Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv!
Sávokat nem, de jeleket (signal) ki tudsz zárni az "AUTO ! signal_name..;" paranccsal. A felkiáltójel jelzi a kizárást, csak egyszer kell beírni, utána szóközökkel elválasztva beírhatod a kizárandó net neveket. A végére ne felejts el pontosvesszőt tenni.
Köszi, közben hasonlóra jutottam, csak én az auto után bemásoltam az összes net nevet, ami kell, ami nem, azt kihagytam, de igy fogom használni ahogy írtad, mert akkor nem kell másolgatni.
Köszi !
Sziasztok.
Nagyon ritkán de néha szükségem van eagle NYÀK tervezöre. Most egy egyoldalas NYÀKot kellene összehoznom, de nem tudom, hogy lehet átkapcsolni, hogy csak egyoldalas tervezzen. (kétoldalst megcsinálja szo nélkül). Egy másik kérdés, hogy lehet itt némelyik vonalat utolag megvastagitani (GND stb. ) Kösz
Gondolom az autorouterre gondolsz ott van a beállításokban hogy melyik layeren milyen
irányt tartson előtérben. Na ott ki is lehet kapcsolni azt a layert. A másik kérdésedre pedig a change gomb alatt van a width ott rámész a kivánt vastagságra és aztán már csak rá kell kattintani a kivánt route-ra.
Kösz. A másikra közbe már rájöttem, de az autorouterben még nem találtam ezt a kapcsolot.
Laptop katasztrófa után már csak a 6.4.0-ás verziót tudtam letölteni. Ebben viszont nem működik a régi jól megszokott játék a fólia kitöltésre! Itt nem találok RATNEST gombot!
Én oda még nem jutottam el (
![]() ![]()
Idézet: „Itt nem találok RATNEST gombot!” Pedig ott van! Ahol eddig is volt.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Ha egy újabb verziójú Eagle-vel akarok betölteni egy régebbivel verzióval készült kapcsolást, kiírja "Load error 292 on file" Valamikor a sch. fájlnál, valamikor csak a brd. fájlnál. Némelyik sch. és brd-t viszont hiba nélkül betölt. Ki tud ebben segíteni, mi lehet az oka? Hol keressem a hibát? Köszi: Zoli
Ezen a címen megtalálod a választ.
Bemásolva: usually messages with "error 29x" are caused by projects made with a cracked version of Eagle. That project appears to be ok on the cracked version, but if opened with a legal version (registered or shareware) the file is corrupted and the error appears. Magyarul: Egy legális verzióba akarsz illegális (tört) verzióból származó projektet betölteni. Nem a régi és újjal van a gond! A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Nem egy illegálisan megtört verzióról van szó? Azoknál szokott ilyen hibaüzenet lenni. Ha igen, akkor azon csak egy legális verzió segít.
Szia Frankye!
Igen, arról van szó. Ez a legnagyobb hátránya a tört verzióknak. Egy jobb példány működhet, de mi lesz később. Nem tudod frissíteni, mivel nem találsz ugyanolyan törést az újabb verziókhoz. Vagy életed végéig maradsz a már működő törésnél, vagy szerkesztheted újra a régi projekteket. Bocs, az egyes szám második személy nem rád személyesen vonatkozik, hanem általában az olvasóra, főleg az ilyeneket kérdezőkre. ![]()
Sziasztok
ki lehet exportálni a NYÀKot Eagleböl .gbr formátumba? Ha igen, hogyan? Kösz!
Kimented pl. BMP-be, majd egy másik programmal átkonvertálod a Gimp Brush formátumába. Miért gondolod, hogy ez a program ismeri az összes image formátumot? Egyébként a Help-ben az Export parancs alatt megtalálod az összes image formátumot, amelybe közvetlenül exportál.
A gerber fájlok pedig a CAM processor részben vannak leírva, de ott nem gbr a fájlkiterjesztés. Lásd Tutorial: The files have the following meanings: demo3.cmp Component side demo3.sol Solder side demo3.plc Silkscreen for component side demo3.stc Soldering mask for the component side demo3.sts Soldering mask for the solder side demo3.gpi Information file, not relevant here The first five files need to be sent to your board manufacturer. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Ezt igazán csak azért furcsállom, mert többségben van amit be tudok tölteni hiba nélkül, és csak 1-2 tervet nem. És van ahol az sch.-t betölti, csak a brd.-t kifogásolja. Azért köszönöm a válaszokat.
Üdv: Zoli
Kösz.
Valahogy majd megoldom.
A bemásolt dőltbetűs szöveg első szava usually azt jelenti, hogy általában, többnyire, rendszerint. Tehát nem törvényszerű.
Köszönöm szépen a válaszodat.
Szia! én az Eagle-t használom és ha kész a terv, le kell futtatni egy pcb-gcode.ulp fájlt az Eagleből. Ez előállít egy fúró és egy maró fájlt, aminek *.tap a vége. A drill jelzésű a fúrófájl. Ha ez megvan akkor jön a cnc gépen futó mach3 szoftver, ami képes ezzel a fúrófájllal dolgozni. Kihagytam a leírásból, de az eagle nem tartalmazza a pcb-gcode.ulp-t, azt külön kell letölteni és telepíteni. Ha nulláról indulsz, akkor azért lesznek zökkenők, mire idáig eljutsz. Egyrészt az alapértelmezett fúrókat is meg kell adni, amiből az Eagle fog dolgozni, valamint ha már van kész tap fájlod, azt is pozícionálni kell a marógép alá pontosan, hogy minden furat pontosan odakerüljön ahová kell. Ezek apró kis trükkök, de meg kell tanulni. Tény, hogy amit cnc-vel fúrok, azok a lukak tökéletesek. De az is tény, hogy a gép megléte önmagában még édeskevés. Kellenek patronok, amiben belefogod a szerszámokat, fúróhegyek (ezek ráadásul először könnyebben törnek majd), maróhegyek - amivel kontúrt is lehet például marni, ha már ott a gép. Szóval szép kerek összeg lesz a végére. Ha jó a gép, akkor akár nyákot is marhatsz vele, én is így csinálom már a paneljeim java részét, mert 4-5 perc és készen van tervezés után. Az egyik képen (taszter) talán látszik, hogy kicsit elcsúsztak a furatok. A régi pcb-gcode-t nem tudtam átállítani inchről mm-re, de most már ez is rendben azóta.
Sziasztok!
Eagle-ben eltűnt az összes alkatrészkönyvtáram. Hogyan lehet újra visszaállítani őket?
Nem tűnt az el, csak kikapcsolódott. Olvass vissza.
Keresőbe beírva nem találtam, de már megoldottam a problémát
Sziasztok! Nemrég kezdtem ismerkedni az Eagle-el. Egy kapcsolási rajz részletet szeretnék arrébb mozgatni. Megrajzoltam egy részt, és rájöttem, hogy rossz helyre, mert nem fog a többi kiférni. (igen, azzal kezdtem, hogy raktam fel egy Frame-et
![]()
Szia
Idézet: eddig jó, utána a jobb gombbal klikk, a kijelölt területre és "Move group" „Kijelölöm a kérdéses területet. Látom, hogy minden alkatrész pirosra vált. Rákattintok a Move gombra.” A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Idézet: „utána a jobb gombbal klikk, a kijelölt területre és "Move group"” Vagy egyből "Ctrl+jobb egérgomb" és már mozog is. Egyébként az alsó állapotsorban a program mindig megsúgja mit kell, vagy lehet tenni.
Köszi, ezt én sem tudtam, de "Mengyán" kollégának is hasznos lesz.
Ezért írtam az alsó állapotsorról. Ez is ott van. Sok esetben jól jön odakacsintani.
![]()
Köszi szépen mindkettőtöknek. Hát valóban tanulnom kell még a használatát.
Azt hogy tudnám javítani hogy:
Van egy saját lib meg a con-lstb. Sajnos elrontottam és mindkét könyvtárban lett két egyforma nevü alkatrész amit egy kapcsoláson használtam is de mivel a 3dben ezt egynek nézi igy nem jó a dolog. Kicseréltem már a nevet az alk. könyvtárban de a sch brd nem frissül és még mindig a régi nevet mutatja. Mit kéne ilyenkor tenni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |