Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
A képeket nézve sajnos azt kell mondjam, hogy ez a tölcsér nem lesz jó horn-nak. Ennek az az oka, hogy magas frekire van hangolva. Az egész nem lehet több 10W-nál, de még az is lehet, hogy ez is túlzás. Persze magas frekin jó illesztéssel nagyon hangos, de ahogy a freki csökkenne egyre inkább halkulna, és egyre inkább leégne.
Szia!
Ennek még kellene lennie egy tölcsér részének is, a képen csak a tölcsér belső része van. Ez egy sima 12V-os riasztó sziréna, nekem is van egy ilyen idehaza, 4 ohm az ellenállása a sugárzónak. (ezzel tesztelem a watt féle pices áramkört az íróasztalon, persze 500 ohmos soros ell. beiktatásával) Sima horn-kürtnek valóban nem lesz elég hangos, a városi forgalomban biza kell a nagy tölcsér, kb. 50W-al. Amúgy a többieknek: kicsit átterveztem a szirénanyákot, most zajlik a dobozba rakás, külcsín elkészítése... ilyesmik. Képekkel jövök majd. Meg persze új hangokkal is ![]()
a tölcsér része is megvan, csak a fényképre nem fért rá
![]() Idézet: „...kicsit átterveztem a szirénanyákot...” Megtennéd, hogy felteszed ide a NYÁK terveket? Előre is köszi! ![]()
Persze, itt is van.
Annyi a változás, hogy a pic foglalat alá betettem a sok kicsi 100nF-os szűrőkondit smd kiadásban, valamint a fesz.osztók is smd-k lettek. Helytakarékosabb lett és a lomexben kapható műanyag dobozba pont belefér. A nyák egyik felére lehet a toroid kivezetéseit forrasztani (plusz az smd-ket), a másik felére pedig a normál alkatrészek kerültek. A nyák lesz a dobozban középen, egyik oldalon a trafó, túloldalon pedig a kapcsolók, stb. A fotó majd többet mond.
Eh, időközben kiderült, hogy a 4db 100µF-os kondit kicsit széjjelebb kell tenni egymástól, másképp csak nagyon szűkösen fér el, vagy hosszú keskenyet kell venni.
Lassan végére érek a sziréna dobozolásának, gondoltam rakok fel pár képet...
Watt méret minimalizálását persze nem lehet űberelni ![]() ![]() A dobozon lesz egy összevont táp és hangsugárzócsati valamint ki-be kapcsoló és egy 12 állású forgókapcsoló is. Lehet ráteszek egy 15 pólusú canont is, amivel a hangok kapcsolását lehet messzebb vinni.
Váááó! Ez igen! Nagyon frankó lett, gratulálok!
![]() ![]()
Irulok-pirulok a sok dicsérettől
![]() Lehet valaki furálja a fekete nyákot, de most valahogy kedvem volt kipróbálni, végülis megy a dobozhoz. Méregettem a trafót terhelés alatt (10 ohmos ellenállás) és az jött ki, hogy 1-2 volttal többet tud, mint az eriston150. Watt toroidjának más a vasa, lehet ezért rúg 32V-ra. Mondjuk én 12V-os akkuról néztem, autóban felmegy a betáp 14-14,4V-ra is, ott tuti kiadja ezt a feszt.
Az teljesen jó lesz, 1-2V hangerőben nem nagyon hallatszik. Jó tölcsérrel mindenképpen nagyot szól!
A fekete nyák gyári, vagy festetted?
Simán lefújtam matt fekete festékkel beültetés előtt...
![]()
Sejtettem! Jó megoldás, lehet kipróbálom(csak én beültetés után!
![]()
Áhh, ne, az nagyon Dart Waderes lesz már!
![]() Tényleg Watt, mit gondolsz, merjek írni a Jézuskának 12 hangos pic keretprogi ügyében? ![]() Nem merek, mert a mohó embereknek csak virgácsot fog hozni karácsonyra ![]() ![]() Frankye-nek már tudom, mit fog hozni: -részecskegyorsítót! ![]() Hátha ő is összerakja a szirénaáramkört végre ![]()
Jajj bocsi, teljesen elszálltam más irányba(fényeffekteket gyártok az ünnepi fényfüggönyömbe!), de bepótolom!
Idézet: „Frankye-nek már tudom, mit fog hozni: -részecskegyorsítót! Hátha ő is összerakja a szirénaáramkört végre” Kösssz... ![]() Amúgy össze van rakva, csak a beüzemeléssel vannak gondok. A múltkor próbáltam élesztgetni, de nem sok sikerrel... Lehet, hogy a jómúltkori dupla tápfesz kicsapta szegény PIC-et is?! Vagy a FET-ek mentek az örök elektron-mezőkre szilíciumra vadászni? :rinya:
Azt könnyű kideríteni... elég egy kis hangszórót érinteni a fetek gate-jére egy párszáz ohmos ellenálláson keresztül. Ha szól, akkor a pic jó
![]() Jövő héten megyek Chipcadezni, hozok szívesen, ha kell! ![]() Ez az a fényfüggöny, ami az egyik topicban is szerepel? Ilyen mátrixos-pices verzió? Mert már azt is kiszemeltem természetesen ![]()
Na, majd kipróbálom, most otthon leszek pár napot, remélem, ez is belefér majd... (Igaz, hogy minden napra legalább 2-3 napnyi tennivaló gyűlt össze, de majd besuvasztom ezt is a tennivalók közé!
![]()
Az a fényfüggöny nekem is nagyon tetszik, töröm is rajta a fejem, hogy meg kellene valósítani, otthonra!
![]()
Persze, nézz fel az oldalamra!
Karácsonyra meg szeretném végre kiváltani a 286-os PC-t ami a fán adja a fényjátékot. Kaptam egy csomó izzót(ledurrant piaci fényfüzér, másra nem is szabad használni, életveszélyes, de a legolcsóbb izzóforrás!!!), azzal gondoltam 8szál*10 izzóval. Jelenleg 6*8izzós van, de nem ér le a fán általában.. De bocsi az offért, ha érdekel a téma, nyithatsz egy topicot, ha gondolod....
Kész a prototípus, próbáld ki! Áramkört is rajzoltam a gombok bekötéséhez.
Nézd meg miket változtattam, hasonlítsd össze a régivel és rájössz, hogy milyen egyszerű a dolog. Akár több gombot is rákaszthatsz még, ha megérted a változtatások lényegét. Az EFFEKT_xx rutinok üresek, de a feltöltésükben már jártas van! ![]()
Hát nem tudom, egy PIC-es téma mindig nagyon elüt a "közember" érdeklődésétől. Ha komolyan érdekel a téma, akkor jobb egy új topic szerintem. Ebben csak PIC-es vezérlésről lenne szó, leginkább fénymátrix témában. De nem erőszak....
Hú, ez gyors volt, nagyon szépen köszönöm!
![]() ![]() Most, hogy hirtelen belenéztem, az tűnt fel, hogy a portB-nél be vannak kapcsolva a felhúzó ellenállások a programon belül, míg a portA-nál nincsenek, tehát kívülről lesznek ráakasztva. Ennek valami trükkös oka van? Vagy csak egyszerűen ezt a portot nem lehet ilyen módon szoftveresen belőni? A másik, ami még feltűnt a progiban, hogy a megszakítás kezeléseknél a gombok ellenőrzése résznél csak az 1-6 effektgombig megy az ellenőrzés a programsorokban... az újabb 6-ot miért nem kell? ![]() Na egyenlőre nem kérdezek többet, inkább kinyomtatom és böngészgetem a változásokat, hadd szokjam a dolgot ![]() Addig még fényfüzérileg nem leszek aktív, ez a szirénás dolog most leköt nagyon... ![]() Idézet: „csak az 1-6 effektgombig megy az ellenőrzés a programsorokban... az újabb 6-ot miért nem kell” Azé, mert elbaxtam! ![]() folyt köv! ![]() Csak a B porton van lehetőség felhúzó ellenállás kapcsolásra, ezt jól gondoltad.
Lemaradt a szerkesztésből, hogy javítottam, csatoltam...
![]() Ejnye, csak nem azt! ![]() ![]() Ez a jó állomány... (bocsi, kicsit elkapkodtam a csatolást, másik könyvtárból beszúrtam ugyanazt...) ![]() Mivel még nem értek hozzá, csak a józan paraszti ész alapján nézegetem a progit, meg logikázgatok... csomó dolognál bejön a favágó módszerrel kopizgatás, anélkül, hogy ismerném a parancs jelentését ![]() A regisztereknél viszont már végem... de szeretek kisérletezgetni ![]() Köszönöm szépen! ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |