Fórum témák
» Több friss téma |
Sok átverős videó van a neten (ilyeneket könnyű csinálni ha előre tudod a jelszót és begépeled a kulcsfile közepébe hogy 'véletlen' rátalálhasson), de a való világban egyik WPA jelszótörő se fog működni..
Egyikőjük se fog 5-öst kapni ez tuti... de legalább tapasztalatot szereznek hogy nem mindent kell elhinni amit látnak-hallanak. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Gondolom a WEP-re gondoltál. A WPA-hoz nekilátni sziszifuszi vállalkozás.
Idézet: „Van valami trükk, hogy csatlakozni lehessen?” Igen: közelebb kell menni. És ez a legegyszerűbb és legolcsóbb trükk. Idézet: „hogy törjük fel az iskola routerét, amin WPA védelem van, jelszó..” Nagyjából egy megoldással van esélyed: odamégy valakihez, aki tudja a jelszót, és elkéred tőle.
Szia.
"2." - Xiaopan_v0451 = > Google...
Ez olyan, mint a Beini. WEP-et könnyen tör, de WPA-hoz szótárazni kell, az meg mint írtam, eléggé sziszifuszi munka.
Szép estét.
Valamint nagy segítség ha a roueteren aktív a WPS azanosítás és nincs lezárva, akkor csak négy számot kell neki kiszámolnia. Legutóbb kb. egy hónapja próbáltam, nevettem, hogy mire képes egy ilyen kis disztibúció.
Köszönöm a segítségeket, megpróbálok utánajárni a dolgoknak!
Üdv!
Sziasztok!
A jelerősséggel arra jutottam, hogyha a nagy vasradiátorra rakom a telefont, 3-as jelszintet érek el, különben csak 1-es, vagy még annyi sincs.. Már csak azt kellene megoldanom, hogy 2méterrel a radiátortól is legyen jel valahogy...
Válasz gombot használd, kérünk téged!
Szia! Ilyen gyenge jelnél normális interneted nem lesz! A megoldás, másik eszköz (pl usb-s) külső antennával. Üdv! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
Szerezz egy olyan routert, melyik tudja a híd (bridge) üzemmódot. Azt elemről működtetve felakasztod a falon kívül az ablak közelébe. Ha így sem megy, akkor nincs megoldás.
Sziasztok! Van ötletetek, hogy lehetne 1,7km-t "átlőni" wifivel a legolcsóbban? Eddig kb 30-35.000 a legolcsóbb megoldás (TP-Link egy kültéri eszköze), de ennek kb a feléből kellene megcsinálni. Még a vaterán beszerzett használt cuccban is benne vagyok, csak legyen használható és legyen alatta a 15.000 legfeljebb 20.000-nek. Ez utóbbi abszolút plafonnak tekinthető (természetesen ha 500-1000Ft-al több, az még belefér), mert akkor más megoldást keresek. Természetesen a rálátás adott, és csak 2,4GHz jöhet számításba, mert annyira szabad rálátás mégsincs, hogy az 5GHz elmenjen (nem két víztorony tetejére akarom tenni
).
Neked valami ilyesmi kellene: Bővebben: Link Ez szabadban 2km-t tud athidalni
Padlásra kellene feltenni mindkettőt, szóval inkább nem vinnék fel mellé egy laptopot. Elsősorban kis sebesség/elavultság miatt leselejtezett eszközöket keresek. Az lenne a cél, hogy anyámnak (aki 58 éves, és életében kb 5 órát használt számítógépet) legyen net. A keresztfia szerez laptopot, az én feladatom meg lesz a net. A sajátomat akarom átlőni, mert így én is tapasztalatokkal gazdagodnék. (tekintsünk el egyelőre a szolgáltató véleményétől ezzel kapcsolatban, majd ha nem 5e lesz a legolcsóbb csomag + 10e a bekötés, akkor elgondolkozunk, hogy heti 1 óra e-mailezésért megéri-e)
Szia!
Mivel tag vagy ezen a fórumon ezért feltételezem, hogy nem gond ha saját antenna gyártására ösztönözlek. A megoldás: Két olcsó router pl: Edimax Br6204wg és két általad készített biquad antenna vagy cantenna. Így volna a legolcsóbb. A router 4-5000ft/db az antenna pedig 4.000ft kb a kettő, ami a kábel hosszától is függ. (H155 méretet ajánlok) Itt mindent megtalálsz ami kell. Privátban szívesen segítek, akár a beállításban is. Üdv! A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Köszi szépen! Természetesen gondoltam a saját antenna készítésre, de kicsit nagynak találom a távolságot a saját készítésű antennához. Miért pont azt a routert ajánlod, ami itt van az asztalomon?
Annyira jó? A vaterán láttam még párat 2-2.500Ft-ért, plusz yagi antennát 5 körül. Mi a véleményed a yagiról? Ez a hengeres változat, nem tudom, miért hívják yaginak, hacsak nem azért, mert normál yagi antenna, csak egy csőben van.Közben ma tartottam egy kis terepszemlét, és bár nem mentem fel a padlásra, hogy szintben is megnézzem, de úgy nézem, hogy pont olyan magasra kellene tenni az antennát, mint amilyen magasan van a villanykarón a "drót". Nagyon kiemelni nem tudom, alatta pedig fa van (kb 3,5-4m magas), szóval lejjebb se tudom vinni. Nagyon fogja zavarni a villany? Az utca túloldalán van a vezeték, kb 8-10m-re az antenna leendő helyétől. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Idézet: „Miért pont azt a routert ajánlod, ami itt van az asztalomon?” Azt írtad, hogy olcsón akarod megoldani és ez az a router amivel megoldható olcsón és ezen az áron tudja még a wisp módot is. (használhatod ap-ként és kliensként is a gyári szoftverrel) Amúgy ha otthon vagy a linuxok terén is, akkor egy tp-link wr740nd stb router is jó(jobb), csak akkor rá kell tenni az openwrt-t vagy a dd-wrt-t. Innentől már azért bonyolultabb a dolog mert saját kezűleg fordított szoftvert teszel rá a kütyüre és ha azt újonnan vetted, akkor bukod a garit. (Tp-linkek is 4-5000ft újonnan) Idézet: „Mi a véleményed a yagiról?” Én is yagikat használok itthon, nincs róla rossz véleményem. Neked olyat ajánlok aminek kicsi a nyitási szöge, emiatt nagyobb a nyeresége és sajnos pontosabb beállítást is kíván. Amit nézz még meg: mennyire "foglalt" a 2,4ghz. Falun nem gond, de városba ..... szinte lehetetlen már jó linkeket építeni. Idézet: „Közben ma tartottam egy kis terepszemlét, és bár nem mentem fel a padlásra, hogy szintben is megnézzem, de úgy nézem, hogy pont olyan magasra kellene tenni az antennát, mint amilyen magasan van a villanykarón a "drót". Nagyon kiemelni nem tudom, alatta pedig fa van (kb 3,5-4m magas), szóval lejjebb se tudom vinni. Nagyon fogja zavarni a villany? Az utca túloldalán van a vezeték, kb 8-10m-re az antenna leendő helyétől.” Nos, hát meg kellene nézni, hogy van e "rálátás" plusz megvan e a fresnel is! Az antenna körül elég kicsi a fresnel, mert ez egy ellipszis, így ha az antenna felfogatási helyére nem lóg bele a fa stb, akkor nem lesz gond. Más a helyzet az antennától távolodva és a link közepén. A link közepén a legnagyobb a fresnel, esetedben kb 6m.(60%-nak kell meglenni és ez 6méter) Tehát középen már 6 méterrel alul és felül sem lehet semmi közelebb.Bővebben: Fresnel A link kalkulátora pedig: Bővebben: Link Utóbbit megnézve és házi biquad-al számolva a linked működőképes lesz, de Európában sajnos illegális a kisugárzott teljesítményt nézve amiatt mert az adó oldal tekintve: 17dbm a router - 2dbi a kábel +8dbi a biquad = 23dbm a kisugárzott teljesítmény és 20 lenne a maximum. Jobb volna, ha saját biquadot(12dbi) vagy legalább 14dbi-s yagit használnál. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
A linuxtól nem félek, de nem is mondanám, hogy értek hozzá. Természetesen nem jelent gondot az OpenWRT, legföljebb úgy járok vele, mint a Mikrotik 750G-vel. Amikor megláttam a menüjét, felépítését, csak annyit tudtam mondani: Heee!!!??? Mivan-mivan-mivan???
Aztán szép lassan beállítgattam, még a VPN-t is sikerült. Csak egy dolog miatt kellett segítséget kérni: nem tudtam, hogy a VPN-nek másik alhálózat kell. Hálistennek az egyik ügyfelünknek a rendszergazdája nagyon ért hozzá és segített. Falun vagyok (sokáig Orosháza volt a legnagyobb magyar falu, de a Szentes felé eső hozzácsatolt területek a mai napig falusias jellegűek), nincs probléma a foglaltsággal. Azért bent a városközpontban már van gond. Viszont évekig nekem volt csak wifim az utcában.A fresnelt már régen megnéztem, elvileg nincs gond. Számos szerencsefaktor közrejátszik, mint pl két ház között egy üres telek, vagy ahol a legszélesebb a fresnel, ott egy mélyebb terület van, ami régen folyómeder volt, stb. Gyakorlatilag viszont van keresztben 2 db 20kV-os távvezeték. Az egyiknek fölé emelem úgyis, a másik pedig elvileg alatta megy el, mert ebben a mélyedésben van. Ettől függetlenül okozhat problémát, ezért is akarom minél olcsóbban megúszni. Viszont más is csinált már ilyen összeköttetést, és annak az egyik pontja 4 háznyira van az én egyik végpontomtól, a másik pontja pedig jóval alacsonyabban van, mint nálam, tehát telibe kapta az alsó 20kV-ost. Idézet: „Miért pont azt a routert ajánlod, ami itt van az asztalomon?” Pont az a baj, hogy az asztalodon van. Annak a routernek, amivel az egyébként nem túl nagy távolságot át akarod lőni, az antenna közelében kell lennie. Akkor pedig nem biztos, hogy a szobádban Te is használni tudnád. És nyiván azért ajánla, mert tud híd üzemmódot is, amire szükség van. A Yagi is jó megoldás, ha nincs antenna áépítési gyakorlatod javaslom a gyári antennát, annyira nem drága.
Szerintem a linked az általad leírtak alapján működni fog. !
Az antennára viszont figyelj, mert minél több a nyeresége, annál jobb és ha ekkor visszaveszed a router teljesítményét, még a törvényi kereteket is betartod és nem kell azzal számolnod, hogy az nhh kimegy méricskélni és találnak valamit. (egy isp könnyen felnyomhat, ha erős jelszinttel sugárzol <20dbm) Én is a gyári antennát javasolnám neked, mert sajnos a készítettek nem mindig sikerülnek kevésbé zajosra. Eddig egy faluban csináltam olyan linket itt a környéken, ahol "benne volt" a villany távvezeték és mai napig is rendesen megy a link.
Tudom, hogy nem jelent semmit, és nehéz bármire is következtetni, de találtam egy Yagi antennát, amiről csak annyit lehet tudni, hogy kb 50cm hosszú a cső. Meg hogy meglehetősen olcsó (3500+posta). Meg tudod tippelni, hogy elég-e a nyeresége? Egyik oldalra ezt gondoltam, az Edimax-al, meg egy 60cm-es N-RPSMA pigtail kábellal, így kb 6 ezerből kijönne, kicsit könnyebb dolgom lesz a másik oldallal. Oda valószínüleg szintén Yagi lesz, az általad ajánlott TP-Link + OpenWRT párossal. Közben kicsit körbe érdeklődtem, és mindenkinek jó véleménye van a Yagiról, "csak a beállításával fogsz szívni", igérték. Arra gondoltam, hogy van laptop, van mobilnet, van külső antennás wifi stick, és teamviewerrel rá tudok kapcsolódni az itthoni gépről a laptopra, és tudom figyelni a távoli oldalon a jel változását pl inssider -ben. Ja, a közvetlen rálátás olyan szinten adott, hogy az egyik háztól lehet látni a másik ház melletti nyárfát, abban az irányban nincs is másik ilyen fa, tehát az elsődleges beállítást ez alapján fogom megcsinálni. Jó lesz ez így?
Pont az a baj, hogy az asztalodon van.
Szerintem nem baj, hogy ott van. Csak arra értettem, hogy mondhatott volna ezer másik tipust, mégis olyat mondott, amilyen nekem van => nem kell pénzt költenem rá. A következő hozzászólásában meg is indokolta, hogy az olcsóbb routerek közül csak ez tudja wisp-et.
Ha az asztalod a padláson van, nem is baj. Csak sajnos a router, és az antenna között nem lehet nagy távolság. Nem jó ha az antenna nyereséget a koax eszi meg.
Látom, még mindig ezen az asztal dolgon rágódsz! Fel fogom szerelni az asztalt a ház tűzfalára, közvetlenül a gerinc alá, hogy elég legyen egy 60cm-es pigtail kábel a router és az antenna közé, és a router is az asztalon maradhasson!
De ha a fal túl széles lesz, és nem éri át a 12-es falat a 60cm-es kábel, akkor kívülről. Nem csak egy routerem van, de a másik nem wifis, és a szekrényben van, nem az asztalon, mert most nem használom. De majd előveszem, és újra használni fogom, ha a jelenlegi felköltözik a padlásra. Idézet: „Ha az asztalod a padláson van, nem is baj. Csak sajnos a router, és az antenna között nem lehet nagy távolság. Nem jó ha az antenna nyereséget a koax eszi meg.” A router mehet nyugodtan a padlásra, én is fel szoktam vinni oda, hogy 1-2méter koax elég legyen. Az edimax router ezen típusának 17dbi a jelerőssége (adó tx) és -85dbm az vételi érzékenysége. Ezen a -85dbm jelszinten tudja a b szabványt vagyis a stabil 11mbit/s -ot . Amúgy -80dbm-nél pedig tudja az 54mbit/s sebességet is. A routert a padláson poe-val szoktam táplálni, így a rövid koax sem gond.
Old meg POE-val, hogy a router felmehessen a padlásra. Én a következőképpen csinálom sorozatban: Az utp lenti végén, csak a szabvány szerinti narancs, zöld és ezek fehér párosításai kábeleket kötöm be az utp csatiba (4db ér) felül is és alul is. A maradék barna és kék valamint ezek fehér párjai lesznek a táp pozitív és negatív ága 2-2db párhuzamosan.
Tápnak a hagyományos gyári trafós táp megfelel kb 15-20méterig, de a kapcsolóüzemű típusú nem jó mert azon "csak" stabil 12V van, a kábelen elveszik 1-2V és végén kevés lesz a routernek a táp, főleg nyáron. Alternatív: Bekötöm szabvány szerint a kábeleket, és feláldozok 1-1 utp toldót amikből kivezetem az előbb említett "táp ereket" egy dc dugóra vagy a táp vezetékére. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
Természetesen jól látod a megoldást. De nem akarok az asztalon rágódni, ha nem érti a lényeget, én nem erőltetem.
Milyen lényegre gondoltál, amit nem értek? Idéznék egy kicsit magamtól:
Idézet: „hogy elég legyen egy 60cm-es pigtail kábel a router és az antenna közé” Idézet: „Egyik oldalra ezt gondoltam, az Edimax-al, meg egy 60cm-es N-RPSMA pigtail kábellal” Kétszer leírtam, hogy 60cm (nem 60 méter, hanem 60 centi(!)méter) kábelt szeretnék az antenna és a router közé, valamint az antennát fel akarom tenni a tetőre a gerinc szelemenre (ha ott működik, akkor inkább eltekintenék az árboctól), a routert pedig a tűzfal belső oldalára, szintén a szelemenhez, hogy elég legyen a 60cm-es kábel. Az pedig, hogy jelenleg az asztalomon van a router, nem jelenti azt, hogy ott is marad! Ezek után nem értem, hogy mit nem értek. :-/ A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Már csak azt kellene megoldanom, hogy 2méterrel a radiátortól is legyen jel valahogy...