Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
"Rita" ![]() Annak semmi értelme, hogy a lézernyomtató bekapcsoláskor betonerezze a hengert, majd a kukába nyomja. Ez butaság. Bekapcsoláskor letakarítja a hengert, de a rajta maradt por amúgy is kuka, plusz port nem pazarol. Takarít, melegít, öntesztel.
Nekem válaszoltál... Nem a szelén hengert, hanem a festékező hengert, tudod ott ahol tárolja a festéket az un blade határozza meg a réteg vastagságot. Azonban a szelén hengert is kell tisztítani, de azon maradványok már úgyis kint vannak és csak szemetelnének. Nekem amúgy mindegy kinek mia véleménye, de én csak a szükség esetén kapcsolom be.
Na végre kicsit zajlik az élet.
A D szesz azért kell , vagy más hasonló folyadék is jó a víz nem jó , ami a rajzolatot nem bántja.Szóval a folyadék által nem tud beleégni a papírba a toner por , és így átvasalható a nyákra , különben csak a papírba fog jobban beleégni , illetve kifényesedik a nyákra menő része , és akkor már használhatatlan, és nem fog tapadni. Pici : Többféle fajta nyomtatóm , van , színesek is , és mono lézerek is , és nem a spanyolviasz feltalálása volt a célom , és képzeld még Nobel díj sem kell érte .Csupán egy más oldalról próbáltam közelíteni , és talán akinek nincs műnyomó papírhoz lehetősége , mert , vagy nem árulnak ott , vagy akármi , azoknak lehet ez alternatíva , és jó kivitelezéssel ugyan az elérhető mint műnyomó papírral sőt.Egyébként nyugodtan nyomtathatsz műnyomó papírra , ha gondolod , de akkor úgy kérném , hogy legalább egy halogén lámpával átvilágítva , hogy lássunk csodát . A másik dolog nagyon is számít milyen a papír , és milyenek a beállítások , hisz gondoljatok csak bele Pl fóliánál teljesen más nyomtatási eredmény születik , és akkor hogy is van a töltés + hengerek stb. a fólia nem tud magába venni annyi port mint a papír , azért lesz olyan átlátszó , és kell 2x 3x a dry hoz pl.Én próbáltam többféle beállítást is fóliánál valamiféle változást ellehet érni , de mégsem lesz olyan mint a papírral. Tulajdonképpen ami a monitoron megjelenő nyomtatni való van , és ugye a monitoron nem hiányos , akkor a nyomtatónak kutya kötelessége lenne minden képpontot kinyomtatni , és ezáltal a hengert is hiba mentesen feltölteni , és hogy most fólia , vagy fedettség , vagy papír , de hova is tűnnek a hiányos ki nem nyomtatott részek ?, ami ugye a hengereken még ott vannak , hát a por gyűjtő szemetesbe, csak kérdés , hogy miért is ? Na itt van az , hogy a hordozó amire nyomtatunk mennyire tudja magába venni a port , és az most mindegy , hogy gyári , vagy nem nincs jelentősége a nem gyári porral is hiánytalan képnek kell hogy legyen a hengeren. Szóval lenne még mit keresgélni. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Azt Írod
Idézet: Már ez gyanus „A D szesz azért kell , vagy más hasonló folyadék is jó a víz nem jó , ami a rajzolatot nem bántja” ![]() Idézet: „Szóval a folyadék által nem tud beleégni a papírba a toner por” Ha a szesz nem párologna el már 20C -fokon a papírból kb 40mp alatt akkor 100C felett mit nem enged hova nem beégni ? Már akkor elpárolog mikor csak megmutatod neki a vasalót ![]() Idézet: „azért lesz olyan átlátszó , és kell 2x 3x a dry hoz pl” Igen és 25évvel ezelőtt a tus sem takart rendesen a pauszon, (az is pixeles volt) ![]() Azért kell többször nyomtatni mert nem elég sötét a nyomtatás. Majd ha kisüt a nap, akassz fel egy fehér függönyt az ablakodra, utána meg egy feketét aztán mérd meg mikor van sötétebb a szobádba. Idézet: „Szóval lenne még mit keresgélni.” Hát...... lenne? A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
![]() Én néha azt sem tudom már hol vagyok, olyanokat írtok Mi amúgy most a lényeg? Miről megy a vita? Van értelme?
Kösz , hogy mindig így kielemezed az írásaim , de ez működik , és bár tőled nem láttam még új dolgot , de szívesen kielemezném én is .És sosem azon gondolkodnék , hogy hogy oldjuk meg azt , hogy jó fedettséget érjünk el bárki is találja ki , hanem pont azt tenném amit te.Van egy mondjuk nem feladat , mert nem mindenki kreatív alkat valaki csak átveszi mások ötleteit, de egy létező dolog megoldása lenne a cél mondjuk vasalásos módszerre.
Ezen a folyadék dolgon kár vitázni ! már többször leírtam hogy , a toner felületét picit megoldja és elősegíti a feltapadást , a többi csak elmélet ... próbáld ki : egy nyomatot tegyél acetonba egy estére és nézd meg reggel .... Egyébként a szesz 78 fokon párolog .
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Na itt az isten adta tehetség is számít gratulálok!
És én ezt így nem is tudnám utána csinálni
![]() De ám ez is érdekes , aki már több nyákot csinált az nehezebben rontja el , de aki meg próbálja , és nem sikerül az meg nehezebben tudja jóra megcsinálni sok sok gyakorlás után sem .Több mint érdekes . A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Na, tegnap a kezem közé került 2 toner a nyomtatómhoz (HP2015) plusz 1, ami benne van! A lényeg most jön. 2db eredeti volt A-s verzió és 1 után gyártott az X-es verzióból.
Ugye az után gyártottól nem vártam sokat, max beállítás mellet se produkált jó fedést. Akkor betettem az egyik eredetit (ezt használtam eddig), de ugyan úgy max beállítás mellett is a nagyobb fekete területen foltos. És végül a harmadikat is betettem, ami már majdnem üresnek mondható, ezért is volt eltéve, és azzal is csináltam nyomatot. A nagy fekete felületeken is a fedés mondhatni tökéletes! Tehát eredeti és eredeti toner közt is sok különbség van!
Nem tudok nagy felfedezésekről beszámolni.
Ahogyan én készítem: HP laser jet 1100 600x600 80 - 100gr műnyomó alu lap amibe egy "M" fűtőszál van marva (ez a vasaló) 2mm-es szilikon lap (nyomás kiegyenlítés, hő elosztás...) 0-180 C meleg áztatás ...... Nagy bonyolultságú képeket sem tudok mutatni mert nem szoktam különösebben fényképezni. (kép 3) panel 2008-ban készült.
Köszönjük szépen a bemutatót , de mintha arról lett volna szó , hogy nagy felületű mondjuk egy jó tele GND és nyákot kell nyomtatni , hogy látható legyen az ami sokunk baja.Persze nem várom el , hogy ki is marasd , csak műnyomóra nyomtatás után egy jó erős lámpa elé tartva a papírt , és jöhet a kép .De egyébként díjazom , hogy foglalkoztál a dologgal még ,ha régebbi nyák képeket is tettél fel.
Teli GND-el ugye az a gond, hogy "ragyás" ?
Ezzel én is küzdöttem nagyon régen, de amióta az áztatás után vissza teszem a melegre, hogy a festék újra megolvadjon, azóta ezzel nincs probléma. A "ragya" oka a papír hajszál csövességében van, ahol a ragya keletkezik, ott nem csak a festék ér a panelhez hanem a papír is. Ha újra melegíted a festék fentről beteríti és eltömi ezt a hajszálcsövességet.
Nem a ragya a gond , ilyen nincs nálam , hanem a nagyobb felületeken hiányos , illetve a fedettség nem tökéletes, és ez többeknél van , azért nem csinál senki GND ét.És ez rajzolat függő , mert bizonyos határig ok , de ha már nagyobb a felület , akkor bizony észre vehetőek a kihagyások .És ez szerintem mindenkinél meg van .
Brutál sok ónt használsz a nyákod forrasztásához. Sokkal kevesebb is elég lenne. Inkább használj jó fajta folyasztó szert, és a nyákodat is tisztítsd le (én a csiszolást javaslom fémgyapottal. Nem karcol, de hatásos.) forrasztás előtt.
emmzolee
Amit látsz az 2008-ban készült és kb 30 változáson ment keresztül. ---- eyess Ha kihagyások vannak akkor az egy sűrűbben sávozott panelen is elő jön. Az nem a teli felület problémája szerintem. Nekem az okozott gondot, hogy olyan panel is jó legyen amin vegyesen vannak 0,6mm > szélesebb sávok, és 0,4mm < szűkebb sávok. külön külön jó volt mert más nyomással és hőfokkal készítettem őket. Azóta viszont, hogy használok szikikon lapot és nem melegítem fel előre a lapot, hanem a panellel együtt melegszik fel, és a nyomás is max kb 20-30dkg körül van, ezek a gondok is megszűntek.
Hol lehet Magyarország egész területén a legolcsóbban nyák lemezt venni amit el is postáznak? Debreceni vagyok.
Milyen maratási eljárások léteznek? Melyik a legjobb, legolcsóbb?
Na... túrtam egy ilyen teli GND-s panelt ahol még nem melegítettem fel újra a panelt áztatás után és látszanak a "ragyák" . De ezek megszüntethetők mint írtam egy után melegítéssel. Ha mégis marad egy 10x10cm -es teli GND-s panelen 3db tűhegynyi lyuk, őszintén szólva nem késztet különösebb változtatásokra.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Olvasd végig a témát , minden benne van
Ha már profi nyákgyártást vállalsz miért amatőröktől kérsz tanácsot ?A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Keress ebben a témában a hidrogén és vasklorid szavakra.
A hidrogén peroxidon és a vaskloridon más nincs?
De van !ammónium perszulfát nátrium perszulfát réz2 klorid
Építesz egy CNC-t és kimaratod azzal...
Keresgélj a gugliba...
Ezek szerint nincs más kémiai eljárás.
Akkor összegezve: -Vas(III)-klorid -Hidrogén-klorid+Hidrogén-peroxid -Ammónium-peroxo-diszulfát -Nátrium-szulfát -Réz(II)-klorid Ezek közül melyik a legolcsóbb. (Nem az anyagra hanem azt is figyelembe véve hogy meddig bírja vagy regenerálódik.) Hallottam még a Vas(III)-klorid+Hidrogén-klorid kombóról. Azzal mi a helyzet?
Én vaskloridot, és hidrogénperoxid sósav keveréket használtam eddig. A vaskloridos nem tudom menyibe kerül, és menyi panelt bír el 1 keverék, de nekem nem jött be a lassúsága miatt. A hidrogénperoxidos keverék 2literre lebontva (1liter hidogén peroxid és 1 liter sósav) cirka 600ft. De maratáshoz nem kell sok, és amit most használok keveréket (kb4deci), az cirka már 10panelt mart.
Ez egy hosszú, ki mit szeret, mit nem, mit kever, hogy kever össze téma, olvass utána ha érdekel a dolog, és ne várd, hogy újra leírják minden részletében.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

"Rita"
.Csupán egy más oldalról próbáltam közelíteni , és talán akinek nincs műnyomó papírhoz lehetősége , mert , vagy nem árulnak ott , vagy akármi , azoknak lehet ez alternatíva , és jó kivitelezéssel ugyan az elérhető mint műnyomó papírral sőt.

Ha már profi nyákgyártást vállalsz miért amatőröktől kérsz tanácsot ?