Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Lamináló géppel szeretnék nyákot készíteni és nincs otthon nyomtatóm. Ezért a következő lenne a kérdésem: Mennyi idő telhet el a nyomtatás és a festék nyákra történő átjuttatása között? Köszi!
Helló !
Ha lézer nyomtatóval nyomtatsz, mivel az műanyag alapú, szerintem még egy hónap múlva is jó, csak jó legyen a papír, és legyen rajta festék bőven, (1200 DPI és sötét) tónusban. Üdv, Balu.
Sem a festék sem a papír nem romlik gyorsan, még ha a papír szív is egy kis párát, nem gond.
De nem szabad összetapizni, és semmilyen szennyezősés nem kerülhet a festékre (még szöszök sem a tárolás folytán) mert ott nem fog tapadni.
Sziasztok!
Leírnám,hogy tettem olcsón nyákkészítésre alkalmassá egy laminálót-gondolatébresztőnek jó lehet.Vettem egy Ednet márkájú A4-es laminálót 4500 pénzért.A hőfokkapcsolót kicseréltem benne 160C-fokosra (asszem 108 fokos van benne alapból). Mivel 0,5 mm-nél vastagabb dolgot nem lehetett beletuszkolni,az egyik továbbító henger fészkeit oválisra reszeltem,hogy el tudjon távolodni a másiktól. A hengerek szorítását úgy oldottam meg,hogy két kis szimeringből kiszedtem a végtelenített rugót.Ezekkel szorítom össze a két hengert,éppen beférnek a fogaskerekek mellé. Már jó pár nyákot készítettem ezzel a géppel.A papírzsepis simogatást nem lehet elhagyni, de jól működik. Lehetne 170-180 fokos kapcsolót betenni,esetleg a rugókat erősebbre cserélni és nem kellene simogatni sem.Tudom,erősen "sufnituning"jellegű a gép,de az olcsóság volt a fő szempont
Ha a levilágítással jó eredményeket értél el ne térj át a laminálásra , én áttértem -aztán visszatértem ..
Érdemes visszaolvasni a hőfokok és egyéb más beállítások mit okoznak...
Megjött a gépezet épp most.
Lássuk...
A nyák elakad és kattog a fogaskerék...
Ez az én formám.
Leszedted róla a műanyag borítást? Mert ha nem, akkor nyilván elakad, a nyák nem hajlik be mint a papír.
Lehet, de pár feleslegesnek tűnő lépést én kihagytam volna.
Minek a kimaratott nyákot visszatenni exponálni és ismét előhívatni, ha egy darab papírzsepire öntött nitróigítóval 3 mozdulat és lakkmentes a réz? Minek a nedves panelt a laminálóba tenni szárítani, ha egy mozdulattal szárazra lehet törölni egy ronggyal? ![]() Amúgy ügyes... Én még ezt a "solder resistet" nem használtam - lehet ilyesmit itthon is beszerezni ? Mert gondolom a dry fólia nem a legalkalmasabb a páka hőjének ellenállni.
Egyenesen megy át rajta, de amúgy egy 8 centis nyákot most beengedtem, ez bent is maradt. Pedig műanyag burkolatot leszedtem.
Nem kellene erőltetni , mert még nagyobb baja lesz.Illetve lehet már van is.
Egyes lamináló gépeknek állíthatóak a hengerei a vastagság miatt, ha a tiéd nem ilyen , akkor meg kellene nézni , hogy lehet rajta alakítani úgy , hogy ne legyen túl megterhelő a motor számára , ha egy ilyen vastagságú dolog átmegy a hengerek közt.
Nekem ugyanaz van mint a fenti videóban, az eddig befogadott mindenféle vastagságút. Ha ilyent láttok A..iban vagy hasonló helyen, érdemes kipróbálni.
Igen ismerem ezt a fajtát ezen pont lehet állítani a hengerek távolságát .
Annyi is lett neki.
A felső tengely furatát próbáltam meg fel irányba bővíteni, de így már jár a fogaskerék is, ami értelemszerűen problémákat okoz. Hosszúéletű volt a drága.
Azért én megnézném azt is ahogy beforrasztja. Ez a zöld Octamex-es cucc nem nagyon bírja a hőt.
Gondolom valamilyen smd pasztával. Azoknak alacsonyabb az olvadáspontjuk.
Hogyan használtad ezt az octamex es cuccot ? Nálam bevált ! Sima jlt pákával tökéletesen
forrasztható a nyák és nem jön fel a fólia , ha félórát dörgölöd max hőfokon fel tudod szedni de ez nem erről szól ...
Kicsit soknak találom ezt a 110 oldalt, úgyhogy míg a masinám be nem adja a kulcsot,inkább mellőzöm.Csak belekotyogtam a témába...
Csatlakoznék kaqkk kollégához. Tökéletesen forrasztható. Itt egy áramkőr octamex fóliával és sima forrasztó ónnal. A szöszök meg egyéb "izék" ne zavarjanak, itt még nem lett véglegesen letisztítva.Az áramkőr
Ne már.
Az a fólia csak 160Fokos azt hiszem. Mondjuk én a legelső fóliából rendeltem és ez érzékeny a pákeszre. Mindjárt keresek egy képet, ahol látszik mi a baj. Lehet az enyém sz..? Még van vagy 5 A4-es mennyiség belőle, mert előre gondolkoztam, hogy mi lesz, ha nem hoznak be többé ilyet, rendeltem belőle sokat. Mostanra átt tértem a fény érzékeny festékre. Na az olyan bika mint a gyári! A zöld octamexes nálatok is annyit bír mint a gyári nyákok? Légyszi írjátok le. Na itt vannak a képek. Látszik a végén, hogy a nagy forrasztásoknál föl hólyagosodik. Az nem gyanta, hanem ilyen lesz. Amikor kihül, akkor egy csavarhúzóval le lehet pattogtatni. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Miután fellamináltad mit csinálsz vele ? Én laminálás, levilágítás ,előhívás után még meg szoktam "napoztatni " a levilágító alatt még 15-perc majd 150c ra állítom az elektromos sütőt és 20 percig sütögetem , ezután ha kihűlt le sem lehet vakarni
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Rá a maszk, aztán világítás. Aztán előhívás, öblítés, és fél óra uv.
Miért?
A beégetés elmaradt nálad ! Ez a probléma ! Csak nagyon kell vigyázni hogy ne menj 150c fölé . Az elsőnél még csúnyán nézett rám a feleségem amikor betettem a sütőbe , de már megszokta
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Ne már.
Ezt sehol nem olvastam eddig. A Német leírásban sincs erről semmi. Igaz is. De f.. vagyok. Ki próbálhattam volna. Már vagy 2-3 éve van ilyenem. ![]() Ha ettől jó lesz, akkor császár vagy. Lehet holnap gányolok is egy panelt. Úgy is akartam építeni egy LPT optikai leválasztó kártyát. A 150fokot tudom tartani, mert van egy PID vezérelt sütőm. Saját gyártmány. Az 1-2 fokon belül stabilizál. Mennyi legyen az idő? A te egyik nyákodról nincs kedved beszúrni egy képet? Kíváncsi lennék. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Helló!
Én nem tudok németül egy szótsem, így annó lefordíttattam. Abba benne van minden. Csatoltam a fordított adatlapját remélem segít. Üdv Petjaa
Köszi. Én is fordító progival ügyeskedtem.
Sajnos most még nem tudok rendes képet csinálni , csak egy sz... tescskós mobilom van
![]() De hajól emlékszem régebben tettem fel ide képet
Én viszont a német leírás alapján csináltam, és benne van a kiégetés. Az viszont tény, hogy a fényérzékeny festék minőségét nem éri el. Ezért cserébe nem macerás. Hobbi célokra vagy éppen prototípus előállítására viszont kifejezetten előnyös. Még valami. Az általam ismert leírás ír még valamit, amit nem említettetek. Levilágítás után mielőtt menne az előhívóba, legalább 20 percet kell pihentetni. Azért, mert akkor megy végbe a tökéletes "polimerizálódási" folyamat. (nem én találtam ki). Az előhívás után én ca. 40 percre teszem UV alá, úgy hogy 14db 18W-s UV cső világítja még, aztán megy a sütőbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Az 1-2 fokon belül stabilizál.