Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Több órás szünetmentes táp
Lapozás: OK   2 / 4
(#) orwell hozzászólása Jan 19, 2007 /
 
Szevasztok!

Van valakinek ötlete, hogy honnét szerezhető be ócsón szinuszos szünetmentes táp?

Használtan, akku nélkül. A jó öreg keringető szivíttyú problémához. Válaszokt magánba létszi!

Köszönöm!
Zoli
(#) Dudus válasza orwell hozzászólására (») Jan 19, 2007 /
 
Miért mondanám el magánban, hogy a SOS UPS-nél lehet kapni használt korrekt SMART sorozatú színuszos tápokat??
Hogy a többiek ne tudják meg ha ők is ilyet keresnének......?
(#) orwell hozzászólása Jan 19, 2007 /
 
OKéság!
Úgy gondoltam, ha pl. valaki eldná nekem, akkor nem akarj ország világ elé kürtölni a mobilszámát, satöbbi!


Kössz a tippet!
Zoli
(#) ivicz hozzászólása Júl 17, 2007 /
 
Szevasztok,

egy "Long Time, LT300R" nevű 300VA-es UPS-t szeretnék úgy átalakítani, hogy 230V nélkül is induljon. Ehhez keresnék kapcsolási rajzot. Vagy ha pont ehhez nincs, akkor valami hasonlót. 12V-os, 3 relé van benne. Előre is köszi, ha valakinek van konstruktív ötlete.
(#) MoOn hozzászólása Dec 16, 2007 /
 
Sziasztok!

Szeretnék a szünetmentes tápomba egy töltöttség-visszajelzőt, ami az akkumulátor töltöttségét mutatja egy szép nagy led soron.
Várom az ötleteket

Üdv
(#) orwell válasza MoOn hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
(#) Tetye hozzászólása Szept 20, 2008 /
 
hali!
vettem egy Compaq UPS T1000h - UPS - 1000 VA UPS-t. Szerintetek mekkroa akksit lehetne rákötni amit még el is birna? sajnos én akku nélkül jutottam hozzá de kiprobáltam 2db 12 7,2 Ah-sal azt leszámitva hogy mocskosul melegedtek a rossz kontakt miatt a csatik müködött rendesen. nem tudom mekkora lehet a gyári akkuja de nagyobb tuti mint 7,2 mert még a hely is nagyobb, és nem csuszo sarus hanem csavaros az akksi kábele.esetleg 12v 45Ah auto akkut birná?
(#) Tetye hozzászólása Márc 15, 2010 /
 
Szisztok!
Túrkáltam itthon a cuccok közt és talátam 2db hibás apc smart 600as ups-t.
Arra gondoltam hogy mivel ezeknek valami vezérlés bajuk van, érdemes e lehet e olyat csinálni hogy pl 2db 24V100ah akkuról üzemeltetni a 2 db inverter trafót, úgy hogy a meghajtás maradna az eredeti azzal a külömbséggel hogy új panelen rendesen meghütve ventikkel is a feteket és hogy valami avrrel vagy tl494 el hajtani őket a saját nyákja helyett.
Szerintetek ez igy müködhet?
(#) muzli hozzászólása Okt 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni van egy keringető szivattyúm és áram szünet esetén is működni-e kellene.A szivattyú fajtája GRUNDFOS három fokozat van rajta 35w 45w 50w. Én szünetmentes tápegységet szeretnék de nem tudom hogy milyet vegyek. Ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
(#) nightlife hozzászólása Okt 21, 2011 /
 
Hali!

Ha a szünetmentes tápokat csak arra szeretnétek használni, hogy áramszünet esetén ne forralja szét a kazán a rendszert, más megoldást javasolnék.

Általában a keringető szivattyúval párhuzamosan van egy bypass ág, egy golyóscsappal. Én a golyóscsapot kicseréltem egy NO-s (tehát normál állapotban nyitott) mágnesszelepre. Ha van áram, a szelep zárva, a keringető működik, ha nincs áram a keringető megáll, a szelep nyit, és a keringés pedig lassabban ugyan, de folytatódik tovább a rég bevált gravitációs módon.

Kb 4 éve 12ezer forint volt a colos méretű szelep.
Állandó fogyasztása pedig 15VA.
Egy szünetmentes is megeszik ennyit szerintem, de ott ugye már másodjára kellene cserélnem az akkupakkot, ha két éves a szavatossága.
(#) muzli válasza nightlife hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Nagyon szépen köszönöm segítséged de az a baj hogy az én rendszeremnél a gravitáció nem fog működni mert a vízteres kandallóm magasabban van mint a radiátorok. Nem beszélve a padló fűtésről. Ebből kifolyólag gondolkodom a szünetmentesben csak nem tudom hogy milyet vegyek és hol.Egy ami biztos hogy sin-osnak kell lennie. Az én rendszerem nyitót és ebben az állapotban legfeljebb kiforr a víz a kiegyenlítő tartályon keresztül.
(#) erbe válasza muzli hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Bármilyen Smart-UPS-t veszel, az már általában valódi szinuszos (persze használtan, vatera...). Ajánlani tudom az APC-ket. 600-700 VA-s olcsón elérhető és még a belső akkuval is órákra ellátja a keringetőt. Külső akkuval meg tetszőleges ideig, csak a külső töltésről is gondoskodni kell.
(#) djkoko hozzászólása Júl 9, 2013 /
 
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy APC 650 és egy 300 wattos szünetmentes tápegységet. Az lenne a kérdésem, hogy tudok e róla üzemeltetni pl. bolhapiacon egy notebookot, kisebb Hi-Fit, mennyi ideig kell tölteni a belső aksiját, be vagy kikapcsolva kell lennie töltés alatt, ill. ha az döglött lenne külső aksiról hogy lehetne megoldani? Buta kérdések, de nem használtam még ilyet.
Előre is kösz a segítséget!
(#) kristikoma válasza djkoko hozzászólására (») Júl 9, 2013 /
 
Szia! Az a baj a legtöbb UPS-el, hogy leginkább olyan célra készültek, ahol nem követelmény a szinusz jel, ilyen például a PC, laptop, de még a rezisztív fogyasztók is. A kisebb Hi-Fi őrült zajjal fogja díjazni, ha trafó+dióda+kondi+stabilizátor van a tápjában. Egy autórádiót táplálj meg egy PC tápjáról! Azonnal ki fogod kapcsolni.
(#) mythbuster hozzászólása Aug 21, 2013 /
 
Szerintetek az normális ha az LM 317 -s IC -n, ami tölti az akkut cirka 0,2A folyik az akkuba és legalább 300 fokos a hűtőbordájával együtt?
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 21, 2013 /
 
Csak kis kiegészítés a témához: A "több órás" -al szokott leginkább a gond lenni, mert egy szünetmentes áramforráshoz jellemzően maximum 12Ah-akksikat használnak sorbakötve. Emiatt a töltőáram is és az áthidalási idő is kisebb. Ma már létezik (nálam is van) olyan ups, ami akár 30-60-90A-el is képes tölteni. Azaz gond nélkül lehet rá például 280Ah-s solar akksikat tenni. NA ez már kényelmesen képes helyettesíteni az áramfejlesztőt is. Főleg szolár betáppal, ha nincs elég napsütés, a hálózatról folytatja a töltést.
(#) mythbuster válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Igen, ez így jogos, de egy lm317 nem kéne forrjon 200mA -tól szerintem... Van egy olyan gyanúm, hogy valamelyik dióda gajrament a töltő áramkörben és vissza is folyik áram ez fűti az IC -t, mindjárt utánanézek. Tegnap már cseréltem benne lm317 -t mert leégett.
(#) kameleon2 válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Csak kérdés: biztosan jól van bekötve? ..és biztosan olyan LM317-re cserélted, mint az eredeti? Mert ugye van fix tápfeszes és van állítható is belőle....
(#) mythbuster válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Hát már nem először cseréltem benne IC -t, még az SOS UPSnél megsütötték a gyárit és úgy adták vissza hogy javíthatatlan, de megveszik 2 ezerért. Szóval rendeltem 5 db -t, ugyanolyan lm317T -t, abból a csomagból raktam be az újat, amelyikből az előző már 2 évet szolgált. A tegnap viszont kiment, teszteltem a hűtését mert gyárillag semmi nem volt benne, így beraktam 2 db 8 centis ventit(egyik a trafót hűti, a másik a FETeket(irf3205x4)), rá egy relére amit egy tranzisztorral a vezérlésről kapcsol ha beindul az inverter. Mikor rádugtam a tápkábelt kapcsolt is szépen aztán fura szagot éreztem, kis füst is jött ki. Az LM317 IC volt és a füst a vele párhuzamos terhelő ellenállásról jött. Mindkettő tűzforró volt. Kicseréltem az IC -t az akkura 13,8V -t le is adja, de ampermérővel rámentem és csak 200mA -t folytat az akkuba közben nagyon forrón izzik. Valami a töltéssel van, mert ha nincs rajta és csak a vezérlést látja el árammal mondhatni hideg. 200mA -l meg szerintem nem lehet fölfűteni egy hűtőbordát... Végigmentem a diódákon de egyik sem sípolt be, viszont szerintem valamelyik ereszt... A töltő ágon mindeniket kicserélem.
(#) tszaboo válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Nem lehet hogy az akksi már rendesen fel van töltve, és visszáram folyik az LM317-en? ha az a gond, akkor lehet hogy visszáramvédett lineáris regulátor volt eleve ott. Illetve biztos, hogy az a terhelőellenállás terhelőellenállás volt, mert lehet az LM317-et áramgenerátoros módban is használni.
(#) mythbuster válasza tszaboo hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Áramgenerátoros üzemmódban van, tegnap is 200mA folyt rajta és melegedett mint a veszedelem és ma is. Az eredeti akku egy 7Ah -s zselés volt, ez 65Ah-s savas. A töltőfeszültség a szünetmentes kimenetén kikapcsolva 14.4V, bekapcsolva 13.8V. Tehát a feszültségek rendben vannak de miért enged olyan kis áramot mikor legalább 1A -nak kéne ott lennie ezen a feszültségen? Szerintem a többit elégeti ezért izzik, az akku meg egy héten át töltődik. Tehát ezt valahogy jó lenne orvosolni, mert ha 1A -val töltene, és kevésbé melegedne már nagyon király lenne, csak ha feltöltődött ne nyomja tovább 1A -val fölfele...
(#) mythbuster válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
A szabályzó ellenállás 240Ohmos, de a kimeneten van még két tranyó és tranyónként két ellenállás. Gondolom az egyik a cseptöltés, a másik a gyorstöltés?
(#) mythbuster válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Na ezt így most nem értem. Leterheltem a töltő áramkör kimenetét egy 12V 60W -s izzóval, és 1,8A folyt rajta. Tehát le tudja adni csak fogalmam nincs miért nem adja le és miért melegedik annyira...
(#) mythbuster válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
Replus infó: az IC Bemenetén cirka 20V van, a kimenetén 14,5. Tehát 6V -t elfűt, viszont jó lenne csinálni valamit ezzel a 200mA -s töltéssel.
(#) Hutty válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Bár nem biztos, de a feszszabályzóknál a gerjedés is szokott ilyet okozni.
(#) kameleon2 válasza Hutty hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Abszolút jogos... nagyfrekis gerjedés is okozhat jelentős túlmelegedést. 100nF-ot és 10µF-ot neki..
(#) mythbuster válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Ezt hova kéne berakni? Csak mert lehet valamelyik kondi halott annak ellenére hogy nem púpos, és valószínűleg ez lesz az... Van hogy hálózati áramról ha nincs rajta akku nem indul csak többszöri próbálkozásra...
(#) kameleon2 válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 22, 2013 / 1
 
A bemenetre és a kimenetre is, biztos, ami biztos . Ha lemész a lap aljára a HESTORE reklám feldobja az LM317K-t. Ha ráklikkelsz máris a HESTORE lapon vagy, onnan egy mozdulat az adatlap letöltése. Ott van több rajz is a kondik elhelyezéséről, ajánlott értékeiről.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
(#) Hutty válasza mythbuster hozzászólására (») Aug 22, 2013 / 1
 
Azért próbaképp az lm317 bemenetén a feszültséget AC állásban megmérném. Már ha nincs szkópod. Ha nem teljesen egyen, akkor mérsz, akkor bizony nem sima a nyers DC.
(#) mythbuster válasza Hutty hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Váltó 200V -s állásban 1,5V -t mutat a bemeneten a dióda után.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem