Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás
 
Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 25
(#) pinty hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Sziasztok! A Tyros 3 szervizben van és a "hanggenerátort megrendelték már 2 hónapja" ? és még a mai napig nem érkezett meg. 40ezer Ft az alkatrész, de mikor lesz belőle valami? Pesten van és csak hitegetnek.Vigyem ki Bécsbe? Nagyon kellene a hangszer a saját szórakoztatásomra. A sípoló hang nem hallgat el csak ha kikapcsolom, mint ha a pedálon volna a lábam. A billentyűn lenyomott hang az el hallgat amikor elengedem. A kijelzők rendesen működnek, mind két oldalon sípol. Előre is köszönöm a segítséget. Pinty
(#) Rober_4 válasza pinty hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Nem lehet, hogy csak beragadt egy billentyű, vagy valami hasonló dolog történik. A sípolás hangszíne a hangszínváltással változik?
(#) pinty hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Szia! Az igazság az, hogy nem igazán emlékszem rá, hogy változik-e, de talán változik. A billentyűk nincsenek beragadva, a javító azt mondta, hogy dolgozik rajta, és várja az alkatrészt. Szét szedte a fiam nagyítóval átnézte az alaplapot meg mindent és sehol nem látott elváltozást. Számítástechnikus, és javít régebbi színtiket meg számítógépeket, keverőket. PSR-S 900 nál néha ugrált a hangszerek között a hangszer de az el múlt, igaz el is lett adva 1 év után. Köszönöm a segítséget Pinty
(#) hecsab válasza Midis64 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Szia
Olvastam,hogy Te tudsz roland e36 hoz potit szerezni..szükségem lenne 1 db ra, ha tudsz segíteni.
Köszi előre is írtam emailt...
Csaba
(#) hecsab hozzászólása Szept 20, 2012 /
 
Sziasztok egy Clifton lp 6110 es szint kapcsrajzát keresem.. beletúrtak a tápjába és hiányos is..köszi
(#) bazookabill hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Üdv!

Ha bárki tud nekem segíteni, illetve válaszolni néhány kérdésre Kurzweil K2000-es szintetizátorral kapcsolatban, kérem írjon *
(Nem hibás, csak volna pár kérdésem vele kapcsolatban, elnézést, ha off...)

Köszönettel: Zoli

*A fórumon értekezünk, azért van .
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) ricsike19 hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
hello...van egy clifton lp6110-es szintim és van néhány billentyűje ami nem szól ...pár próbáltam kipucolni is hátha azért nem szól de így sem lett jó....mi lehet a baja?? tudna valaki segíteni nekem?? előre is köszönöm!
(#) erbe hozzászólása Nov 13, 2012 /
 
Casio CTK 620L szintetizátor nem kapcsol be. A nyomógombon van ~4.8 V, lenyomásakor 0-ra zárja a GT913F 100lábú IC 70-es (~?) lábát. Tud-e róla bárki írni valamit?
(#) pinty hozzászólása Nov 14, 2012 /
 
Az előzőekben meg írtam, hogy a Tyros3 szintim a szervizben van és javítása folyamatban. Javítás helyett csak még jobban le lett nullázva, most se kép se hang és így akarják visszaadni, hogy vigyem ahova akarom mert nem tudok várni. Már 5 hónapja náluk van és most már nem generátor csere a hiba hanem alaplapot akarnak benne cserélni, kb. 300000 Ft. a 40 ezer helyett. Ki tudná megmondani, hogy egy alaplap mennyibe kerül? Végül is ez volna a kérdésem. Természetesen a szerviznek miután csak a garanciális szervizek tudnak hozzájutni. Üdv. Pinty M.
(#) Rober_4 válasza pinty hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Elég kellemetlen az ilyen. Sajnos én is vitatkoztam a nyáron a Phonics hangkártyám ügyében, pedig garanciális volt, ők túlfeszről papoltak, holott több hónap alatt lassan füstölt el egy ellenállás a tápjában. Most itthon van a polcon, a szervíz előtt még használható volt, most már annyira sem. Nekem is alaplapot akartak cserélni 50000ért. Én fogyasztóvédelemhez fordulok, bár lehet, hogy már lekéstem róla...
Azért 5 hónap az nagyon sok! Mindenképpen másik szervízbe mennék, illetve szétnéznék a helyedben, hasonló típusú használt hangszerek ügyében, lehet, hogy valaki épp elad, esetleg Ebay meg ilyen helyeken. Illetve márkaboltban érdeklődnék. Ők közvetlenül tudnak rendelni alkatrészt a gyártótól!
(#) Szpisti válasza pinty hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Szerbusz Pinty!
A Yamaha szintikkel az a helyzet, hogy a Tyros2 utáni szériákat a szakszervizekben (legközelebb hozzánk tudtommal Bécsben van) alkatrész szinten kell hogy javítsák, már nem kell teljes alaplap cserét csinálni!
Korábban sok botrány volt a PSR2000-2100 alaplaphibás hangszereik miatt.
Ezelőtt kb. 4 éve egy 2100-as alaplapja 980 Euro volt, és ha utaltad az árát, küldték is.
De nem sokan áldoztak be egy új hangszer árát a javításra, ez érthető is.
Az S910-et már állítólag azért adták ki késve, mert az alaplapok mérőasztalai még nem voltak készen.
Tehát erősen javaslom, hogy keresd meg a bécsi szervizt, vagy előtte ha még nem beszéltél M.P.-el, Őt mindenképpen. Ha érdekel az elérhetősége , privátban keress meg.
Egyébként meg hogyan lehetséges hogy már nem garanciális a Tyros3-ad? Öt hónapig a szervizben ? Naneee... Az asztalra kéne csapni, nem húsz forintos mp3 játszóról van szó!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) szamóca válasza pinty hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Ha vissza akarják adni, feltétlen vetess fel velük jegyzőkönyvet a történtek részletes leírásával, hivatalos céges sk vezető aláírása, pecsét, és természetesen a fogyasztóvédelmet is be kell vonni az ügybe. Ha működőképesen adtad oda, és ebben változás állt be, az az ő saruk.
(#) doni82 hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!Volna egy kérdésem.Vennék egy YAMAHA TYROS 1-es szintit,amire azt irja az illető,hogy bekapcsol,de csak a kijelzője világít,azon kívűl semmi.Szeretném meg venni a cuccot,de így hogy nem tudom hogy meg e tudnám csinálni,rizikós.Nem olcsó még igy hibásan se.Szóval tudna valaki segíteni?Előre is kössz.
(#) pinty hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Szpisti! Üdvözöllek. A szinti májusban volt 2 éves és lejárt a garancia. A szervizbe , illetve hangszerüzletbe válialták a javítást de Ők a tudtom nélkül a Yamaha szerviznek adták át javításra. A Hibát feltárták és 45+7000 Ft os árajánlatot tettek amit természetesen elfogadtam és csak igérgették, hogy még mindig nem jött meg a hanggenerátor és 4 hónap után megelégelték a "zaklatást, hogy mikor lesz kész és azt mondták vigyem el tőlük. Most ott tartunk, hogy várom a levelet,hogy mi legyen a szintivel? Ügy néz ki, eddig, hogy bíróság lesz a vége. Van hang felvétel és képfelvétel, hogy nem volt lenullázva és ügy akarták vissza adni, hogy se kép se hang. Ennyi. Űd Pinty
(#) Szpisti válasza doni82 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Kérdezd meg az eladótól, volt-e vele szervizben, vagy próbált-e full resetet csinálni (bekapcsoláskor legfelső C nyomva tart), illetve futtatta-e a hardver-szoftver tesztet a hangszeren ?
A kijelzője csak világít, vagy a normális menüt mutatja-e?
Nem érdemes ilyen rizikót bevállalni ha bizonytalan a dolog, mert ahogy olvashatod itt , nem olcsó a yamik javítása.
(#) doni82 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Kössz hogy ijen gyorsan reagáltál.Az illető akié a gép,nem csinált rajta ijen dólgokat,amit felsoroltál.Ugy tudom,hogy a kijelzőn semmi nem látszik,csak világít.De megkérdezem.És kössz a jó tanácsot.
(#) pinty hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
Szpisti! Hogy mit csináltak vele azt nem tudom, csak annyit, hogy dolgozunk rajta, ez volt a válasz amikor egy alkalommal fel hívtam a győri hangszerkereskedő által adott telefont és akkor tudtam meg, hogy javításra tovább adták m. úrnak.
(#) Szpisti válasza pinty hozzászólására (») Nov 19, 2012 1 /
 
Talán ha nála kezdték volna , már kész lenne ...
(#) doni82 válasza doni82 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
van egy pár kép még.A második képen be van kapcsolva a gép,de csak a kijelző világít.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) Rober_4 válasza doni82 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Mármint semmit nem csinál, csak világít a kijelzője? Se hang se semmi?
Hát akkor a táp talán jó, semmi mást nem tudsz. Ez kb annnyi mintha úgy vennél autót, hogy az utastérvilágítás működik...
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) doni82 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
igen csak világít,de semmi más.
(#) fecameca hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Sziasztok! Én is kérdeznék valamit. Van olyan köztetek, aki ilyesmit már javított? Rossz hír az, hogy a saját hangszóróin nem szól. Jó viszont az, hogy MIDI billentyűként használta a gazdája, az a része tehát jó. Azt állítja az eladó, hogy nem kínai, szerintem meg a First olyan cég, mint nálunk a Tesco, olyan kínai cuccot árul a neve alatt, amilyet akar. De nekem tetszik a megjelenése. Mennyit érdemes érte adni? Szerintetek van még ezekben diszkrét alkatrész, vagy a manapság divatos panelra integrált fekete műgyantával nyakon öntött chipből áll az egész? Mert ha van benne diszjrét elem, akár IC,akkor végfok, vagy áteresztő tranzisztor cserével bizonyára életre kelthető.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) Rober_4 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Nem hiszem, hogy többet érne pár ezer forintnál!
20 ezerért már normális midi billentyűzetet lehet venni...
Ráadásul erősen kétlem, hogy dinamikus billentyűzettel rendelkezne, sem vezérlőpotméterek, pitch kar illetve moduláció nincs rajta.
Játéknak sem jó, ha nem szól, részemről minden pénz drága lenne érte, de ha megvennéd, az állapottól függően olyan 4 számjegyű összege érhet, ahol az ezresek helyén 4-nél kisebb szám áll.

Ráadásul nem látszik a képen, hogy felnőtt billentyűzettel rendelkezik-e...
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) fecameca válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Kérdésem úgy szólt, hogy javíthatóak ezek? Mert egy végfok IC-t még nekem megér, ha sikerülne megkapnom 1-2 ezresért. Manapság minden azzal a fekete nyakon öntött hülyeségből van. Küldjek fényképet, vagy értitek, mire gondolok? De abban reménykedek, hogy egy végfoknak mégiscsak hűtő kell, hátha az egy normális IC. Elnézve az árakat, 5 ezer alatt csak hibásak vannak, 5 felett gyerekjátékok, félek, így végül semmim nem lesz.
(#) erbe válasza fecameca hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Ha Midi billentyűként működött, lehet, hogy a hangkimenete is jó. Egy akármilyen erősítővel (Hifitorony) működhet is. Egyébként sok ilyenben akár komoly processzor lehet az alap, MC68..., ami valamilyen hangkeltő IC-t vezérel. Aminek aztán persze nem fellelhető az adatlapja. Viszont kimegy egy előerősítőre, onnan van kimenőjel és megy tovább a lekapcsolható végfokra. Lehet, hogy semmi más gondja nincs.
Egyébként ha van Midi kimenete, akkor már nem is annyira bóvli.
(#) pinty hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
Tisztelt Szpisti! Nem kellet volna Pesten javitatni, hanem Pozsonyban, vagy Bécsben és már régen kész lett volna és nem volna gondom, felelőtlen emberekkel. Ara sem méltatnak, hogy válaszoljanak az ajánlott levelemre.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Működik a Casio CTK 620L. Megtört az erősítőpanel egyik sarka. 5 szál megszakadt. Egy része ettől függetlenül működött. Az IC-kről nem találni semmit az interneten, amiről van információ, az lényegtelen, RAM, EEPROM, ... Amikor alaposabban lekövettem, mi hova megy, kiderült, hogy a szál egyik végén van fesz., másik végén nincs. A nagyító "rámutatott" a problémára.
(#) tom00 hozzászólása Dec 1, 2012 /
 
Sziasztok van egy C.gigan LP6210c szintetizátor, egy pár billentyű nem szól, illetve halkan szól.
Csak ki kellene takarítani a billentyűk alatt, vagy más baj is lehet? Aki tud segítsen köszi előre is.
(#) fecameca válasza tom00 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Csak a tisztítás után lehet azt megmondani, lehet, hogy csak tele ment porral. Mindenképp szét kell hozzá szedni, azok a gumilapok elég sokáig bírják, de lehet, hogy szétkopott, akkor cserélni kellene.
(#) tom00 hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Szállításbol eredendően elmozdulhatnak a gumilapok? Jövő héten kapom meg, a tulaj mondta minden más funkciója működik, kivéve nyolc billentyűt. még új fóliás.
Következő: »»   9 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem