a megoldás? A kikötés-áthidalás-bekötés-1 perc-helyreállítás? Nem fog visítani a külső sziréna, ha kinyitom a dobozt? Vagy menet közben?
Amíg nem csinálom meg, el lehet hallgattatni - vagy legalább lehalkítani - a pittyegést a csillag gomb folyamatos nyomásával?
Ha tudom (esetleg) az aktiváló-deaktiváló kódot, nem lehet valahogy a mesterkódot megbumlizni?
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
(#) hazriaszto válasza Vic61 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

ha rosszul van programozva akkor tényleg nem kér kódot a *2 a nagy könyv úgy tanítja, hogy úgy kell programozni hogy ehhez is kérjünk kódot én legalább is be szoktam állítani.

Vic61: a 9-es gombbal nyugtázható a hiba, ezután nem fog pittyegni
a mesterkódot nem fogod tudni kikerülni sehogyan
resetelés előtt én oda szoktam állítani valakit a kezelőhöz és ha nyitom a dobozt, rögtön beírja a kiiktató kódot, igen rövid ideig meg fog szólalni ha kötöttek a dobozba kapcsolót...

Következő: »»   150 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem