Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók

Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 115
(#) coyote55 válasza czibulak hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Emlékeim szerint az izopropil alkohol oldja a folyasztószert. Olyan panelt, amin kapcsoló van, nem kellene áztatni, max. lemosni, nehogy rámenjen az érintkező felületre a kosz.
(#) czibulak válasza coyote55 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Folyasztószert valóban oldja, jó ragacsos a panel amíg meg nem szárad, de szerintem had menjen az is. A kapcsolókra majd odafigyelek.
(#) fegyvermester hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Szereztem egy Grundig TK 141-es magnót, valami hihetetlen módon bolhapiacról hazahozva (átnézés és pucolás után persze) azonnal indult és szól is szépen. Egyetlen bajom vele, hogy a szíjakat sajna cserélni kell, viszont nincs hangulatom (megint) szétkapni a mechanikát és leszedni őket a cseredarabok megvétele előtt, ha van rá mód.
Tudnátok esetlen szervízdoksit hozzá? A fránya kereső nem dobott ingyeneset :S
Ha valaki véletlenül tudná a használt szíjak átmérőjét és vastagságát, azért is hálás lennék. Köszi.
(#) wadember hozzászólása Márc 7, 2013 /

Sziasztok! Volt vagy van már valakinek közelebbi ismeretsége Körting orsós gépekkel? Ma hozzájutottam egyhez. Típusbeazonosítással vannak gondjaim holnap majd teszek fel róla képeket. De eddig a netes turkálással az MT157-158 tűnik hasonlónak de sajnos csak hasonló nem ugyanolyan. Ha valakinek van hozzájuk valami doksija azt köszönettel venném. Szóval holnap jönnek a képek is.
(#) wadember válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

itt vannak a képek!
(#) pjg válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Hú! Ez a 60-as évekből való lehet.
(#) wadember válasza pjg hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Nem tudom elég gyanús a készülék mivel a németek eddigi tapasztalatom szerint agyon dokumentálnak tébléznak jelölnek mindent. Ehhez képest ezen semmi se dátum se adattábla semmi. Vagy lemállott bár nyomát nem találom vagy nem is volt.
(#) wadember válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Előző tulja sajna bekapcsolva hagyta (lejátszás) így a nyomógörgő kissé nyomorék lett de ma leesztergáltam holnap reggel próba.
(#) pjg válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Ha a Neckermann árúház cég gyártatta, akkor bárhol készülhetett minden gyártói jelölés nélkül.
(#) Szpisti válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Azannnyaaa! deszépdarab!
MK127 az 1957-es évből! vínebb még nálam is...
Hol lehet ilyesmiket találni?
(#) wadember válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Ónodi vásár kemény 6000 jó magyar forint volt
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) zolika60 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Ez sem pontosan olyan, wadember maisnáján középen van még három gomb. (mono L, stereo, mono R) Ezen azokat nem látom.
(#) Szpisti válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Valóban! Gyanús is volt hogy '57-ben sztereo magnó készült volna. Akkor ez picit tán fiatalabb.
(#) Szpisti válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Viszont a 127-esnek itt a rajza KÖRTING MK127 - és az oldalon ott a sztereo változat is fotókkal.
(#) zolika60 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Erre gondolsz? Ez sem pont olyan, másik sztereot nem találtam. Persze lehet, hogy csak figyelmetlen voltam, rengeteg készülék van az oldalon.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013

A MK127 biztos nem jó mert ennek két EL95 cső a vége nem EL84. Jó kis rejtvénybe botlottam itt borsod egyik zsibvásárán mi?
Sajna én is bogarászom a netet 2 napja de mindig csak hasonlót találok. Az MK158 van hozzá a legközelebb talán de az enyém csak kétfejes nincs monitor áramköre (ezért van két hangerő gomb a 158-ason)
(#) Szpisti válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2013 /

Szerintem az elektronikát rajz nélkül is rendbe tudod tenni, én inkább a mechanikai kopások és gumik miatt aggódnék.
Most volt nálam egy 5 fejes szalagos "vicchang", hú, mit szívtam vele!

Hála a jó égnek az elektronika némi KH-tól eltekintve tökéletes, de azt hiszem ennyi év után megbocsátandó. sajnos a mehanika az már más kérdés. ahhoz már nem ártana szervízdoksi. De ahogy elnézem rutinból kútfőből lessz muszály javítanom. Most esztergáltam le a gumigörgőjét remélem jó lessz. a többi márcsak fék és apróbb beállytás kérdése meg né,i olajozásé.
(#) heszi45 hozzászólása Márc 16, 2013 /

Sziasztok! Üdvözlök Mindenkit. A mai napon akadtam erre az oldalra, ahol orsós magnókról, többek közt Akai GX-4000D típusról beszélgettek. Én is vettem közel 2 éve egy ilyet, tökéletesen kinéző, megkímélt állapotút, de hát az évtizedek múlása ebben is nyomott hagyott. Igazán nem tudtam még örömmel használni, mert egy idő után iszonyatosan el kezd sípolni a szalagvezető baba görgője. Egy hozzáértő tanácsára kicseréltem fém csapágyra, de nem szűnt meg a zaj. Tegnap a fél napomat rászántam, hogy kiderítsem, elhárítsam a hibát, de semmire se jutottam. Annyira hozzáértőn írtok a magnókról, hogy a felét se értem, de Nagyon szeretném, ha Valamelyikőtök bevállalná, hogy átnézni és beállítja a magnómat, hogy ne csak a szoba dísze legyen. Én ehhez buta vagyok, meg talán türelmetlen is. Budapesti vagyok, kérem írjon nekem aki tudna segíteni. Előre is köszönöm!
(#) peterpan válasza heszi45 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia!
35u-os szalaggal kell használni mert a vékonyabbakat nyújtja, és ettől visít a görgő. Én kis filc alátéttel beszorítottam így nem visít, igaz nem is forog, lehet hogy jobban kopik a szalag. Nagy a leeresztő orsó feszítése nem hallottam róla, hogy valaki megoldotta volna.
Üdv.: PP
(#) rewox válasza heszi45 hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Milyen márkájú szalagnál jön elő a hiba?
(#) wadember válasza rewox hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Nekem 4000DS MKII van De Sony ULH-val nekem is visít. Mással nem hacsak nem vedlik a szalag amit használsz. Pl vannak Shamrock amerikai szalagjaim amik borzalmasan rossz minőségűek vedlenek kenődnek, és a rendszerint a törlőfejre felkenődött anyagon sivít a szalag.
(#) szamóca hozzászólása Márc 22, 2013 /

Revoxok.
(#) Szpisti hozzászólása Márc 22, 2013 /

De miért rontja a látványt ez a csámpás pasi piros harisnyában ??? :o
(#) (Felhasználó 46585) válasza szamóca hozzászólására (») Márc 22, 2013 / 1

Mind a kettő gyönyörű!

Persze, a magnók is ...
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szépek, bár a B77-est nem látni rendesen a görbe csámpás lábaktól.
(#) (Felhasználó 46585) hozzászólása Márc 26, 2013 /

Nem egy japán, de talán nem is olyan rossz.

http://www.jofogas.hu/heves/Szalagos_magno_elado_8363774.htm
(#) coyote55 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Ennyiért már AKAI GX4000 is található...
Az ORWO szalagokról már nem is beszélve.
(#) zolika60 válasza coyote55 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Azért az nem hárommotoros, meg sok van belőle, ez meg egy ritkaság. Persze nem ismerem, hogy mennyire jó, de gondolom anyag van benne, mert 40kg.
(#) (Felhasználó 46585) válasza coyote55 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Ami jó, azt ennyiért nem kapod meg. Ráadásul, ha visszaolvasol, annak a 4000-esnek elég sok kínja van... Nem fér rá a NAB orsó, csak egy motoros, szíjjak vannak benne, szóval minden, ami kopik, nyúlik, öregszik. És mondjuk 30 ezres átlagárért semmilyen szalagot nem kapsz érte. A Rostov meg inkább javítható, miután a három motoron, meg a behúzómágneseken kívül nincs benne mozgó alkatrész. Ha megnézed a Youtube-on, nem is olyan csúnyácska.
Következő: »»   43 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem