Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   156 / 314
(#) eyess válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Kicsit késve igen , ahogy Matyusz is írta annak a kábelnek a csatlakozásait kellene megvizsgálni mindkét végéről.Az lcd nél is és a panelnél is.

IMG.png

(#) szabo.eduard válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

kivettem azt a 4 kondenzátort ki is mértem de jónak tünt tovább mit nézzek?
(#) matyusz válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Amit írtam azt csináld...
(#) eyess válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Akkor most még mielőtt vissza tennéd a kondikat mérd meg azoknak a kis trafóknak a kimenetét .Ezeknek hellyel közzel egyforma értéket kellene mutatniuk , és olyan 500- 700 ohm ig , ez is típus függő.

Apropó tényleg amit Matyusz is ír azt is mérd ki , vagy már kimérted?
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
(#) szabo.eduard válasza matyusz hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

a zöldet is kimértem az jó de a fettet nem tudom kimérni mivel ilyet nem mértem még

A zöldet mi alaján mérted? Ott teljesen 0-t kell mérned vagy sípolnia kell a multinak.

sípolt a másik bitositék is sípolta az a kerek barna
(#) szabo.eduard hozzászólása Nov 13, 2013 /

a zöldet helyetesithetem egy sima 4A biztivel mert ha joltudom az ia biztositék a zöld !!???
(#) Robi1989 hozzászólása Nov 13, 2013 /

mukodik ujra a regi tokeletes!a csatlakozas volt csak a problema jovok egy sorel nektek koszonom a tanacsokat!

Miért akarod helyettesíteni?

mert kiforrasztotam és nemjó elötte néztem jovolt

Ez érdekes. De a hiba leírás alapján a bizti ment ki valószínű a fet zárlatától. Hány A van rá írva? 3A-es nem? Próbára tehetsz oda egy 3A-es biztit, de vagy ki fogja vágni, vagy a táp fog folyamatosan leoldani, ahogy indítaná az invertert.

kicseréltem egy 4 a az is vot benne de a fet elszált egyböl füst fény minden volt

Ez várható volt és írtuk is neked, hogy zárlatos lesz valamelyik feted...

nemlehet h attol szált el mert a fénycsö vezetékeit össekevertem?? amugymeg mostmár halványan felvillan a fény és ki is kapcsol !!???

amugy ilyen fettet miböl lehetne kiszerelni mert nem vettem ilyet!?
(#) Buvarruha válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Nem lehet attól, ilyet boltban kell venni, vagy másik inverterekről lehet bontani, de gondolom ilyesmid nincs.
(#) szabo.eduard válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

csak lcd invertere jó vagy valami másé is jó?

gondolom kell h paszoljanak a betük meg a számok is??

Az a helyzet, hogy alap fogalmakkal sem vagy tisztában, szerintem vidd el valakihez, aki megcsinálja neked.
(#) eyess válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Örülök neki használd egészséggel
(#) szabo.eduard válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

tudom h nem vagyok tisztába a fogalmakkal de ha nem szeretnék babrálni vele akkor el vittem volna szerelöhöz csak szeretek piszkálgatni és nem tudok sokmindent azért kérek itt segítséget hogy tanuljak egy kicsit nem akarok profi lenni !

Segítünk, de, ahhoz, hogy tudjunk segíteni, legalább azt tudnod kéne, hogy egy alkatrészen nem betük és számok vannak, hanem típus. Nem feltétlenül kell ugyanaz a típus bele, de hasonló paraméterekkel kell rendelkeznie a cserealkatrésznek. Ha alapokról indulnánk, kb. két oldalas leírást írhatnánk, de ez nyílván nem lehetséges.

Ne kérdezz meg mindent, keres rá a gugliban, a FET számát is beírhatod a google-be és megtudod, hogy mi is az pontosan, hány volt, hány amper, és nézhetsz helyette másikat.

bekerestem ithon mindenüt találtam 8 lábasokat de nem birtam beazonositani öket az enyém stm8309 es

most az a fett miatt csinálja a monitor hogy bekapcsolom. és egy idö után bejön rendesen a fény és eltünik?

Tessék parancsolj.Nézd át , és ehhez hasonlót keress otthon , ha nem találsz , akkor marad a bolt.

STM8309.pdf

(#) szabo.eduard válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

köszi ezt én is megtaláltam. mégis mikbe keressem tv monitor ? amiket találtam annak nem találtam leirást

Jó pofa vagy én honnan tudjam neked mik vannak otthon , amibe esetleg lehet.Nyilván olyan készülékekben lehet amik smd technológiával készültek , és ezen belül talán lehet benne hasonló dolog.Igen akár tv , vagy monitor stb.

most az a fett miatt csinálja a monitor hogy bekapcsolom. és egy idö után bejön rendesen a fény és eltünik? találtam néhányat de ami van ugyan olyan annak a száma (4558) és nemtalálok semmit róla

Az nem is lesz jó neked , mert az műveleti erősítő , és nem fett.
A csövek biztos jók mivel , azt írtad , hogy kipróbáltad , ha pedig a fett zárlatos lenne , akkor nem jönne be semmilyen fény.Valami beterhel , és azért kapcsol le a monitor . a kis trafókat kimérted ?

D4558.PDF

Következő: »»   156 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem