Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   35 / 45
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 18, 2014 /

Sziasztok . Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet ezt az áramkört szimulálni ?
(#) progee válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Telepítesz egy virtuális sorosport programot a gépedre, és az azon beálított com portot beállítod a proteus sorosport komponens "Physical port" mezőjébe.
(#) usane hozzászólása Feb 19, 2014 /

Hello!

Tudok csinálni egyéni blokkot aminek kommunikációs bemenete is van és működik a szimulációban?
(#) matheattila válasza usane hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Szia! Hát az attól függ, hogy mit szeretnél készíteni, mert ha az a blokk olyan, hogy megvalósítható más alkatrészekből akkor igen, lehet készíteni és ezt subcircuit-nak nevezik, ha viszont valami komplexebb dolog amit nem lehet az előbbi módszerrel megoldani akkor egy általad megírt .dll fájlt kell hozzárendelni és akkor az is szimulálható, de ehhez értened kell a dll fájlok készítéséhez (c++ programozás ismerete szükséges hozzá).
(#) niedziela hozzászólása Feb 20, 2014 /

Szia !
Proteus 8.0 -t próbálta valaki ? Nekem érdekes dolgokat mutat már az alap dolgokban is.
Egy 12V tápforrás egy kapcsoló egy DC volt mérő, nyitott kapcsolónál 6V, zárt kapcsolónál 12V
és még több ilyen jó...
(#) Tas84 válasza niedziela hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Tegyél rá terhelést.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Nekem néhány alkatrész tulterheli a procit (i3 3110M 2.4GHz) és hibát jelez, egy normális áramkört hogy tudok kiprobálni?
(#) Tas84 válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

A samples mappában van egy csomó, ott nézz körül.
(#) niedziela válasza Tas84 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Szia !

Tettem rá, igy jó. Köszi !
Lehet rosszul, de úgy emlékszem a 7.x nem csinált ilyent terhelés nélkül.
(#) usane válasza matheattila hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

WS2812 szimulációját szeretném elkészíteni valahogy, de lehet, hogy csak egy mikrokontollerrel fogom megoldani és a kimenetekre kiküldöm a jeleket.
(#) usane válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Igaz, de még nem jöttek meg a ledjeim, pedig már nagyon várom
Max a uC kimenetén tudok jelet mérni de most nincs szkópom.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
(#) vicsys válasza usane hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

A PICKIT2-ben van logikai analizátor...
(#) usane válasza vicsys hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Valóban. A baj az, hogy PICKIT3-am van.
(#) matheattila válasza usane hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Ezzel már tényleg nem éri meg kinlódni, mert úgy sem lehet megoldani (vagy ha meg is lehet csak nehezen), hogy valósághűen működjön. Ha mindenáron le akarod szimulálni akkor szerintem úgy is megoldhatod, hogy a LED valójában egy másik mikrovezérlő legyen, ami képes dekódolni azokat a jeleket és annak megfelelően, hogy milyen adatot küldtél, megjelenítse az egyes biteket egy-egy kimeneten (amire piros, zöld és kék LED-eket teszel) csak ehhez kellene 8 piros, 8 zöld és 8 kék LED ami 24 kimenet + a két digitális vonal amin az üzenetet kapja/küldi
(#) usane hozzászólása Márc 6, 2014 /

Hello!

Lehet, hogy már kérdeztem, de ki lehet valahol kapcsolni, hogy a vezeték ki akarja kerülni a szöveget az ISIS-ben?
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Tárgytalan, megtaláltam.
Be volt kapcsolva az autorouter.
(#) niedziela hozzászólása Márc 7, 2014 /

Szia !

Tudna valaki feltenni egy szimulált RC rezgőkört, és egy kondenzátor feltöltődését időben szimulálva ?
Analog grafikonnal próbáltam, de egyik sem sikerült.
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

A kondenzátor töltést sikerült megjeleníteni, csak eddig nem a animált alkatrészt használtam... viszont markert nem tudok kitenni a grafikonra Tudja valaki hogyan lehet előcsalni ?
(#) KBal76 hozzászólása Márc 8, 2014 /

Sziasztok,
Van egy furcsa problémám, 25LC512 SPI eeprom kommunikáció PIC16 mikróval. Bitbillegtetéssel (sw) minden működik, tudok bele írni olvasni, de a teljes törlés (chip erase) nem megy. Addig nem akarnám élőben összerakni az áramkört ameddig szimulációként nem tökéletes. Kínomban a Microchip pdf-je szeinti jelalakot már csak BCF BSF (asm) bitbillegtetéssel is végigvittem, de nem törlődik a beírt tartalom. Természetesen utána van egy (státusz) figyelő rutin mikor végez a dolgával, de el se kezdi a törlést. Írás előtt a WREN parancsot megkapja. A törlés előtt ellenőriztem, a BP0,BP1 nullán van, és WPEN bekapcsolva, a /WP láb tápra van húzva. Mit rontok el?
(#) matheattila válasza KBal76 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Szia,
A Proteus jó szimulátor, csak annyi a gond vele, hogy nem minden esetben működik úgy mint a valóságban. Lehet, hogy egy szimuláció tökéletesen fut proteus-ban de egyáltalán nem megy a valóságban, de lehet ennek a fordítottja is, a szimulációban nem megy de a valóságban igen! Én már mindkét esettel találkoztam, az utóbbival többet szívtam, mert én is arra alapoztam, hogy ha a szimulátorban nem jó akkor a valóságban sem, de több napi próbálkozás után sem sikerült működésre bírni így kipróbáltam a valóságban is lesz-ami-lesz alapon és láss csodát, hibátlanul működött
Én azt mondom próbáld ki hátha nálad is az a probléma mint nálam
Azért még egy oszcilloszkóp jól jöhet a jelek megfigyelésére.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) KBal76 válasza matheattila hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Ja kösz, megépítem mindenképp, SPI konzol van Proteusban, ha ott a PIC-bôl kijön a jel, akkor gondolom a program jó. De van tárolós szkópom, végülis.
(#) matheattila válasza KBal76 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Szivesen, egy próbát mindenképp megér, főleg ha még szkópod is van
(#) KBal76 válasza matheattila hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Csak fele annyi bemenete van mint a Proteusba rajzoltnak , így a CLK mellett pont vagy az adást vagy a vételt nézhetem, vagy mentegethetem a memóriába a képeket... szívás. De a PICKIT2-be van logikai analizátor
(#) Bonca hozzászólása Márc 18, 2014 /

Kaptam egy alkatrészről két fájlt (DLL és LIB). Bemásolom őket a MODELS könyvtárba, de a szimulációt elindítva dob egy hibaüzenetet. Mit a baja?

Bonca

DHT11.rar

(#) Medve válasza Bonca hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Mi a hibaüzenet?

Valamint egy újabb kérdés: A kapcsolásban használt alkatrészeket a Proteus a "Component mode"-ban a bal oldalon felsorolja. Ha nem használjuk épp az adott alkatrészt, azt hogyan lehet törölni a listából? (lásd az ábrát). Köszönöm a válaszokat)
(#) Zsora válasza Medve hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Üdv!
Az alkatrészválasztó ablakban jobbgomb -> Tidy -> OK

ISIS_Tidy.png

(#) Medve válasza Zsora hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Köszi, nekem ugyan máshol van, de igen, működik. Úgy nem lehet, hogy csak a kiválasztott alkatrészeket szedem ki? (Oké, lehet trükközni, hogy a felrajzolom, azokat, amelyek kellenek..)
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
(#) Zsora válasza Medve hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Dehogynem!
A listában kijelölöd az alkatrészt bal gombbal -> jobbgomb -> Delete -> OK
(#) progee válasza Zsora hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Csak akkor engedi törölni, ha a kapcsolásban sem szerepel az alkatrész.
(#) Medve válasza Zsora hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Nekem 7.1-esem van, ott a jobb egérgombnak nincs menüje, ha a kurzor az alkatrészek felsorolásán van. Csak az Edit menüben lévő Tidy működik.
Következő: »»   35 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem