Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni a DLS2002-es szoftver működésével kapcsolatban. A kábel sorosport része bedugva a sz.gép soros csatijába, a másik vége rádugva a központra /a red nem használt/ Elindítom a DLS2002 szoft, kezelőn beütve *8 5555 499 5555 499 kiírja letöltés engedélyezve /vagy valami ilyesmit/ A progi azt írja ki, hogy a modem nem válaszol. Eddig jutottam, és sajnos még sohasem láttam működés közben a progit, így fogalmam sincs hogy minek kellene következnie, vagy mit is csináljak. Minden segítséget köszönök. Üdv luigi106.
Szia milyen kp, mert 1616 fölött nekem csak a DLS IV ment
A régi DLS kényes az adatkábelre. Vagy valódi alaplapi soros port kell, vagy FT232 chipes soros USB. A PL2303 chipes átalakítók nem megbízhatóak a DLS2002-ben. Ha 1616-1864 központot programoznál, akkor inkább a DLS4, DLS5 programot használd. Ha régi 585 1565, 5010, 5020 panelt, akkor muszáj csak a DLS2002.
Továbbá nem modemet kell kapcsolatnak beállítani, hanem PC-link kapcsolatot.
Ami még hiba lehet le kell venni legalább 300 baud-ra a soros portot.
sziasztoook!
Igazán szép gyöngyszemmel állnék ma elétek.Van egy ACS-102 kulcsos alarm system set-em. 2 Zóna van rajta, NC, NO, C aljzatokkal. Szépen 22 es zónának, Imp. kulcsos zónának programoztam. Így ha megnyomom a gombot , beélesít, illetve kikódol. Nekem arra kellene, hogy gombnyomásra Pánikot indítson. Így második zónájának a 11-es (24 órás betörésre )programoztam. Gombnyomásra 3mp várakozás után azonnal Pánikriasztást indít. Bepötyögöm a kódot, leáll a sziréna, viszont a kört nem zárja vissza az eszköz és azt mutatja a központ hogy nyitva van zóna amin történt a riasztás és emiatt nem tudom élesíteni a rendszert se. A leirás alapján 30mp múlva zárnia kéne a kört, de ez cseszik rá. Az lenne a kérdésem hogy adott NC-C bekötés mellett, milyen zónára vagy hogyan kéne bekötnöm hogy gombnyomásra riasszon az eszköz. Pl. Éjjel egyedül, furcsa zajok mellett, amikor nem merünk kimenni, de távirányítóról isteni lenne beindítani hogy szirénázzon.
Valódi alaplapi soros portot használok /asus nem laptop/.
Letöltöttem a DLS5-öt. Az eszközök fülnél a modem konfigurációnál a PcLinket választom. De amikor az új ügyfél adatait tölteném ki ott már a kapcsolat típusánál már csak PSTN, ethernet, internet, sms, meg ilyenek vélaszthatók, ott már szó sincs soros portról. És itt megakadtam.
A COM port számát beállítottad a DLS-ben?
Állíts kapcsolat típusa nincs-re.
Köszi a segítséget. Azt a kapcsolat nincs-et nem vettem észre a végén.
Most már megy végre a DLS. ![]()
A rádiós vevő doksit nézd át. Ha nem zár vissza, akkor nem monostabil, hanem bistabil üzemmódon van. Ha még egyszer megnyomod a gombot, akkor zárja a zónát? Ha igen, akkor biztos, hogy bistabil a kimenete.
Neked a "Hold mode", vagy a "pulse mode" kell.
Igen, bistabil szerintem, bár 22es kóddal élesíti a kezelőt, 23al sípol egy veszett nagyot a kezelő és utánna kezd el beélesíteni. Most 2napra elutazom, ha hazajöttem, probálgatom még, de köszönöm a segítséget.
Hova küldhetem a sört? ![]() ![]() Igazából azzal vagyok bajban, hogy mit, hogy programozzak. Merthogy a 3055-ös, tudja a PSTN vonal szimulálást, gondolom ez olyan mintha vezetékes telefonnak mutatná magát a központ felé. De akkor mit kell beállítani az alexorban, és mit a GS3055-ben. Ha valaki már csinált ilyet akkor szépen kérem ossza meg velem a tudását. Előre is köszönöm. Üdv luigi106 ![]()
Hát úgynézki összeállt nálam is, igazából a vak sötét szerencse, de leírom azért hátha másnak is kell ilyen.
ACS-102 rádiós kapcsoló. 2 zónás kapcsoló van benne. NC-C portok vannak rákötve 2 zónára, lezáró ellenállással. Én úgy kötöttem be hogy az egyik nyomógomb BE/Ki kapcsolja a riasztóközpont élesítését, a másik gomb mindentől függetlenül Pánikriasztást indít meg. Az első zónát 16-osra programoztam, pánik üzemmóddal Jumperelve, a másodikat Pulse módban 22 es kóddal. Fogalmam sincs, de megy. Köszönetem Syn7h37ic -nek, az önzetlen segítségéért. A sör még mindig áll amint kapok elérhetőséget.
Sziasztok! Dsc pc 1000 nek lehet kulcsos zónadefiníciót adni? Távirányítóval szeretném összehozni. Az installation manualban nem írnak róla.
Sziasztok,
PC1832 ügyben kérnék segítséget. Szeretném a PGM2-t úgy beállítani. hogy ha távolmaradó élesítés van, akkor aktiválódjon a kimenet (lehúzza földre). Jelenleg ugyan aktiválódik, de nem 0 V mérhető, hanem mintha valami miatt kapcsolgatná a kimenetet, "hullámzik". Beállítottam a 009 szekcióban a 17-es opciót (Away Armed Status) és az 502-es szekcióban csak a 3-as attribútum aktív. Köszönöm előre is.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, adott egy DSC PC560-as központ PC500-as kezelő 3 infra és egy régi 3i sziréna. A problémám az hogy halottam olyat, hogy a szirénát relével kell vezérelni, a gondom az hogy nem tudom hova kell a relét kötni, valamint 2 zónának késletetettnek kell lennie, a 3.zóna azonnal riasszon és a 4. zónára a sziréna szabotázst tenném. Megvalósítható így az elképzelésem vagy más módon kellene bekötnöm? A segítséget előrer is köszönöm.
Üdv, feljebb olvastam hogy az AUX kimeneti áramerőssége gyenge,hogy töltsön egy PS128-as kültérit, AUX+ és BELL- így viszont szirénaköri hibát jelez. Ha rákötök BELL+ és BELL- ra egy 1k ellenállást az jó lehet? sürgős lenne köszi. vagy valakinek van jobb ötlete?
Bell+ AUX- a sziréna töltőáramköre. Bell- a szir start. Bell+ Bell- közé egy ellenállás.
A szirénától függ, hogy milyen módon kell indítani. Ha a 3i sziréna pozitívra indul, akkor kell relé, ha negatív a start, akkor elég simán a bell- kimenetre kötni a sziréna startot.
A zónák megvalósíthatóak úgy, ahogy írtad.
Pozitívra indul, és a relét nem tudom hogy kell beiktatni az indításhoz, mely kimenetre kell kötni a relét?
Relé tekercs bell+ bell-
relé kontakt egyik láb pozitív táp, másik láb sziréna start. A relé tekercsre kell egy védő dióda, úgy, hogy a dióda jelölése a pozitív oldalon legyen. Vagy egyszerűbben, a bell+ a dióda jelölt oldala(katód) a bell- a sima oldal (anód)
Sziasztok,
Ha valaki meg tudja mondani hogy jól állította-e be akkor azt is megköszönöm. Idézet: „Sziasztok, PC1832 ügyben kérnék segítséget. Szeretném a PGM2-t úgy beállítani. hogy ha távolmaradó élesítés van, akkor aktiválódjon a kimenet (lehúzza földre). Jelenleg ugyan aktiválódik, de nem 0 V mérhető, hanem mintha valami miatt kapcsolgatná a kimenetet, "hullámzik". Beállítottam a 009 szekcióban a 17-es opciót (Away Armed Status) és az 502-es szekcióban csak a 3-as attribútum aktív. Köszönöm előre is.”
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Bár nem DSC, de szerintem Ti tudtok segíteni. Egy hétvégi házat szeretnék biztosítani egy CROW szettel, de a bekötésnél elakadtam. Nem szeretnék semmit elrontani, ezért inkább először kérdezek. 1./ Hogyan kell bekötnöm a mozgás érzékelőket? Zóna duplázást kell használni, mert a központ ugye 16 zónát kezel, de a panelen csak 8 bemenet van. A központ egy Crow Runner 8/16. a mozgásérzékelők CROW QUAD-ok, plusz néhány nyitás érzékelő. A problémám az, hogy nem tudom beazonosítani a különböző rajzokon lévő feliratokat? Valaki le tudná nekem rajzolni, hogy mit, hova kell kötnöm? A sziréna, központ doboz, 24-órás tamper körét hogyan kell kötnöm a központhoz? Sorosan ugye? Tehát központ T1 => sziréna tamper be => sziréna tamper ki => doboz tamper be => doboz tamper ki = központ T2?? A másik nagy kérdés, amit még nem sikerült megfejtenem az a GSM modul bekötése. Tápot az akksiról közvetlenül kell kapnia vagy az AUX+- -ról? A jelzéshez a központ 3/4-es kimenetét kell használnom? (Az 1-2-es az a szirénához megy ugye?) Válaszotokat és segítségeteket köszönöm, Balázs
Ne műszerrel mérd, ugyanis open collector kimenet. Rakj rá valami egyszerű visszajelzést, pl. ledet, és úgy nézd meg.
Sziasztok!
Azóta gondolkodtam, szerintetek ez így működhet? Segítségeteket köszönöm, Balázs |
Bejelentkezés
Hirdetés |