Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link
Senki sem ismeri ezt a típust?
Szia,
Fetek rendben voltak, viszont a négy darab 2SC5707 hiányzott. Valaki kiszedte már elöttem, így ezeket pótoltam. Más hiba a panelon nincs a kondenzátoron kívül. De azt cserélem, amint tudok venni a boltban, csak most nem volt ma készleten. Üdv: spgabor
Ismerős, de mindíg elfelejtelek megnézem.
![]()
Köszi! Szuper. Esetleg rajzod van az inverterről?
A két zéner típusát nem tudod ami az inverter vezérlőic mellett van?
NEm ugyanilyen, de hasonló licsungcsend inverterem van, ha megmondod, hogy milyen vezérlő IC van ajta és pontosan hol is van az a mellette, illetve mire vannak kötve, akkor tudnék segíteni.
Na sajnos nem bírtam kicserélni az elkókat, mert 270mf elkóm nem volt otthon, nem is láttam még ilyet, de megpróbálok rendelni. Esetleg 330mf nem lenne jó helyette? Amit még megfigyeltem, hogy amikor felvillan a háttér, akkor a táp kattan egyet és azonnal tilt az inverter, de a tápfesz nem esik le, megvan stabilan a 24V. Olyan mintha valami beterhelné az invertert brutál módon, de ha bármelyik csőcsatlakozást lehúzom az inverterről, akkor elindul kb 2 mp-re és utána tilt, akkor nincs ez a hang sem. Zárlatos alkatrészt nem találtam.
Sziasztok. Van egy Acer P193W tipusu LCD a kezem ügyébe. Éppen ezt használom most. A probléma az vele, hogy fütyűl a fénytől függően. 100% nál elhallgat, csökenő fénynél növekszik a hang frekvenciája egy bizonyos tartományon belül.
A 330uf elkót beleteheted nyugodtan.
Most elvileg az lenne a helyes út , ha ki tudnád próbálni csak a csöveket , hogy megtudd jók e. Az hogy lehúzod a csöveket az inverterről abból nem tudjuk meg , hogy merre is kellene elindulni.Ugyanis némelyik monitor eleve tilt , ha csövek nincsenek rajta.
Mindenképpen a tápját kellene megvizsgálni.
Szia!
Megvizsgálni és legalább a púpos kondikat kigyomlálni belőle.
Tudomásom szerint mindegyik tilt ha nincs rajta egy cső, de az a furcsa, hogy ez azonnal tilt, ha mind rá van dugva, szinte fel sem villan csak 1 pillanatra, de ha egyet lehúzok, akkor csak kb 2 mp után tilt. Olyan mintha inkább inverter hiba lenne ez, mert csőhibánál nem szokott azonnal tiltani, csak 1-2mp múlva. Hogy tudnám kipróbálni a csöveket? Mivel négyesével vannak így elég macerás sztem.
Az lenne egyszerű ha lenne kéznél egy másik gép , de gondolom nincs. Esetleg , ha van otthon energia takarékos izzó , és wattban megtudja hajtani annak az elektronikájával némi nemű tájékozódást talán tudsz róla kapni , hogy elindul e mennyire világít stb stb stb
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Öregek már a trafói és a PWM szabályzás miatt fütyül, mondhatjuk, hogy normális ilyen korban.
Ok. Köszi a segítséget. A mellékelt rajzon a D101 és D107 smd dióda típusa érdekelne. Sima, nem zéner ez a dióda előbb rosszul írtam. A bit3193 mellett van a dual-fet előtt.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Pontosítanék és elnézésed kérem "Buvarruha" kolléga:
Az inverterem ezzel megegyező: Bővebben: Link A D102 és D103 diódák érdekelnének. A rajz az inverteremmel teljesen egyezik. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Most melyik dióda érdekel, mert most másik típusokat írtál .
Egyébként , ha a D101,107 érdekel , akkor az ugyan olyan mint a D102 , és a 103 vagy mind a négy hiányzik ?
A D102 és D103 dióda érdekelne az utoljára linkelt rajzról.
Bővebben: Link
Igen. Yakumo 900g a típusa. A panel AI-100b rev 2. Lien Chang.
Ok 1N4148 smd változata mehet bele egész nyugodtan.
Sziasztok!
Lcd monitorom táp részen a 450 V 120 µF-os kondi lába kiégett. Ha csak 100 µF-ost tennék egyelőre bele, akkor nagyon instabil lenne a monitor? (Szolnokon semmi nincs nyitva hétvégén, hétfőn már tudok venni belvalót!) köszönöm
Jó lesz az.
Rendben, köszönöm!
De azért jó volna , ha megnéznéd a Q1 et , mert az a dióda valamiért csak kiment.
További segítségre lenne szükségem.
Kicseréltem a 450V 120µF-os kondit, el is indul a monitor, de nem teljesen oké. Folyamatosan kikapcsolgat készenlétbe és onnan vissza. Ez egy hp-1740 lcd. Elképzelhető, hogy az a 20µF szívat engem? Remélem tudtok valami biztatót mondani ezzel kapcsolatban. Köszönöm.
Nem valószínű , de még a táp lehet , hogy nem tökéletes .Szekunder oldali elkóknál nézz szét esetleg.
Milyen ennek a tápja nincs véletlenül benne egy LD7575 ic ?
A q1 jó. Sajnos kiforrasztás közben esett szét a dióda. Szerintem a forrasztást nem bírta.
A másik dióda viszont jó, de azt is cserélem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |