Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Költözés során hozzám került egy DSC 1565-2P -állítólag 2003-ban telepített- riasztó üzembe helyezői (installaton) és mester kódok nélkül. Kérdésem, hogy addig próbálkozva egy külső számítógéppel a gombokat vezérelve míg meg nem találom, kideríthetőek-e a kódok? Van-e beépítve késleltetés vagy valamilyen maximális próbálkozás limit? A ház előző tulaja sose használta a riasztót. Akitől meg ő vette a házat már nem érhető el. Azt se tudom ki telepítette. Szeretnék néhány módosítást illetve a mester kódot alapállapotba állítani (1234), de sajnos a panel lockolt (telefonrelé morzézik tápfesz ráadáskor). Üdv.
Alapesetben nincs limit. Külső PC-vel ne is próbálkozz, nem fog menni, van 9999 lehetőség billentyűvel. Egyszer anno csináltam ilyent, egy-két nap játékkal megvan.
![]()
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. PC1616 központom van és hozzá PC1555RKZ LED kezelőm és 6 darab mozgásérzékelőm LC-100PI. Minden jól működik, de ha beélesítem akkor vakriasztásokat produkál. Ezt nagyjából úgy, hogy egy hétig elmentem nyaralni és 3 naponta volt riasztás. Amikor hazaérkeztem, akkor a kezelő folyamatosan sípolt és a sárga System led is jelzett. Megnéztem a hibaállapotokat (*2), de nem jelzett ki semmit sem. Mi lehet a gond? Átnéztem a bekötéseket, minden rendben. Lehet, hogy a PIR-ek érzékenységén kell állítani? Van valakinek tippje, hogy mi itt a gond? Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Lecseréltem a központomnál használt DSC GS3100K kommunikátort és egy Aleph XC1XT kültéri érzékelőt. Aki ilyet keres, mert tudná használni valahol kérem privátban keressen meg a részletekért.
Szia!
Jól sejted. Nálam a beállítások után jól ment-megy a rendszer. A trimmeren alaposan vissza kell venni de ne nullára, mert gyenge lesz. A panelon a pulse mellett írják, hogy milyen távolsághoz mit ajánlanak. Üdv: Gábor
Sziasztok
Paradox sp6000 központ + zona bővítővel. Az egyik zónát félre sikerült kötni és a lezáró ellenállás 4,4k lett. Most arra gondoltam ezzel a 4,4 k-val párhuzamosan kötök 4,4k-t akkor az eredője elméletileg 2,2k, de riasztáskor nem szakadás lesz hanem 4,4k. Ezt riasztásnak fogja értelmezni a központ vagy maradjon a 4,4k és az is jó a 2,2k helyett?
Szia!
Köszönöm a választ. Még egy kérdésem lenne, hogy szerinted a trimmerpotin kívül az impulzus szélesség jumpert is állítsam 2-es vagy 3-as pozícióba? Üdv: Viktor
Szia!
A jumpert mint már az előző hozzászólásban is írtam a panelon látható kis táblázat alapján állítsd a szoba méretéhez. Üdv: Gábor
Kaptam egy DSC PC 500 tip riasztót amit szeretnék magamnak felszerelni. A riasztó már évekig üzemelt egy másik helyen. Van arra lehetőség, hogy újra kódoljam?
Bocs, hogy értetlenkedtem, de az általam használt PIR-nek nincs táblázata a NYÁK-on.
De találtam a neten olyan képet, amelyen látható a táblázat. Üdv: Viktor
Szia!
Lehet resetelni, utána újraprogramozni. Nem sok lépésből áll. Üdv: Gábor
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Van egy DSCPC 585 H központom. Van rajta két passzív mozgás érzékelő két külön zónán. Szeretnék még rákötni 3-at. Lehetséges sorba kötni őket? Főleg kábeltakarékosság miatt csinálnám így, meg persze lényegesen egyszerűbb kivitelezni. Köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
Igen, természetesen.
12 +/- párhuzamosan, a tamper és a kimenet C/NC sorban (ez utóbbiak konkrétan attól függenek hogy hol van a lezáró ellenállás, valamint a tamper külön, vagy egyben van-e a zónával)...
Kedves Mindenki!
Beszerelt DSC PC 585 riasztóm működésében már csak egy aprócska hivba van. Riasztási esemény esetén felhívja ugyan a megadott mobilszámokat, de folyamatosan kommunikációs hibát jelez. Próbáltam tájékozódni a fórumokon, de eddig ez nem vezetett sikerre. A telefonszámokat megadtam, a létező zónákon a riasztási üzenetkódokat FF-től eltérőre (33) állítottam. A kommunikációs formátum (06 Residential Dial. A kommunikációs opciós kódoknál (371) a kommunikáció engedélyezve van semmi más nem. A két telefonszámra 1111 ill. 2222 azonosító kód van megadva.Ezeket olvastam különböző helyeken. Riaszatás esetén, ennek ellenére mindig megmarad a 4. kommunikációs hib, annak ellenére, hogy végig hívja a megadott számok mindegyikét annyiszor, amennyit a maximális tárcsázási kisérletben megadtam. Ilyenkor a telefonba begépelve a az azonosító kódot szitrénát hallok. Amennyiben van valakinek valami javaslata arra, hogy hogyan törölhető a kommunikációs hiba, lekes amatőr userként nagyon szívesen fogadnám. Előre is köszönöm a segítséget!
Ha hallod a szirénahangot, azt nyugtázni kell.
A telefon bármely billentyűjének 1mp-ig tartó nyomva tartásával. Ez T-mobil esetén megy, de Telenor, illetve Vodafone esetén nem, mivel ezeknél a szolgáltató csak kb. 200msec hosszú DTMF hangot enged, a T-mobil esetén max. 1sec, így az pont jó.
Köszönöm szépen!
Így már egyenesen tökéletes.
Crow PW16-hoz ért valaki?
Van nálam egy, de nem tudom a telepitői kódot, valahogy szeretném reszetelni, vagy alaphelyzetbe állitani de nem sikerül...vmi olyasmit olvastam, hogy táp után beenged 10mp-ig alapkóddal, de igy sem sikerült még...tudtok valami megoldást? köszi
Amiket én próbáltam azok szgépről kód nélkül beengedtek, onnan meg már bármit.
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne. Most a programozással akadtam el. :/ Tehát most így néz ki a rendszer: Keybus: DSC PC585H Keypad: DSC 1555RKZ Z1 - passzív mozgásérzékelő Z2 - u.a. Z3 - 3 passzív mozgásérzékelő sorba kötve (ezúton is köszönöm a segítséget a sorbakötéssel kapcsolatban )Azt szeretném beprogramozni, hogy az első zóna késleltett legyen (bejárat) A másik kettő instant. A leírása annyira kusza, hogy feladom inkább segítséget kérek. Az én olvasatomban így nézne ki a programozás,de ez nem műkszik: *- 8 - telepítő kód - 001 - 01 ## *- 8 - telepítő kód - 002 - 03 ## *- 8 - telepítő kód - 003 - 03 ## *- 8 - telepítő kód - 004 - 00 ## A leírás szerint a 101-108 szekcióban islehet programozni,de hát azt hagyjuk is,örülök,hogy addig eljutottam, hogy az egyes zóna késleltetett legyen. ![]() Ha valakile tudná írni, hogy, hogy tudnám beprogramozni nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm!
*8 telepkód 001 01 03 03 00##
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Hali!
"Örököltem" a lakással egy 585H riasztót. 4 évig nem használtam, most azonban a kezelője elkezdett pittyegni. A panelban 4 éve lett az akku cserélve...lehet, hogy merülőben van??? Ja, és nem tudok egy kódot se...Mit lehetne csinálni? Köszi...
elképzelhető az akku hiba, ennyi idő után nem csodálkoznék, de ahhoz hogy megnézd mi a hiba szintén kód kell (*2 [kód])
esetedben resetelni kell a központot és újraprogramozni. árajánlatot tudok adni ha írsz az info@hazriaszto.hu címre. bővebb infó: www.hazriaszto.hu
Nem kell hozzá kód. *2-t beütöd, ha az 1-es zóna LED-je világít, megnyomod az 1-es billentyűt. Ha továbbra is 1-es világít, akkor aksi hiba. Telepítőiben/kezelőiben le vannak írva az egyes hibakódok jelentései. De ha tényleg semmi kódot nem tudsz és használni is akarod a rendszert akkor, ahogy a kolléga írta. Valóban újra kell programozni a központot.
Köszönöm a gyors választ. A telepítőiben leírt "hard reset" a megoldás? A kikötés-áthidalás-bekötés-1 perc-helyreállítás? Nem fog visítani a külső sziréna, ha kinyitom a dobozt? Vagy menet közben?
Amíg nem csinálom meg, el lehet hallgattatni - vagy legalább lehalkítani - a pittyegést a csillag gomb folyamatos nyomásával? Ha tudom (esetleg) az aktiváló-deaktiváló kódot, nem lehet valahogy a mesterkódot megbumlizni? A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
ha rosszul van programozva akkor tényleg nem kér kódot a *2
a nagy könyv úgy tanítja, hogy úgy kell programozni hogy ehhez is kérjünk kódot én legalább is be szoktam állítani.Vic61: a 9-es gombbal nyugtázható a hiba, ezután nem fog pittyegni a mesterkódot nem fogod tudni kikerülni sehogyan ![]() resetelés előtt én oda szoktam állítani valakit a kezelőhöz és ha nyitom a dobozt, rögtön beírja a kiiktató kódot, igen rövid ideig meg fog szólalni ha kötöttek a dobozba kapcsolót... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

egy aprócska hivba van. Riasztási esemény esetén felhívja ugyan a megadott mobilszámokat, de folyamatosan kommunikációs hibát jelez. Próbáltam tájékozódni a fórumokon, de eddig ez nem vezetett sikerre. A telefonszámokat megadtam, a létező zónákon a riasztási üzenetkódokat FF-től eltérőre (33) állítottam. A kommunikációs formátum (06 Residential Dial. A kommunikációs opciós kódoknál (371) a kommunikáció engedélyezve van semmi más nem. A két telefonszámra 1111 ill. 2222 azonosító kód van megadva.