Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RT7300S
 
Témaindító: butuska, idő: Jún 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 6
(#) horváth lajos hozzászólása Szept 12, 2012 /
 
Sziasztok nekem is van egy ilyen videoton rt7300s és gyenge a vétel neo fm is csak 4 ig megy a térerő mérő mit nézzek meg rajta vagy cseréljem üdv lali
(#) bekeipeter válasza horváth lajos hozzászólására (») Szept 12, 2012 /
 
Lehet, hogy elszállt a bemeneti fokozatban lévő FET, de nézd meg a 13. lábon az AGC feszültséget.
(#) horváth lajos hozzászólása Szept 12, 2012 /
 
Szia köszi holnap szét kapom a masinát üdv lali
(#) dosandor hozzászólása Ápr 1, 2013 /
 
Sziasztok !
Tünet: Bekapcsolás után minden rendben van, aztán egy idő múlva (1-5 perc) az FM2, FM1 sáv elhallgat, az AM működik.
A kijelzőn mutatja a frekvenciát, azonban a PLL IC kimenetén a hangolófeszültség FM2 esetén 14,4 V, FM1-nél 0,1 V. AM-nél, miután működik, a hangolással folyamatosan változó feszültséget lehet mérni. Amíg működik az FM, addig ott is normális hangolófeszek vannak. Hogy mit csinál a mikrovezérlő, azt nem tudtam ellenőrizni, mert nem tudom, milyen lehetőség lenne rá. Van-e valami ötletetek ?
(#) bekeipeter válasza dosandor hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Talán nézd meg, hogy működik az oszcillátor erősítője? Lehet, hogy a BF199 be van zajosodva. Ha nincsen jel, nem megy a PLL.
(#) dosandor válasza bekeipeter hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /
 
Hol van ez a tranyó, a rajzon nem találok ilyet ?
(#) bekeipeter válasza dosandor hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
A tuner modulban foglal helyet. Amelyikben más tranyó volt, azokkal nem szokott probléma lenni. Sajnos a rajz nincsen előttem, mert klórházban vagyok,
(#) dosandor válasza bekeipeter hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /
 
Köszönöm, hogy még ott is foglalkozol a problémámmal. Ebben az FM részben BF963 van a bemeneten, a TDA1062 környezetében pedig BF241. Közben változott a tünet. Most már bekapcsolás után nem megy az FM vétel, CCIR sávnál a 14,4V-on van a hangolófeszültség, aztán olyan 5-10 perc múlva lecsökken a kívánt feszültség körüli értékre, de nem stabil, hanem ingadozik +-0,1V-ot. Aztán ide-oda kapcsolgatva a beprogramozott csatornák között végül stabil lesz.
(#) dosandor válasza dosandor hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Sikerült megtalálnom a hibát. Utólag már nagyon egyszerű. Az FM tunerben lévő egyik poti, amelyik a hangolófeszültséget osztja le a varikapnak, egyik kivezetésének gyári forrasztása nagyon vékony volt, elrepedt, elvált. Mindezt 15 év alatt, teljes nyugalomban hozta össze. Úgy derült ki, hogy kínomban már mindent össze-vissza tapogattam, és egyszer csak ennek a potinak a nyomkodására reagált.
(#) palistvan94 hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az lenne a problémám, hogy bekapcsolom a tunert és 1-2 perc múlva megbolondul a jel, de nem hangolódik el a rádió. Mi okozhatja ezt?
Köszönöm a válaszokat előre is!
(#) bekeipeter válasza palistvan94 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Én a tunerben lévő trimmerek környékén keresgélnék.
(#) palistvan94 válasza bekeipeter hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Az FM keverőben lévő trimmerekre gondolt ?
(#) bekeipeter válasza palistvan94 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Igen.
(#) xule hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Van egy érdekes kérdésem :
Hogyan lehetséges , hogy a HIFI tuner VT 7300 nem képes az egy mástól 100 (200) kHz-re levő adók elválasztására URH-FM-en , miközben 2 különböző mobiltelefon megteszi és azokon nem zavarják egymást és a térerő sem probléma ? Valami digitális trükkel oldhatják meg talán . Lehet , hogy a kf sávszélességet változtatni kellene . Magas házban lakom persze a VT tuner minősége viszont a jó adásnál igen jó. Nálam is csal egy kicsit a frekvencia és 10-20 kHz-el a névleges alatt az igazi mindkét irányból hangolva .
(#) bekeipeter válasza xule hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
A kérdésedben benne van a válasz! Frekvencia modulációról beszélünk! A CCIR szabvány szerint +-75khz-es modulációs mélységgel (kellene) adni.
(#) palistvan94 hozzászólása Márc 26, 2014 /
 
Üdvözletem újból!
Valakinek nincsen véletlen elfekvőben RT 7300 hoz tuner egysége?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) bekeipeter válasza palistvan94 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Mi a baja?
(#) palistvan94 válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Elmegy a jel, majd visszajön; ezt egymás után gyorsan csinálja. Potikat cseréltem az fm keverő részben, de semmi javulás nem történt.
(#) bekeipeter válasza palistvan94 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Szerintem az oszcillátor körben keresendő a hiba. Ha rosszul állítod be a trimmereket, ezt csinálja!
(#) odiepapa hozzászólása Dec 30, 2014 /
 
Sziasztok. Kb fel eve sikerult nekem is beszereznem egy ilyen tipusu tunert a videoton erositom melle. Sajnos hasonlo atmeneti problemaim vannak mint masnak is a forumon. Az akksi elfaradt, ezert nem jegyzi meg az allomasokat illetve minden ado 0.02-vel odebb maszott. Mivel nem biznam magamra az elem beepiteset illetve az utohangolast ezert az lenne a kerdesem h valaki erez-e magaban annyi kihivast es kedvet h segitsen nekem? Meg azt vettem eszre h sajnos koltozesnel kaphatott egyet szegeny keszulek vagy csak most faradt el, de erintkezesi hibas lett az fm tuner resz. Igy szinte elvezhetetlen lett a radio hallgatasa, ami nagyon elszomorit, mert oriasi orommel szereztem be a szaz eves erositom melle. Azt meg nem emlitettem h a iii. kerben lakom, ugyhogy budapestiek elonyben. Esetleg vallalna valaki kozuletek? Van esetleg megbizhato szerviz valahol? Nagyon halas lennek a segitseget! Valaszotokat elore is koszonom!
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
(#) dosandor válasza odiepapa hozzászólására (») Dec 31, 2014 /
 
Szia ! Szerintem, az akku csere nem olyan rázós dolog. Én egy közönséges AA akkut tettem be a régi helyére, csak 2 forrasztás, meg egy dróthurokkal oda lehet szorítani a panelhez az akkut. Már nem volt új az akku, de az állomásokat azóta is megtartja, csak az óra beállítás nem marad meg. Kontakthiba nálam is volt már, azt elég nehéz megtalálni, nekem szerencsém volt, hogy tapogatással kiderült, egy trimmer poti egyik lábának forrasztása engedett el az FM tunerban. Sajnos, tevőlegesen nem tudok Neked segíteni, mert Eger mellett lakom.
(#) szem hozzászólása Feb 3, 2015 /
 
Sziasztok!
Tegnap cseréltem le a cleopatra rádió-erősítőt egy ilyen 7300-as tipusra a hozzávaló erősítővel együtt.
A problémám a következő:
A rádió tuner egy ideig működött,tehát hallgattam a rádióműsort 4-es signállal.
Aztán gondolt egyet és mintha kihúztam volna az antennát,elment a jel, nincs signál jelzés és a zöld tuned jel sem világít.
Egyszer még visszajött minden kb. 5 perc múlva, de azóta megint elment.
Már nem is jön vissza.
Csak az fm zaj van.
Mi lehet a gondja?
Köszönöm a segítséget.
Üdv. Szem
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) dokidoki válasza szem hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Nem hosszú ez a topik, ha elolvasod, akkor megtalálod a választ erre a hibára is benne.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) szem hozzászólása Feb 3, 2015 /
 
Közben meg lett a hiba. Forrasztási gond volt.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) bta válasza xule hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Idézet:
„Hogyan lehetséges , hogy a HIFI tuner VT 7300 nem képes az egy mástól 100 (200) kHz-re levő adók elválasztására URH-FM-en , miközben 2 különböző mobiltelefon megteszi és azokon nem zavarják egymást és a térerő sem probléma”


Ilyen szelektivitásra a hifi-tunerek elméletben sem képesek, ráadásul a komolyabbakon rendszerint "Wide Band" ("FM Wide") kapcsoló is van, mely a KF-sávszélesség növelésével javít a (hang)minőségen, ha azt a vételi körülmények megengedik.

A problémádra egy viszonylag keskeny iránykarakterisztikájú tetőantenna lehet a megoldás.

A cellás mobil-adóhálózathoz nem hasonlitható, mert az egész máshogyan működik
Bővebben: Link
(#) laczika hozzászólása Ápr 5, 2015 /
 
Szép napot Mindenkinek! Hozzájutottam egy ilyen tunerhez, és szól ugyan, de nem az igazi. A térerőjelző működik, kigyullad a piros STEREO led is, de az alatta levő TUNED led állandóan villog. Gyakran a térerőjelző éppen aktuális utolsó szegmensével együtt. A helyi rádióadónál ami erős térerővel jön annál is. A hang a TUNED led villogásával egy ütemben "buborékol" és élvezhetetlen. Olvastam a fórumot, megpucoltam a tunerkockában a potikat, még a tda1062s ic-t, meg a mellette levő bf241-et is kicseréltem, de semmi se változott. AM-en állomásra hangolva a TUNED led folyamatosan világít ahogy kell, de FM-en sehogy nem jó. Valakinek lenne esetleg valami ötlete?
(#) dokidoki válasza laczika hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Hello. Az FM-KF árnyékolódobozban lévő diszkriminátor tekercsek vagy az egész áramkör a ludas szerintem. Nagyon érzékeny a helyes beállításra, ez még nem lenne baj, csak könnyen elállítódik. Nekem évekig hevert a szekrény tetején egy ilyen tuner, de használatba került, volt időszak mikor tűrhetően ment, de ez elmúlt. Odáig fajult a helyzet vele, hogy két hete ököllel behangoltam, egész jól sikerült, úgy, hogy most alkatrészeire szedve várja a feltámadást valami más formában.
(#) laczika válasza dokidoki hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Valami "lakossági" módszer van a helyes beállításra? A KF ic-t is közben kicseréltem és nem nagyon változott. Össze is raktam az egészet, és valamiért most éppen jól szól. Az akku is halott volt, bónuszként már a trutymája szépen felfalta a panel 20%-át. Kipucoltam újraforrasztottam a környékét és tettem bele egy supercapot, mert éppen volt egy itthon. Azon meg már fent se akadok hogy a frekik is elvannak csúszva a kijelzőn. Csalódás ez a tuner. Azt hittem a VT tanult a korábbi hibáiból és legalább az utolsó ráadásul már szintézeres tunerjukat normálisan megcsinálták. Reméltem hogy ez felveszi a versenyt egy nyugati vagy japán márkával. Hát tévedtem. Pedig olyan rendezett belseje van, minden derékszög meg párhuzam, belenéz az ember és azt gondolja ezt biztos jól megtervezték. Ez a régebbi 6363-asra is igaz, de hát annak is pont ez volt a baja hogy nem lockolta az állomást rendesen.
(#) bekeipeter válasza laczika hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Ha a tunert is piszkáltad, akkor elő a wobblert, ha csak a kf-fel van baj, akkor szignál generátor+szkóp! Ez megoldja a bajt! Amúgy a diszkriminátor tekercset én a végén kicseréltem egy philips TV-ból származó típusra, az megoldotta a problémát A túl nagy menetemelkedés miatt órákig tart beállítani az eredetit tisztességesen! Rálehelek és elmegy
(#) laczika válasza bekeipeter hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
A potikba cseppentettem némi olajat, és meg is tekergettem őket, de előzőleg filccel bejelöltem a helyüket. Nem akartam eláztatni az egészet. Se wobblerem se jelgenerátorom de még szkópom sincsen. Láttam a KF-ben 2 tekercs van. Egyik az OIRT a másik CCIR, vagy összefüggnek egymással? Tegnap mikor pár óra után a TUNED folyamatosan világított, tapogattam a KF környékét, olyankor kialudt a TUNED meg a STEREO led, de ha békén hagytam mindig beálltak fixre. A tekercscsere nem lenne gond, van miből bontani bőven.
Következő: »»   3 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem