Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
DSC PC1500-nál mire állítsam a zónadefiníciót, hogy kulcsos zónaként működjön? A leírásban nincs szó a dologról.
Köszönöm!
Esetleg még valaki a sziréna bekötésében is meg tudna erősíteni? Kell oda ellenállás? Ha igen, akkor jó méretűt és jó helyre rajzoltam? GO- -ra kell kötnöm? És egy általános kérdés: hogyan kell a rendszert életre kelteni? Mi a helyes sorrend? Központ aksi, központ AC, sziréna aksi? (Természetesen, ha már mindent bekötöttem. Köszönöm, BB
Először írd meg rendesen a hozzászólásod (nagy kezdőbetűk a mondatok elején, nincs végig vastag betű, szóközök a megfelelő helyen), utána minden bizonnyal szívesen segítenek.
Sziasztok!Nagyon hálás lennék ha valaki segítene.Van nekem egy DSC PC 1616 riasztóm. Abban kérem segítségeteket ,hogy semmilyen kódot nem tudok hozzá és esetleg hogy lehetne resetelni teljesen. Köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Itt találsz bőven leírást: DSC PC 1616 reset
AC le,akku le, zóna 1 és PGM 1 összekötni, akku vissza AC vissza , várni 10 másodpercet , áthidalást megszüntetni és kész. Ha kattog mint a varrógép telepítői kód nélkül kuka.
Köszönöm szépen .Hétvégén kipróbálom ha esetleg elakadtam írhatok neked?Amikor ezt csinálom vele , ugye nem kell más hogy bekötve legyen ? Egyszóval azt akartam kérdezni ,hogy teljesen szűz állapotban is csinálhatom vele ? köszönöm
Mindegy hogy, csak a PGM1 és a zóna 1 legyen üresen. Tápnak csak az akku nem elég, AC nélkül nem indul. Sorrend: 1. akku 2. AC.
okk rendbe köszönöm szépen .megpróbálom.
Sziasztok .
A 2 hónapja szerelt Dsc 1616 rendszerem PS128 as kültérije elkezdett önálló életet élni. A kezelő panelen nincs hiba jelzés.A sziréna bekapcsol kikapcsol rendszertelenül.Már az inditójelet is kikötöttem és így is produkálja a vinnyogást .A szomszédokkal már kezd a viszony megromlani!!!Kérlek titeket ötlet kellene? üdv Peti
Szia üvölt vagy csak skálázik? Ha csak skálázik akkor merül az aksi.
Kontakthiba is lehet. A töltőfeszt pillanatokra elveszti, ekkor is megszólal addig, míg újra vissza nem kapja a tápot.
Sziasztok!
Új vagyok még riasztó témakörben ![]() Apósom vill szerelő, és egy meló alkalmával szerzett nekem egy DSC PC1550 riasztót vezérlővel meg bill panellel (neki is hasonló van). A kábelezés már a lakásfelújításkor megvolt, így csak fel kellett szerelnie, de nem ért a programozáshoz, az rám várt. Kiütöttem hw resettel gyári beállításokra, a magyar kézikönyv alapján felprogramoztam (1 zóna - ajtó, 2 zóna - előszoba mozgásérzékelő) ... az is egy külön történet volt, míg rájöttünk, hogy ez nem 4 digites, hanem 6 ... kellett két 0 a gyári jelszavak végére ![]() Átolvasgattam már a fórumot, vettem is innen egy-két hasznos tippet, pl hogy ez a riasztó nem tud nem használt zónát kezelni, így le kell zárni ellenállással ... ez meg is volt. Ott tartok, hogy az 1 zóna akkor világít ha nyitva az ajtó, a 2 zóna akkor, ha mozgás van .... viszont a felső állapotjelző ledek közül csak az Üzemzavar világít, az Üzemkész és a többi sosem. A *2-vel lekért hibajegy alapján a 1 zóna világít, ami a leírás alapján alacsony aksi töltöttséget jelent. Egyébként ha lenyomom a riasztóhoz rendelt biztosítékot, akkor megy a cucc az aksiról ... de lehet szar, mert egy régi, csak nálam állt vagy jó egy évet. A leírás alapján az aksi probléma hibát generál, de nem írják, hogy ettől ne működne a riasztó. Hiába ütöm be az élesítési kódot, csipog pár gyorsat meg egy hosszút. És akkor a bő lére eresztett mondókám végén a kérdéseim: - létezik, hogy az aksi probléma miatt nem vált üzemkészbe a rendszer? Új aksit kell vegyek? - ha gyenge aksival is kéne működjön, akkor a programozást le kellett volna zárni valamivel, hogy az Üzemkész led éljen? Vagy ez magától megtörtént volna? - esetleg van valami, amit még be kéne állítani? pl az időt nem állítottam be, de ha jól tudom azt a hibaállapotoknál külön zona jelölné ... nem akarok időzített funkciót használni. Akkor is be kell állítani? (mondjuk ezt lehet megpróbálom mindjárt) Esetleg ha van még valami tippetek, megköszönném ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Szia
Nem ismerem a 1550 lelkivilágát de az aksi elviekben nem okozhat problémát, valami van még ott. Nincs véletlen valami tamper érintkező a kezelő hátulján, mert ilyenbe már mi is belefutottunk csak ott jelezte hogy szabotázs van. Ha van ilyened akkor azt zárd rövidre.
Háát, megpróbáltam most leszedni, de fogalmam sincs melyik pöcköt hogy kéne piszkálni, nem akarom letörni.
Nézegettem a neten és a leírását, de sehol nem ír szabotázs kapcsolót sem a kezelő, sem a vezérlő hátulján ![]() A rendszerórát beállítottam, de nincs változás (miért is lett volna, nem panaszkodott rá ![]()
Be kell lépni telepítő kóddal, majd azután ki. Tehát *8 telep kód #
A szabotázs jelzést csak így törli.
Az elmúlt napokban többször voltam a *8 menüben, de a hibajelzés mindig ott van. Most is bementem meg kiléptem, de semmi. A felső 5 led közül csak a hiba világít. Pedig egyébként működik a ketyere, mert a mozgásérzékelő zona led világit ha mozgok, az ajtó zona led világit ha kinyitom. Kiiktatni is tudok zónát a *1-el, akkor annak a ledje is világít. Igazából mindenre reagál a rendszer úgy ahogy kell ... csak sosem lesz üzemkész, hiba led világít, beélesíteni nem lehet
![]()
Gyors dobtam most reggel képeket is a cuccról, hátha látszik rajta valami
![]() http://tavinfo.hu/panel_tavoli.jpg http://tavinfo.hu/panel_kozeli.jpg http://tavinfo.hu/kezelo.jpg A sziréna egyelőre csak teszt kis vacak, csak hogy ne legyen nagyon hangos míg szerelés és teszt alatt van ![]() A kezelőn az 1-es zóna akkor világít, ha nyitva az ajtó, a 2-es meg akkor, ha mozgás van az érzékelő előtt. Köszi A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Üdv! Az 1A-es biztosíték elég ramatyúl néz ki, az nincs szakadva? Esetleg érdemes lenne kicserélni egy újra.
Szia! Kikaptam az 1A-es biztit (AUX), a kezelő panel lekapcsolt. Visszatettem, újra működött, de ugyanaz az állapot mint eddig, elkezdte a kb 2 csipogást 10mp-enként (hibahang, #-el megszüntetve).
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Most látom, hogy amit sziréna kimenetre raktál "csipogó" az nem saját tápellátásos, meg kellene próbálni azt, hogy a negatív ágát aux negatívra kötöd a pozitívot meg pgm-outra és beprogramozod hogy az vezérelje a csipogót. Szerintem az nem tetszik neki.
Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a PGM-et a lehetséges 9 kimenetről melyikre kell programozni? Nem láttam köztük ilyesmit.
Átkötöttem, de nincs változás. 17. oldal, [24]-es szekció. Feldobtam a manualt. Köszi http://tavinfo.hu/dsc_pc550h.pdf A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Vagy a 02 vagy a 07, nem melékszem pontosan hogy melyikre szoktuk tenni.
Háát, a 02 - *[7] paranccsal 5mp-re aktiválja kód nélkül, a 07 - állapotjelző, élesített állapotban kapcsol, hatástalanítottban nyitott. Nem úgy tűnik, hogy ezek kellenek
![]() Van itt nekem egy kültéri szirénám, rákötöm, megnézem azzal, annak kell külön táp a bell mellé.
A külön táp a sziréna aksija és be kell állítani azt is hogy pozitív vagy negatív indítású. Műszerrel meg kell mérni hogy az aux + és bell - ága között van-e fesz, ha nincs akkor ha jól emlékszem a szirénába a jumpert át kell rakni hogy negatívra indúljon. Egyébként milyen kültéri szirénád van?
Solo, a nagy téglalap alakú (kép).
Annál be lehet állítani az indítójelet a jumper áthelyezésével. A hiba fen áll még?
Most dolgozni vagyok, majd estefelé
![]() Hazafelé veszek egy új aksit is, mert egy másik riasztós azt ajánlotta ne foglalkozzak a régiekkel, azokkal csak a baj lesz, vegyek egy újat. Mondjuk tervben volt, persze jó lett volna ha előtte működik is a cucc.
Köszi srácok az eddigi tippeket, úgy tűnik megoldódott.
Hazafelé vettem egy új aksit, rátettem, kb 5 perc múlva már jó is lett. Kialudt a hibajelzés és ha zártak a zónák, azaz nincs mozgás vagy csukva az ajtó, akkor már világít az Üzemkész led és élesíthető a rendszer ... elkezdhetem a tesztelését ![]() Köszi még egyszer ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |