Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 72
(#) patexati hozzászólása Nov 3, 2007 /
 
A mai nap egy kávéfőzőgéppel volt szerencsém találkozni javítás céljából ami sikerült de mégsem az igazi nem egészen működik rendesen!Egy olyan kompresszoros,darálós gépről van szó melyeket pesszókban,büfékben használnak.Szóval az a gond vele,hogy mikor leőrli a kávét és fordítja a mechanikát akkor erősen kattog!Nem is működött mert nem tudta az örleményt összenyomni és leállt!Most belül állítottam vissza az örleménymennyiségen így nagy nehezen szuperál!Egy a baj vele,hogy nagyon gyenge a kávé Ha valaki jártas a témában legyenszíves írjon mert úgy vettem észre ez a baj elég sok gépnél jelentkezett de nem akarom darabokra szedni 0 tapasztalattal!Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kimaki9 válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Tönkrement a műanyag fogaskereke. Sajnos ki kel cserélni
Milyen márka
(#) patexati válasza kimaki9 hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Heló!Valami Wiena vagy mi nem tudom pontosan!Hol van ez a kerék bent??
(#) kimaki9 válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2007 / 4
 
A kattógást az okozza ,hogy egyik foga a nagy vagy kicsi keréknek le van törve s mikor oda ér meg ugrik ,ha pedig sikerül tovább ugrania akkor be fejezi a műveletet.
Az a helyzet ,hogy elégé mélyen ha ki is szeded nem tudom ,hogy kapsz e hozzá alkatrészt.
(#) patexati válasza kimaki9 hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Ezek nem szabványos mechanikák? Mert amit ki lehet szedni az passzol másik gépekbe is a meghajtónak csak a tengelye szabvány vagy mindegyikben más motoros áttétel van
(#) kimaki9 válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
A helyzet az,hogy ahány cég annyi szokás tehát minden cég saját tervezöjétöl függ
(#) patexati válasza kimaki9 hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Kösz!Azt még esetleg nem tudod milyen árban lehe dúrván?
(#) kimaki9 válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Kb pár ezer ha találsz használtan .
Ötlet ...Keress egy szakszervizt És kunyerálj ,esedezz, könyörögj talán meg szánnak.
Am úgy ezek a gépek ipari mennyiségü kávét tudnak késziteni, a háztartásban használva elnyühetetlenek persze ha PROFESZIONÁLIS gép olyan amit pressokban használnak.
(#) paprikascs hozzászólása Máj 12, 2009 /
 
Sziasztok.Van egy Bomann espuccino gépem a tipus CB 2001. olyan gondom van,hogy nem főz le teljes adagot.eddíg mindent rendben találtam a mechanikánál fedeztem fel egy olyan gondot,hogy nem tekeri vissza a motor rendesen.kb 2 fordulat kellene még plusszba ahhoz,hogy teljesen leérjen előfordulhat,hogy felfelé menet is ez a gond mert alul a tálcába elég sok vizet enged csövek rendben vannak a mechanikát szétkaptam kipucoltam tisztítottam nem e esetleg szorul és azért csinálja de nem jutottam sokkal előrébb.Ötlet,hogy mit lehetne megpróbálni? A víz átmegy mindenhol rendesen vagy esetleg pont ez a gond jelen esetben,hogy a tálcába csak minimális víz mehetne?Nem a zacc ürítőbe folyat bele hanem a pohártartó tálcába. Mert ugye a felső szelephez megy fel a mechanika és viszi a zaccot kipréselni majd a szelephez érve folyatna rá vizet aztán folyna a csészébe a lefőtt kv de mielőtt odaérne a zacchoz a víz esetleg elengedi a tálcába?de itt megint oda jukadok ki,hogy nem megy teljesen fel a mechanika úgy ahogyan le sem megy rendesen. Lehet felfelé és lefelé is 2fordulat hiányozna? Esetleg ötlet?
(#) Directors hozzászólása Júl 6, 2009 /
 
Üdv!

Van egy kávéfőzőnk és tönkre ment benne a fűtőszál.Olyan kérdésem lenne,hogy hol lehet beszerezni ilyen fűtőszálakat?
(#) Atka15 hozzászólása Szept 25, 2009 /
 
Hello!
Lenne egy olyan problémám, hogy a minap szétszedtem egy 200 ezer ft-os kávéfőzőt, aminek az a baja, hogy leöntötték vízzel, és csak egy db 3 lábú(szerintem tranzisztor) romlott el benne. De ahhoz hogy meg tudjam csinálni kellene egy J172-es számú 3 lábú tranzisztor, Ilyet azonban még a datasheet-en sem találtam, és a boltban sem, tehát ha valaki tudja hogy hol találom meg az adatlapját, vagy, hogy mivel tudom helyettesíteni, akkor kérem hogy segítsen!
Előre is köszönöm!
(#) korbye válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Esetleg 2sj172, P channel Mos Fet...?
Én erre gondolnék elsőre, persze ez csak tipp.
(#) cszotyi válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 25, 2009 / 4
 
Hello!
Találtam neked egy SJ172 , remélem sikerült segítenem.
(#) Atka15 válasza cszotyi hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Nagyon köszönöm a gyors választ és ez az!
Tehát Köszönöm szépen!
(#) cszotyi válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Szívesen
(#) zoz11 hozzászólása Okt 19, 2009 /
 
Sziasztok
Van nálam egy Wittenborg 800-as kávéautomata, esetleg valaki hozzá értő tudna nekem adni róla pár információt, például, érme vizsgáló beállítása, kávé főzés beállításai, mennyiségeket hogyan tudom rajta állítani stb, végül is a beüzemelésére lennék kíváncsi.
De bármi más infó érdekelne róla.

Előre is köszönöm!

Üdv: Zoltán
(#) Koki hozzászólása Ápr 6, 2010 /
 
Sziasztok. Jobb helyet nem tudok, dehát itt vetném fel a témát.
Van nekem itt egy kávéfőzőgép, alap (10E Ft körül van). Az a bajom vele, hogy nehezen nyomta ki már a vizet. Gondoltam a vízkő. Ez meg is történt (vízkőoldó).
Utána lenyomtam vele sima vizet kávé nélkül. NEm jött le, a alja benne maradt. Ahogy strapáltam magam úgy kezdett egyre roszabb lenni. Most egyátalán nem akarja a vizet lefőzni, és borzalmas színű a belőle kijövő víz - feketébb a kávénál
Most ott tartok vele, mikor bekapcsolom ugye fel kell fűtenie a vizet. Ezt meg is csinálja, de csak fűt világnag a vizet meg nem akarja kiadni. Melegebb már mint a pokol tüze. Viszont ma, leengedtem rajta a vízköoldós vizet. egy idő utána fújt egy hatalmasat és kicsit megindult a víz de utána megint semmi. Szerintetek mi lehet a baj vele? Aki járt már így, kérem ossza meg velem és a többiekkel a tapasztalatát, mert már nem tudom mitévő legyek. A tömény vízkőoldó amúgy károsítja?
előre is köszönet.
ut: egy nő kérésére teszem fel a témát, szeretném neki megjavítani mert most egy darabig nem tud újat venni.
A kategóriát nem tudom jó e, már nagyon fáradt vagyok. ha rossz helyen lenne, kérném a modikat helyezzék át a megfelelő helyre.
(#) tungsram válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Tipus???
(#) mugab válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Nem tudom milyen vízkőoldóval dolgoztál de kizárólag citrom vagy foszforsavast szabad használni . A sósav tönkre teszi a modernebb kazánnal rendelkező főzőket.
Mivel nem írtál tipust, így csak általánosságban tudok válaszolni. Vagy a szita rész van eldugulva vagy a vízcsatorna. (Esetleg ha kotyogó vagy kalifa féle akkor még lehet a fedő tömítés is )
(#) Rafael válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Szia!
Amikor nálunk ilyesmi történik a kávéfőzővel, akkor mindig ecethez nyúlunk! Nagyjából 1:1 arányban ecet víz keverékét lefőzöd, aztán megismételed 2-3szor. Használhatod töményebben az ecetet. (Esetleg vissza is öntheted az oldatot, persze a kioldott vízkődarabkák nélkül...) Utána elvileg megjavul, és hogy eltűnjön az ecetszag és kitisztuljon, még párszor sima vízzel átfőzöd. Amúgy nekünk újabban tök egyszerű, műanyag főzőink voltak. /Nincs bennük fém alkatrész, de annál is használnám./
(#) tatabike válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Rafael írta a frankót, ecetet neki...
Valószínűleg valami kisebb járatban vagy csőben megakadt egy vízkődarabka, ami előtte leoldódott valahonnan. Az ecetes, 2-3x átfőzés segíthet, büdös lesz, mint a dög, de legalább kipucolja. Utána legalább ugyanannyiszor friss, tiszta vízzel is át kell főzni.
Az ecetes főzésnél vigyázz, mert ha a gőze a szemedbe jut, elég kellemetlen tud lenni... :yes:
(#) tatabike válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Szia simpi,

hát, nem tudom. Nekünk mindig az ecet jött be, évente egyszer ezt eljátszottuk, aztán kész. Sose volt gond a kávéfőzővel. Persze, minden vízkőmentesítés ha úgy vesszük csak 'tüneti kezelés', mert egy idő után úgyis visszarakódik a cucc...
Szerk.: Mondjuk én sosem vártam meg a teljes dugulást. Ha már észrevehetően hosszabb ideig tartott a kávéfőzés a normál, megszokott időhöz képest, akkor átfőztem ecettel.
(#) SzervízMacska válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Szia! Én amondó vagyok, ha az ecet nem segít, akkor muszáj szétszedni. ebben az esetben valamelyik belső cső lehet eltömődve. Másfelől, jó pár év, mire ennyire megtelik szmötyivel, ezért nem is érdemes hozzáfogni a szétszedéséhez, amíg egy tömítés-garnitúrát be nem szereztél, esetleg pár tartalék csavart is. Ezután rapityára szedni, lehetőség szerint az összes követ lekaparni és új tömítésekkel összerakni. Egyébként úgyis nemsokára folyni kezdenének az elöregedett, szétégett tömítések.
(#) tatabike válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
AKkor ezt megdumáltuk... :yes:
(#) pucuka válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Ahogy szervizmacska mondja. darabokra kell szedni, a vízkőoldó már nem segít. Meglátod mennyi homok jön ki belőle.
Nekünk is volt egy hiperszuper 24 eFt -os, a százegyedik szétszedés után maradt a kotyogó
(#) 18david18 válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Nem lehetséges, hogy a termosztát idő előtt lekapcsol? Lehet nem éri el a megfelelő hőfokot és azért nem főz le rendesen a kávéfőző. Ha nem a vízkő a hibás én ott keresném a bajt.
(#) Ronin válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
A képen látható cső szokott eldugulni. Sajna a vízkőoldó ezen nem segít. Én fúróval szoktam kifúrni a vízkövet belőle.(olyan lesz tőle mint újkorában) Persze előtte nem árt a szűrőt levenni az aljáról.

névtelen.JPG
    
(#) tiggersoft válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /
 
Szia
Sok ilyen olcsó kávéfőzőnél a kávéfőzés, gőzőlés kapcsoló(szelep) rakódik tele vizkővel...
Ecetet neki és menet közben többször oda vissza kapcsolgatni( kávé/gőzőlés). Ha ez sem segit akkor megégett a fűtés-kuka!
(#) llaci56 válasza Koki hozzászólására (») Ápr 6, 2010 / 4
 
1000 éve javítok KV-főzőket... Ma már csak SAECO -t, de régebben az összes létező (szarvasi és ahhoz hasonló) típust.
Ahogyan simpi mondja, vízkőoldót kell használni. (NEM cillitbeng meg ilyenek!) A vízkőoldó pedig nem más, mint sósav. (Minden vízkőoldó sósav! Meg lehet venni a vízkőoldót is, de úgy drágább.) Nem lesz a kazánnak semmi baja, a sósav az alut nem piszkálja.
A járatokat vévgig kell ellenőrizni, mert maradhat benne dugulás.

De!
Az elvízkövesedett KVfőzőkön a thermosztát bizony el szokott fáradni, és nem melegíti fel rendesen a vizet. Ha dugulása van egy gépnek, és a víz rendesen melegszik, akkor kilövi a biztonsági szelepet. Vagyis, ha nem jön ki a víz, a thermosztátot ki kell cserélni!
Az elmondott tünet tipikusan az az eset, amikor nem jön le a mind víz, mert elfogy a nyomás, vagyis, kicsi a hő.
Próbára rövidre lehet zárni a hőkapcsolót, és bizonyosságot szerezhetünk így a hibáról.
Így tovább üzemeltetni azonban TILOS!
(#) Koki válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /
 
Köszi, ez volt a baja. Igazából volt a csővel is már gond, de nem tudok 2 embernek pontot adni
Egyébként a legutolsó lefőzésnél 1x kinyomta okádás-szerűen a vizet (4 személy helyett igaz csak 2-t engedett át), de utána megint csak cseppenként folyt le a víz.
köszönöm a tippeket: Csaba
Következő: »»   1 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem