Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   265 / 444
(#) johny999 válasza johny999 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Vagy egy SOT 89-5-ös package is elég lenne. :/
(#) costom hozzászólása Dec 1, 2012 /

Tudnátok segíteni abban, hogyan lehet letörölni az autómatikusan megtervezett huzalozást?
Az alkatrész elrendezést a nyákon nem szeretném újracsinálni, csak más paraméterekkel újraterveztetni a nyákot.
(#) johny999 válasza costom hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Kijelolod az egészet, es a Ripup paranccsal.
(#) Bonanza02 válasza costom hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Persze. Ha a huzalozásra kattintasz egyesével, akkor vékony sárga vonalra fog átváltani. Addig kattingass minden egyes huzalozásra, amíg fix marad (ugyanis a többi kötési ponton is végighalad magától és törli alapra.) Javaslom, hogy auto huzalozás előtt készíts egy elmentet változatot. Ha nem lesz jó a huzalozásod, akkor csak a mentettet kell megnyitnod újra. Ezt persze, ha csak pár huzalozást akarsz javítani.

Persze, ha az egészet egyben akarod, akkor úgy ahogy johny999 írta.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) costom válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Sajna elkövettem a hibát, hogy nem csináltam róla előbb mentést.
Az auto huzalozás után az alkatrészeket még húzkodtam egy kicsit, és egy nagy katyvasz lett az egészből. Erről jut eszembe... olyan utasítás nincs, amit az alkatrész elmozdításból adódó apróbb változásokat automatikusan javítja?
(#) costom válasza costom hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Ajaj...letöröltem a huzalozást, és tele lettem Stop Mask DRC hibával.
Elmondanátok mit lehet ezzel kezdeni ?
(#) niedziela válasza costom hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

ha terveztél sch fájlban és abból készült a board, akkor nem tudod letörölni a vezetékezést, legfeljebb ki van kapcsolva azért nem látod.
Ha az autoroute huzalozást akarod megszüntetni és újra tervezni, akkor ripup ikon + szemafor. Ha vissza szeretnél állítani egy előző helyzetet, akkor keresd a project *.b#1 fájlt
azt nevezd át *.brd-re.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) eyess válasza costom hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Mind addig amíg nem lépsz ki a tervezőből addig nincs vész , mert vissza lehet hozni bármelyik tervezésed .Mindössze addig kell nyomkodni a CTRL+ Z kombinációt amíg oda nem jutsz amit azelőtt terveztél ,és kell . A CTRL kell először le nyomni aztán a Z betűt nyomkodni amíg el nem érsz oda ahol valamikor terveztél , és pont az kell.
(#) costom hozzászólása Dec 2, 2012 /

Meg tudnátok mondani nekem, van e mód arra, hogy a lerakott alkatrészek különböző formájú és méretű forrpontjait valami egységesebb, de legfőképpen nagyobb méretűre cseréljem?
A "gyári" forrpontok többsége valami elképesztően apró. Problémás lesz a beforrsztása.
(#) Melphi hozzászólása Dec 4, 2012 /

Sziasztok
Valaki tudna segíteni, hogy ha van több nyáktervem lehet olyant csinálni, hogy egy szerkesztő felületre behozni v be másolni őket?
Köszönöm
(#) Bonanza02 válasza Melphi hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Ha klisét csinálsz, akkor fogsz egy A4-es fóliát, egyesével kivágod a kinyomtatott kliséket, kivágod és fél cm-es cellux csíkkal szépen ráragasztod a nagy A4-re. Amúgy többen írták már a HE-n, hogy bajuk van a klisével, mert nem takar rendesen a nyomat. Én ezt úgy szoktam mindig megoldani, hogy 3-4 db-ot nyomtatok ki, és utána egymásra teszem őket. A fény felé fordítva lehet nézni az átlátszóságot. 2 db-nál már rögtön jobb az eredmény. 3-4 db-nál teljesen rendben van.

Ha a free méret engedi még, akkor külön létrehozol jobbra egy másik schematic-ot külön, és a board-on elkülönítve egy másik áramköri részt hozol létre.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) Bonanza02 válasza costom hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Több megoldás van. 1. ki kell cserélni az alkatrész a schemetic-ban olyanra, aminek jobb a forrszeme. Pl. az ellenállásoknál és az RM5 kondenzátoroknál jellemző ez a kis forrszem.
2. fogod a wirepad könyvtárből a forrszemet, üresben felteszed a schematic-ba, és utána ráülteted arra a forrpontra, ahol kevesled a méretet. Felmehetsz 3,81-es átmérőig. De alapból próbáld meg megfelelő alkatrészre cserélni.
(#) costom válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Igen, az ellenállásról van szó. Sajna nem találtan nagy forr-szemes normál mérető ellenállást. Se EU, se USA verzióban. Létezik alap beépített alkatrészként, vagy csak én nem találom? Esetleg külső libraryban ?
(#) Bonanza02 válasza costom hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Milyen R kell neked : 2 raszteres vagy nagyobb? 1Watt-os? Nézted már a discret elemeket?
Én mindig onnan szoktam R-t betenni, mert az jobb. Sőt, elkó kondit is csak onnan.
(#) costom válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

3 raszterest keresek (1/4, 1/2W) - már kész a terv, nem akarnám újracsinálni, ha nem feltétlenül muszáj
(#) Attila86 hozzászólása Dec 5, 2012 /

Sokéves Eagle pályafutásom alatt most először futottam bele egy olyan problémába hogy előbb nyáktervet rajzoltam és nem kapcsolási rajzot. Naivan én úgy gondoltam hogy ez ugyan úgy működik visszafelé is hogy lepakolom az alkatrészeket, átváltok a kapcsolásirajz-szerkesztőre és ott ugyan úgy le lesznek pakolászva az alkatrészek amiket aztán elrendezgetek. Bár most belegondolva a kapcsolásirajz-szerkesztőben nincs is légvezeték...
Szóval a lényeg hogy ez így visszafelé nem működik. Nekem mégis eléggé szükségem lenne most rá. Van erre esetleg valami ötletetek? Valami e célt szolgáló ulp netán?
(#) Melphi válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia nem így értettem én úgy gondoltam, hogy van pl 3 brd file-m és ezeket akarom egy negyedik brd file mellé behozni, úgy hogy min a négy külön tervezet brd filet egy asztalra hozzam.
Köszi
(#) Pulyka hozzászólása Dec 5, 2012 /

Üdv.

Létezik, hogy ez az eagle a netes érték felett felsorolt tulajdonságokkal csak nekem(1 user) durván 42000 Ft? :-O

Mitől ilyen drága? :-O
és ez a hobbi verzió... A professzionális ~400.000 Ft.

névtelen.JPG

(#) bbb válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Igen, létezik. Mitől ilyen drága? Mivel ez a változat már arra van kitalálva, hogy pénzt is kereshess vele. Na meg ezen kívül persze ott van a nem kevés beleölt munkaórája a fejlesztőbrigádnak, stb...
Na meg persze ezért megkapod a frissítéseket is és addig használod, amíg nem szégyelled. Gondolj bele, ennyiért egy profi szerszámot veszel meg, amit komoly fejlesztések tettek azzá, ami.

Nem mellesleg hozzá kell tenni, hogy a legtöbb pénzkeresésre szánt szoftver marha drága, de normális világban (nem feltétlen magyarisztánról beszélünk) az első pár munkával meghozza az árát.
(#) Pulyka válasza bbb hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Persze értem én, hogy komoly munka van benne, és ez nem a gagyik közé tartozik, és pénzt is lehet vele keresni..(egy-két elektronikai áramkört eladásával)
Épp azon gondolkozok, hogy ilyen alapon mi más is lehetne drága, amivel közvetlenül/közvetetten lehet pénzt keresni.. , de biztos van ilyen.
A lényeg, hogy nem azt gondoltam, hogy pár száz forintért lehet ennek a programnak az ára, de hogy 40.000 forintért.. Az kicsit sok..
Pár ezerre gondoltam. 5-6eFt pl.

Köszi.
(#) csady hozzászólása Dec 5, 2012 /

valaki tud nekem alkatrész listát adni vagy honnan tudok leszedni eagle-höz? pl nekem most a TDA7294-re lenne szükségem. Valamilyen megoldás akár a megrajzolására? Elég új nekem a program. Köszönöm előre is a segítségeteket.
(#) Bonanza02 válasza Melphi hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hát free-ben szerintem ez nem fog menni. Én már csináltam hasonlót, de mondjuk ott 16 db-ot tettem egy lapra az Eagle-ben, 4x3 db klisét, úgy nyomtattam.
(#) Bonanza02 válasza csady hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Nem találtál más ic-t, aminek ugyanannyi lába van, és ugyanolyan elrendezésben? A TDA 2005 mellé pl. csak pár forrszemet kell még tenni.

Teljest használok nem free-t 6.1 et

Éppen ez érdekelne , hogyan csináltad?
(#) csady válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Sajnos nem találtam. Nagyon nagy segítség lenne egy TDA 7294-es az Eagle-be
(#) pluto válasza csady hozzászólására (») Dec 5, 2012 / 1

Parancsolj!

tda729x.lbr

(#) csady hozzászólása Dec 5, 2012 /

Köszönöm!
(#) csady válasza pluto hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Milyen mappába helyezzem hogy az alkatrészlistába megtaláljam és könnyedén hozzá tudjam adni a rajzlaphoz?
(#) pluto válasza csady hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Teheted, az Eagle /lbr-be. (Itt rendszergazda jogosultság kell. Csak azért írom, mert nem tudom, hogy állítottad be a rendszered.) Aztán ne felejtsd el a használatba vételt. Könyvtár -> Használatba vétel -> fájl kiválaszt. Innentől használható
Következő: »»   265 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem