Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   166 / 283
(#) jksx hozzászólása Márc 10, 2013 /

Sziasztok!

Van egy DSC585-ös rendszerem, amihez csatlakoztatnék még egy billentyűzetet (szükség van egy plusz zónára).

Az "eredeti" programozás így néz ki:
|*| |8| |5555| |000| |0| 11 ; az eredeti taszt az 1-es sloton
|*| |8| |5555| |902| ; modul restart
|*| |8| |5555| |020| 05 00 00 00 00 00 00 00 ; a taszt zónája az 5-ös lett.
|*| |8| |5555| |001| xx xx xx xx |01| 00 00 00 ; az 5-ös zóna késleltetettként van használva.

A második taszt programozása ez lenne?
|*| |8| |5555| |000| |0| 12 ; a második taszt a 2-es slotra
|*| |8| |5555| |902|
|*| |8| |5555| |020| 05 06 00 00 00 00 00 00 ; a 2-es taszt zóna száma 6-os
|*| |8| |5555| |001| xx xx xx xx |01| |03| 00 00 ; a 6-os zóna azonnali lenne.

Légyszi nézzétek meg, hogy jó ez így?

Köszönöm.
(#) DkGrinder válasza jksx hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Arra figyelj, ha DEOL-os a rendszered, a billentyűzet zónák nem támogatják csak az EOL-t, vagy az NC-t
(#) jksx válasza DkGrinder hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Köszönöm!

EOL-rendszert építettem ki, mert már egy zónát így is a billentyűzet ad, csak még egy zónával kell bővítenem a rendszert és ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak.
Köszi.
(#) mathy hozzászólása Márc 10, 2013 /

Sziasztok!
Sima t-hom-os vonal.
Eddig az alábbi beállításokat csináltam meg. A bekötés szerintem jó mert a telefon az működik.
301 D003630xxxxxxxtel.szám
310 1111
311 0001
312 0002
313 0003
320 01 02 03 ....14
350 09
380 1be
381 56be

Ezek után riasztáskor a telefon süket lesz, a kezelő pedig kommunikációs hibát jelez.
Biztos a programozásból valami kimaradt.
Köszönöm a segítséget.
(#) Syn7h37ic válasza mathy hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

301. Csak a sima tel szám kell, ne D003630xxx, csak simán 0630xxxxxxx. Semmit se írj elé. A hexa D-t automatikusan elé teszi.
310. mind a 6 számjegyet töltsd ki, különben nem jó. Pl 111111
311. nem lehet benne 0. pl.:1111
312-313 szintúgy. De mivel csak mobilra megy ez is legyen 1111
320. Nem lehet benne 0
Csupa 1 minden!
350 09. Private Line. Felejtős, túl körülményes. Helyette használd a Residentialt 06
(#) mathy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Még valami hiányzik, mert még mindig nem hív.
(#) Syn7h37ic válasza mathy hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Hová kötötted a telefon vonalat?
A Ring-Tip pontokra kell.
(#) molacika hozzászólása Márc 10, 2013 /

Sziasztok Urak!

Az alábbi problémába ütköztem a rendszerem felprogramozása közben és a segítségetekre illetve a tapasztalataitokra lenne szükségem. Adott egy DSC 1616H, egy RKZ1555, 6db LC 100PI, ja és még egy SOLO ill SASO. A bekötés az tiszta mit hova merre. A lényeg, hogy felélesztésként az alábbi kódokat próbáltam bevinni kezelőről:
*5 1234 *40 újkód
*8 5555 006 újkód2 (az egyszerűség kedvéért a gyári kódokkal írom tovább)
*8 5555 005 01 020 020 020
*8 5555 001 01 03 03 03 03 04
*6 1234 1 12 00 03 10 13
*8 5555 015 7
Z1: nyitás, Z2: külső infra, Z3: pince, Z4: garázs, Z5: szoba + folyosó Z6: konyha + étkező
(a kezelőre a Z6-os zóna lát)
A teszt során a Z4-es zóna aminek elvileg azonnal kellene riasztani, a kezelő érzékeli hogy mozgás történt abba a zónába, de jelet nem küld ki a szirénára (olyan mintha néma riasztás lenne, még a szirénában lévő égőse jelez) és ha átmegyek egy másik zóna mozgásterébe ami eddig beriasztott, akkor az is örökli a tulajdonságait és ugyanúgy viselkedik mint a 4-es (némán riaszt). Ez mitől lehet??
Utána felcseréltem a 3-as illetve a 4 zóna jeleit a központban és ugyanúgy a Z4 es aljzatba kötött zóna viselkedik így.
Már reseteltem is hardweresen is szoftveresen is és ugyan ez a jelenség.
Majd jött a következő próbálkozásom, összekötöttem PC-vel, mert gyanakodtam, hogy gyárilag nem egyforma a két zóna tulajdonsága és nagy meglepetésemre tökre ugyanaz!!
Már „szakinál” is voltam, de nem tudott újat mondani csak azt, hogy valamiben eltér a 2 zóna tulajdonsága.
Lassan elfogynak az ötleteim, és a türelmem is és eladom
De még akad egy talán működő, de nem szép megoldás, hogy a 2.-es késleltetésre teszem a „zűrös” zónát és a késleltetést leveszem 1-2 sec-re.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
(#) Syn7h37ic válasza molacika hozzászólására (») Márc 11, 2013 / 1

104 szekciót nézd meg, az 1. lednek égnie kell.
Ha ezután is csinálja, panelhiba. Vissza garanciális cserére.
(#) flexes92 hozzászólása Márc 11, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy riasztórendszer bekötéséhez. Nemrég költöztünk be egy új lakásba. Előző tulaj felszerelt egy riasztórendszert, csak nem kötötte össze. Ebben szeretnék segítséget kérni. Központi egység egy DSC PC510 és hozzá van egy DSC Bravo 201-es mozgásérzékelő és nyitásérzékelő. Keypad-ot be tudtam kötni rendesen, de a mozgás- és a nyitásérzékelőt nem tudom, hogy hova kell kötni. Képen létható a központi egység és a mozgásérzékelő csatlakozási pontjai. Nyitásérzékelőből két kábel jön ki. Segítséget előre köszönöm!
(#) molacika válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Néztem ezt is és világít úgy mint a többi zónánál
Nem hiszem (illeve remélem), hogy nem panelhiba, mert egy másik különálló ugyanilyen rendszer is így viselkedik.
(#) Syn7h37ic válasza molacika hozzászólására (») Márc 11, 2013 / 1

Hogy érted, hogy másik különálló rendszer?
Esetleg megnézhetnéd még, nincs-e véletlenül két partícióhoz is hozzárendelve a 4-es zóna. Az első partíció a 202, a második a 210 szekcióban van.
Ha reset után is ugyanez a hiba, és csak ennél a zónánál, akkor bizony panelhiba. Hiába mutatja szoftveresen, ha nem indít erről a zónáról riasztást.
Nagyon nincs mit programozni ezen a riasztón, ha végig beírtad a zónák jellemzőit, és az advanced is azt mutatja, amit kell, akkor nincs mit tenni. Nem tudod a szoftvert javítani, csak a DSC Hungária tudja.
(#) DkGrinder válasza flexes92 hozzászólására (») Márc 11, 2013 / 2

Szia!
három lehetőség van
1. NC
2. EOL
3. DEOL

A DEOLT javaslom, ha a kábelezés megfelelő (külön lerajzoltam)
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
(#) mathy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Sajnos a telefon vonal volt fordítva bekötve, mert én központot cseréltem és bíztam benne, hogy előzőleg jól volt kötve. Tanulság mindent át kell nézni, és nem bízni senkiben. Jó pár órámba került ez a tapasztalat.
Köszönöm a jó tanácsokat, most már minden az elképzelésem szerint működik.
(#) HA5AWS válasza DkGrinder hozzászólására (») Márc 11, 2013 / 1

Szia!
Szerintem az 510-es nemtud csak EOL-t.
Üdv: Gábor
(#) flexes92 válasza DkGrinder hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Ha nem tud DEOL-t, csak EOL-t, akkor hogy kell bekötni? Kérhetek egy olyan rajzot, mint a DeolX? Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és a segítségedet! Soha nem csináltam még ilyet.
(#) molacika válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Két ház két különálló riasztó rendszer. Én is gondoltam a partíciókra, de mind a 6 zóna az 1.-esen van, 2. -ba semmi.
Közeledek a megoldáshoz de még messze a cél.
Ma a másik háznál agyaltam ott a Z6 és Z3 viselkedik így (2-2 mozgásérzékelő sorba kötve).
Amit javasoltál zóna attribútumoknál, hogy kapcsoljam be az 1. ledet (Audible), onnan jött az ötlet, hogy mi lenne ha minden "jó" zónánál átállítom (Silent) és csak a Z6-ost hagyon hangosan akkor úgy jó mind a kettő mozgásérzékelő. Amikor visszaállítom a többit megint néma lesz pedig ahhoz a zónához nem is nyúltam hozzá.
Ja azt még nem írtam, hogy a tápráadás sorrendjét így csináltam rendszerélesztésnél:
1. sziréna DC 2. központ DC 3. AC
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
(#) DkGrinder válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Szia!

Igazad van csak 585-től felfelé van.
(#) DkGrinder válasza flexes92 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Mennyi érzékelőt akarsz rákötni?
(#) enree válasza DkGrinder hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Szia!
Nem kell azért nagyon komoly dologra gondolni, világítást fog vezérelni. Egy külön, általam készített modul kapcsolgatja az összes kinti világítást, egy alkonykapcsolóval kombinálva, ami letiltja az esetleges nappali energiapazarló működést. A bejárati ajtó és a garázskapu nyomógomb nélkül fog működni, nyitáskor felkapcsol, míg nyitva van az ajtó világít, becsukás után x idővel kialszik, ez külön beállítható. A PGM kimenetek egy-egy optót fognak hajtani, amik tudatják a PIC-el, mikor mi van nyitva.
(#) flexes92 válasza DkGrinder hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

1db mozgásérzékelőt és 1 db nyitásérzékelőt.
(#) plepi hozzászólása Márc 18, 2013 /

Sziasztok! Paradox riasztórendszerem van ha minden igaz akkor 728-as,kérdésem a következő eddig távfelügyeletre voltam bekötve és mivel lejárt a hűségidőm szeretném lemondani a távfelügyeletet és szeretnék egy saját gsm kommunikátort vagy valami más megoldást amivel olcsóbban jövök ki,és persze az is jó lenne ha valami hiba lenne a riasztómmal kijelezze hogy konkrétan mi a hiba,van vezetékes telefonom is. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) hazriaszto válasza plepi hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

gsm modult szoktam ajánlani ip kamerával
http://www.hazriaszto.hu/hir.php?id=Tavfelugyelet_maskep

az indulási költsége magasabb, de behozza az árát..
(#) max403 válasza plepi hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Az a kozpont egy kifutott tipus, sajnos azzal nem mukodik a pcs200-as komunikator. Ez azert ajanlott, mert minden infot el tud neked kuldeni sms-ben, pl. riasztaskor a zona nevet is stb.

Csakhogy ahhz ujabb kozpont kell, magellan vagy spectra sp es meglehet, hogy uj kezelo is.

Az ilyenek miatt nem erdemes mindig a legolcsobb izeket hasznalni...
(#) max403 válasza hazriaszto hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Na hallod, hogy dsc vezetek nelkuli led-es kezelo...
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) WesTM hozzászólása Márc 26, 2013 /

Sziasztok!

A következő problémával állok szemben.
Cégünk minden telephelyén van riasztó rendszer, melynek többek között üzemeltetését, fejlesztését kaptam meg. Általában Paradox Evo 192 központtal, melyről egy PCS300 eszközön keresztül jönnek be saját intraneten a riasztások egy IPR512 fogadó egységbe.

Ez a standard bevált megoldás.

Most viszont szembesültem egy olyan helyzettel (illetve 3 telephelyen is ez van), ahol DSC riasztó központ van.

Kérdésem az lenne, hogy egy DSC központhoz (sajnos pontos típust egyelőre nem tudok), hozzákapcsolható-e a PCS300 eszköz, vagy teljesen inkompatibilisek egymással, és halott az ötlet? Egyik szerelő ezt mondja, a másik azt, és potyára nem szeretnék vásárolni semmit. Nagyon fontos volna, hogy minden telephely riasztásai bejöjjenek ide, egy lehetőleg maximálisan egységesített rendszeren keresztül, amit a PCS300-IPR512 kombóval tudnánk biztosítani.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Péter
(#) LaloTiti válasza plepi hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Helló!

Vezetékes telefonon, vagy felügyeletre, vagy sajátra tud telefonálni. A saját hívással az a gáz, h nem tudod megkülönböztetni, hogy hiba-e, vagy riasztás. Ezeket meg fel is kell programozni... Mi ezért csak a riasztást szoktuk felengedni, mert híváskor csak a DTMF kódokat küldi el, és te azt hallod. Ha GSM-et raksz rá, annyival jobb, h a vezetékes teló kábelét el tudják vágni. De itt is csak a riasztásról kapsz jelentést, és arról semmit, h hol. Ezek úgy 20e körül indulnak, én a TELL gyártmányát ajánlanám. Ebbe kell egy SIM kártya, előfizus, vagy feltöltős. Fontos, h a PIN kódot le kell tiltani, mert addig nem indul el! Annyi, h az új paradox központra lehet rakni kommunikátort, és az bemondja hogy melyik zónából jött a riasztás, és az akksi hibát is el tudja küldeni. Itt csak a központot, és a kezelőt kell lecserélni, a többihez nem kell nyúlni. Ha esetleg kell még segítség, nyugodtan írjál.
Üdv, István.
(#) LaloTiti válasza WesTM hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Helló!

Mivel a PCS300 egy Paradox termék, ezért nem sok esélyt látok rá,
hogy kommunikálni fog egy DSC központtal. Lecsere.
(#) Syn7h37ic válasza WesTM hozzászólására (») Márc 26, 2013 /

Nem fog működni DSC-n. Erre nagyon odafigyelnek a gyártók, hogy ne legyenek egymással kompatibilisek. IP esetén pedig főleg.
De van a DSC-nek is IP modulja, hozzávaló szoftveres lehetőséggel.
TL300
(#) butizum hozzászólása Márc 26, 2013 /

Sziasztok Van egy kis gondom dsc 1616 Elment a tulaj hagyta a rendszert élesitési kod megvan
Akumulátor lemerülve idöt kéne állitanom ha megvolt az aksi csere.Igenám csak nem tudom a mester kodot.A tulaj sem tudja.Reseteltem az egészet ezután se enged be 1234 alap koddal.Most akkor nem tudom már használni a központot mert 990 szekcioba a Telepitői kizárás engedélyezve van Ugyanugy 10 szer kattan a telefon relé
Következő: »»   166 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem