Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális hőmérő PIC-kel

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 19
(#) (Felhasználó 20218) válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Elkészült. Már csak a moderátorokon múlik, hogy mikor lesz aktív. Remélem nem nagyon látszik meg rajta, hogy éjszaka írtam, kissé fáradtan.
(#) pjg válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Jó lett a cikked. Gratulálok hozzá.
(#) (Felhasználó 20218) válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszönöm, remélem elég infó van benne a könyű utánépítéshez.

Igen. Köszi.

1.jpg

2.jpg

(#) (Felhasználó 20218) válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Látom kincsesládán ülsz.

:yes:
(#) Gressai hozzászólása Aug 20, 2012 /

Hali mindenkinek!!

Segítséget kérek tőletek megépítettem a vicsys féle 2x16lcd hőmérőt de csak a felső sorba jelennek meg kockák,ha kiveszem a pic-et csak táppal is ugyanaz!
Mi lehet a probléma kipróbáltam pic16f84a,pic16f628?
pls help!!!
(#) mate_x válasza Gressai hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szia!

Valószínűleg rosszul programoztad be a PIC-et. Milyen programozót használsz?

Üdv, mate_x
(#) kaqkk válasza Gressai hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Az is előfordulhat hogy ,mondjuk egy forrasztási hiba miatt nem indul a pic . Nézd át a kvarc környékét és az mclr felhúzó ellenállást .
(#) Gressai válasza mate_x hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Hali
IcProg-ot használtam!!!
Az égető pedig ProPicII
(#) NyariG hozzászólása Okt 28, 2012 /

Sziasztok kis segítség kellene.
mégpedig keresek valami hőmérőt ami tud 0-250 vagy max 300°C ig mérni és a picre valahogy rátudom tenni.
Ebből kettőt kellene rá tennem majd a fűtést szabályoznom is kell.

(#) pjg válasza NyariG hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

(#) vilmosd válasza NyariG hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Mint a kollega irta, PT100, de jol hasznalhato es talan olcsobb a J, vagy K tipusu hoelem. A MCHP oldalan az alkalmazasi peldak kozott talalsz konkret megoldasokat. Mondjuk problema ezeknel az erzekeloknel, hogy nem linearisak, es masod-harmadfoku egyenlettel lehet kiszamolni a pontos erteket, amit csak egy komolyabb PIC kepes megcsinalni.
(#) _vl_ válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szerintem teljesen fölösleges bonyolult képleteket számoltatni egy mikrokontrollerrel... Kiszámolja az ember a függvényt PC-n mondjuk 500 vagy 1000 pontban, és letárolja a mikrokontrollerbe egy táblázatban.
(#) vilmosd válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

(#) vilmosd válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Na helyesen a link de itt van van a mellekletben a PT100 fveny C-re. Tablazat + interpolacio. Mondjuk ez sem eppen egy egyszeru fveny. Mivel van benne float szorzas es osztas nem eppen kicsi lesz a forditott hex. Mellesleg a tablazatos modszer is eszi a ROM-ot.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012

pt100_ccs.txt

(#) kyrk válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Helló

Én ezt használom. Többet számol, szóval csak nagyobb PIC-en érdemes használni. Ellenállásból számol hőmérsékletet illetve fordítva.

Ahol alkalmaztam ott az Analog értékből ellenállást számoltam és ebből konvertáltam. Erőforráspazarló de ha egyszer működik utána lehet optimalizálni ha szükséges.
(#) Strons hozzászólása Feb 11, 2013 /

Sziasztok.

Próbálok működésre bírni egy DS1621+-es termosztát ic-t, a start konvert parancs el is megy (0EE),
de amikor olvasni akarom az értéket (0AA) nem jön ack a cím után. (1001000 rw 1).

Valaki aki ért az MPASM-hez pls. mondja meg h mit rontottam el.
(#) Deta hozzászólása Feb 21, 2013 /

Szasztok!

Ds 1621 felé a convert start parancs szkóppal nézve igy néz ki. A kommunikáció megy, de amikor a DS küldi vissza az ACK bitet, a jelszint jóval kisebb, mint mikor a PIC 16f877 küldi a biteket. Az ellenállások 4K7-esek, többször is megmértem. A DS csere sem javított a helyzeten. Nekem ez így nagyon fura! Szeretném az IC-t a falon kívülre rakni, de ha hosszabb kábellel - kb l,5m - próbálkozom, lefagy az egész pár perc után.
(#) _vl_ válasza Deta hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Milyen sebességgel próbálkozol?
(#) Deta válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Az a valóság, hogy pontosan nem tudom! Ezt a két sort egy másik programból vettem, de hogy a 4 mhz-es kvarc mellett ez mekkora sebességet jelent nem sikerült megfejtenem.

MOVLW FOSC/(4*BAUD)-1 ;ELVILEG IDE D'9'=H'9' KERÜL
MOVWF SSPADD
(#) _vl_ válasza Deta hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Az FOSC meg a BAUD értékét kéne megkeresni, szerintem azokból kiderül.

Bocs! A beemelt programrész 4 soros! Ez az egész! Így elvileg 100Khz a kommunikáció sebessége.

MOVLW B'10000000' ;100 KHz,
MOVWF SSPSTAT
MOVLW FOSC/(4*BAUD)-1 ;ELVILEG IDE D'9'=H'9' KERÜL
MOVWF SSPADD

Nagyon jó. Nos, a 100kHz szabványos sebesség, ahol 400pF lehet a vezeték max. kapacitása. Ezt 1.5m-es drót esetén esélytelen betartani. Le kell tekerni mondjuk 1-10kHz környékére, és megnézni, hogy úgy jobban megy-e.

Akkor itt az ideje jobban megismerkedni az SSPSTAT-regiszterrel!

A vicc az, hogy a 100kHz-et én a kommentből olvastam, semmi nem garantálja, hogy a lent írtak annyit is állítanak be... (csak kéne az az FOSC és BAUD definíció, mert abból derül majd ki)
(#) Deta válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Eddig az ISR-ben kerestem, amit kértél, de a definíció szó lett a megoldás!
Így néz ki:

#DEFINE FOSC D'4000'
#DEFINE BAUD D'100'

Ebből így nem egészen tiszta, hogy hogyan jön ki a 100Khz?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) _vl_ válasza Deta hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

FOSC = 4000 => 4000kHz
BAUD = 100 => 100kHz
Ha 4MHz-en megy a procid, akkor 100kHz-es lesz ezekkel az értékekkel az I2C.
Írd át a BAUD-ot 1..10 között valamire, és próbáld ki, hátha jobb. A felhúzó ellenállást el kéne osztani a vezeték két végére (nyilván dupla akkorából lesz így kettő párhuzamosan), ill. lehet játszani az értékével is.
(#) Deta válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Első körben megpróbálom a sebesség csökkentését!
(#) Deta válasza Deta hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Ha a BAUD értékét 50 alá viszem, az már az óra IC /DS1307/ rossz néven veszi! Az ő kiolvasásánál is vannak furcsaságok! Az ACK jel nála is vacakol, sőt még egyébb fura dolgot is csinál! Csatolom.

Dok1.docx

Következő: »»   13 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem