Fórum témák
» Több friss téma |
Na ez érdekes.Kihúztam a hangfal dugóját és hirtelen megszólalt majd el is hallgatott.Rövid kísérletezgetés után rájöttem hogyha a VLC ben a monót sztereóba vagy fordítva állítom akkor szól ahogy kell.A bökkenő az hogy windows media plalyerben ilyen nincs és ott néma marad az egész.tehát akkor jó is meg nem is....nem értem...
Nem lehet, hogy csak a JACK aljzat szivat?
Szevasztok !
hp dv 9600 nál van egy kis a problémám , Nállam a hang perifériák mennek el rendszeressen, skypen beszélgetni - zenét halgatni- csak ha a gép is akarja. Illetve mostmár egy sikeres bebutoláshoz is tőbszöri ujrainditás kell, és hibajavitás futtatása. Neten müvelődve valószinüleg a dáli hidat kellene újra BGA-golyozni forrasztani. Tudomásom szerint a REflow csak rővid időre 1-3 honapra oldja mneg a problémát hzzáértő forumtárst keresek aki esetleg tudna segiteni- Szeretnék valami elérhetőséget kapni- már ha van rá mod. tisztelettel: donsony1 A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
Lehet az újragolyózás megoldaná a problémát de valószínű az éves alatt a chip is károsodhatott, ezért egy chip cserét lenne érdemes megcsinálni rajta.
itt jön képbe a dràbb a leves mint a hus problémakör.
Szervizben horror àrakat mondtak a csipset cserére, Én weller pàkànàl sajna tovàbb nem làtok az meg ide xart se ér. Erre a gépre nem érdemes költeni edig minden.baràtom lebeszélt a javitatàsról. Talàn az ujraforrasztàst még kibirnàm fizetni. Tudnàl elérhetöséget adni akàr skype akàr mail cim?
Én az alapoktól indulnék, hogy kiszűrjem a hibát, tehát a hideg gépet inditva, működik, indul rendesen? Ha nem akkor....
Ha bekapcsolod és semmi mást nem csinálsz csak vársz kb 5-10 percet, majd ujrainditod a gépet indul tökéletesen? Ha van másik HDD-d csinálj egy tiszta telepítést, mert az is lehet h a HDD xart be. Nekem ilyen hiba akkor volt. Tegyél egy Sentinelt a gépre és nézd meg mit mond a HDD-ről. Nekem nem géphibának tűnik amit írsz, tipikusan HDD hibának látszik. Szerintem "felejt" a hdd... tele van sérült szektorokkal.
Ezeken azt gondolom már tulvan a gép.
Hdd a szerviz szerint 90% - os , irás olvasási hibákat nem mutat. Ők "chipset cserét"mondtak rá, de ha egy kicsit jóbban megpotolom az összeget amit kértek volna , akkor új gépet veszek...Igyis egy tisztitás és állitólagos szallagkábel cseréért kiköhögtem egy tizest, és a probléma gyanúgy megvan mint előte volt. -a hibák hol előjőnnek hol meg eltünnek, van hogy csak hang nincs , mint pl most- van hogy tőbszőri probálásra indul csak el. szerintem csak a chip kh-ja okoza ezt. Illetve én másra nem tudok gyanakodni, komoly diagnosztikára meg már kevés a tudásom. ha mégis tudna valaki segiteni ebben az jó lenne.
Nálam az F8 billentyü volt "beragadva" a foliát széthuzva két fogpiszkálóval jobbról balról kiékelve kapott 2db.2 mm széles cerlux csikot a kapcsoló felületek melé.
tudom nem a leg elegánsabb megoldás de más nem jutott hirtelen az eszembe, viszont azóta is jó. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
Rossz szervizbe vitted. Chipset nekem gyanus lehet. Szerintem elengdhettek a forrasztasok a south bridge-en. Ujra kell golyozni vagy netan csere. Milyen chipset van ebben? Ha valamelyik intel 82801, mondjuk HBM, akkor az azert nem egy rettenetes osszeg. 15$ korul mozog az uj chip ara.
Szétszedni nem szedtem szét, a déli hidat kiválasztani sem tudnám, csak anyit tudok amit tapasztaltam és amit a neten olvasgatam a dologról.
proceszor:AMD turion 64*2 mobil techn TL-58 1.9Ghz HP pavillion Dv9700 AMD nemtudom az AMD-s nél menyire drága ez a dolog, tomipap-te javitasz ilyen problémát?
Javitok csak nem magyarorszagon, igy nem erdemes hozzam kuldened. Sajnalom. Privatban kuldok szerviz tippet.
Az AMD-s mondjuk masabb teszta mint amit fentebb irtam mert abban Geforce 8400GM borzasztoan meghalos nVIDIA grafikus cucc van. Bar ez javitas szempontjabol ez esetben majdnem mindegy. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Nos tegnap egész nap ment a gépem,ma viszont mint egy régi elektroncsöves készülék....
be kellet melegednie ahhoz hogy el tudjon indulni,( 1-2 óra töbszöri ujraindulás) mostmár megy. Ezt én hő diletációból adodó kontakthibának gondolom. tomipap- pü-ben irhatnál egy irány árat , mire számolhatok az általad megadott szerviznél- illetve hogy ott kit keresek rád hivatkozva. Mivel szegedi vagyok ,lehet egy pesti rokonom viszi be a szervizbe.
Sziasztok! Medion md98300 laptoppal van gondom, nem megy a háttérvilágítása a kijelzőnek. A kijelzővel, szalagkábellel, inverterrel elvileg nincs gond (eddig működött) az érdekelne, hogy honnét van vezérelve az engedélyező jel?
az inverternek hat lába van: 1-2 test 3 szabályzó kb 3,5 V ez mérhető 4 engedélyező... ha jól sejtem olyan 5 V körül kellene lenni, 0 V mérhető 5-6 feszültség... 19 V van rajta. Az alaplapig nincs szakadás, ezt már leellenőriztem, a kijelzőfedél kapcsoló jó. Az alaplapon hol kellene keresnem a hiba okát?
Az inverter, hogy eddig mukodott meg sajnos jelentheti azt, hogy meghalt. Es a CCFL csovek is eloszeretettel pusztulnak el sajnos. Nem tul suru hiba azert CCFL kipurcanasa de ettol fuggetlenul erzesem szerint vagy a cso a hibas vagy az inverter.
Másik kijelzővel kipróbálva és a másik inverterrel is. Sajnos nem ilyen egyszerű a hiba, de mint írtam nincs engedélyező jel addig nem indul el a szerkezet.
Uhhh figyelmetlenul olvastam. Mindjart utananezek hatha van kapcsrajzom.
Csaak a vilagitas nem indul? Kep van rendesen? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Kép van, minden bejön, operációs rendszer fut, csak a háttér világítás hiányzik.
Valahol itt lehet a megoldás, igaz ez csak hasonlít rá, nem az adott típusról készült a rajz.
Javítottam már meg olyan gépet amire a szervíz chipset cserét mondott, nem kell mindet elhinni nekik.
Mondom. Első lépés tegyél a gépre egy ingyenes HD Sentinelt. Nézd meg te magad hogy mit mond. Szerezz - akár kölcsönbe - egy HDD-t és telepítsd újra a gépet.Ha az XP HIBA NÉLKÜL felmegy, akkor telepítsd a drivereket is. Ha az is hiba nélkül felmegy akkor jön az ujrainditgatás. Ha a hiba nem jelentkezik akkor a HDD volt a gond. De én egy cd-re kiírnék egy memtest86 ot és arról bebootolva letesztelném egyenként a memóriamodulokat. Lehet ott is hiba....Ha a memtest szerint minden rendben és a windows telepitésnél driver felrakásnál sem volt hiba, de a gép továbbra is problémás, akkor lehet chiphibára gyanakodni.
XP telepites? HD sentinel? Mivan?
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
Nem a te hozzászólásodra mondtam...
![]()
Ok ok kicsit be is neztem meg eppen stresszes pillanatokat eltem at egy ASUS N61J-vel...
De szerintem a donsony1 altal leirt hibajelensegekkel szemben sajnos ezzel a methodussal semmire nem mesz.
Sziasztok.
A segìtsègeteket szeretnèm kèrni egy asus f5m laptop javìtásával kapcsolatban. A laptopon elszáltak az usb csatlakozòk akármilyen eszközt csatlakoztatok pl egèr, külső vinyò nem müködnek. Mi lehet a gond vagy mivel tudnám a problèma okát megtalálni . Teszter vagy valamilyen program? Előre is köszi a segìtsèget.
Eloszor meg kellene merni, hogy az 5V jelen van e az usb portokon.
Dobd ki. Sok mindenre sajnos nem jok es az USB tesztelesere pedig vegkepp nem. Feljebb irtam, hogy szerintem mivel kezd. 5V megvan?
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Milyen eszközzel tudnám ezt megnèzni?
Mondjuk multimeter? De ha ennyire nem vagy kepben a temaban akkor inkabb ne, mielott meg valami egyeb rovidzarat csinalsz es akkor lehet, hogy az amugy kicsi hiba maris naggya novi ki magat.
Szia!
Mindegyik USB porton ez a helyzet? nincs esetleg kitörve?
pl egy USB-s optikai egér. Ha van 5V akkor világít az egér....
Ha van mezei akármilyen billentyűzet akkor tedd rá és a Bootolásnál menj be a biosba. Ha nem sikerül akkor döglöttek a portok az meg- ha mindegyik döglött- alaplaphiba. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |