Fórum témák
» Több friss téma |
Szoktam én is beltérit kintre telepíteni, de csak kombináltat. Az meg 5-7e.ft.
Na ez hasznos. Milyen tapasztalatod van róla? Szintén nagy eresz alá be a falhoz?
Csak csapadéktól védett helyre, és ahol nincs nagy védendő távolság. Eresz nem mindig jó mert túl magasan van, akkor meg maga alá nem lát.
Garanciára annyit hogy jogos kikötésük hogy csak hivatalos telepítők által felszerelt eszközre adnak garit.
Egyszer tanúja voltam egy esetnek: Ember bemegy hogy riasztót szeretne, nem tudja hogy milyet, tanácsot kér, kap is. Erre még azt szerette volna hogy szóban tanítsák meg mit, hova, hogy programozzon. Teljesen jogosan nem adtak neki el semmit, mert ha megveszi és ha nem tudja feltelepíteni vissza fogja vinni azzal hogy hibás. Az üzletben ezt nem tudjak megállapítani, és a nyakukon marad egy zsák "bontott" cucc. Netes rendelésnél még személytelenebb a rendelés. Volt nekem is gari intézés, vittem a rosszat, és adtak másikat a polcról. Igen ismernek már elég rég ahhoz hogy így mennyen. Ez nem csak nekem, hanem másnak is akit ismernek. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Nekünk se volt még bajunk a 100-as sorozattal. Jól meg kell választani a felszerelés helyét, a felszerelendő típust és nem a gyári beállításokkal használni.A riasztoboltból alapból nem vásárlunk, de ha haver akar otthonra magának akkor mondom onnan vagyen és a számla az ő nevére szól én meg bekötöm. Garanciális ügyintézés, 1db 10eFt-os gagyi kamera 2,5hónap. 1db DVR 1hónap, majd mivel ugyanúgy xar volt újabb 2 hét. Viszont volt olyan, hogy GSM modulnak szar volt a menet az antenna csatlakozóba, rögtön cserélték.
Ujjat? Nem mondtam azt, hogy hüvelykujj, vagy mutatóujj, vagy lábujj. bocs, de nagyon bántotta a szemem
Hidd el, van "némi" tapasztalatom mozgásérzékelők terén. A Crow nem tartozik az általam favorizált infrák közé, ahogy a DSC sem. Csak ugye nem lehet mindenhová eladni a normális érzékelőket, mert nagyon árérzékeny a piac mostanában. Másrészt, ha valamelyik nagy cégnek bedolgozol, ott azzal kell dolgozni, amit adnak. Egyébként lehet akármilyen űberbrutál csoda mozgásérzékelő amit, ha nem megfelelően a gyári leírásnak megfelelően szerelnek, az ugyanúgy semmit sem ér. (környezeti feltételek, szerelési magasság, stb stb...)
A riasztóbót és klónjaik előbb-utóbb egy komoly perbe fognak ütközni. A hivatalos disztribútorok már nem tűrik sokáig el, ugyanis megölik őket is, és a telepítőket is. Aki akar onnan vásárolni, az tegye, de akkor minden garanciális probléma a vásárlóé. Adtak el olyan SP7000 panelt is, amin még a legelső 2.10 firmware volt. 3 lépésben tudtam csak frissíteni, hogy kezelje egyáltalán az újabb bővítőket.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Amit nem ott gyártanak a mai világban az a hamisítvány!
Na de ha ezek kozul kellene valasztani:
DSC LC-100 vs. Paradox NV500? En valahogy inkabb a mar bevalt LC100-at, valahogy tartok az ujdonsagoktol, bar mar min. 1 eve gyartjak ezt a Paradoxot es a Digigard-okkal is ritkan volt gond, de volt ("teves" riasztas).
Sziasztok!
Jó kis "viták" alakultak ki olvasva a fórumot! Mint felhasználó szólok hozzá a fenti témához. Aztán ki-ki dönt,hogy mit rak fel és mennyire engedheti meg magának a komolyabb cuccokat. Nálam 2007 óta működik egy dsc 585 4 db LC 100-al. 2012 novemberében regisztráltam ide, hogy segítségeteket kérjem.... és kaptam.....amit nagyon köszönök. A rendszert én szereltem fel, de nem én programoztam. A távjavításban felmerült,hogy az érzékelőm feküdt ki(2db) és okozta a hibákat...persze más gond is volt....! Így előbb megvettem mint mélyebben beleástam volna magam, hogy átnézzek ennyi idő után mindent. De mikor felszereltem a hibák továbbra is fent maradtak, így ötlet-ötletet követett. A hálózatommal volt a probléma!(a padlásomon azok a k...egerek vagy mik, megrágták a vezetékezésem) Javítás után minden a régi kerékvágásba került és a 2 db fölöslegesnek tűnő érzékelők, bővítve a rendszerembe kerültek. Ha továbbra is a 4 régi és a 2 új LC100 még ennyi időt kibír és műk gond nélkül már jó vagyok. Pedig akkor sem volt olcsó a kp.-m kompletten. Mint felhasználó a szerelési költséget spóroltam meg,mert nem tartottam magam annyira laikusnak,hogy ezt ne tudjam én is feltenni. Sajnos mint minden a mai világban pénz függő. Nem tudom,hogy a fenti "vita" okozója(érzékelő)milyen árrésben mozog....de ugye a sok kicsi sokra megy mert egy rendes kiépítésnél nem egy-két darabban gondolkozunk. Számomra az a lényeg,hogy teljesíti amit elvárok és hiba nélkül működik. És hozzá teszem azért ez sem olcsó, hiszen nem sok alkatrész van benne.......de ezt a vásárló döntse el. Persze a véleményeket én is meghallgatom és megfogadom.....no nem mindig. De ezt most nem bántam meg. Vegyél bátran LC100 ha az igényedet kielégíti.
Jó,hogy felhívtad a figyelmemet ki gyártja a corw termékeket!
Most már biztos nem veszek soha semmit ami crow! Az LC100-ról annyit, hogy fűtetlen csarnokba full érzékenységre állítva nincs vakriasztásom! Akkor nem értem miért is szar az LC100? Idézet: „DSC egy elavult cég, régi ócska eszközökkel. Csoda hogy még müködik.” Nem kell azért szarni valamit vagy valakit mert nem értesz hozzá!
Sziasztok,
az idei belgrádi biztonságtechnikai kiállitáson találkoztam kinai LC100 érzékelőkkel, érdekes, hogy DSCből csak ez a termék volt, inkább koppintott paradox központok és érzékelők voltak kiállitva egy standon. Még az eredeti winload szoftverrel is lehetséges a programozás. Ezek a kinaik aztán túllőttek. Az én tapasztalatom a LC100assal kapcsolatban kielégítő, viszont nagyon de nagyon be kell tartani a telepitési magasságot, mert egyébként nem jelez, ellenben más tipusu érzékelőkkel, melyek azért jól jeleznek magasabb helyről. Kedvenc érzékelőm a Satel Aqua plus vagy pro. Kérdésem lenne: PC1616 központ esetében, mely EN európai változatban hogyan tudom megváltoztatni a mesterkódot?
*5 régimesterkod, 40 (mint sorszám), új mesterkód és kettöskereszt
A megjelenése óta használom az LC100-at Ott is voltak vakriasztások, kellett némi idő, hogy kitapasztaljuk, hogy is kell beállítani hogy érzékeljen is biztosan, és ne is riasztgasson. Minden új eszközzel ez ugyanúgy fenn áll. Olyan nincs, hogy vakriasztás biztos infra. A legtöbb vakriasztás inkább egy hálózatról jövő tüske, vagy egy nagy elektromágneses impulzus. ezek ellen nehéz megbízhatóan védekezni.
*5 régi mesterkód 40 új mesterkód.
Ha nem tudod a régi mesterkódot, de tudod az install kódot, akkor lehet resetelni a 989 installkód 989 parancssorral. Tehát:*8 install kód 989 install kód 989 # Ezután visszaáll a gyári 1234 alapra, csak a mesterkód. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Az elavultságról... 1985-ben DSC-vel kezdtem. Azóta a törökök is másolják és Kínában is készül hozzá ez-az. De még mindig a legmegbízhatóbb rendszer a piacon. Nekem van központom, ami fel volt szerelve ügyfélnél , ment 4 évet, leszereltem és itthon működik azóta - mintegy 15 éve. Az érzékelők is jók. Régen a Bravo 2 vacak volt, mert át lehetett verni, de az LC-k jók - az áruk ellenére, sőt... nagyon is jók, ráadásul nem csúnyák. Ha valakinek rossz tapasztalata volt a kereskedők miatt, az ne a típusra fogja. Menjen be a DSC hungáriához. Drágább az igaz, de például magyar menüset kapsz + support.
Rendben, kösz
még egy kérdés: Riasztás számlálás alatt mit lehet érteni? mi az optimális beállítás?
Talakoztam mar "hamisitott" mozgaserzekelovel, szinte tokeletes masolat volt, egy laikusnak biztosan fel se tunt volna. Kozpont, kezelo masolathoz meg nem volt szerencsem.
Hello.
Szeretném megkérdezni hogy egy kulcsos kapcsolót(impulzusost) kéne illesszek 1616-ra és még nem csináltam ilyet. bővitő zonára rakom. kell be kössek 5.6k -s ellenállást párhuzamosan a zon és a com közé? 001 be beállitom 22 meg bekapcsolom 102-be a zónát. ellenállás nélkül próbáltam de úgy nem riasztott be .
Amilyen lezárással csináltad a zónákat, olyan lezárással kell a kulcsos kapcsolót is használni.
1616-nál a bővítő zónákat is engedélyezni kell a 203 szekcióban. A zónabővítőt be kell állítani a jumpereivel, 1-es címre, ami 9-16 zónáig bővíti a riasztót. A zónabővítőt szoftveresen is fel kell ismertetni a riasztóval, a 902 szekció beírásával. A sikeres felismerést ellenőrizni a 903 szekcióban lehet.
Köszi szépen. A bövitő müködik.
Akkor a kulcsost is le kell zérjam ellenállással. Köszi holnap megcsinálom.
Vásárolj Török gyártmányú riasztót! - majd fogsz látni központot is
Na most vagy nagyon fáradt vagyok, vagy hülye... De agyvérzést kapok mindjárt az tuti
![]() Adott egy 1616 kp v4.5, UPC telefonvonallal TLM hiba nincs, tárcsázni viszont nem akar (meg se próbálja). A következő beállítások vannak: 165 ->001 301 ->0620xxxxxx*6*# 302 ->0670xxxxxx*6*# 310 ->1234*66 311 ->1234 320 ->01 01 01 01 01 01 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF 350 ->06 06 351 ->1 2 ON 380 -> 1 ON Másik gond: LCD5511 kezelő: FAP gombok közül bármelyik nyomvatartására eltünik minden a kezelőről, majd kb. 3mp múlva visszajön az óra, de semmit nem csinál. A 000-ba engedélyezve vannak a gombok... Tipp?
Sziasztok tudna valaki a Satalarm Ezcomsa62 progijához valami leírást adni? Van egy névtelen usb-s letöltő modemem hozzá, és nem tudom a modem beállításokat sem.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Úgy gondolom nem ártana tisztázni a dolgokat:
1.) Mindent Kínában gyártanak 2.) Amit nem - annál hazudnak - és Kínában gyártják. Az egyetlen különbség a minőség ellenőrzésben van. A gyártósoron végigmegy mindegyik. Amelyik megfelel - rákerül a logo, garancia stb. Amelyik még javítható - abból szürkeimport lesz. Ha ezek minőségével gondod van - az nem csoda. Attól sem nem lesz rossz a DSC, sem a konstrukció, csak gyatra a minősége - de ez a leírtakból kiderül, hogy miért. Csak hogy érthető legyen - mivel a modik is harapnak a kínai- nem kínai vitákra, had meséljek el két személyes tapasztalatot: Van egy Makita csavarhúzóm, amit már kb 18 éve vettem. Az akksija igen sokba kerülne, ezért elgondolkodtam, hogy esetleg a motorját felhasználom. És akkor ért a döbbenet: rajta díszelgett, hogy "Made in China" . A másik tapasztalat. Ismerősőm büszke sváb lévén Loewe TV-t vett és esküdött rá - amíg egyszer el nem romlott és meg nem mutatta neki a TV-s barátom a "Made in China" feliratot. Én sokszor vásárolok tőlük - eltérő minőségben. Ez mind azon múlik, hogy melyik forrásból származik - de kínai mind. Hagyjuk már egyszer, s mindenkorra ezt a lekínaizást, mert tényleg minden ott készül. A jó és a rossz is.
Szia elösszöris az FAP gombok hibájára: mi is jártunk hasonlo képpen és a legnagyobb hiba a com ellebegése volt, duplázd meg a com szálat, nem tudom milyen a távolság de mi is 10m-en futottunk bele ebbe a hibába. A UPC-re nem tudok semmit sajnos maximum annyit hogy van állitolag egy olyan eszköz amivel digitális vonalra rá tudsz csatlakozni az analog rendszerrel.
Kezelő távolsága 2m, de majd kipróbáljuk megduplázni a com-ot.
Nem digitális vonal. A modem analóg portjára megy. Sima telefonnal lehet róla telefonálni. Ha kikötöm TLM hibát észleli, ha visszakötöm megszűnik. Meg se próbál tárcsázni a központ a fenti beállításokkal, se kommunikációs hiba, semmi... Valakinek ötlet?
Ezen a dsc-n van erőltetett hívás opció? (Forsattemp ha jól emlékszem)
Szia
Probáld meg párhuzamosan bekötni az analog telefont a tip-ring-be és mikor tárcsáznia kell akkor hallgass bele, igy biztosan kiderül hogy mit csinál. A másik dolog hogy meg kéne mérni milyen feszültség érkezik a modemtöl. |
Bejelentkezés
Hirdetés |