Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   174 / 283
(#) luigi106 hozzászólása Jún 3, 2013 /

Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni a DLS2002-es szoftver működésével kapcsolatban. A kábel sorosport része bedugva a sz.gép soros csatijába, a másik vége rádugva a központra /a red nem használt/ Elindítom a DLS2002 szoft, kezelőn beütve *8 5555 499 5555 499 kiírja letöltés engedélyezve /vagy valami ilyesmit/ A progi azt írja ki, hogy a modem nem válaszol.
Eddig jutottam, és sajnos még sohasem láttam működés közben a progit, így fogalmam sincs hogy minek kellene következnie, vagy mit is csináljak. Minden segítséget köszönök.
Üdv luigi106.
(#) Kovabe válasza luigi106 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Szia milyen kp, mert 1616 fölött nekem csak a DLS IV ment
(#) Syn7h37ic válasza luigi106 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

A régi DLS kényes az adatkábelre. Vagy valódi alaplapi soros port kell, vagy FT232 chipes soros USB. A PL2303 chipes átalakítók nem megbízhatóak a DLS2002-ben. Ha 1616-1864 központot programoznál, akkor inkább a DLS4, DLS5 programot használd. Ha régi 585 1565, 5010, 5020 panelt, akkor muszáj csak a DLS2002.
Továbbá nem modemet kell kapcsolatnak beállítani, hanem PC-link kapcsolatot.
(#) DkGrinder válasza luigi106 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Ami még hiba lehet le kell venni legalább 300 baud-ra a soros portot.
(#) luigi106 válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Egy Alexor központról van szó.
(#) Kovabe válasza luigi106 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Az DLC IV vagy V.
(#) Atikaaah hozzászólása Jún 3, 2013 /

sziasztoook!

Igazán szép gyöngyszemmel állnék ma elétek.Van egy ACS-102 kulcsos alarm system set-em.
2 Zóna van rajta, NC, NO, C aljzatokkal. Szépen 22 es zónának, Imp. kulcsos zónának programoztam. Így ha megnyomom a gombot , beélesít, illetve kikódol. Nekem arra kellene, hogy gombnyomásra Pánikot indítson. Így második zónájának a 11-es (24 órás betörésre )programoztam. Gombnyomásra 3mp várakozás után azonnal Pánikriasztást indít. Bepötyögöm a kódot, leáll a sziréna, viszont a kört nem zárja vissza az eszköz és azt mutatja a központ hogy nyitva van zóna amin történt a riasztás és emiatt nem tudom élesíteni a rendszert se. A leirás alapján 30mp múlva zárnia kéne a kört, de ez cseszik rá. Az lenne a kérdésem hogy adott NC-C bekötés mellett, milyen zónára vagy hogyan kéne bekötnöm hogy gombnyomásra riasszon az eszköz. Pl. Éjjel egyedül, furcsa zajok mellett, amikor nem merünk kimenni, de távirányítóról isteni lenne beindítani hogy szirénázzon.
(#) luigi106 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Valódi alaplapi soros portot használok /asus nem laptop/.
Letöltöttem a DLS5-öt. Az eszközök fülnél a modem konfigurációnál a PcLinket választom.
De amikor az új ügyfél adatait tölteném ki ott már a kapcsolat típusánál már csak PSTN, ethernet, internet, sms, meg ilyenek vélaszthatók, ott már szó sincs soros portról.
És itt megakadtam.
(#) DkGrinder válasza luigi106 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

A COM port számát beállítottad a DLS-ben?
Állíts kapcsolat típusa nincs-re.
(#) luigi106 válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Köszi a segítséget. Azt a kapcsolat nincs-et nem vettem észre a végén.
Most már megy végre a DLS.
(#) Syn7h37ic válasza Atikaaah hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

A rádiós vevő doksit nézd át. Ha nem zár vissza, akkor nem monostabil, hanem bistabil üzemmódon van. Ha még egyszer megnyomod a gombot, akkor zárja a zónát? Ha igen, akkor biztos, hogy bistabil a kimenete.
Neked a "Hold mode", vagy a "pulse mode" kell.
(#) DkGrinder válasza luigi106 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Szívesen
(#) Atikaaah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Igen, bistabil szerintem, bár 22es kóddal élesíti a kezelőt, 23al sípol egy veszett nagyot a kezelő és utánna kezd el beélesíteni. Most 2napra elutazom, ha hazajöttem, probálgatom még, de köszönöm a segítséget.
Hova küldhetem a sört?
(#) luigi106 hozzászólása Jún 8, 2013 /

HUH. Hála a ti hathatós segítségeteknek sikerült az Alexor központot összekötni a sz.géppel és megy a le-fel töltés is. Nagyon jó. Mivel vezetékes telefonunk nincsen ezért vettem egy DSC GS3055-ös kütyüt. A bekötés azt hiszem nem okoz gondot, mivel ha jól olvastam akkor csak két drótot kell bekötni az alexor telefonos bemenetére/ TIP-RING/.
Igazából azzal vagyok bajban, hogy mit, hogy programozzak. Merthogy a 3055-ös, tudja a PSTN vonal szimulálást, gondolom ez olyan mintha vezetékes telefonnak mutatná magát a központ felé. De akkor mit kell beállítani az alexorban, és mit a GS3055-ben.
Ha valaki már csinált ilyet akkor szépen kérem ossza meg velem a tudását. Előre is köszönöm.
Üdv luigi106
(#) Atikaaah válasza Atikaaah hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Hát úgynézki összeállt nálam is, igazából a vak sötét szerencse, de leírom azért hátha másnak is kell ilyen.
ACS-102 rádiós kapcsoló. 2 zónás kapcsoló van benne. NC-C portok vannak rákötve 2 zónára, lezáró ellenállással. Én úgy kötöttem be hogy az egyik nyomógomb BE/Ki kapcsolja a riasztóközpont élesítését, a másik gomb mindentől függetlenül Pánikriasztást indít meg.
Az első zónát 16-osra programoztam, pánik üzemmóddal Jumperelve, a másodikat Pulse módban 22 es kóddal.
Fogalmam sincs, de megy.
Köszönetem Syn7h37ic -nek, az önzetlen segítségéért. A sör még mindig áll amint kapok elérhetőséget.
(#) debati hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok! Dsc pc 1000 nek lehet kulcsos zónadefiníciót adni? Távirányítóval szeretném összehozni. Az installation manualban nem írnak róla.
(#) kameleon2 válasza debati hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Igen lehet. Az még az a széria....
(#) kopisti hozzászólása Jún 14, 2013 /

Sziasztok,

PC1832 ügyben kérnék segítséget.
Szeretném a PGM2-t úgy beállítani. hogy ha távolmaradó élesítés van, akkor aktiválódjon a kimenet (lehúzza földre). Jelenleg ugyan aktiválódik, de nem 0 V mérhető, hanem mintha valami miatt kapcsolgatná a kimenetet, "hullámzik".
Beállítottam a 009 szekcióban a 17-es opciót (Away Armed Status) és az 502-es szekcióban csak a 3-as attribútum aktív.

Köszönöm előre is.
(#) Bender92 hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, adott egy DSC PC560-as központ PC500-as kezelő 3 infra és egy régi 3i sziréna. A problémám az hogy halottam olyat, hogy a szirénát relével kell vezérelni, a gondom az hogy nem tudom hova kell a relét kötni, valamint 2 zónának késletetettnek kell lennie, a 3.zóna azonnal riasszon és a 4. zónára a sziréna szabotázst tenném. Megvalósítható így az elképzelésem vagy más módon kellene bekötnöm? A segítséget előrer is köszönöm.
(#) djuri hozzászólása Jún 16, 2013 /

Üdv, feljebb olvastam hogy az AUX kimeneti áramerőssége gyenge,hogy töltsön egy PS128-as kültérit, AUX+ és BELL- így viszont szirénaköri hibát jelez. Ha rákötök BELL+ és BELL- ra egy 1k ellenállást az jó lehet? sürgős lenne köszi. vagy valakinek van jobb ötlete?
(#) Syn7h37ic válasza djuri hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Bell+ AUX- a sziréna töltőáramköre. Bell- a szir start. Bell+ Bell- közé egy ellenállás.
(#) Syn7h37ic válasza Bender92 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

A szirénától függ, hogy milyen módon kell indítani. Ha a 3i sziréna pozitívra indul, akkor kell relé, ha negatív a start, akkor elég simán a bell- kimenetre kötni a sziréna startot.
A zónák megvalósíthatóak úgy, ahogy írtad.
(#) Bender92 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Pozitívra indul, és a relét nem tudom hogy kell beiktatni az indításhoz, mely kimenetre kell kötni a relét?
(#) Syn7h37ic válasza Bender92 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Relé tekercs bell+ bell-
relé kontakt egyik láb pozitív táp, másik láb sziréna start.
A relé tekercsre kell egy védő dióda, úgy, hogy a dióda jelölése a pozitív oldalon legyen. Vagy egyszerűbben, a bell+ a dióda jelölt oldala(katód) a bell- a sima oldal (anód)
(#) Bender92 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Köszönöm a segítséget.
(#) kopisti hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok,

Ha valaki meg tudja mondani hogy jól állította-e be akkor azt is megköszönöm.

Idézet:
„Sziasztok,

PC1832 ügyben kérnék segítséget.
Szeretném a PGM2-t úgy beállítani. hogy ha távolmaradó élesítés van, akkor aktiválódjon a kimenet (lehúzza földre). Jelenleg ugyan aktiválódik, de nem 0 V mérhető, hanem mintha valami miatt kapcsolgatná a kimenetet, "hullámzik".
Beállítottam a 009 szekcióban a 17-es opciót (Away Armed Status) és az 502-es szekcióban csak a 3-as attribútum aktív.

Köszönöm előre is.”
(#) bbmaster hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Bár nem DSC, de szerintem Ti tudtok segíteni.

Egy hétvégi házat szeretnék biztosítani egy CROW szettel, de a bekötésnél elakadtam.
Nem szeretnék semmit elrontani, ezért inkább először kérdezek.

1./ Hogyan kell bekötnöm a mozgás érzékelőket? Zóna duplázást kell használni, mert a központ ugye 16 zónát kezel, de a panelen csak 8 bemenet van.
A központ egy Crow Runner 8/16. a mozgásérzékelők CROW QUAD-ok, plusz néhány nyitás érzékelő.

A problémám az, hogy nem tudom beazonosítani a különböző rajzokon lévő feliratokat?
Valaki le tudná nekem rajzolni, hogy mit, hova kell kötnöm?

A sziréna, központ doboz, 24-órás tamper körét hogyan kell kötnöm a központhoz? Sorosan ugye?
Tehát központ T1 => sziréna tamper be => sziréna tamper ki => doboz tamper be => doboz tamper ki = központ T2??

A másik nagy kérdés, amit még nem sikerült megfejtenem az a GSM modul bekötése.
Tápot az akksiról közvetlenül kell kapnia vagy az AUX+- -ról?
A jelzéshez a központ 3/4-es kimenetét kell használnom?
(Az 1-2-es az a szirénához megy ugye?)

Válaszotokat és segítségeteket köszönöm,
Balázs
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Ne műszerrel mérd, ugyanis open collector kimenet. Rakj rá valami egyszerű visszajelzést, pl. ledet, és úgy nézd meg.
(#) bbmaster válasza bbmaster hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Sziasztok!

Azóta gondolkodtam, szerintetek ez így működhet?

Segítségeteket köszönöm,
Balázs
(#) Syn7h37ic válasza bbmaster hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Így jó lesz.
Következő: »»   174 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem