Fórum témák
» Több friss téma |
Az a null modem kábel az hogy néz ki?
Hello!
Itt van a link, az utolsó sorokban: Bővebben: Link De ha már ez a firmware verzió van a készülékeden...hmm. ...esetleg gyári beállítasokra visszaállítani, hátha lesz változás. Nullmodem kábel bekötése. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
Igen, - megtaláltam, próbáltam is letölteni, de az AVG m nem engedi. Hiába jelölöm, hogy rakja a kivételek közé, nem teszi, le tiltja.
Próbáltam a gyári beállítások visszaállításával is, de lehet, azt megpróbálom még egyszer. Köszi az infókat, és a segítséget, majd holnap visszatérünk.
Hello!
Nálam az AVG Free 2013-al semmi gond...simán lejön.
Hali!
Ha vissza térhetünk a témára, a letöltés már sikerült, de mikor megnyitom, hogy futtassam kéri hogy keressek hozzá programot, mert nem tudja kezelni. Mihez társítsam? A másik kérdésem, hogy akkor csinálnom kell egy ilyen vezetéket.? (linkelted) Ez a csatlakozó a számítógépen az, amely egyébkén a projektor kimenet? A kábelnek mindegy hogy melyik dugó melyik egységbe megy? Mi ennek a dugónak a pontos neve, hogy kérjem a boltban?
Még annyi, hogy milyen kábelből ajánlott ez csinálni?
Szia!
Két fájlt kell letöltened. Az egyik az STB Manager nevezetű feltöltő, ez kell futtatni és ebbe a programba kell betölteni a "tbn" kiterjesztésű fájlt, ami a beltérid szoftvere és ez fogja frissíteni a beltéridet. De itt minden le van írva lépésről lépésre.
Hali!
Kezd egyre világosabbá válni a dolog. Itt, a munka helyemen kísérleti céllal sikerült letölteni (betölteni) mindent úgy ahogy le van írva. Remélem otthon is menni fog. A leírásban, amit linkeltél, úgy jelöljem ki az OKÉ előtt mint ahogy ott van? COM1; COM2; COM3; COM4. A leírásban az általam vastagon írt van ki jelölve. Ezt tegyem én is, és utána oké.? Nullmodem kábel van a helyi számtek. szak üzletben, azt veszek készen. Remélem sikerülni fog minden, még egy szünetmentes tápot kell szereznem. Ha minden igaz, du. fogom csinálni. Majd referálok. Köszi a segítséget.
Még a pontosítások végett egy kérdés.
Idézet: „A FRISSÍTÉS MENETE: Csatlakoztassa a készüléket áramtalanított állapotban számítógépéhez, egy „null-modem” kábel segítségével.” Ez az áramtalanítás vonatkozik a számítógépre is, vagy csak a box ra?
Áramtalaníts mindent, mert az a biztos. Azt a COM portot kell kiválasztani, amelyikre rá van dugva a nullmodem-kábel a számítógépen, az újabbakon egy soros port van (vagy egy sem), a régebbieken kettő (COM1, COM2).
Idézet: „Ez a csatlakozó a számítógépen az, amely egyébkén a projektor kimenet?”
Mielőtt egy nagy darab levélnehezéket csinálnál abból a vasból, én mégegyszer átgondolnám az alábbi mondatot:
Idézet: „Az Optibox HDCX Terrestrial készülék 2009 júliusi szoftvere biztosítja, a MinDig TV szolgáltatás zavartalan működését (van az RTL-en és a TV2-őn hang, valamint működnek a rádiók)” Ebből is a zárójeles részt, ami pontosan megegyezik azzal, amit Te írtál: Idézet: „A rádióadók, (Kossuth, Petőfi, Bartók) rendesen szólnak. A TV2, valamint az RTL tökéletes hanggal jön.” Én úgy értelmezem, hogy ezzel a szoftverrel alkalmassá tehető a MinDig TV-re, de ugyan nem tökéletesen, mert csak a zárójeles szövegben leírtakra lesz jó. Nem lehet, hogy pont ezért adták Neked, mert másnak sem kellett így? Többiek véleménye?
Igen, - nagyon figyelemre keltő az értelmezés, tehát hiába frissítek, ez erre alkalmas. Nagyon kíváncsi vagyok mások véleményére is. Már pedig teljesen rá készültem a frissítésre, de lehet nem érek el vele semmit. Valakinek ötlete?
Ezt sem igazán tudom értelmezni.
Idézet: „Ha a készüléken korábbi sw van, akkor célszerű azt lecserélni.”
Hello!
Pedig működnie kell rendesen annak a "doboznak": Bővebben: Link A bolti nullmodem kábel bekötése több mint 3 szálat tartalmaz, de azért működhet... A PC-dben nem hiszem, hogy találsz Com 3 portot, inkább csak Com 1 és Com 2 van abban...általában. A szünetmentes nem szükséges mindenáron, kicsi az esély, hogy pont akkor megy el az áram... Gyakorlásképpen először próbáld meg lementeni a készülék firmwarejét (sw-ugyanazt jelenti) a PC-re, mert azzal kárt nem okozhatsz a készülékben és meggyőződhetsz arról, hogy helyesen működik az összeköttetés. Érdekességképpen: Ennek a set top box-nak a műholdas változatához rengeteg "okos firmware" kereng a neten. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Sziasztok! Anyukámnak van egy COLUMBIA T-HD 2500 CX PLUS PVR készüléke (ez a modulátoros, kártyás verzió, már Pelso márkanéven, de azonos típusjelzéssel forgalmazzák). Időnként olyan hiba jelentkezik nála, hogy hangerő növelésére csatornát vált. Folyamatosan nyomom a hangerő növelését, egyszer csak csatornát vált, majd folytatja a hangerő növelését. Olyan is előfordul, hogy egyáltalán nem reagál a távirányítóra, vagy a nagy részére. Ez kb hetente 1-2 alkalommal jelentkezik, a nem reagálás talán kicsit sűrűbben. Még a garancia ideje alatt vissza lett küldve a forgalmazó szervizébe, nem találtak hibát. Érdekes módon a leszerelés napján előfordult, majd aznap, amikor visszakaptuk, szintén előfordult. Van ötletetek? Elemcsere, reset, áramtalanítás, meg ilyenek már voltak.
Szerk.: viszont firmware frissítés nem történt, a forgalmazó nem tette elérhetővé, úgy, mint pl ahogy a Wayteq honlapján van. Másikat (elvileg a Wayteq-ével azonos) meg nem mertem rátenni. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Szerintem meg a zárójel előtt van a lényeg: "Az Optibox HDCX Terrestrial készülék 2009 júliusi szoftvere biztosítja, a MinDig TV szolgáltatás zavartalan működését".
Hali!
Most vagyok egy kicsit meglepődve, az én gépemen nincs is ilyen csatlakozási lehetőség. Csak olyan csatlakozásom van, mint a kábel két végén lévő dugó.
Hello!
Úgy érted, hogy a PC-den nincs ilyen csati?: Bővebben: Link
De gondolom több lyukkal. Az a monitorcsatlakozó. Ha nincs ilyen soros port-csatlakozód, akkor egy USB-soros átalakítóval meg lehet oldani a problémát. USB-soros átalakító
Sajnos igen, úgy értem. El vagyok szomorodva. A típusa: ASUS X51R
Hello!
Az a video kimenet lesz inkább (3 sorban az érintkezők) : Bővebben: Link Az USB-s soros portos átalakítóval bizonytalan, hogy működne-e a program... De azért arra is gondolj, 6e Ft-ért már új vevőkészüléket is vehetsz!
Persze, - erősen mérlegelem dolgot. Van itt lakáson belül másik gép is, majd próbálkozok azzal. Csak most jól felharagítottam magam, ezen szomorú tény tudomásul vételén. A mai napra ebből ennyi nekem elég is volt. Köszönök minden segítséget, de nem adom fel, majd folytatjuk.
Igen, - az én gépemen csak az van amit linkeltél.
Hali!
Megkérhetlek, hogy ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben. Köszönöm! Idézet: „Gyakorlásképpen először próbáld meg lementeni a készülék firmwarejét (sw-ugyanazt jelenti) a PC-re, mert azzal kárt nem okozhatsz a készülékben és meggyőződhetsz arról, hogy helyesen működik az összeköttetés.”
Hello!
Mikor elindítod a programot (STB Manager), a "Receive" piros nyilas opcióval lehet lementeni a készülékben lévő firmware-t...
Bocsi, hogy ilyen körülményes vagyok, de nagyon tisztába szeretnék lenni a dolgokkal. Tudom hogy melyik gombot mondod.
Tehát mikor mikor minden össze van állítva, (vezetékelve) akkor ezzel a gombbal, (Recive) a TV vevőben lévő program telepítődik az én gépemre. Ebben az esetben ne legyen ott az STB Manager első sorában a kijelölt sofware? Hogy látom azt, hogy ez megtörtént a a gépemre a letöltés? Ez után indítsam újra a feltöltő programot úgy, ahogy itt le van írva.? Semmi szétkapcsolás, egyebek.? Bővebben: Link
A nem reagálásnak egyszerű oka lehet, valami gazdaságos égő/neon zavarja az infráját. (mondjuk csak egy ilyen esettel találkoztam még) Ami esetleg segíthet távirányító elem csere ,esetleg elem ki valamely gomb folyamatos nyomása 2-3 mp majd elem vissza. (a gombot felengedheted előtte. )
Hello!
Igen...de ez a firmware fájl csak "rámásolódik" a PC-re, de ki kell jelölnöd a könyvtárat is, hogy hova kerüljön a fájl, valamint tetszés szerinti nevet is kell adnod a fájlnak... Valamilyen folyamatjelző lesz a monitoron is és a készülék kijelzője is jelezni fogja, de hogy hogyan, ezt konkrétan ez esetben nem tudom megmondani, de majd látni fogod... |
Bejelentkezés
Hirdetés |