Fórum témák
» Több friss téma |
Kössz, akkor holnap fürdetés lesz.Az alaplapra forrasztott elemet levegyem?Az a BIOS-hoz tartozik mint az asztali gépeknél?
Sziasztok!
Problémám a következő van egy acer aspire 5735 laptopom 3gb ram intel t5800 proci 160 gb hdd és néha fogja magát és magát lekapcsol.Ilyenkor nagyon meleg gondolom a tölmelegedés gátló érzékelő miatt kapcsol le. Nem rég lett újra pasztázva könig márkájú ezüst pasztával. Elötte is fen állt a probléma. Én a notim hütőventilátorrára gyanakszok vagy esetleg az alaplappal van valami gond?
Helo! Nekem eddig az összes Acer laptopom produkálta ezt! Azóta havonta tisztítom, mondjuk sima pasztát teszek rá nem ezüst pasztát. A mostaninak segített, már kb 2 éve nem kapcsolt ki tulmelegedés miatt, a réginek viszont kelett egy cool pad. Szerintem próbáld meg megint mepucolni, esetleg kipróbálni egy másik ventillátorral!
Pucolás,takarítás kész.A gép működik.Egyedül a billentyűzet adta meg magát.
Nehéz találni hozzávalót.
Na akkor orulok neki, hogy beindult. Mit csinal a billentyuzet? Vagyis mit nem?
Gyakorlatilag semmit.Gépre csatlakoztatva lefagy a gép.Nélküle az egérrel lehet használni.
Roncsolás nélkül nem lehet szétszedni,hogy mi lehet vele.
Na igen. En akar milyen bodultan is hangzik, ezeket is kiszoktam mosni. Langyos desztvizben jol megfurdetem es utana 1-2 napig szaritom ha sut a nap akkor a napon... Ha nem akkor meg amire eppen lehetosegem van, de a levegot jaratom folyamatosan korulotte. Eddig mindig kiszaradt a folia is teljesen. Bar volt, hogy 3 napig vivtam vele. Mas baja nagyon nem lehet mert abban elektronika nemigen van. Azt azert hozzateszem, hogy nem tudom pontosan melyik felepitesu az a billentyuzet.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Ez már 2 éjszakát is eltöltött vízben és mosófolyadékban. Eredmény semmi.Illetve az u.ű,i betűk és néhány írásjel van beragadva.
Mivel gyárilag zárt ,valószínű nem éri el tökéletesen a folyadék.Fontolgatom a szétszedését mert már nagy kárt nem lehet benne tenni. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Igy van.
![]()
Mindjárt átméretezem a képeket,hogy feltudjam tenni.
Azért nyugodtabb lennék ha lenne egy jó is valahol. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Huhh ez nekem is ritkanak tunik. Bar en Acer-ekben annyira nem vagyok otthon. De ebay-en is vagy 50€ ez a tipus. A masik tipus aminel a kurzor gombok kicsit kinyulnak az also sikbol az mar 30€ korul elerheto. De neked sajnos nem az kell. Bar a foton pont a model szam nem latszik rendesen.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Tudom, már szétnéztem a neten.Ilyent nem találtam.Azokat 500 Ft-tól, 24 000-ig láttam.
Az alsó fém lemez peremezve van 0,5 mm magasságban az oldalain.Ezért csak feszegetni lehet.Valami kosz nagyon befészkelte magát oda.
Ez még jó áron is lenne csak nekem nincs pay-pal számlám és ott se vásároltam még.Én az itthoni boltokat néztem csak.
Az is számításba jöhet hogy nagyobb mennyiségű gáz szökött már el az idő haladtával a proci hőcsövéből. Így előfordulhat ilyesmi az elégtelen hűtés miatt. Már ez enyémen is kezdenek érezhetőek lenni a gáz szökés tünetei. de egyenlőre még nem vészes. De ennyi baja legyen egy 8 éves gépnek.
Adott egy acer laptop. Letört a kijelző zsanérja és lepuffant a kijelző a földre. A fénycső kettétört benne, próbáltam már másik, de nem hozzávaló fénycsővel, nem világít tehát a fénycsőgyújtó elektronika is halott.
A kérdésem hogy tudtok-e ajánlani olyan webshopot ahonnan fénycső illetve elektronika is rendelhető olcsón?
Sziasztok! Egy Lg E500 -as típusnál olyan hiba jött elő, hogy kép nincs se kűlsőn se saját kijelzőn,de telepíteni,és bootolható cd-ket indít. Mi lehet itt a hiba szerintetek?
Ugyan úgy VGA BGA hiba?
Gondolom 8400GM nVIDIA. 100%, hogy az adta meg magat. Ne reballoztasd ugyis meghal. Uj chip kell bele. G86-630-A2 vagy ezen szeriak valamelyike van benne.
Ha G86-630-A2 van benne akkor G86-631-A2-re kell cserelni. Ha G86-703-A2 van benne akkor meg G86-731-A2 kell bele. A (G86-730-A2 nem megy mindegyik LG E500-ban) Csak ne hidd el senkinek, hogy eleg neki egy reflow vagy reball. Ez a chip alapvetoen rossz, hibas szeria. Ha csereled akkor par evig nem lehet vele gond. Reflow vagy reball 1-6 honapot ad neki maximum. De ezt mar egy oldallal elorebb leirtam. Nem hiszed el, hogy ez a baja? ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Na, mára "kiszáradt" a billentyűzet. Már újra tökéletes lett a gép.Pedig holnap kapok egy alaplaphibás gépből egy másikat is.
![]() Azért kössz a segítséget. ![]()
G86-730-A2 Van most benne! Ezt cserélték szervizben volt tulaja mondta!
Nem melegítgetem,mert nem 2-3 napra esetleg 1-2 hétre kellene megjavítani! Itt békés megyében 20000-ért BGA-znak! Nekem csak az a rurcsa,hogy telepítést is elindítja,más lapi el sem indúl csak felpörgeti a ventit és a ledek felvillannak. Ezért kérdeztem hogy ez is BGA hibára utal? Olcsón VGA chip cserét tudsz ajánlani? Esetleg te tudsz benne cserélni? A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Sokszor elofordul, hogy hibas GPU chip-el a laptop tokeletesen megy tovabb csak nincs kep. Itt egy Sony vaio nalam abban G86-750-A2 van meghalva. Minden tokeletesen indul, bebootol, csak nincs kep.
Ha G86-730-A2-t tettek bele akkor az szinte biztos, hogy valami olcso forrasbol refurbished chipet jelent. Az is regi szeria ugyan azzal a gyari hibaval. Az ujab javitott kiadas az a 731-es. Sajnos sok ceg ad el chipet ujnak ugy, hogy nem uj valojaban hanem kinabol vett reballozott valamibol kiszedett chip. Semmit nem er. Hat chippel egyutt sokkal olcsobban nem hiszem, hogy talalsz aki megcsinalja. Es raadasul a 731 nem egy olcso GPU. Van vagy 50-60$ az en kereskedomnel is. Peldaul az en kontaktom 20$-ert adja a refurbished 730-ast. Uj 730-as 54$, uj 731-es pedig mar 60$.
Bocsánat elírtam! G86-703-A2 chip van benne!
Nagyon drágák a G86-731-A2 Chipek! Szerintem ez nem lesz megcsináltatva ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
703-A2-bol meg sajnos csak hasznalt van mar jo ideje a piacon. Vagy kamu uj... Arra meg nem szabad penzt aldozni. Sajnos valoban dragak. Azert is sanszos, hogy 20-ert sem nagyon csinalja meg senki. Aki meg igen az lehet, hogy nem uj chippel. Az biztos, hogy a legtobben raakarnak beszelni reballra.
Értem!
Köszönök minden válaszod ha hoznak még valami lapit és elakadok akkor írok majd! ![]()
Először azt nézd meg hogy külső monitoron ad e képet a gép, ha igen akkor lehet keresni cuccot hozzá. Ha ott se m akkor sanszos hogy más is meghalt a gépben.
Az inverteren van típusjelölés az alapján bontókban kaphatsz használt invertert, kb 5 ezerért. Csövet bármilyet tehetsz bele ha azonos méretű kijelzőből származik. Bár én még bontóban sem láttam CSAK csövet... esetleg törött kijelzőt keress amiben tesztelt ép cső van. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
Sziasztok!
Kis segítség kéne.HP 620.Egyszerűen megnémult.A fejhallgató csatlakozó működik de a hangszóró nem szól.Természetesen nincs sem letiltva sem némítva.Mi lehet a probléma?Mennyibe kerülhet a javítása?
Szia!
Sok minden lehet, pl. a hangszórók is kihúzódhattak, tönkremehettek, lehet csak egy tranyó pukkant el, ... Szét kell szedni és megnézni.
Szia!Hangja nem volt vagyis nem pukkant meg semmi csak az egyik pillanatban szólt a következőben már nem.Mennyibe kerülhet a javítás ha szervízbe viszem?(mivel én nem nagyon értek hozzá elrontani nem akarom így is örülök hogy megy)Ebben csak 1 hangszóró van.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2013
A szerviz díj alapból (munkadíj) 2500 Ft körül van. Ha nincs nagy baja akkor max 5000 Ft-ból megúszod, de ha viszont cserélni kell pl hangszórót az már többe kerülhet.
Köszönöm.Gondolom a ha nem a márkaszervízbe viszem akkor olcsóbb.Korábban is volt már ilyen hol szól hol nem akciója de az ki be kapcsolással megoldódott most viszont nem akar megjönni a hangja.Persze ha számítógép hangszórót kötök rá úgy természetesen lehet használni ebből gondolom hogy nagy baja nem lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |