Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fóliás kondenzátor készítése
 
Témaindító: kampy, idő: Máj 16, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) urh válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Köszi, erre már gondoltam, csak nem voltam benne biztos ez nekem megfelelhet de akkor ezek szerint igen. Sajnos a netes vásárlásnak ki kell maradnia mert a kiszállítás feltolja JELENTŐSEN a költségeket :/
(#) pucuka válasza urh hozzászólására (») Jún 2, 2013 /
 
Megfelelő, erre a célra alkalmas fóliát sem fogsz kapni semilyen üzletben, azt is csak a gyártótól rendelheted meg. Alufóliának sem biztos, hogy megfelel a háztartási fólia. Tehát a készítéshez szükséges anyagok beszerzése sem egyszerű, és ott van még a készítéséhez szükséges gyakorlat megszerzése, valamint a késztermék vizsgálata, hogy kibírja-e azt amire tervezted.
Egy ilyen motorindító kondit, vagy fénycső kondit a legtöbb villanyszerelési boltban megvásárolhatsz.
(#) Lew73 hozzászólása Jan 27, 2019 /
 
https://www.youtube.com/watch?v=8c2FMJtIW7E
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
(#) zolika60 válasza Lew73 hozzászólására (») Jan 27, 2019 /
 
Azért komolyan ne vedd, ez egy vicc.
(#) alfa007 válasza Lew73 hozzászólására (») Máj 24, 2020 / 1
 
Abban nem fólia van, hanem 7000mAh lítium ion akkumulátor. Ilyen csatornákat legszínesebben törölném.
(#) Skori válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 24, 2020 / 2
 
Az ilyen szándékosan néphülyítő videók feltöltéséért szerintem is kijárna egy kiadós verés... egyből kevesebb ilyen lenne.
(#) tothbela válasza Skori hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Azért tehetünk mi is az ilyesmi hülyeség elterjedéséről!
Konkrétan 30-35 éve kimondottan bolondozásból "építettem" örökmozgót, vagy inkább örökmozgókat. Persze el volt rejtve mindig valami extra energiaforrás a szerkezetben, de jó volt bolondítani a jónépet. Két éve Kanadából felvette velem a kapcsolatot egy régi hazánk fia, hogy emlékszik a mágnesmotor projektemre, és szeretné ha segítenék neki. Már milliókat ölt be a kísérleteibe, de valamiért nem jön össze. Mondom ez hülyeség, mert a fizika tudja a szabályokat.Ő erősködött, hogy mindenki ezen lovagol, de szerencsére van néhány kitartó elme akik ismerik a trükköt. Hiába mondtam hogy az csak átverés volt, nem hitte el és összevesztünk. Sajnos annyira meggyőző volt a trükk, hogy elhitte.

A seregben szinkronban fordítottam az angol vagy német nyelvű filmeket, persze csak azért, mert itthon már láttam mindet narrátorosan.
(#) Skori válasza tothbela hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Jobban szeretem az olyanokat amiben az a trükk, hogy nincs trükk, csak technika. Pl. ezt a videót régebben készítettem, és semmi csalás nincs benne (a vége felé az érdekes): Bővebben: Link
(#) tothbela válasza Skori hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Az izzólámpás rész az tényleg kemény.
(#) kaqkk válasza pucuka hozzászólására (») Máj 25, 2020 /
 
Idézet:
„Alufóliának sem biztos, hogy megfelel a háztartási fólia”
Több mint valószínű hogy nem . A szüleim a Mechanikai művekben dolgoztak és én is voltam ott nyári gyakorlaton. A kondenzátor üzemben a fólia folyamatosan haladt át egy kádon, maratták hogy minél nagyobb legyen a fajlagos felülete. A szigetelő fólia -vagy papír is speciális szerintem minden cégnél ipari titok ( a gyár fejlesztése) Lehet hogy pF - nf értékekben készíthető házilag kondenzátor de az a nagy méretei és alacsony átütési feszültsége miatt inkább csak kísérlet mint használható alkatrész .
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2020
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem