Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   154 / 314
(#) matyusz válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Nincs a panelre írva valami? Nincs ezeknek szasszi számuk vagy valami? Valami típus szerű írást keress rajta. Csak meg akarlak óvni a felesleges forrasztgatástól, meg nehogy olyat kelljen venni ami amúgy is jó.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Felesleges ehhez rajzot keresni semmi újat nem fogsz megtudni belle. A feszültségstabilizátorokat kell mérni, ha megvana feszültség (2.5V, 3.3V) Akkor úgysem fogsz tudni mást csinálni vele. A stabok utána kondikat kell ellenőrizni, cserélni, ha ekkor sem indul be, marad az MX IC kontakthibája, ami elég valószínű, mivel az vezérli az egészet.
(#) matyusz válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Meg 5V is nem?
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Az elvileg megvan.

Akkor szerintem a szinte legegyszerűbb talán ha a nagyobb elkókon feszeket kezdesz mérni, hogy mik vannak meg.
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 7, 2013 /

Az 5V-os rész az meg van ahogyan írtam is, de nem állít elő csak 0,9V-ot és a feszültségstabilizátorok kimenetén nem lehet mérni semmit.
A mondtor nem csinál semmit, még a SB led sem világít.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Nem értem, mi az , hogy megvan, de nem álít elő, csak 0.9V-ot?

Megvan az 5V, vagy nincs.
(#) matyusz válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Az általa vélt rész ahol 5V-ot kéne mérnie, ott nem mér csak 0,9V-ot. Ezért kellene a rajz... Hogy tudja mit hol kell mérni. És ha az 5V meglenne akkor valószínű már Stanby lenne.
(#) zoli0078 válasza matyusz hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Pontosan, meg van a rész aminek elméletileg az 5V-ot kellene előállítani (a vezérlő IC adatlapján az 5V és a 3.3V van feltüntetve tipikus alkalmazásként). Én is úgy gondolom ha meg volna az 5V akkor már előrébb lennék egy kicsit. Ezért kérdeztem esetleg a külső 5V-os betáplálást.

De ha egyszer nem tudjuk, hogy hova megy pontosan? Tegyük fel ahova gondolod odateszed és a fele panel elszáll...
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Ha megvan az IC adatlapja, akkor tudod, hogy melyik a kimenete. Mérd meg, hogy nincs-e rövidzár a kimenetén, ha nincs rövidzár az IC hibás, ha rövidzáér van, akkor nagyobb a baj.
(#) szabo.eduard hozzászólása Nov 7, 2013 /

Helló érdeklödnék h neme tud valaki nekem egy 48 cm samsung lcd monitorba fénycsöt? Lehetöleg 2 db olcson?
(#) Chipmunk1960 válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Szia, Ha jól látom AIC 1578 van rajta. Itt a link: AIC1578 Ez a DC/DC converter ic-je. Valószínű a hűtőfelületre rakott smd tranyó, vagy fet-ek csatlakoznak hozzá. Azt a környéket kellene körbemérni.
(#) zoli0078 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Én is erre gondoltam, hogy az AIC1578-as IC vezérli a tápot és hozzá van kapcsolva egy kis SO8-as Fet. A fet megkapja a 12V-ot, de a kimeneten nem lenet mérni csak 0,9V-ot és ez a feszültség mérhető a két stab IC (2,5V és 3,3V) bemeneténél is. A vezérlő IC-nél és a kis Fet-nél nem találtam zárlatot.
(#) herzsolt hozzászólása Nov 8, 2013 /

Kérdésem az volna, hogy egy HP L1908w monitor, ha bekapcsolom kb 2s add képet aztán elmegy a kép mintha kikapcsolja valaki, a táp jelző led világít, csak kép nincs. Mi lehet a baja?
(#) pjg válasza herzsolt hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Érdekes. Az elmúlt 1-2 hétben ez már a 3. hasonló kérdés, ugyanazzal a hibával. Kicsit vissza kéne olvasni, vagy keresni a topicot.
(#) Buvarruha válasza herzsolt hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Leáll az inverter, fénycső, inverter, táphiba okozhatja, de tényleg ezzel van tele az egész topik.
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Szia, Igazad van. Általában ezek a főbb meghibásodási lehetőségek.
Más témáan én is próbáltam rákeresni egy hibajelenségre, de nem hozott eredményt. 1-2-10 oldalt, még vissza tudok olvasni, de 150-et?
(#) Chipmunk1960 válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

A Gate-en mit mértél, kap vezérlést ? Jó lenne egy kis scope, mert frekivel kapcsolgatja, gyak. PWM módban. A D-S között ezek szerint szakadás van. Ha dióda állásban a D-S re teszed a mérőfejet, elég, ha az újjaddal megfogod a G-plus vezetéket, erre már ki kell nyitnia, s a műszernek mutatni a vezetést, olyan érzékeny.
(#) zioni821 hozzászólása Nov 10, 2013 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne,Hogy van egy Benq FP91G tipusú monitorom és olyat csinál mikor bekapcsolnám, hogy egy pillanatra ad képet kb 1mp és utána kikapcsol a zöld led swe világít a bekapcsoló gombnál, ki pár másodperc után ugyan azt csinálja akárhányszor próbálom bekapcsolni.
Kérem segítsetek ha tudtok benne,hogy mit csináljak.
Előre is köszönöm segítségeteket.
(#) Buvarruha válasza zioni821 hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Kondenzátorbajos. Cseréld ki a kondikat benne, valószínüleg puposak.
(#) zioni821 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Tegnap szétszedtem és nem láttam egyik kondin se, hogy púpos lenne.De igazad lehet mivel nem kell, hogy púpos legyen a kondi ahhoz hogy zárlatos legyen.
(#) Buvarruha válasza zioni821 hozzászólására (») Nov 10, 2013 /

Nem zárlatos lesz, hanem kevés a kapacitása. Amikor képet adna, akkor leszívja a tápot és leáll a monitor. Amikor bekapcsolod akkor kezdődik újra. Persze ez lehet még az inverter tranzisztorai miatt, azokat is ellenőrizd.
(#) zioni821 hozzászólása Nov 10, 2013 /

Köszi ma már nem foglalkozom vele de majd holnap délután megnézem és írok, hogy javult-e a helyzet.
(#) szabo.eduard hozzászólása Nov 12, 2013 /

Helló egykis segítségre lenne szükségem adott egy samsung 22" lcd monitorom nem megy a háttérvilágításom kép van csak fény nincs neont teszteltem egy másik monitoron az jol müködött mi lehet a gond?
(#) matyusz válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

Egyáltalán nincs háttérvilágítás, bekapcsoláskor fel sem villan? A panel aljáról is jó lenne egy jó minőségű kép amin minden látszik.
(#) szabo.eduard válasza matyusz hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

egyáltalán semmi még bekapcsoláskor sem kondik nem puposak

Az aljáról jó lenne kép, amúgy kell lennie egy ki pico fuse-nak vagy hasonlónak, valószínű az ment ki. Ez az inverter rész előtt van, valószínű azért ment ki mert zárlatos lett az egyik meghajtó fet, azért kéne az aljáról kép, hogy lássuk milyen fetek vannak benne. Alapvetően pedig a panel tetején keress biztit. Nézd meg a panel pontos típusát, mert amit most felraktál az sem túl jó kép, hátha megtaláljuk típus alapján.
(#) szabo.eduard válasza matyusz hozzászólására (») Nov 12, 2013 /

átküldtem az emailodra a képet mert itt nemtöltötte fel

Még nem kaptam meg. próbáld meg a gmailomra ugyanaz, csak kukac gmail.com A pontos típusa mi a panelnak, van egy bekeretezett rész és kell valami modell vagy valaminek lenni.
Következő: »»   154 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem