Fórum témák
» Több friss téma |
Ha leesett akkor szerintem nem megadta magat az intel 945 hanem csak felszakadt valahol. De az is lehet, hogy a ram slotok forrasztasa nem birta ki az esest. Vagy barmelyik erzekenyebb, nehezebb alkatresz is felszakadhatott. Az esestol altalaban nem az alkatreszek mennek tonkre hanem a forrasztasok, vezetosavok stb. Meg kellene nezni, hogy kap e a ram tapot. Feszultsegek megvannak e. Mit muvel a 945 bga. Erdemes elindultni a bekapcsolasnal talalhato fetekkel, taparamkoron toltoaramkoron keresztul szepen vegig kovetve a feszultsegeket.
En is leejtettem a sajatomat anno. A kijelzo totalisan megadta magat. Szerintem teszteld le elotte, mielott belefogsz a javitasba. Mert gondolom kep most nincs.
A kis LCD-n folyamatosan villog a caps, num, és scroll lock... Szerintem ez nem LCD a fo kijelzo hibajara utal. De ez nem zarja ki, hogy meghibasodhatott az LCD csak erzesem szerint addig a gep elsem jut, hogy jelet kuldjon a monitorra.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Ezt probaltam erzekeltetni. Az enyem mechanikailag teljesen paff lett, ossze-vissza folyt a folyadekkristaly belole. Azert meg kellene nezni, hogy rentabilis-e a javitas. Mondjuk az enyem a legnagyobb felbontasu volt, amit ebbe tettek, ezert jo draga is.
A nagy felbontas nem mindig egyenes aranyos az arral. FHD kijelzok is vannak mar 15 ezer forintert.
En csak azert reagaltam mert olyan erzesem volt mintha felreertettuk volna egymast vagy a hibat. Az extra kis LCD kijelzot emlitette, hogy villognak a caps scroll es num visszajelzok rajta. Nem a monitorrol volt szo. Es az a kis kijelzo arra enged most kovetkeztetni, hogy nem indul a gep rendesen. Egy kis melegedest tapasztalt a 945 chipen ami akar jot is jelenthet.
Ertem. En pedig arra reagaltam, hogy leejteskor a fo TFT is serulhet, mint az en esetemben.
Külső monitoron sem működik, a bootolásig sajnos el sem jut. Végig fogom mérni az áramköröket, de sajnos szerviz manuálom nincs hozzá. Az intel 945 bga mennyire melegedhet?
Tomipap igazad van. Nagyítós lámpa alatt átnéztem az alaplapot, egy 16 lábú valami leszakadt teljesen, egy 8 lábú valaminek meg mint ha kráter lenne a közepén, a feliratból annyi olvasható hogy 25. Megpróbálom kamerával megnézni, vagy szerzek valahonnan kölcsön egy mikroszkópot. Kapcsolási rajzot esetleg lehet találni valahol erről a típusról? Üdv.
Miki
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5100 laptop van nálam. Bekapcsoláskor (külső tápról) ég a zöld táp jelző led és a power gomb is világít. CPU cooler, HDD, DVD felpörög, majd kb 2 másodperc után a CPU hallhatóan visszavesz a sebességből. Képernyő fekete marad, nem jelenik meg semmi. RAM nincs benne, és sajnos nekem sincs amivel kipróbálhatnám, viszont semmi beep visszajelzés nincs. Külső monitorral ha indítom, akkor a háttérvilágítás (laptop) felgyúl, de kép semmi. A külső monitoron sincs kép, viszont hallszik, hogy akkor kapcsol ki, amikor a CPU cooler is lelassul. Létezik, hogy RAM nélkül ezt csinálná, vagy chipset/alaplap hibás?
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 9302 laptopom. Az a probléma, hogy ha bekapcsolom, hallom hogy felpörög a hdd, viszont a proci hűtőt nem hallani (nekem úgy rémlik hogy eddig felpörgött az is). Képet nem ad, semmilyen formában, külső monitoron sem. Ezután addig megy így a gép amíg ki nem nyomom, a power gombot hosszan nyomva. Akksi nincs a gépben, és nekem az is gyanús, hogy ha rádugom a tápot, akkor egyből indul, gombnyomás nélkül. Eddig ilyet nem csinált. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond? Esetleg mennyibe kerülne a javíttatása? (inkább szervizben, mert laptopot még nem szedtem szét) Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Igaz nem pont ilyen de nekem is egy hasonló szériás Acer gépem van. Memória nélkül az enyém sem csinál semmit.(még háttérvilágítás sem megy) Beep hang nincs, a bios a hibakódokat a bekapcsoló gomb villogtatásával jelezné ha lenne ilyen. (hosszú rövid villanások sorozata)
Szia, köszi a választ.
RAM nélkül a tieden villog a bekapcsoló gomb? Ezen folyamatosan világít. Háttérvilágítás csak akkor van, ha külső monitorra kapcsolva indítom. (ezt mondjuk furcsállom)
Ram nélkül nem ad képet az egyértelmű, tegyél bele ramot és próbáld ki.
Nem is várom el hogy adjon képet, viszont miért van háttérvilágítás, és semmi hibaüzenet?
Csak néhány laptop ad hiba üzenetet az Acer nem tartozik közéjük.
Ebben az esetben viszont integrált vga hiba
Őket javaslom a vizsgálat ingyenes és eldöntheted kell-e a javítás.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Köszi, lehet hogy ők lesznek.
![]() ![]()
sziasztok
segítségeteket szeretném kérni. van egy sony vaio pcg-k115b tipusú laptopom és azt szeretném tudni hogy van e wifi benne? ha van akkor hogyan lehet azt beállitani. köszi
Google barátom szerint nincs, de egy bővítőhely van benne szabadon elvileg, oda tehetsz.
Eszközkezelőben nézzd meg, szedd szét.... Bővebben: Link
Szia!
Gyárilag nincs csak kábeles Ethernet csatlakozó. Ha szükséged van a Wifi-re akkor elég olcsón tudsz venni USB-s acess pointot.
Nem kotekedesnek szanom, csak mielott mas is elkezdi ezt a kifejezest hasznalni jelezni szeretnem, hogy az USB-s halozati eszkoz az nem Acces Point. Az egy USB-s wireless Lan adapter vagy ilyesmi inkabb. Az Access Point az az amihez csatlakozol ezzel az USB-s eszkozzel. Tobbszor olvastam mar, hogy nem helyesen AP-nek nevezik az USB-s halozati adaptert.
Nos igen, de amikor az embernek nem ugrik be a pontos név, szerintem mindegy melyiket írja, úgy is érteni fogják
![]()
Sziasztok! Adott egy hp pavilion ze4500 tipusú laptop. Bios frissités közben megált és azóta nem kapcsol be. Mi lehet a probléma?
Sikerült elinditani de fekete a képernyő továbbra is. Hogyan tudnám életre kelteni?
Nem is fog.
Bios IC kiforraszt, Eeprom íróval jó Bios beleír, IC visszaforraszt, örül.
Sziasztok!
Sikerült olcsón egy működő alaplapot vennem, most már működik a laptop. A kijelző megúszta a esést működik. Mindenkinek köszönöm a segítséget. Üdv. Miki A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
Sziasztok!
Adott egy PB EN-TK 81-es laptop. Egy olyan furcsa jelenséget vettem észre pár napja, hogy amikor a kijelző sötét tartalmat jelenít meg, legyen az film, weboldal, kép stb... elkezd "vibrálni". olyan mintha nem érintkezne a kábele vagy nem tudom.. Win 8 pro fut a gépen. újra telepítés már volt többször is, driver is volt(van) fenn. próbáltam gyárival és egy új verzióval is, de az sem hozott eredményt. Viszont ez a jelenség nem mindig mutatkozik, de mostanában egyre gyakrabban előjön.. Szerintetek mi lehet a gond ? Előre is köszönöm!
Nem lehet, hogy a kijelzo meg CCFL-es vilagitasu? Esetleg az inverter faradhat es ha van valami "aktiv kontraszt" nyavaja amivel vezerlik akkor lehet, hogy sotet hatternel annyira lecsokennti a vilagitast, hogy a farado inverter mar "akadozik".
Ez csak egy tipp.
Szisztok!
Lenne egy érdekes kérdésem legfőképp aki jártas a dologban jobban. Van egy pici laposom. 1.8-as ssd-vel van szerelve de kicsivel ami a win7-nek nagyon kevés. Szereztem is bele egy winyót ami ugyanolyan zif csatlakozású. Namost itt jön a trükk hogy én balga a winyót fordítva dugtam a zif kábelre. Sajnos olyan a csati rajta hogy ezt meg lehet tenni. Elindítottam de nem ismerte föl a gép mire szemrevételeztem és észrevettem a ziccert.Megfordítva a kábelt elindult és települt is csak remélem nem csináltam ezzel valami később előjövő hibát a winyóban vagy az alaplapban. Szerintetek? Nézelődtem a net-en de a zif ata lábkiosztását hogy mi hová megy rajzilag nem találtam. Remélem nem csináltam velük ezzel a trükkel semmi bajt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |