Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   175 / 283
(#) debati hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok!

DSC PC1500-nál mire állítsam a zónadefiníciót, hogy kulcsos zónaként működjön? A leírásban nincs szó a dologról.
(#) bbmaster válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Köszönöm!

Esetleg még valaki a sziréna bekötésében is meg tudna erősíteni?
Kell oda ellenállás? Ha igen, akkor jó méretűt és jó helyre rajzoltam?
GO- -ra kell kötnöm?

És egy általános kérdés: hogyan kell a rendszert életre kelteni? Mi a helyes sorrend?
Központ aksi, központ AC, sziréna aksi? (Természetesen, ha már mindent bekötöttem.

Köszönöm,
BB
(#) Moderátor hozzászólása spacs02 hozzászólására (») Jún 18, 2013

Először írd meg rendesen a hozzászólásod (nagy kezdőbetűk a mondatok elején, nincs végig vastag betű, szóközök a megfelelő helyen), utána minden bizonnyal szívesen segítenek.
(#) spacs02 hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok!Nagyon hálás lennék ha valaki segítene.Van nekem egy DSC PC 1616 riasztóm. Abban kérem segítségeteket ,hogy semmilyen kódot nem tudok hozzá és esetleg hogy lehetne resetelni teljesen. Köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) Gabiorsi válasza spacs02 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Itt találsz bőven leírást: DSC PC 1616 reset
(#) peti 60 válasza spacs02 hozzászólására (») Jún 18, 2013 / 1

AC le,akku le, zóna 1 és PGM 1 összekötni, akku vissza AC vissza , várni 10 másodpercet , áthidalást megszüntetni és kész. Ha kattog mint a varrógép telepítői kód nélkül kuka.
(#) spacs02 válasza Gabiorsi hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

köszönöm szépen
(#) spacs02 válasza peti 60 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Köszönöm szépen .Hétvégén kipróbálom ha esetleg elakadtam írhatok neked?Amikor ezt csinálom vele , ugye nem kell más hogy bekötve legyen ? Egyszóval azt akartam kérdezni ,hogy teljesen szűz állapotban is csinálhatom vele ? köszönöm
(#) peti 60 válasza spacs02 hozzászólására (») Jún 19, 2013 / 1

Mindegy hogy, csak a PGM1 és a zóna 1 legyen üresen. Tápnak csak az akku nem elég, AC nélkül nem indul. Sorrend: 1. akku 2. AC.
(#) spacs02 válasza peti 60 hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

okk rendbe köszönöm szépen .megpróbálom.
(#) Pitt hozzászólása Jún 23, 2013 /

Sziasztok .
A 2 hónapja szerelt Dsc 1616 rendszerem PS128 as kültérije elkezdett önálló életet élni.
A kezelő panelen nincs hiba jelzés.A sziréna bekapcsol kikapcsol rendszertelenül.Már az inditójelet is kikötöttem és így is produkálja a vinnyogást .A szomszédokkal már kezd a viszony megromlani!!!Kérlek titeket ötlet kellene?
üdv Peti
(#) Kovabe válasza Pitt hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Szia üvölt vagy csak skálázik? Ha csak skálázik akkor merül az aksi.
(#) Syn7h37ic válasza Pitt hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Kontakthiba is lehet. A töltőfeszt pillanatokra elveszti, ekkor is megszólal addig, míg újra vissza nem kapja a tápot.
(#) LazaHunter hozzászólása Jún 24, 2013 /

Sziasztok!

Új vagyok még riasztó témakörben

Apósom vill szerelő, és egy meló alkalmával szerzett nekem egy DSC PC1550 riasztót vezérlővel meg bill panellel (neki is hasonló van).
A kábelezés már a lakásfelújításkor megvolt, így csak fel kellett szerelnie, de nem ért a programozáshoz, az rám várt.

Kiütöttem hw resettel gyári beállításokra, a magyar kézikönyv alapján felprogramoztam (1 zóna - ajtó, 2 zóna - előszoba mozgásérzékelő) ... az is egy külön történet volt, míg rájöttünk, hogy ez nem 4 digites, hanem 6 ... kellett két 0 a gyári jelszavak végére

Átolvasgattam már a fórumot, vettem is innen egy-két hasznos tippet, pl hogy ez a riasztó nem tud nem használt zónát kezelni, így le kell zárni ellenállással ... ez meg is volt.

Ott tartok, hogy az 1 zóna akkor világít ha nyitva az ajtó, a 2 zóna akkor, ha mozgás van .... viszont a felső állapotjelző ledek közül csak az Üzemzavar világít, az Üzemkész és a többi sosem.
A *2-vel lekért hibajegy alapján a 1 zóna világít, ami a leírás alapján alacsony aksi töltöttséget jelent. Egyébként ha lenyomom a riasztóhoz rendelt biztosítékot, akkor megy a cucc az aksiról ... de lehet szar, mert egy régi, csak nálam állt vagy jó egy évet.
A leírás alapján az aksi probléma hibát generál, de nem írják, hogy ettől ne működne a riasztó. Hiába ütöm be az élesítési kódot, csipog pár gyorsat meg egy hosszút.

És akkor a bő lére eresztett mondókám végén a kérdéseim:
- létezik, hogy az aksi probléma miatt nem vált üzemkészbe a rendszer? Új aksit kell vegyek?
- ha gyenge aksival is kéne működjön, akkor a programozást le kellett volna zárni valamivel, hogy az Üzemkész led éljen? Vagy ez magától megtörtént volna?
- esetleg van valami, amit még be kéne állítani? pl az időt nem állítottam be, de ha jól tudom azt a hibaállapotoknál külön zona jelölné ... nem akarok időzített funkciót használni. Akkor is be kell állítani? (mondjuk ezt lehet megpróbálom mindjárt)

Esetleg ha van még valami tippetek, megköszönném
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
(#) Kovabe válasza LazaHunter hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Szia
Nem ismerem a 1550 lelkivilágát de az aksi elviekben nem okozhat problémát, valami van még ott. Nincs véletlen valami tamper érintkező a kezelő hátulján, mert ilyenbe már mi is belefutottunk csak ott jelezte hogy szabotázs van. Ha van ilyened akkor azt zárd rövidre.
(#) LazaHunter válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Háát, megpróbáltam most leszedni, de fogalmam sincs melyik pöcköt hogy kéne piszkálni, nem akarom letörni.

Nézegettem a neten és a leírását, de sehol nem ír szabotázs kapcsolót sem a kezelő, sem a vezérlő hátulján ettől persze még lehet.

A rendszerórát beállítottam, de nincs változás (miért is lett volna, nem panaszkodott rá ).
(#) Syn7h37ic válasza LazaHunter hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Be kell lépni telepítő kóddal, majd azután ki. Tehát *8 telep kód #
A szabotázs jelzést csak így törli.
(#) LazaHunter válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Az elmúlt napokban többször voltam a *8 menüben, de a hibajelzés mindig ott van. Most is bementem meg kiléptem, de semmi. A felső 5 led közül csak a hiba világít. Pedig egyébként működik a ketyere, mert a mozgásérzékelő zona led világit ha mozgok, az ajtó zona led világit ha kinyitom. Kiiktatni is tudok zónát a *1-el, akkor annak a ledje is világít. Igazából mindenre reagál a rendszer úgy ahogy kell ... csak sosem lesz üzemkész, hiba led világít, beélesíteni nem lehet
(#) LazaHunter válasza LazaHunter hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Gyors dobtam most reggel képeket is a cuccról, hátha látszik rajta valami

http://tavinfo.hu/panel_tavoli.jpg
http://tavinfo.hu/panel_kozeli.jpg
http://tavinfo.hu/kezelo.jpg

A sziréna egyelőre csak teszt kis vacak, csak hogy ne legyen nagyon hangos míg szerelés és teszt alatt van
A kezelőn az 1-es zóna akkor világít, ha nyitva az ajtó, a 2-es meg akkor, ha mozgás van az érzékelő előtt.

Köszi
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
(#) Bender92 válasza LazaHunter hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Üdv! Az 1A-es biztosíték elég ramatyúl néz ki, az nincs szakadva? Esetleg érdemes lenne kicserélni egy újra.
(#) LazaHunter válasza Bender92 hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Szia! Kikaptam az 1A-es biztit (AUX), a kezelő panel lekapcsolt. Visszatettem, újra működött, de ugyanaz az állapot mint eddig, elkezdte a kb 2 csipogást 10mp-enként (hibahang, #-el megszüntetve).

Most látom, hogy amit sziréna kimenetre raktál "csipogó" az nem saját tápellátásos, meg kellene próbálni azt, hogy a negatív ágát aux negatívra kötöd a pozitívot meg pgm-outra és beprogramozod hogy az vezérelje a csipogót. Szerintem az nem tetszik neki.

Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a PGM-et a lehetséges 9 kimenetről melyikre kell programozni? Nem láttam köztük ilyesmit.
Átkötöttem, de nincs változás.

17. oldal, [24]-es szekció. Feldobtam a manualt. Köszi

http://tavinfo.hu/dsc_pc550h.pdf

Vagy a 02 vagy a 07, nem melékszem pontosan hogy melyikre szoktuk tenni.

Háát, a 02 - *[7] paranccsal 5mp-re aktiválja kód nélkül, a 07 - állapotjelző, élesített állapotban kapcsol, hatástalanítottban nyitott. Nem úgy tűnik, hogy ezek kellenek

Van itt nekem egy kültéri szirénám, rákötöm, megnézem azzal, annak kell külön táp a bell mellé.

A külön táp a sziréna aksija és be kell állítani azt is hogy pozitív vagy negatív indítású. Műszerrel meg kell mérni hogy az aux + és bell - ága között van-e fesz, ha nincs akkor ha jól emlékszem a szirénába a jumpert át kell rakni hogy negatívra indúljon. Egyébként milyen kültéri szirénád van?

Solo, a nagy téglalap alakú (kép).

Annál be lehet állítani az indítójelet a jumper áthelyezésével. A hiba fen áll még?

Most dolgozni vagyok, majd estefelé

Hazafelé veszek egy új aksit is, mert egy másik riasztós azt ajánlotta ne foglalkozzak a régiekkel, azokkal csak a baj lesz, vegyek egy újat. Mondjuk tervben volt, persze jó lett volna ha előtte működik is a cucc.
(#) LazaHunter hozzászólása Jún 25, 2013 /

Köszi srácok az eddigi tippeket, úgy tűnik megoldódott.

Hazafelé vettem egy új aksit, rátettem, kb 5 perc múlva már jó is lett.
Kialudt a hibajelzés és ha zártak a zónák, azaz nincs mozgás vagy csukva az ajtó, akkor már világít az Üzemkész led és élesíthető a rendszer ... elkezdhetem a tesztelését

Köszi még egyszer
Következő: »»   175 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem