Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 283
(#) tomipap válasza Turcsanmiki hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Ha leesett akkor szerintem nem megadta magat az intel 945 hanem csak felszakadt valahol. De az is lehet, hogy a ram slotok forrasztasa nem birta ki az esest. Vagy barmelyik erzekenyebb, nehezebb alkatresz is felszakadhatott. Az esestol altalaban nem az alkatreszek mennek tonkre hanem a forrasztasok, vezetosavok stb. Meg kellene nezni, hogy kap e a ram tapot. Feszultsegek megvannak e. Mit muvel a 945 bga. Erdemes elindultni a bekapcsolasnal talalhato fetekkel, taparamkoron toltoaramkoron keresztul szepen vegig kovetve a feszultsegeket.
(#) bbalazs_ válasza Turcsanmiki hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

En is leejtettem a sajatomat anno. A kijelzo totalisan megadta magat. Szerintem teszteld le elotte, mielott belefogsz a javitasba. Mert gondolom kep most nincs.
(#) tomipap válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

A kis LCD-n folyamatosan villog a caps, num, és scroll lock... Szerintem ez nem LCD a fo kijelzo hibajara utal. De ez nem zarja ki, hogy meghibasodhatott az LCD csak erzesem szerint addig a gep elsem jut, hogy jelet kuldjon a monitorra.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) bbalazs_ válasza tomipap hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Ezt probaltam erzekeltetni. Az enyem mechanikailag teljesen paff lett, ossze-vissza folyt a folyadekkristaly belole. Azert meg kellene nezni, hogy rentabilis-e a javitas. Mondjuk az enyem a legnagyobb felbontasu volt, amit ebbe tettek, ezert jo draga is.
(#) tomipap válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

A nagy felbontas nem mindig egyenes aranyos az arral. FHD kijelzok is vannak mar 15 ezer forintert.

En csak azert reagaltam mert olyan erzesem volt mintha felreertettuk volna egymast vagy a hibat. Az extra kis LCD kijelzot emlitette, hogy villognak a caps scroll es num visszajelzok rajta. Nem a monitorrol volt szo. Es az a kis kijelzo arra enged most kovetkeztetni, hogy nem indul a gep rendesen. Egy kis melegedest tapasztalt a 945 chipen ami akar jot is jelenthet.
(#) bbalazs_ válasza tomipap hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Ertem. En pedig arra reagaltam, hogy leejteskor a fo TFT is serulhet, mint az en esetemben.
(#) Turcsanmiki válasza tomipap hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Külső monitoron sem működik, a bootolásig sajnos el sem jut. Végig fogom mérni az áramköröket, de sajnos szerviz manuálom nincs hozzá. Az intel 945 bga mennyire melegedhet?
(#) Turcsanmiki válasza tomipap hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Tomipap igazad van. Nagyítós lámpa alatt átnéztem az alaplapot, egy 16 lábú valami leszakadt teljesen, egy 8 lábú valaminek meg mint ha kráter lenne a közepén, a feliratból annyi olvasható hogy 25. Megpróbálom kamerával megnézni, vagy szerzek valahonnan kölcsön egy mikroszkópot. Kapcsolási rajzot esetleg lehet találni valahol erről a típusról? Üdv.
Miki
(#) Ktulu hozzászólása Okt 6, 2013 /

Sziasztok!

Egy Acer Aspire 5100 laptop van nálam. Bekapcsoláskor (külső tápról) ég a zöld táp jelző led és a power gomb is világít. CPU cooler, HDD, DVD felpörög, majd kb 2 másodperc után a CPU hallhatóan visszavesz a sebességből. Képernyő fekete marad, nem jelenik meg semmi. RAM nincs benne, és sajnos nekem sincs amivel kipróbálhatnám, viszont semmi beep visszajelzés nincs.
Külső monitorral ha indítom, akkor a háttérvilágítás (laptop) felgyúl, de kép semmi. A külső monitoron sincs kép, viszont hallszik, hogy akkor kapcsol ki, amikor a CPU cooler is lelassul.
Létezik, hogy RAM nélkül ezt csinálná, vagy chipset/alaplap hibás?
(#) formengil hozzászólása Okt 6, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire 9302 laptopom. Az a probléma, hogy ha bekapcsolom, hallom hogy felpörög a hdd, viszont a proci hűtőt nem hallani (nekem úgy rémlik hogy eddig felpörgött az is). Képet nem ad, semmilyen formában, külső monitoron sem. Ezután addig megy így a gép amíg ki nem nyomom, a power gombot hosszan nyomva. Akksi nincs a gépben, és nekem az is gyanús, hogy ha rádugom a tápot, akkor egyből indul, gombnyomás nélkül. Eddig ilyet nem csinált.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond? Esetleg mennyibe kerülne a javíttatása? (inkább szervizben, mert laptopot még nem szedtem szét)

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) sprofan válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Szia!
Igaz nem pont ilyen de nekem is egy hasonló szériás Acer gépem van. Memória nélkül az enyém sem csinál semmit.(még háttérvilágítás sem megy) Beep hang nincs, a bios a hibakódokat a bekapcsoló gomb villogtatásával jelezné ha lenne ilyen. (hosszú rövid villanások sorozata)
(#) Ktulu válasza sprofan hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Szia, köszi a választ.
RAM nélkül a tieden villog a bekapcsoló gomb? Ezen folyamatosan világít.
Háttérvilágítás csak akkor van, ha külső monitorra kapcsolva indítom. (ezt mondjuk furcsállom)
(#) pcb12 válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Ram nélkül nem ad képet az egyértelmű, tegyél bele ramot és próbáld ki.
(#) Ktulu válasza pcb12 hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Nem is várom el hogy adjon képet, viszont miért van háttérvilágítás, és semmi hibaüzenet?
(#) pcb12 válasza Ktulu hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Csak néhány laptop ad hiba üzenetet az Acer nem tartozik közéjük.
Ebben az esetben viszont integrált vga hiba
(#) zolika60 válasza formengil hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Őket javaslom a vizsgálat ingyenes és eldöntheted kell-e a javítás.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
(#) formengil válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Köszi, lehet hogy ők lesznek. Csak még nem tudom mikor járok Pesten.
(#) zolika60 válasza formengil hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Sajnos nem tudtam, hol laksz.
(#) lala1975 hozzászólása Okt 8, 2013 /

sziasztok
segítségeteket szeretném kérni. van egy sony vaio pcg-k115b tipusú laptopom és azt szeretném tudni hogy van e wifi benne? ha van akkor hogyan lehet azt beállitani. köszi
(#) laszlokunstar válasza lala1975 hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Google barátom szerint nincs, de egy bővítőhely van benne szabadon elvileg, oda tehetsz.
Eszközkezelőben nézzd meg, szedd szét.... Bővebben: Link
(#) sprofan válasza lala1975 hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Szia!
Gyárilag nincs csak kábeles Ethernet csatlakozó. Ha szükséged van a Wifi-re akkor elég olcsón tudsz venni USB-s acess pointot.
(#) tomipap válasza sprofan hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Nem kotekedesnek szanom, csak mielott mas is elkezdi ezt a kifejezest hasznalni jelezni szeretnem, hogy az USB-s halozati eszkoz az nem Acces Point. Az egy USB-s wireless Lan adapter vagy ilyesmi inkabb. Az Access Point az az amihez csatlakozol ezzel az USB-s eszkozzel. Tobbszor olvastam mar, hogy nem helyesen AP-nek nevezik az USB-s halozati adaptert.
(#) sprofan válasza tomipap hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Nos igen, de amikor az embernek nem ugrik be a pontos név, szerintem mindegy melyiket írja, úgy is érteni fogják
(#) .colin válasza sprofan hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Sziasztok! Adott egy hp pavilion ze4500 tipusú laptop. Bios frissités közben megált és azóta nem kapcsol be. Mi lehet a probléma?
(#) .colin válasza .colin hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Sikerült elinditani de fekete a képernyő továbbra is. Hogyan tudnám életre kelteni?
(#) pittti válasza .colin hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Nem is fog.

Bios IC kiforraszt, Eeprom íróval jó Bios beleír, IC visszaforraszt, örül.
(#) Turcsanmiki válasza Turcsanmiki hozzászólására (») Okt 13, 2013 /

Sziasztok!
Sikerült olcsón egy működő alaplapot vennem, most már működik a laptop. A kijelző megúszta a esést működik. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Üdv. Miki
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
(#) djgaby hozzászólása Okt 17, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy PB EN-TK 81-es laptop.
Egy olyan furcsa jelenséget vettem észre pár napja, hogy amikor a kijelző sötét tartalmat jelenít meg, legyen az film, weboldal, kép stb... elkezd "vibrálni". olyan mintha nem érintkezne a kábele vagy nem tudom.. Win 8 pro fut a gépen.
újra telepítés már volt többször is, driver is volt(van) fenn. próbáltam gyárival és egy új verzióval is, de az sem hozott eredményt.
Viszont ez a jelenség nem mindig mutatkozik, de mostanában egyre gyakrabban előjön..
Szerintetek mi lehet a gond ?
Előre is köszönöm!
(#) tomipap válasza djgaby hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Nem lehet, hogy a kijelzo meg CCFL-es vilagitasu? Esetleg az inverter faradhat es ha van valami "aktiv kontraszt" nyavaja amivel vezerlik akkor lehet, hogy sotet hatternel annyira lecsokennti a vilagitast, hogy a farado inverter mar "akadozik".

Ez csak egy tipp.
(#) Dióda hozzászólása Okt 17, 2013 /

Szisztok!

Lenne egy érdekes kérdésem legfőképp aki jártas a dologban jobban.
Van egy pici laposom.
1.8-as ssd-vel van szerelve de kicsivel ami a win7-nek nagyon kevés.
Szereztem is bele egy winyót ami ugyanolyan zif csatlakozású.
Namost itt jön a trükk hogy én balga a winyót fordítva dugtam a zif kábelre.
Sajnos olyan a csati rajta hogy ezt meg lehet tenni.
Elindítottam de nem ismerte föl a gép mire szemrevételeztem és észrevettem a ziccert.Megfordítva a kábelt elindult és települt is csak remélem nem csináltam ezzel valami később előjövő hibát a winyóban vagy az alaplapban. Szerintetek?
Nézelődtem a net-en de a zif ata lábkiosztását hogy mi hová megy rajzilag nem találtam.
Remélem nem csináltam velük ezzel a trükkel semmi bajt.
Következő: »»   130 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem