Fórum témák
» Több friss téma |
Két töltőről próbáltam. Mivel ezt a kicsikémet főleg autóban szoktam használni (diagnosztika), ezért most az autós töltővel is próbáltam. Ehhez van egy nagyon erős szivargyújtós adapterem itthon (220V-12V). Ezzel annyi volt a jelenség, hogy még azelőtt, hogy megpróbáltam volna a laptopot bekapcsolni, szabályos időközönként az autós töltő ledje 1-2mp-re lehalványodott. Ezt azért találtam furcsának, mert van itthon még egy laptop, ami erről gond nélkül ment, illetve régebben ez a HP laptop is.
Egyébként 1-2 ilyen lehalványodás után a szivargyújtós adapterben kiment a bizti. A gyári töltővel egyébként jelzi a töltést. Az akksi legutóbb 15 percet bírt töltés nélkül. A laptopot akksi nélkül sem lehet bekapcsolni. Akksi nélkül egyébként még annyit sem csinál, hogy felpörögne a ventilátor.
Nem tudsz próbára egy másik akkut szerezni hozzá? Lehet, hogy az eredeti cellazárlatos. Persze lehet más hiba is, csak találgatok. Az autós töltő viselkedése mindenképp valami zárlatra utal. Táp csatlakozó nincs kitörve a helyéről? A belső tüskéje nem lötyög?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Próbáld meg nézni egy másik töltővel akksi nélkül is kell, hogy működjön.
Vegyél ki belőle mindent proci, memória,dvd, hdd stb... képernyőt is úgy nézd meg mit csinál fel kell állni a lapnak ledeknek világítani kell. Ha nem így van akkor az alaplapon kéne vizsgálódni Betáp csatival kezdve. Ott van e feszültség rendesen.
Ehhez a régi cucchoz már elég nehéz lenne szerezni akkut még próbára is.
tom75: Hétvégén szét fogom szedni. Másik töltő nincs. Eddig hárommal próbáltam: A sajátjával; az autós töltővel; egy DELL laptop töltőjével, ami paramétereiben nagyrészt megegyezik.
Egyenlőre nem kell akku induljon be töltőről.
Az autós töltő hány voltos? Dell töltő szerintem nem jó.
Sziasztok!
A fényképen egy Fuji Amilo pro 3525 típusú laptop látható. A hibája ahogy a fényképen is látszik a jobb oldalán a kijelzőn egy csíkban világosabb. Ha színes kép kerül rá akkor az eredeti képhez egy árnyalattal sötétebb e terület. Mi okozhatja a hibát? Esetleg valami gond lehet a háttérvilágítással?
Nagy valószínűséggel kijelzőcsere orvosolja.
Sziasztok!
Adott egy Amilo L1030G tip laptop, mely Nem akar elindulni. A bekapcs gomb nyomásával egyenletesen kattogo hallatszik az alaplap felöl és ennek megfelelően villog a "power" led.. Akkumulátorral semmit nem csinál. Szétszedtem találtam egy szakadt biztit, ezt pótoltam. mindent lekapcsoltam róla (lcd, hdd, dvd, RAM-ot kivettem).A natur lapot indítva a jelenség továbbra is megmaradt. Jól jönne egykis segítség! Előre is köszi!
Keresel esetleg valami rossz alkatrészt a lapon Kondi fet.
Kijelző hiba csak kijelző cserével tudod orvosolni esetleg ha szerencséd van és most hogy megmozgattad és visszarakod esetleg megjavul.
Mivel kontakthiba okozza leválik a fólia kábel az lcd felületről.
Csak megerősíteni tom75 válaszát. Ezek kimondottan kontakthiba tünetei, Ugyanis van egy vékony fóliakábel az LCD panel és az elektronika közt, ami elválhat idővel. De még lehet az LCD panel hátulján lévő vezérlés hibája is. Sajna csak teljes lcd cserével orvosolhatóak az ilyenek.
A DELL töltő feszültség és áramerősség adatai megegyeznek a HP-éval. Az autós töltő univerzális. 12V-ról megy. A kimeneti feszültsége állítható, és a terhelhetősége magasabb egy picit gyári töltőénél. Eddig az is korrektül működött. Tegnap a DELL laptopot azzal használtam autóban.
Sziasztok!
Kifogytam az ötletekből az Acer Travelmate 5740 esem javításában . Használtam vettem, újraindulgatott így szétszedtem és kipucoltam a hűtőt ha már darabokban volt újrakentem a melegedő részeket valamint kapott plusz 2 giga ramot. Összerakás után kapott egy friss win 7 et és everestet. 3 napot használtam gond nélkül a maximum hőfok 56 volt majd kifagyott és azóta nem indul (ha bekapcsolom felpörög a ventillátor a töltést veszi az akksi, majd kb 5 másodperc után kikapcsol a képernyő nem kapcsol be ezalatt) . Eddig kipróbáltam új procival, rammal , semmi változás . Bármi ötlet jöhet ennél rosszabb nem lehet . Előre is köszönöm és elnézést a regényért
Nálam a 240-esnél a proci környékén volt repedt forrasztás. ( logikus mert arrafelé a rugó miatt hajlik az alaplap) Próbáld behatárolni a helyet vagy nagyítóval, vagy fapálcikával nyomogatva. ha meg procifoglalat akkor maradnak a minden mindegy módszerek, pl. hőlégfúvó, szervíz
![]() Ja és az elemet nézd meg, nehogy az legyen rossz.(szerintem)
..sajnos ezidáig nem találtam semmi rossznak tűnő alkatrészt.
Változás állt be. Pontosabban egy észrevétel, amire eddig nem figyeltem fel.
A töltés led villog, ha tölti az akkut és világít, ha feltöltötte. Éjszakára rajta hagytam a töltőt. Reggelre világított. Kivettem az akksit, hogy megnézzem, mit mutat rajta a töltöttség indikátor. Azt jelezte, hogy teljesen feltöltve. Ezután visszadugtam a laptopba, a LED ismét villogni kezdett. Két óra után még mindig villogott, ezért az akksit azonnal kivettem. Tűz forró volt. Ez ugye nem teljesen normális, de betudnám az akksi állapotának. De akkor sem értem, hogy elsőre miért töltötte fel rendesen. Jó, hogy csak egy kb 10 perces akksi, de ez autóban azért jó, mert mikor diagnosztikázok, akkor néha indítani kell az autót, amikor ugye néha annyira leesik az autóban a feszültség, hogy nem képes az adapteren keresztül ellátni a laptopot és addig az akksi áthidalja a kiesést. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Sziasztok!
Kaptam egy acer tip. LCD monitort. Ki szeretném próbálni. Van VGA kábelem is. Ez csak annyi, hogy összecsatlakoztatom a laptopommal, és működni kell neki? Köszi!
Neked valahol zárlatod van, ha nem tűnt volna még fel. Mivel valószínűleg nem értesz hozzá, keres hozzáértőbb embert, szét kell szedni, megküldeni némi árammal, és megnézni mi melegszik. Mivel nem teljes a káosz még, lehet egy-két alkatrész cseréjével javítható.
Pontosan. A LiIon akor melegszik, ha nagy aramot vesznek ki belole. Ez egyertelmu zarlatra utal. Valahol az alaplapon a feszultsegeket eloallito segedtap korul keresnem a hibat, megpedig FET/vezerlo sorrendben. Diodat is megnezheted.
A zarlat miatt leesik a fesz, ez meg ujraindulashoz vezet, ezert nem vilagit folyamatosan, hanem villog. Szerintem is meg mentheto, szoval vidd szervizbe. Tom75 mindig ajanlgatja magat, szerintem kerdezd ot elsokent.
Mennyire volt elszennyeződve?
Én kiszednék belőle mindent csak magát a lapot vizsgálnám, hogy feláll e. Ha beindul akkor egyesével vissza mindent. de elképzelhető a vez kontakthiba is.
Köszi a lekezelő kiigazítás. Már szedtem szét ezt a laptopot annyira, hogy a videokártyát és az egyik zsanért kicseréljem. Most szétszedtem és a hibát is megtaláltam a tápcsatlakozónál. Ott az egyik csatlakozósín aljában találtam valami kis koszt, amitől az oda csatlakozó nyák nem tudott teljesen bemenni a helyére. Valószínűleg az előző tulajnál került oda (én azt a részt még soha nem szedtem szét). Attól a szilárd "valamitől" az egyik nyáklap nem volt teljesen a helyén. Gondolom, hogy annyira még érintkezett, hogy évekig jó volt, de mostanra kilazult. Kipucoltam. Most még szét van szedve, de működik.
Más felől miből is kellett volna elsőre feltűnnie, hogy zárlatos? Megsúgom, hogy egyszer sem melegedett az akksi, csak ma reggel, mikor visszadugtam a töltőt. Még reggel sem volt meleg egy egész éjszakás töltés után sem, csak amikor lehúztam, majd visszadugtam a töltőre. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Köszönöm a gyors választ!
![]() Hát ez nem tölt el öröm hírrel, hogy csak cserével lehet megoldani. A másik kérdésem, hogy hol lehet beszerezni jó árban kijelzőt? Nézegetem bontókat, de 23e alatt nem láttam igazán. A típus: B154EW01
Nem ismerlek, nem akartalak megbántani. Elszoktam a válaszolásoktól.
Idézet: Kapcsolgat az áramkorlát. Valami túlterheli. Ha teljes rövidzárlat lenne, akkor fel se tudna villanni. „szabályos időközönként az autós töltő ledje 1-2mp-re lehalványodott”
Azon én is gondolkodtam. Azért vetettem el, mert a gyári töltő semmit nem csinált, csak töltött és fel is töltötte az akkumulátort rendesen minden probléma nélkül.
Sajnos ez már nem egy mai darab, de hűen szolgált eddig is. Most már működik, de egy újabb hiba, vagy inkább baleset is történt, mert ez eddig össze volt rakva és bármennyire is voltam óvatos a szétszerelésnél, a jobb oldali zsanér rögzítési pontja - ami a laptop egyik merevítője és öntvényből van) eltört. Valószínűleg már el volt repedve és egyszerűen elfáradt. Így most sajnos összerakott állapotban a laptop hátulja a jobboldalon "nyeklik" a kijelző súlyától. Nem igazán képes már megtartani. És sajnos felnyitáskor legelőször a laptop hátlapja (műanyag) is eltört. Tehát most már csak azt kell kiagyalnom, hogyan oldjam meg ezt a mechanikai hibát. Ilyen laptopon szerintem már bontásra sem nagyon lehet találni. ![]()
Olcsóbbat nem igazán fogsz találni.
Ez nagyon jó ár érte.
Nos. Ez már csak helyzetjelentés:
A törések oka az idő. Eljárt felette és sajnos az anyagok már repedeznek. A jobboldali zsanért fellazítottam, hogy ne hajoljon olyan nehezen. A baloldali megtartja. Megáll a kijelző és nem csukódik le magától. Persze ezután már óvatosabban kell bánni vele. De működik.
Sziasztok! Egy apró kérdésem lenne. Van egy laptop ami bekapcsol, de nem működik a billentyűzete. Csatlakozója jó, viszont a billentyűzet egyetlen gombja sem működik. Már másik billentyűvel ki lett próbálva, az sem működött. Szerintetek mi lehet a probléma az alaplapon?
Csak a billentyűzet nem működik? Egér usb stb... megy? usb billentyűről működik?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |