Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem trapézmenetesre gondolt műanyag anyával.
Azokat viszont többségében után lehet állítani ahogy kopik...
Ja, de.
A nagy sietségemben rosszul írtam. 14X3-as 2 bekezdésű trapézmenetes orsó, 48mm hosszú műanyag anyával.Bővebben: Link Képtár tövéről hegyére A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Most lett kész a gép még nem lehet kopott.
Igen. "pervollal mosva"
Használt vázat vettem félkészen és befejeztem. A képek még a nem teljesen kész vázat mutatják.
Nekem tetszik! Végig néztem a 180 képet és lenne néhány kérdésem:
Írjál légyszíves a léptetőkről adatokat mert nekem pont ekkora a gépem de fogalmam sincs, hogy mekkora motorokat vegyek. Az nem járható megoldás, hogy veszek 4 különböző garnitúrát aztán cserélgetem majd csak jó lesz valamelyik. Több képen látszik egy alu. profil- nem a gépasztal- azt hol lehet beszerezni? A kis piros leszorító honnan van? A motor befogó műanyag, nem fog rezegni? Mekkora a megmunkálási hossz? Nekem a híd kicsit szélesebb, belméret 400 mm. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Valahol láttam már ezt a vázat, főleg a híd oldala ismerős.
Jó sok kérdés.
![]() -léptetők: 0,5Nm 2A 2,6V 1,3ohmos bipoláris Olivetti léptetők. 1500-ért lehet venni. Most egy biztonsági 1500mm/min sebesség van beállítva. Szépen megy. Még nem terheltem, de van benne kraft. Az orsóim sem nagy menetemelkedésűek, tehát nem lesz vele baj. A gépvázam előző gazdája 1Nm-eseket használt. -Az aluprofil végül nem lett beépítve. Méretek: 20X80X485mm 3 db van. Ha kell el boltolhatjuk. Írj mail-t. Ne itt. - A kis piros leszorítót a Hundbay-ról vettem. Tudod a sárga oldalról. Néha árulják, de már nem tudom ki volt az. - A motorbefogó is régi örökség. Az szerintem is gyenge lesz. Ki fogom cserélni a "főorsóval" együtt. - Megmunkálási terület: 200X480X60 Kb. Nem is mértem még le.
Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, hogy egy ilyen kisebb motor is jól viszi. Így már van viszonyítási alapom.
Emmzolee nekem egy olyan kérdésem lenne hogy hol vetted 1500Ft- ért a motorokat?
Köszi!!
A sárga oldalon árulta nemrég valaki az ugyan ilyen karakterisztikájú és teljesítményű Astrosyn 23LM-355 P2H motorokat újonnan.
Én előtte vettem az Olivettiket. Használt, de kifogástalan állapotban Mstewe usertől. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Meg jöttek Sz. józsi orsói, ma annyi időm volt, hogy rövidebbet betudtam építeni a Z tengelybe.
Amikor lemértem akkor jöttem rá, hogy a hajtásoldali tengelyvégből a 15 mm -es alu.lemez amin át kell vezetnem 5 mm-et elvesz. Így a kuplungnak rövid lesz. Ezért az alu. lemezbe bemartam a kuplung helyét. Mindössze egy oszlopos fúrógép állt rendelkezésemre egy 24 mm-es furat elkészítéséhez. Így készítenem kellet egy eszközt, Amit nem is tudom minek lehetne nevezni A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Még a végén lesz belőle valami.
Jajj de jól néz ki! Nekem is Józsi készítette mindhárom orsómat. Én az acélházas bronzanyás verziót választottam. egyenlőre az elektronikával vagyok elfoglalva. Én azzal kezdem. Azt szedem össze, arról informálódok, arról tapasztalok. Ha minden jól meg a jövő héten motor próba.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Az asztalt 16 X 5 golyósorsó mozgatja. Ki akarom próbálni ezt a müa. betétes anyát. Nagyon szuper ipari műanyag. Ha nem jön be akkor cserélem bronzra,de én bízom benne.
Mondjuk Hoho féle horizontális ütőkés?
Gratula, tényleg szépen halad a gépezet.
Köszönöm. Én meggájver marónak hivom.
Ma készre szereltem a Y és a Z tengelyt de csak néhány kép van. Holnap kész a komplett híd összeszerelve orsókkal. Most a léptetők következnének, ha volna megfelelő, legalább 1 Nm -es kellene 2,2 amperig.
Sziasztok.
Tudna valaki tanácsot, ötletet adni,hogy hol lehet a Mach 3-at magyarosítani? -és működik ez próba verziónál? Köszönettel.
Tisztelt Mindenki! *
* Ezt az aprónkban (keres) megteheted, de itt a fórumon nem. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Nem igazán értem, mi volt a baj a hozzászólásommal.
Elmagyaráznád, miért törölted?
Nem én töröltem ugyan, de vélhetően azért törölte a kolléga, mert hirdetést tettél fel a hozzászólásodban, aminek a helye az "Apróhirdetések" rovatban van.
Köszönöm!
Én úgy gondolom, nem volt hirdetéstartalma, hiszen csak egy kérdés volt, melyben CNC-vel rendelkező fórumtársat kerestem. Mivel nem én vagyok a Moderátor, talán nem nekem van "igazam" .
Sziasztok!
Kész a Z tengelyem, mint korábban írtam, manuális. Több kép itt! 13mm-es emelkedésű orsóval. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Szia!
Egy watt mire elég? Fát lehet gravírozni? Gondolom vágni kevés.
A kék oldalon van egy kifejezetten 1W lézer topic.
Vágni nem lehet vele, max levegőt. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Mesélhetnél egy kicsit róla mire fogod használni és hogyan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

A nagy sietségemben rosszul írtam. 14X3-as 2 bekezdésű trapézmenetes orsó, 48mm hosszú műanyag anyával.