Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   128 / 283
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Aug 16, 2013 /

Na ez érdekes.Kihúztam a hangfal dugóját és hirtelen megszólalt majd el is hallgatott.Rövid kísérletezgetés után rájöttem hogyha a VLC ben a monót sztereóba vagy fordítva állítom akkor szól ahogy kell.A bökkenő az hogy windows media plalyerben ilyen nincs és ott néma marad az egész.tehát akkor jó is meg nem is....nem értem...
(#) tomipap válasza botesz hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Nem lehet, hogy csak a JACK aljzat szivat?
(#) donsony1 hozzászólása Aug 18, 2013 /

Szevasztok !

hp dv 9600 nál van egy kis a problémám ,
Nállam a hang perifériák mennek el rendszeressen,
skypen beszélgetni - zenét halgatni- csak ha a gép is akarja.
Illetve mostmár egy sikeres bebutoláshoz is tőbszöri ujrainditás kell,
és hibajavitás futtatása.
Neten müvelődve valószinüleg a dáli hidat kellene
újra BGA-golyozni forrasztani.
Tudomásom szerint a REflow csak rővid időre 1-3 honapra oldja mneg a problémát

hzzáértő forumtárst keresek aki esetleg tudna segiteni-

Szeretnék valami elérhetőséget kapni- már ha van rá mod.
tisztelettel: donsony1
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) akos153 válasza donsony1 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Lehet az újragolyózás megoldaná a problémát de valószínű az éves alatt a chip is károsodhatott, ezért egy chip cserét lenne érdemes megcsinálni rajta.
(#) donsony1 hozzászólása Aug 18, 2013 /

itt jön képbe a dràbb a leves mint a hus problémakör.
Szervizben horror àrakat mondtak a csipset cserére,
Én weller pàkànàl sajna tovàbb nem làtok az meg ide xart se
ér.
Erre a gépre nem érdemes költeni edig minden.baràtom lebeszélt a javitatàsról.
Talàn az ujraforrasztàst még kibirnàm fizetni.

Tudnàl elérhetöséget adni akàr skype akàr mail cim?
(#) arion válasza donsony1 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Én az alapoktól indulnék, hogy kiszűrjem a hibát, tehát a hideg gépet inditva, működik, indul rendesen? Ha nem akkor....
Ha bekapcsolod és semmi mást nem csinálsz csak vársz kb 5-10 percet, majd ujrainditod a gépet indul tökéletesen?
Ha van másik HDD-d csinálj egy tiszta telepítést, mert az is lehet h a HDD xart be. Nekem ilyen hiba akkor volt.
Tegyél egy Sentinelt a gépre és nézd meg mit mond a HDD-ről. Nekem nem géphibának tűnik amit írsz, tipikusan HDD hibának látszik. Szerintem "felejt" a hdd... tele van sérült szektorokkal.
(#) donsony1 válasza arion hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Ezeken azt gondolom már tulvan a gép.

Hdd a szerviz szerint 90% - os , irás olvasási hibákat nem mutat.
Ők "chipset cserét"mondtak rá, de ha egy kicsit jóbban megpotolom az összeget amit kértek volna , akkor új gépet veszek...Igyis egy tisztitás és állitólagos szallagkábel cseréért kiköhögtem egy tizest, és a probléma gyanúgy megvan mint előte volt.
-a hibák hol előjőnnek hol meg eltünnek, van hogy csak hang nincs , mint pl most- van hogy tőbszőri probálásra indul csak el. szerintem csak a chip kh-ja okoza ezt.
Illetve én másra nem tudok gyanakodni, komoly diagnosztikára meg már kevés a tudásom.
ha mégis tudna valaki segiteni ebben az jó lenne.
(#) donsony1 válasza tomipap hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Nálam az F8 billentyü volt "beragadva" a foliát széthuzva két fogpiszkálóval jobbról balról kiékelve kapott 2db.2 mm széles cerlux csikot a kapcsoló felületek melé.
tudom nem a leg elegánsabb megoldás de más nem jutott hirtelen az eszembe,
viszont azóta is jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) tomipap válasza donsony1 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Rossz szervizbe vitted. Chipset nekem gyanus lehet. Szerintem elengdhettek a forrasztasok a south bridge-en. Ujra kell golyozni vagy netan csere. Milyen chipset van ebben? Ha valamelyik intel 82801, mondjuk HBM, akkor az azert nem egy rettenetes osszeg. 15$ korul mozog az uj chip ara.
(#) donsony1 válasza tomipap hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szétszedni nem szedtem szét, a déli hidat kiválasztani sem tudnám, csak anyit tudok amit tapasztaltam és amit a neten olvasgatam a dologról.

proceszor:AMD turion 64*2 mobil techn TL-58 1.9Ghz

HP pavillion Dv9700 AMD

nemtudom az AMD-s nél menyire drága ez a dolog,
tomipap-te javitasz ilyen problémát?
(#) tomipap válasza donsony1 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Javitok csak nem magyarorszagon, igy nem erdemes hozzam kuldened. Sajnalom. Privatban kuldok szerviz tippet.

Az AMD-s mondjuk masabb teszta mint amit fentebb irtam mert abban Geforce 8400GM borzasztoan meghalos nVIDIA grafikus cucc van. Bar ez javitas szempontjabol ez esetben majdnem mindegy.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
(#) donsony1 válasza tomipap hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Nos tegnap egész nap ment a gépem,ma viszont mint egy régi elektroncsöves készülék....
be kellet melegednie ahhoz hogy el tudjon indulni,( 1-2 óra töbszöri ujraindulás) mostmár megy.
Ezt én hő diletációból adodó kontakthibának gondolom.

tomipap- pü-ben irhatnál egy irány árat , mire számolhatok az általad megadott szerviznél-
illetve hogy ott kit keresek rád hivatkozva.
Mivel szegedi vagyok ,lehet egy pesti rokonom viszi be a szervizbe.
(#) Blockbuster hozzászólása Aug 19, 2013 /

Sziasztok! Medion md98300 laptoppal van gondom, nem megy a háttérvilágítása a kijelzőnek. A kijelzővel, szalagkábellel, inverterrel elvileg nincs gond (eddig működött) az érdekelne, hogy honnét van vezérelve az engedélyező jel?
az inverternek hat lába van:
1-2 test
3 szabályzó kb 3,5 V ez mérhető
4 engedélyező... ha jól sejtem olyan 5 V körül kellene lenni, 0 V mérhető
5-6 feszültség... 19 V van rajta.
Az alaplapig nincs szakadás, ezt már leellenőriztem, a kijelzőfedél kapcsoló jó.
Az alaplapon hol kellene keresnem a hiba okát?
(#) tomipap válasza Blockbuster hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Az inverter, hogy eddig mukodott meg sajnos jelentheti azt, hogy meghalt. Es a CCFL csovek is eloszeretettel pusztulnak el sajnos. Nem tul suru hiba azert CCFL kipurcanasa de ettol fuggetlenul erzesem szerint vagy a cso a hibas vagy az inverter.
(#) Blockbuster válasza tomipap hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Másik kijelzővel kipróbálva és a másik inverterrel is. Sajnos nem ilyen egyszerű a hiba, de mint írtam nincs engedélyező jel addig nem indul el a szerkezet.
(#) tomipap válasza Blockbuster hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Uhhh figyelmetlenul olvastam. Mindjart utananezek hatha van kapcsrajzom.

Csaak a vilagitas nem indul? Kep van rendesen?
(#) Blockbuster válasza tomipap hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Kép van, minden bejön, operációs rendszer fut, csak a háttér világítás hiányzik.
(#) Blockbuster hozzászólása Aug 19, 2013 /

Valahol itt lehet a megoldás, igaz ez csak hasonlít rá, nem az adott típusról készült a rajz.

eng...png

(#) arion válasza donsony1 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Javítottam már meg olyan gépet amire a szervíz chipset cserét mondott, nem kell mindet elhinni nekik.

Mondom. Első lépés tegyél a gépre egy ingyenes HD Sentinelt. Nézd meg te magad hogy mit mond. Szerezz - akár kölcsönbe - egy HDD-t és telepítsd újra a gépet.Ha az XP HIBA NÉLKÜL felmegy, akkor telepítsd a drivereket is. Ha az is hiba nélkül felmegy akkor jön az ujrainditgatás. Ha a hiba nem jelentkezik akkor a HDD volt a gond. De én egy cd-re kiírnék egy memtest86 ot és arról bebootolva letesztelném egyenként a memóriamodulokat. Lehet ott is hiba....Ha a memtest szerint minden rendben és a windows telepitésnél driver felrakásnál sem volt hiba, de a gép továbbra is problémás, akkor lehet chiphibára gyanakodni.
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

XP telepites? HD sentinel? Mivan? En nem mondtam, hogy 100 hogy chipset hibas. Csak az a furcsa, hogy melegen stabilabban megy. Ez nalad HDD hibara utal? Meg XP telepitessel kell ezt tesztelni? Ha nem indul a gep akkor, hogyan telepitsen egy XP-t tesztelesnek. Ne viccelodj mar. Meg amugy is. XP telepites semmire sem jo. Akkor mar valami tenyleg operacios rendszer vagy egy Ubuntu live CD-t bebootolni azt kesz.. De ha a bootig sem jut el?! Bar akkor sincs a telepitgetesnek ertelme. Ezen mar regen tul van, hogy probalkozzon. En csak tanacsot adtam, hogy kinel erdemes megnezetnie mert kerte. De azt nem mondtam, hogy chipset csere szukseges bar nekem ez a hiba sanszosan az is lehetne. Memtest nem butasag, ellenben ha nem indul csak melegen es utana stabilan megy akkor megint nem ertem mi a celod vele.
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Nem a te hozzászólásodra mondtam... De én így határoltam be 100%ra egy 290es travelmate-nél a chipsethibát, egy msáik gépnél a HDD hibát ill. memória hibát.
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Ok ok kicsit be is neztem meg eppen stresszes pillanatokat eltem at egy ASUS N61J-vel...

De szerintem a donsony1 altal leirt hibajelensegekkel szemben sajnos ezzel a methodussal semmire nem mesz.
(#) lala1975 hozzászólása Aug 20, 2013 /

Sziasztok.
A segìtsègeteket szeretnèm kèrni egy asus f5m laptop javìtásával kapcsolatban. A laptopon elszáltak az usb csatlakozòk akármilyen eszközt csatlakoztatok pl egèr, külső vinyò nem müködnek. Mi lehet a gond vagy mivel tudnám a problèma okát megtalálni . Teszter vagy valamilyen program?
Előre is köszi a segìtsèget.
(#) tomipap válasza lala1975 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Eloszor meg kellene merni, hogy az 5V jelen van e az usb portokon.
(#) lala1975 hozzászólása Aug 20, 2013 /

Sziasztok ùjbòl. Vásároltam egy mini PCI-e 4in1 tesztert de nem tudom hogyan müködik. Az asus f5m laptop usb problèmáját akartam letesztelni de nem sikerült. Estleg ha használt már valaki ilyen tesztert akkor szeretnèm a segìtsègèt kèrni.köszi.

Dobd ki. Sok mindenre sajnos nem jok es az USB tesztelesere pedig vegkepp nem. Feljebb irtam, hogy szerintem mivel kezd. 5V megvan?
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
(#) lala1975 válasza tomipap hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Milyen eszközzel tudnám ezt megnèzni?

Mondjuk multimeter? De ha ennyire nem vagy kepben a temaban akkor inkabb ne, mielott meg valami egyeb rovidzarat csinalsz es akkor lehet, hogy az amugy kicsi hiba maris naggya novi ki magat.
(#) pcb12 válasza lala1975 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Szia!

Mindegyik USB porton ez a helyzet? nincs esetleg kitörve?
(#) arion válasza lala1975 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

pl egy USB-s optikai egér. Ha van 5V akkor világít az egér....
Ha van mezei akármilyen billentyűzet akkor tedd rá és a Bootolásnál menj be a biosba. Ha nem sikerül akkor döglöttek a portok az meg- ha mindegyik döglött- alaplaphiba.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Következő: »»   128 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem