Fórum témák
» Több friss téma |
Emlékeim szerint az izopropil alkohol oldja a folyasztószert. Olyan panelt, amin kapcsoló van, nem kellene áztatni, max. lemosni, nehogy rámenjen az érintkező felületre a kosz.
Folyasztószert valóban oldja, jó ragacsos a panel amíg meg nem szárad, de szerintem had menjen az is. A kapcsolókra majd odafigyelek.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szereztem egy Grundig TK 141-es magnót, valami hihetetlen módon bolhapiacról hazahozva (átnézés és pucolás után persze) azonnal indult és szól is szépen. Egyetlen bajom vele, hogy a szíjakat sajna cserélni kell, viszont nincs hangulatom (megint) szétkapni a mechanikát és leszedni őket a cseredarabok megvétele előtt, ha van rá mód. Tudnátok esetlen szervízdoksit hozzá? A fránya kereső nem dobott ingyeneset :S Ha valaki véletlenül tudná a használt szíjak átmérőjét és vastagságát, azért is hálás lennék. Köszi.
Sziasztok! Volt vagy van már valakinek közelebbi ismeretsége Körting orsós gépekkel? Ma hozzájutottam egyhez. Típusbeazonosítással vannak gondjaim holnap majd teszek fel róla képeket. De eddig a netes turkálással az MT157-158 tűnik hasonlónak de sajnos csak hasonló nem ugyanolyan. Ha valakinek van hozzájuk valami doksija azt köszönettel venném. Szóval holnap jönnek a képek is.
itt vannak a képek!
Nem tudom elég gyanús a készülék mivel a németek eddigi tapasztalatom szerint agyon dokumentálnak tébléznak jelölnek mindent. Ehhez képest ezen semmi se dátum se adattábla semmi. Vagy lemállott bár nyomát nem találom vagy nem is volt.
Előző tulja sajna bekapcsolva hagyta (lejátszás) így a nyomógörgő kissé nyomorék lett de ma leesztergáltam holnap reggel próba.
Ha a Neckermann árúház cég gyártatta, akkor bárhol készülhetett minden gyártói jelölés nélkül.
Azannnyaaa!
![]() MK127 az 1957-es évből! vínebb még nálam is... Hol lehet ilyesmiket találni?
Ónodi vásár kemény 6000 jó magyar forint volt
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
Ez sem pontosan olyan, wadember maisnáján középen van még három gomb. (mono L, stereo, mono R) Ezen azokat nem látom.
Valóban! Gyanús is volt hogy '57-ben sztereo magnó készült volna. Akkor ez picit tán fiatalabb.
Viszont a 127-esnek itt a rajza KÖRTING MK127 - és az oldalon ott a sztereo változat is fotókkal.
Erre gondolsz? Ez sem pont olyan, másik sztereot nem találtam. Persze lehet, hogy csak figyelmetlen voltam, rengeteg készülék van az oldalon.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
A MK127 biztos nem jó mert ennek két EL95 cső a vége nem EL84. Jó kis rejtvénybe botlottam itt borsod egyik zsibvásárán mi?
![]() Sajna én is bogarászom a netet 2 napja de mindig csak hasonlót találok. Az MK158 van hozzá a legközelebb talán de az enyém csak kétfejes nincs monitor áramköre (ezért van két hangerő gomb a 158-ason)
Szerintem az elektronikát rajz nélkül is rendbe tudod tenni, én inkább a mechanikai kopások és gumik miatt aggódnék.
Most volt nálam egy 5 fejes szalagos "vicchang", hú, mit szívtam vele! ![]()
Hála a jó égnek az elektronika némi KH-tól eltekintve tökéletes, de azt hiszem ennyi év után megbocsátandó. sajnos a mehanika az már más kérdés. ahhoz már nem ártana szervízdoksi. De ahogy elnézem rutinból kútfőből lessz muszály javítanom. Most esztergáltam le a gumigörgőjét remélem jó lessz. a többi márcsak fék és apróbb beállytás kérdése meg né,i olajozásé.
Sziasztok! Üdvözlök Mindenkit. A mai napon akadtam erre az oldalra, ahol orsós magnókról, többek közt Akai GX-4000D típusról beszélgettek. Én is vettem közel 2 éve egy ilyet, tökéletesen kinéző, megkímélt állapotút, de hát az évtizedek múlása ebben is nyomott hagyott. Igazán nem tudtam még örömmel használni, mert egy idő után iszonyatosan el kezd sípolni a szalagvezető baba görgője. Egy hozzáértő tanácsára kicseréltem fém csapágyra, de nem szűnt meg a zaj. Tegnap a fél napomat rászántam, hogy kiderítsem, elhárítsam a hibát, de semmire se jutottam. Annyira hozzáértőn írtok a magnókról, hogy a felét se értem, de Nagyon szeretném, ha Valamelyikőtök bevállalná, hogy átnézni és beállítja a magnómat, hogy ne csak a szoba dísze legyen. Én ehhez buta vagyok, meg talán türelmetlen is. Budapesti vagyok, kérem írjon nekem aki tudna segíteni. Előre is köszönöm!
Szia!
35u-os szalaggal kell használni mert a vékonyabbakat nyújtja, és ettől visít a görgő. Én kis filc alátéttel beszorítottam így nem visít, igaz nem is forog, lehet hogy jobban kopik a szalag. Nagy a leeresztő orsó feszítése nem hallottam róla, hogy valaki megoldotta volna. Üdv.: PP
Milyen márkájú szalagnál jön elő a hiba?
Nekem 4000DS MKII van De Sony ULH-val nekem is visít. Mással nem hacsak nem vedlik a szalag amit használsz. Pl vannak Shamrock amerikai szalagjaim amik borzalmasan rossz minőségűek vedlenek kenődnek, és a rendszerint a törlőfejre felkenődött anyagon sivít a szalag.
De miért rontja a látványt ez a csámpás pasi piros harisnyában ??? :o
Mind a kettő gyönyörű!
Persze, a magnók is ...
Szépek, bár a B77-est nem látni rendesen a görbe csámpás lábaktól.
![]()
Nem egy japán, de talán nem is olyan rossz.
http://www.jofogas.hu/heves/Szalagos_magno_elado_8363774.htm
Ennyiért már AKAI GX4000 is található...
Az ORWO szalagokról már nem is beszélve.
Azért az nem hárommotoros, meg sok van belőle, ez meg egy ritkaság. Persze nem ismerem, hogy mennyire jó, de gondolom anyag van benne, mert 40kg.
![]()
Ami jó, azt ennyiért nem kapod meg. Ráadásul, ha visszaolvasol, annak a 4000-esnek elég sok kínja van... Nem fér rá a NAB orsó, csak egy motoros, szíjjak vannak benne, szóval minden, ami kopik, nyúlik, öregszik. És mondjuk 30 ezres átlagárért semmilyen szalagot nem kapsz érte. A Rostov meg inkább javítható, miután a három motoron, meg a behúzómágneseken kívül nincs benne mozgó alkatrész. Ha megnézed a Youtube-on, nem is olyan csúnyácska.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |