Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   304 / 489
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Az egész alapja ITT található. kly átírta az állományt a sajátjára.Igen működik tökéletesen a saját tervezésű nyákkal 3 darabot készítettem belőle de nem publikáltam. A nyákokat legyártották gyárira.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
(#) kly válasza tibapu hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Ha kell feldobom az oldalamra hétfőn a V1 PCB gerber fileokat.
Kódgenerátor meg publikus.
Keress rá ,itt van a fórumon a linkje.
(#) tibapu hozzászólása Szept 7, 2013 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Köszönöm a sok hasznos jótanácsot.Mostmár csak rajtam és a technikán múlik,hogy elkészül-e.Elkezdtem a PDF-fájlok alapján Sprint-Layout-tal szerkeszteni,de már úgylátszik,hogy kevés lessz a vasalásos technika.Ha nemsikerül így akkor,készitenem kell egy laminálót.De azért megprobálom.

A oldal.lay
    
(#) KKobra hozzászólása Szept 7, 2013 /
 
Valamiről lemaradtam ?? Vagy nem figyeltem eléggé? Hogy is van ez ? Ezt én is megépíteném! Na persze én AMATŐR csak akkor tudnám megcsinálni ha ti segítetek benne. ilyen apróságokkal hogy nyákterv kapcsolási rajz ja és a lényeg a program és persze tanácsok mit hogyan patexati már sok kellemes percet szerzett az itt publikált dolgaival
(#) kly hozzászólása Szept 7, 2013 /
 
Csatolásban a V1 nyákterve.
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
Szia!
Köszi a jótanácsot.Én eddig fényes felületű szórólapokra,ujság papirra nyomtattam ezért elég sűrűn a nyomdafesték is átment nemkis bosszuságot okozva.Ezt az öntapadós tapétás tecnikát kiprobálom.
(#) tibapu válasza kly hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm a segitséget.Amit az eddigi rajzokról SMD-Pad nak véltem kiderült,hogy maga a processzor.Készíthetek makrót hozzá.
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
Szia!
A panelen ne csináljatok vezető rétegen zárt hurkot, még a körvonalnak sem. Egy zárt, vezető hurok a trafó mágneses köréből jelentős teljesítményt csatol ki feleslegesen.
(#) m_ix hozzászólása Szept 8, 2013 /
 
sprint layout 2000


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c8LfHAnmdW4[/youtube]
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
Mivel ilyen erős a dsPIC óra után az érdeklődés közzéteszem kly beleegyezésével a saját tervezésű nyákot mely elég sok mindenben eltér.Más led meghajtók,más TSOP,és teljesen más táp mely a 886 órához hasonló módon elrendezett módon lett kialakítva. A nyák elkészíthető házilag de irgalmatlan nehéz megcsinálni és főleg kifúrni. Nekem gyári nyákra készült az óra. Ezeket és a nem olcsó alkatrészeket,és a nehezen forrasztható alkatrészeket (méretük miatt) mérlegelje ki nekiáll. Garantáltan működik de azt,hogy sikerül is utánépíteni azért nem vállalok felelősséget!
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm a sok,sok segitséget.Talán a vasalásos technikával ez még elkészíthető.A lamináló elkészítéséhez szánt donor nyomtató pedig vidéken van egyenlőre.Ugylátom bátran belekezdhetek ebbe a projektbe mert ilyen segitői háttérrel biztos a siker.Egy kép ami miatt megfordult a fejemben a "Kly"-féle óra elkészítése.

Méret.JPG
    
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia! Pár kép.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia!
Ez a propeller és táp már szinte olyan mint a gyári.Nagyon tökéletes.Valóban egy kép néha többet ér száz szónál.Az SMD Led-ek ugye nem 1206-os méretűek?
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia!
Sajnos kifogytam a nagyobb méretű kétoldalas nyáklapból.A kérdésem az lenne,hogy eddig 1.5mm-es vastagságú nyákkal dolgoztam,de most látom hogy van 0.5 és 0.8-as méretben is.Birná-e a 0.5-ös vagy maradjak az 1.5-ös nél?
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia! 0805 ellenállásokra és 0805 illetve 0603 led-re van tervezve. A enyémben fehér 0603 ledek vannak.1mm nyáknál nem kell vastagabb inkább 0,8mm legyen könnyebb kifúrni.
(#) sastas01 válasza patexati hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
A mechanikai stabilitást nem befolyásolja, hogy nem 1,5 hanem 0,8-1 mm a NyÁK vastagsága?
(#) patexati válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Nem! Jól ki kell egyensúlyozni. Elég jól sikerült a súlyelosztása.
(#) KKobra hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Látom ebbe bele trafáltunk Még el sem készültem az 886-os smd rotorral és már izgat a következő projekt
Ha segítetek akkor ezt az órát Is meg fogom építeni az első nagy kihívás a nyák elkészítése lesz
De bízom a vasalásos módszerembe most majd elválik mennyire jó!! Előre is köszönök minden infót segítséget jó tanácsot
Köszönjük Kly hozzájárulását
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
Szia!
Nagyon biztató az öntapadós tapétás megoldás.Probának találtam itthon régi több éves tapéta darabot,és kiprobáltam.Az idők folyamán jól össze gyógyult/szerintem kiszáradt/és szétválasztani sem volt egyszerű.És ez lett az eredmény.

DSC01151.JPG
    
(#) KKobra válasza tibapu hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
szia
Ki kell tapasztalni mekkora erővel nyomod a vasalót ha túl nagy erővel akkor szétnyomódik a mintázat ha kevésbé akkor hiányos lesz a szabályzós vasalót maximumra állítom (ne hogy gőzöljön) megvárom míg teljesen felmelegszik ráteszem a panelra és hagyok rá időt hogy a panel is teljesen átmelegedjen majd mind két oldalról finoman rávasalom a mintázatot de tényleg finoman mert a papír elcsúszhat könnyen vagy a fordításnál elmozdulhat óvatosan bánjunk vele
Sok sikert a panel készítéshez
(#) Panhard hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Csak egyszer (akár csak a poén kedvéért) próbáljátok ki a fotokémiai eljárást. Rá fogtok jönni eddig csak szerencsétlenkedtetek a vasalással. A különbség ég és föld.
(#) Pali79 válasza Panhard hozzászólására (») Szept 9, 2013 /
 
A poén kedvéért elég sokat kell rákölteni kezdetnek.
(#) sooty válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Ja pl. ugyanúgy lasernyomtató kell hozzá, aminek a fenntartása szerintem a legdrágább. Régen a filmeket chartpak-kal készítettük, amit a miliméterpapíros rajz felé lehetett azonnal ragasztani. Ehhez persze eleve tükörképesen alulról tervezett az ember. A mostani progikkal könnyű a nyáktervet előállítani, de ki kell nyomtatni mindkét megoldáshoz. Egy üveg előhívó (NaOH oldat) meg a fotolakk (positive 20) szerintem nem óriási költség ezek mellett. Maga a fotózás akár napfénnyel is történhet, a levilágító nem alap követelmény.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2013
(#) Pali79 válasza sooty hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak veled, de nem értem miért kellene hozzá laser nyomtató? Átlátszó fóliára lehet nyomtatni tintasugarassal is, ha erre gondolsz. Másrészt a laser nyomtató fenntartása a legolcsóbb, nem véletlenül használják ezeket irodákban. Nálam is az irodában van egy Epson laser, persze fáj amikor tonert kell venni bele, de míg egy tonerrel kinyomtatok 8000 oldalt, addig egy tintasugarassal csak néhány százat. Ha utána számolsz a tintasugarassal kb 30-50 Ft-ba van egy átlag A4-es oldal, míg laserrel bőven 10 Ft alatt van.
(#) KKobra válasza Panhard hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Fotó eljárás vasalás mindennek megvan a maga előnye és hátránya. Teljesen mindegy mivel csinálod a panelt a két oldalt hogyan igazítod egymáshoz ez a nehéz feladat amit mindkét módszerrel nagyon el lehet baltázni és a fúrás az sem egyszerű. Nekem nem mindegy mennyi vegyszert használok és menyi időt fordítok rá. Egy panel elkészítése nekem nem tart 10 percig a nyomtatással együtt neked menyi idő? Jobb a panelod mit az enyém?
(#) Panhard válasza KKobra hozzászólására (») Szept 10, 2013 /
 
Idézet:
„Jobb a panelod mit az enyém?”

Nagyságrendekkel jobb, nem értem hogy nem látod a különbséget. Bővebben: Link
Bocs modik, de ez a válasz még járt nekem. Részemről befejeztem.
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Szia!
Amint ez az utóbbi kérdéseimből is látszik,egyenlőre az alkatrészek beszerzésével foglalkozom ami nem egyszerű ennél a projektnél.Valamiért nemtalálom a HALL-szenzort, illetve a helyét.A második kérdésem mekkora áram illetve feszültség kell a propellernek ha 27Voltos zenner van a táp panelen?
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Szia!
- Hall helye a mellékelt képen bekarikázva.
- Egy "normál" pc ventilátoros táp elég. Pl16F88 -as, a ventilátor házába (ill alá tett hűtőlemezű) táp. A bemenő feszültséget egy kicsit nagyobbra kellett választani (~20V), így a puffer kondenzátort érdemes 40V -osra cserélni. 8000
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013

rotor.JPG
    
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Küldtem egy privát üzenetet azt olvasd el..
Következő: »»   304 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem