Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   163 / 283
(#) DkGrinder válasza antalattis hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

(#) nagysanyy válasza frecsko hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Sajnos így sem jó, ugyan az a hibajelzés .
Szerintem központ csere a megoldás, lassan minden más ötlet elfogyott.
(#) DkGrinder válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 26, 2013 /

Lemaradtam, mi a gond?
(#) nagysanyy válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Van egy dsc pc510-es központ amin valaki lecserélte a kezelőjét egy PC1555-re. A tulaj azt mondja azóta, ha elmegy az áram a sziréna megszólal.
Hibakijelzésnél akkumulátor hibát jelez. Akksi cserére nem gyógyul biztosítékok jók, kábelek nem szakadtak.
(#) frecsko válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Szia!
A PC1555-ös kezelő nem jó ehhez a központhoz. Kódot elfogadja de a funkciókban lehet hiba. Lehet rossz a hibakijelzés is
(#) DkGrinder válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

A billentyűzet a gond SL-40 -es vagy PC500RK kell hozzá.
(#) kozo2704 hozzászólása Feb 28, 2013 /

DSC 1864 központon 2 LCD PK 5500 kijelző van, 3 particiora osztva: garázs, földszint és emelet minden müködik de a sárga led az ég és Gen Sys Supv hibát ir... ezt mivel lehet orvosolni ?
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) Syn7h37ic válasza kozo2704 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

*8 5555 902 vársz 1 percet, majd a biztonság kedvéért megnézed, minden modul ténylegesen fel van-e ismerve. Ez a 903 szekcióban van, PK5500 kezelő esetén lapozni lehet a modulok között. Majd kilépsz # #
(#) nagysanyy válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Belehet szerezni ezeket még, és ha igen milyen árban?
(#) DkGrinder válasza nagysanyy hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

igen elég drága
PC500RK kb. 18-19 000

De 19-20 000 körül kapsz egy 585-ös központot kezelővel, mivel van egy kezelőd az újat feldobod a vaterára egy 6000-t értéke kb 8-10 000
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) max403 hozzászólása Feb 28, 2013 /

Szerintem ha mar veszel inkabb egy 1616-ost, tobb zonatipus, bovitheo egy zona-bovito modullal es nem csak azzal, be- es kimeneti modulokkal.
(#) max403 hozzászólása Feb 28, 2013 /

A szirenat a bell kimenetrol kell mukodtetni nem az aux-rol. Aki nem ugy teszi az hibat kovet el.
(#) DkGrinder válasza max403 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

egyetértek
(#) kozo2704 hozzászólása Feb 28, 2013 /

Syn7h37ic a *8 nal sajnos azt irja hogy function not available most hagyom egyelore mert igy is mukodik, aztan ha lessz kisse tobb idom akkor majd atnezem az egeszet... esetleg az is lehet hogy mivel 2 billentyuzet van azokat kellene kulon kulon besorolni ?
(#) Syn7h37ic válasza kozo2704 hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Ez akkor lehet, ha egy partíció is élesítve van. Csak akkor lehet programozni, ha az összes terület ki van kapcsolva.
(#) mind_the_gap hozzászólása Márc 2, 2013 /

Sziasztok!
Dsc 1616 + 1555rkz + 4db lc100 + ps128 + beltéri sziréna + 2 ajtó érzékelő bekötésével kapcsolatosan tudna valaki segíteni? Akár magánban. Nagyjából megvan mit hová, de van 1-2 tisztázandó kérdés..
Előre is köszi!
(#) DkGrinder válasza mind_the_gap hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Mi lenne a kérdés ?
(#) DkGrinder hozzászólása Márc 2, 2013 /

Miért veszi mindenki ezeket a ps128-as szirénákat?
Az ára miatt?
(#) Syn7h37ic válasza DkGrinder hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Mert olcsó. Nem fogják megvenni a sael2000 szirénát. Főleg annak tükrében, hogy ez a sziréna kétszer annyi, mint a központ. És még ennél is van drágább.
Pont jó a PS128 a DSC-hez. Olcsó, akár a központ. Kategóriában is pont hozzá illik. Alsó kategória.
(#) Proci_85 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Nekem NS128 van, tudtommal nem tér el sokban a PS128-tól. Elég ügyes és olcsó.
Ami nagy segítség és megnyugtató:
- szervíz /némító bemenet.
- Beállítható, hogy óránként max hányszor sipákolhat. Ez jól jöhet egy meghibásodott érzékelő okozta folyamatos vakriasztásban.

Továbbá ezzel kapod csomagban egy vagyonvédelmes boltban.
(#) Syn7h37ic válasza Proci_85 hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Na pont ezt a funkciót nem javaslom senkinek. Óránként meghatározott riasztás. Vicc.
Ha sok a vakriasztás, azzal nem oldom meg a hibát, hogy kevesebbszer szól a sziréna...
Magát a hibát kell megszüntetni. Illetve már eleve rendesen kell egy riasztót megépíteni.
(#) DkGrinder válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Egy webshopban talán, a DSC Hungáriánál szerintem kivágnának ha azt kérnék.
(#) mind_the_gap hozzászólása Márc 2, 2013 /

PS128: ezt adták az akciós szetthez.. Egy ezzel foglalkozó boltban nem gondolná az ember, hogy nem hozzávalót akarnak adni.

Kérdéseim:
Vettem a korábban ismertetett szettet. Egy lakótelepi lakásba szeretném szerelni.
A bejáratot védené egy mozgásérzékelő és egy ajtó nyitás érzékelő. (hall relé).
A nagyszobát védené egy mozgásérzékelő és itt is lenne egy ajtó nyitás érzékelő az erkély ajtóhoz.
Ezen kívül lenne még egy mozgásérzékelő a folyosóra és egy a kisszobába.
Igazából egy kapcsolási, bekötési rajz kellene. A táp és kezelő bekötése tiszta. A mozgásérzékelők bekötése már nem annyira (Nc, C, tamper, stb) és az sem világos mikor kell az ellenállás és hová.
Nem tiszta még, hogy a kültéri és beltéri sziréna kötése hogyan történjen.

Nézegettem a korábban közölt négyzethálós lapra skiccelt kapcsolást, de pár dolgot nem értettem rajta. Pl. az első mozgásérzékelőn miért nincs ellenállás ill. hogy az egyiknek az nc pontja meg a központ z kimenetére másiknál az nc a com-ra ment..
Ha valakinek lenne egy vezetékelési rajza a leírt környezetre, azt nagyon megköszönném.

Ha eredetit vásároltál akkor a dobozhoz van egy matrica amin rajta van a bekötés, és van hozzá egy telepítői kézikönyv is. Nagyon vigyázni kell mert rengeteg a kerülőúton behozott DSC ha maghibásodik és elviszed szervizbe, a szériaszám alapján egyből bukta van.
(#) Proci_85 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Riasztás != sziránázás.
Sziránázást a szomszédok hallják, a riasztást pedig veszi akinek vennie kell (pl. kivonuló szolgáltat). A sziréna egyébként is csak elrettentésnek van ott, bizonyos rétegnél ma már csak vicc, még a pulzus számuk sem emelkedik meg, ha megszólal az épp betört ház falán.
Megeshet: 4 napos ünnep, van belőle néhány, levert az ügyfél egy érzékelőt, beázott, mert passz ratyi volt a tető, elemi kár bármikor érheti. A család nincs otthon, a kivonuló max kimegy, de nem hiszem, hogy szerelőt hív és beengedi a házba, hogy megjavítsa a riasztó rendszert. A riasztó meg amellett, hogy a kivonulót n+1x kiriasztja (bár őket legalább fel lehet hívni, hogy ignorálják a jelzést) a szirénád nyomni fogja.
Az ügyfél pedig éppen valahol pihen, jóóóó messze
Tudom, én vagyok túl paranoid, de megeshet.

Mondjuk ha ilyen van, részemről egy GSM átjelzés, szervíz szál egy vezérelhető relé kontaktra és meghatározott tel.számról SMS küldfe neki lekötöm a szervíz bemenetet, hogy némuljon el_amíg_javításra_nem_kerül.
Nem, ez nem normális állapot. Ez hiba állapot és előfordulhat. Engem megnyugtat a tudat, hogy le lehet lőni azt a sipákoló vackot ott a falon, főleg ha tényleg olyan helyre helyezték fel, hogy min. 3 tagú létra kell hozzá

Ha a kábelezés megfelelő akkor amit csak lehet DEOL-ra köss ha a nyitásérzékelőnél nem megoldható akkor ha lehet EOL-t és csak ha nagyon muszáj NC-t, persze a zónalezárásokat ennek függvényében programozd.

Ott lehet. De náluk kapsz kétféle szirénát, esetleg a raktár mélyéről még előásnak egy régi Stim szirénát talán, amibe belefér a nagyobb akku. Ráadásul a webshopok olyan áron adják a termékeiket bárkinek, mint a disztribútor a telepítőknek. Én pl. nem DSC-t telepítek, ha én választhatok központot. De ez ízlés kérdése természetesen.
(#) DkGrinder válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Igen ezen én is sokat bosszankodtam, hogy a DSC hungáriás telepítői áram magasabb mint 1-2 webshopé, de amikor az egyik megrendelőm
Idézet:
„majd én hozok olcsóbbat”
címszóval rendelt egyet és valahol a világ végén adta át egy ápolatlan hátizsákos srác, majd mikor kiderült, hogy zónahibás, két hétig rohangált mire nagy nehezen kicserélték. Én felszámoltam még egy kiszállást a cserére, amit persze ha én viszem az eszközöket nincs, plusz elbenzinezett, parkolt 1-2000 Ft-ot, akkor megnyugodtam.
(#) Syn7h37ic válasza Proci_85 hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Iszonyú sok telepítéssel a hátam mögött merem állítani, hogy megfelelő kivitelezés esetén nem fog ordítani a sziréna.
A példáidra válaszolgatva: Leveri az ügyfél az érzékelőt, nem szól a sziréna, mert kikapcsolt állapotban csak hibát fog generálni, és nem lehet bekapcsolni. DEOL esetén. Távfelügy veszi, és szól az ügyeletes szervizesnek is. Olyan beázás, ahol folyik a víz a falon, és belefolyik a 2.3m magasra szerelt infrába, az már természeti csapás. a DSC pedig tud egy olyant, hogy riasztás számláló. Ez mind a kommunikátorra, mind a szirénára egyaránt vonatkozik, egy zónáról gyárilag max 3 jelzést fog elküldeni a felügyeletre, és max 3 alkalommal fogja a szirénát is megszólaltatni, zónánként. Az pedig nem életszerű, hogy szép sorjában egyesével fognak a zónák vakriasztgatni. Ha ez történne rálépnék a telepítő legféltettebb dolgára, és hanyatt lökném.
A központ számláló törlődik a kikapcsoláskor, illetve éjfélkor, ha nem történt ki-be kapcsolás.
GSM-ről pedig soha semmilyen esetben nem vagyok hajlandó riasztót vezéreltetni, még a szirénát sem. Ha kérik, és nagyon ragaszkodnak hozzá, megcsinálom, de alapesetben soha. A gyári távirányítót sem igazán szeretem, mind gyenge pont. A távprogramozást is kizárólag a visszahívásos módszerrel engedélyezem, ahol nagyon muszáj.
Következő: »»   163 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem