Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   170 / 283
(#) Syn7h37ic válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Tehát röviden. Megfelelő riasztórendszer kiépítéséhez a következő feltételeknek kell lennie a telepítői oldalról felsorolás szinten:
Végzettség, engedélyek, szakmai felelősség biztosítás, és szakmai tapasztalat.
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Pedig sok meg engedellyel is rendelkezo, valoszinuleg szakember is hasznal mindenfele kinai no name, azonosithatatlan gyartotol szarmazo es oem sajat markanev alatt arult ki tudja mit.

Sokat talalkoztam mar azzal, hogy riaszto szerelo szerel beazonosithatatlan szarmazasu es markaju riasztot, olyat, amire meg a google se talal semmit.

Gondolok arra a sokfele ki tudja ki altal gyartott gsm komunikatorra, mindenfele radios vevovel mukodo univerzalis kulcsos kapcsolokra, vagy radios modulokra es kinai riasztokra, amelyek x neven futnak.

Lattam mar olyat is nem is tudom melyik oldalon, hogy paradox kozponttal hasznal valaki nem paradox radios vevo modult, ami az azzal mukodo erzekelok adasat veszi es a modulnak reles kimenetei vannak, annyi, ahany radios erzekelo van vele hasznalva es ezeket mind kabeles zonakat kotik be a kozpntba. Neha megall az esz, hogy miket kepesek osszetákolni. Nem tudom kinek mi a velemenye az ilyenrol, de szerintem csak ganyolas az ilyen. Es az ilyen lenne a szakszeru riaszto rendszer?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Alapból rádiós rendszer ellenes vagyok, de ahol elkerülhetetlen, oda is a dedikált eszközt javaslom. Csak ugye az a bizonyos árverseny, magával hozza a gagyi termékeket is. Az a "mekkelek" akinek lehet, hogy fogalma sincs milyen is egy rendes rendszer, az fog először ezekhez az olcsó holmikhoz nyúlni. Sajnos a szakma nagyon felhígult, köszönhető a szabad piaci forgalmazásnak, manapság bárki adhat-vehet biztonságtechnikainak csúfolt olcsó cuccokat, alapvető védelem nélküli RF egységeket, olcsó, kínai tömeg termelt multifunkciós GSM modulokat, amiknek sokszor még normális használati útmutatója sincs, csak valami gugli fordítós iszonyat.
De maradva a fórum márkájánál, a DSC rádiós eszközei a kínai olcsó színvonalon vannak. A másik kanadai márka rádiós eszközei tapasztalataim alapján nagyságrenddel jobbak. De, mint az elején is írtam, ha nincs RF eszköz, nincs zavarható, gondozást igénylő eszköz a rendszeren, nő a biztonság. Valahol, talán ezen a fórumon láttam már hamisított DSC-t is.
Tákolt riasztós képekkel tele van a gépem, egyszer talán összegyűjtve valahová elrettentésnek kiteszem. Kedvenc vesszőparipám a Beta***m rettenet. Máig rejtély, hogy kapott egyáltalán MABISZ minősítést. Igaz, hogy csak a minimumot.
(#) kokanyk hozzászólása Ápr 27, 2013 /

Üdv! Vetem munka helyemről egy paradox 728 az riasztót. Minden meg van hozzá. Kivéve a kód! mielőtt be kötném véglegesen szeretném le próbálni! Hogyan tudom le resetelni a kódot? a be kötés után a beállítás a legkevesebb. Csak kód nélkül mit csináljak vele? Fontos lenne. ( Még riasztót nem szereltem, de gyorsan tanulok! )
(#) Syn7h37ic válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Táp le, reset jumper rátesz, táp vissza fél percre, táp le reset jumper le. Kész. Ha 728 ultra, és nincs reset jumper az eljárás ugyanez, csak a z1 és pgm kapcsokat kell összekötni.
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

És ha a relé 3-nál többet kattan fel se szereld a falra.
(#) kokanyk válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Működött. Én szereltem le! Nem volt rossz. Vagy az össze kötésnél tönkre mehet? Vagy mire írtad?
(#) frecsko válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Ha a telepítő zárolta, nem tudod resetelni.
(#) HA5AWS válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Köszönöm.
(#) kisjezus válasza DkGrinder hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

kivártam a 10 mp-t, de így sem történt változás! megpróbálom újraprogramozni, nem tom segít e!? apropó világít a system 1 lekérdezem és ott a 2. led, ez gondolom az ac hiba(kézikönyv alapján) akku csere megoldás a problémára? használt rendszer és 5 éves az akku. de addig mondjuk ezt nem lépném meg míg nem tökéletes a rendszer.

akkor jó a 01-nek való programozás? 10 mp belépési és kilépési idő, a kilépésnél meg is van a 10.mit tolhattam el, valamit még be vagy ki kell kapcsolni?esetleg elköthettem valamit deolban van és azt is bekapcsoltam.

előre is köszi
(#) kokanyk válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Akkor egyáltalán tudok valamit csinálni vele vagy probáljam meg valahogy meg szerezni a kódot?
(#) DkGrinder válasza kisjezus hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

*2 után az 1.-es világít és utána 1-es gomb magnyomása után a 2.-es, vagy *2 után világít a 2-es ?
(#) kameleon2 válasza max403 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Szia !
Idézet:
„Es meg ha be is tornenek a betoro felel a karert”
. Ez igaz, de ne felejtsd el, hogy ha nem működik a pénzért (nem ingyen) felszerelt házi rendszered - az kettős kár a tulajdonos szemében. Ez is teljesen érthető. Ha emiatt reklamál és rossz híredet fogja kelteni - az is...
(#) frecsko válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Próbáld meg megszerezni a kódot.
(#) kisjezus válasza DkGrinder hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

*2 világít az 1.led utána 1 és utána most már világít az 1,2 leg !eddig csak a 2..

Az aksifesz alacsony és szirénaköri hiba.
Első körben kösd ki a szirénát és tegyél a BELL + és_ közé egy 1000 ohmos ellenállást, riassz egyet be és ki.
Utána nézd meg mi változott.
Esetleg nézd meg ne-e fordítva kötötted be az aksit
(#) kisjezus válasza DkGrinder hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

az akku az cserés (5éves), a sziréna meg most le van kötve! ezért riaszt be hiába várok 10mp-t?
(#) kisjezus válasza kisjezus hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

na nem bírtam magammal kipróbáltam, és valóban nem szirénázik csak a kezelő csipog! de a 2-es zónára bejelzett! gondolom programozás kérdése.. 04(követőnek) jó lenne? a hiba jelzés így megszűnt akkut meg majd veszek, ill kérdek ha nem megy valami, ha így jó akkor szétszedem 2 partícióra

köszi

A sziréna tamper is nyitott ?
(#) kokanyk válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

és ha meg van a kód akkor hogyan tudom újra indítani az egész rendszert? Mer teljesen más fel állás szerint fog működni mint előtte. És a reset akkor már könnyebb. esetleg kóddal kell?
(#) pi_314 hozzászólása Ápr 28, 2013 /

Adott egy pc1616, pk 1555 kezelő, 5 dsc 100 pir érzékelő DEOL-ba köteve, mindegyik külön zóna, bejárati ajtón nyitásérzékelő amit lát egy infra és egy ps128-as sziréna (6 szálas bekötés).
Z1--előszoba infra, látja a bejárati ajtót
Z2--nappali infra
Z3--garázs
Z4--sziréna
Z5--tetőtér
z6--terasz (zárt)
Z7--billentyűzet, ajtó nyitásérzékelő.

Mielőtt élesben beüzemelném, szeretném kérni a segítségeteket. A következő képen képzeltem el a programozást. Amit "tudok", mindent a fórumról illetve a kézikönyvből olvastam (hálás köszönet a kérdezőknek és persze a válaszolóknak )

*8 5555 000 0 11#: billentyűzet megcímzése

020 07# a billentyűzet legyen a 7-es zóna

001 01(?) 03 02 11 05 03 ?? : Zónatípusok beállítása. itt megakadtam egy kicsit. Milyen zónabeállítást kell alkalmazni abban az esetben ha otthonmaradóba a Z5 legyen kiiktatva a többi riasszon. a garázsba nagyobb késleltetést szeretnék beállítani, azért 02. A Z7-es milyen legyen? Itt ütöm be a kódot, majd megyek a tetőtérre, reggel ha lejövök, akkor legyen időm kiriasztani.

005 020 040 030 002# idők

013 2-est bekapcsolni a DEOL miatt

015 7-nincs telefon

380 1-nincs telefon

*6 1234 1 2215 04 28 13 idő beállítása

*5 1234 40 új mester kód#

Ezeket gondoltam laikusként, hogy be kell állítani.
Későbbiekben szeretnék valamilyen GSM modult és egy egyszerűbb garázsbelépési lehetőséget. Itt arra gondolok, hogy ne kelljen besietni
kiriasztani, hanem ha éles és kinyitom távirányítóval a garázst akkor automatikusan kiriasszon. ha nem éles a rendszer akkor ne foglalkozzon vele.
Segítségeteket előre is köszönöm
üdv István
(#) kokanyk válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Sikerült újra indítani a rendszert. Már majd nem össze raktam le írás szerint ( próba ) ! Csak azt nem találtam a leírásban hogy a külső egységnek a 2 szálat hova kössem. Az van rá írva hogy go+ go-
(#) Proci_85 hozzászólása Ápr 29, 2013 /

Egy érdekesség Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza Proci_85 hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Ez nem érdekesség ...... Isten vagy! több hónapja túrom az infókat ezügyben Ha jól applikálom a saját rendszeremhez - van egy saját DSC riasztóm is...
(#) kokanyk hozzászólása Ápr 29, 2013 /

Ha valaki tud. Legyen szives segitsen mert, kész van minden. De a riasztó amikor riaszt. A külső egység nem riaszt. Go+ és Go- szálat nem tudom hova kell be kötni mert a le írásban nem találtam. A programozást azt külön meg kell még tanulni, de alap módon müködik. Azt nem nem kell senkinek tudni hogy alapon van-e vagysem. Probáltam programozni de nem jött össze. Még tanulom. De ha mármüködik legalább tudjam használni. ( Muszály lenne!!! )

Elöre is köszönöm!
(#) Proci_85 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Örülök, hogy hasznosnak találtad, én most láttam ilyet először, ami egy AVR-es riasztómhoz szintén jól jött
Mesélnél a rendszeredről? Mit mivel applikálsz össze?
(#) imil36 hozzászólása Ápr 29, 2013 /

Sziasztok! *
Van egy dsc pc5020 központom, lereseteltem, minden visszaállt alapra, csak általános rendszerhibát ír ki (pedig nincs semmi modul a rendszerben) nem tudok vele mit kezdeni, nem találom a megoldást. S így nem lehet élesíteni a rendszert.
Ötleteket várok a profiktól!
Előre is köszönöm! Üdv.: Imi
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
(#) kameleon2 válasza Proci_85 hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /

KAMELEON Egy projekt, ami 20-25 éve érlelődött és 2003 óta indult el. Most már 50db kész van belőle. Nyílt forráskód az alapja, 8-10 nyelven lehet programozni - még felsorolni is sok. RS485-ön keresztül bármivel összeköthető. Van rajta TCP/IP és USB is. keybus-hoz kerestem megoldást - itt is ezen a topic-on. Te megadtad a kezdőlökést . Tervezem még kártyás beléptető és tűzjelző szoftver kialakítását is. Tulajdonképpen egy klubbot szeretnék létrehozni a rá írható szoftvereknek, mert határ a csillagos ég.
(#) Syn7h37ic válasza imil36 hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /

Lépj be az első partícióba. Hosszan nyom # majd csipogás után hosszan nyom 1. gomb.
(#) Syn7h37ic válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 30, 2013 / 1

A szirénának először is kell állandó 12V. A Bell+ a sziréna DC12V és Aux- GND, pontra. A GO- pedig a Bell- pontra. A Bell+ Bell- pontokat össze kell zárni egy 1k Ohm ellenállással. Go+ nem használt DSC-nél. És természetesen kell a szirénába is egy 12V akku. Nélküle a kültéri sem fog indulni.
Következő: »»   170 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem