Fórum témák
» Több friss téma |
A napokban javítottam egy monitort, ami hasonló jelenséget produkált. Kicseréltem az összes kondit a scaleren és a tulaj szerint jobb lett a képe, mint új korában.
Sziasztok,
Nemrég kaptam két LCD monitort amiket szeretnék életre kelteni. 1. Novita 2205W / L22BW 2. LG Flatron E1941S-BN Mindkettőnél a hibajelenség az, hogy nem lehet bekapcsolni. Szétszerelés után nem lehetett látni semmi hibára utaló jelet. Az 1.nél a feszültségek a következők: 5V és 25V (35V-os kondik vannak benne így gondoltam ez normális lehet) a 2.nál 4,8V és 20V Mindkét tápra "rádrótoztam" egy másik 19-ből bontott és félig működő Scaler panel és azzal bekapcsolt és a háttérvilágítás is bekapcsolt. A Scaler paneleken mi lehet a hibás? Segítségeteket előre is köszi
A scaler panelen lehet a mikrokontroller is hibás, illetve, ha foglalatban van, akkor kontakthibás, feszültsgéstabilizátorok, kvarc, vagy maga a scaler IC is tönkremehet, de akár a bekapcsológomb is lehet rossz.
Ha az LG-ben a kis apró realtek IC-s scaler van, akkor az gyakran megdöglik. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
Sziasztok.
Van egy albacomp 7005L típusú monitorom, amit nagyon nehéz bekapcsolni. Konkrétan megnyomom a bekacsológombot egy pillanatra bejön a kép, majd nagy sötétség a gomb zöld marad mintha be lenne kapcsolva. Megint megnyomom a kapcsoló fénye kialszik ( kikapcsol ). Újra bekapcs egy darabig látom a képet kb 2 mp.aztán megint sötétség. Kb 30-35. próbálkozás után végre bekapcsolva marad és azután teljesen jó. Egész másnapig, aztán kezdődik előröl. Van valakinek tippje, mi lehet a baja ??
Kondenzátorok cseréje 99%-ban megoldja a problémát.
Az összeset cserélni kell ? Inverter hibát hogy lehet kideríteni ?
Ha szétszeded és raksz fel képet bekarikázgatjuk azokat melyeket cserélni kéne. Általában a 12V (14v vagy hasonló) az 5v os részen és egyéb helyen szoktak leginkább púposodni és kiszáradni, de érdemes nem csak a púposakat cserélni. Nézd át az egészet de 470µF és az felettieket érdemes ott cserélni a táp panelen.
Egyszer hasonló hibával volt már egy ismerős szerelőnél akkor forrasztási hibát talált. Most nem találta a baját. Nem látok rajta púpos kondit, de azért ha megmondod melyikeket akkor kicserélem őket.
Ja, de ahogy nézem ez külső tápos. Abban kell keresned a hibát! Táp gyengeségre utal amit írtál, remélem gyári a tápja.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
Igen gyári, mindjárt azt is lefotózóm. Gyorsan szétszedem.
Csak nyugodtan. Ráérünk nem sietünk sehova. A kapkodás nem vezet semmi jóhoz
![]()
Te fotóztad?
Ahol bejön a táp ott mintha az egyik púpos lenne, plusz a bal felső sarkánál a panelnak ott is van egy kisebb, de lehet csak úgy csillog. Nem tudtam képet csatolni nem tudom miért. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
Azt hiszem középen azt a nagyot már cserélték 450v/100µF Nem tudom mekkora volt az eredeti. Mekkorára cserélhetem ?
A tápnál lévő valóban gyanús, a bal felső jónak tűnik. Telóval csináltam.
Azok nem szoktak szétmenni, általában a ("szekunder"), táp részen, de vedd ki a panelt és nézd meg a forrasztásokat. "Andr3wJ"-nek lehet, hogy igaza van a monitor panelen lévő kondival kapcsolatban és kinagyítva sem nagyon láttam rajta, hogy púpos, ezt te nézd át jól. A táp forrasztásait és a monitornál is nézd meg a forrasztásokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
Igazából cserélheted mind ha van rá keret nem egy nagy tétel, utána legalább megy még egy darabig
OK. Holnap kicserélem őket, meg átnézem a forrasztásokat. Egyébként amikor bekapcsolom és van kép pár másodpercig egy búgást hallok majd a búgás megszűnik és elmegy a kép. Mint mikor egy neon gyújt olyasmi.
Külső, zárt dobozos tápoknál gyakran a primer puffer szokott először szétmenni.
Szia.
Kicseréltem azt az 1 gyanús kondit, a másik kettő amit bejelöltem annál a forrasztás volt gyanús azt is megpróbáltam megigazítani. Úgy néz ki most jó kopp-kopp. Ha a többit nem cserélném az nagy gond ? ( forrasztási rutin hiánya miatt ![]() Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok: Van egy Asus vw193d-b monitorom (16:9 lcd) és egy alaplapi HD4250 integrált vga. A gondom az, hogy nem tudom belőni a kártyát 1440x900 felbontásra. Elképzelhető, hogy nem "támogatja" a kártya? (Driver friss és win7-ről beszélünk, előző kártyával még jó volt a monitor) A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Ha a DDC működik, akkor tudni kellene, felismeri a VGA a monitort, vagy csak alapértelmezett monitor, illetve windows7-ben nem plug n play.?
Mi az , hogy az előző kártyával még jó volt a monitor.
Nem azt írtad , hogy az alaplapon integrált a vga ? Akkor most mi is a helyzet ? Tisztázni kellene mi is a helyzet , mert most , így kicsit faramuci az egész.
Gondolom azt jelenti, hogy diszkrét kártyával jó volt, eléggé egyértelmű...
Annyira nem egyértelmű , mert a diszkrét kártya nem integrált .
Egyértelmű az lett volna , ha pontosan egyértelműen lett volna leírva milyen videó kártyával lett lett próbálva .Mert ha abból indulunk ki , hogy ténylegesen integrált a videó kártya , és csak a monitor volt cserélve , akkor ez a monitor nem tudja , azt a felbontást , mint az előző .
(Driver friss és win7-ről beszélünk, előző kártyával még jó volt a monitor)
Azon kívül, hogy kötekedhetnéked támadt, semmi értelme nincs ennek a cirkusznak, mindent világosan leírt. Idézet: „Tisztázni kellene mi is a helyzet , mert most , így kicsit faramuci az egész.” Valóban furán írtam, elnézést. A vga-m tönkrement és már nincs is meg. (hd6850 volt) Jelenleg az alaplapi vga-m van, de elég is lenne ez nekem mert nem játszok a gépen. A 6850-es kártyával volt 1440x900 felbontás, ezen az alaplapin meg nincs. Ennyi a történet. A számítógépek terén nem ma kezdtem, de sajnos nem tudok rájönni mi a hiba. Driver csere, op rendszer csere (win és linux) megvolt, így szerintem az alaplapi kártya valóban nem tudja a kívánt felbontást. A ddc eredetileg sem ment a monitoron! A régi kártyán is manuálisan a catalyst control centerben jelöltem ki az 1440x900 felbontást. Kérdésem, hogy van olyan hogy az alaplapi kártya nem tudja ezt a felbontást? (1280x1024 és 1920x1080 vannak a kártyán)
Igen lehet , vagy előfordul , hogy nem tudja , de ezt meg kellene nézni az alaplap dokumentációjában stb stb stb.
Ja egyébként tényleg nem kötekedés miatt kérdeztem az előbbieket , csak ha meg akarjuk tudni a hiba tényleges okát , akkor pontosan kell tudjuk mit mivel raktál össze. Egyébként azt lehet tudni , hogy az alaplapi vga az milyen paramétereket takar ? Tehát név szerint , vagy típus szerint , és akkor szerintem kiderül , hogy tudja e vagy nem . A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Haát igen a típusa az Ati radeon hd4250. Volt már nálam ilyen kártya pcie kivitelben és az tuti hogy annál a kártyánál megvolt az összes felbontás.
Az én kártyám alaplapra integrált és ez a típus. Külföldi fórumokon is írják, hogy van olyan, hogy ez a 1440x900 felbontás hiányzik. Egyértelműen nem tudja senki az okát, így nem vagyok egyedül. Annyit csináltam még, hogy az lcd tévét rákötöttem hdmi-n és vga-n is a gépre, ami felismerte monitorként (mert ennek jó a ddc-je) és ennek tévének sem adja a kérdéses felbontást. Talán így már tuti lesz a hiba, hogy a kártya nem tudja. Szerintetek?
Nem tudom , de sok helyen , ezt a felbontást írják , hogy ezt tudja 1366×768 , ezt próbáltad ?
Sziasztok
Segítséggel fordulok hozzátok. Került hozzám egy monitor ami bekapcsol, ha nincs rajta bemenő jel akkor ki is írja h nincs jel és standby módba kapcsol. Azonban ha rátolok egy videó jelet, a led elkezd ütemesen ki-be kapcsolni és nem reagál semmire. Szétszedtem és a 12V os és az 5Vos ágban is ugrál a feszültség +/- 2-3V és közben kis ütemes kattanást is hallani. Tudnátok segíteni mit kellene megnéznem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |