Fórum témák
» Több friss téma |
Ha lehúzom a gombsort és bedugom úgy be sem kapcsol!
De ha bekapcsolom és hirtelen lehúzom a gombsort akkor be bekapcsol de ugyan úgy no signal és készenlétbe megy! A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
Szia, Általában a cmos alkatrészek nem szeretik, főleg, ha földelési probléma is van a két egység között. Ez nem kondi probléma, szerintem a jelfeldolgozó proc. "zavarodott" meg. De egy kis szerencséd van, akkor van valami jelillesztő egység a bemenet között, és 'csak' az szállt el.gyanus, hogy ret. signálnál lehet esetleg egy felhúzó ellenállás megszakadt.
Köszi , de nem nekem van ez a monitor .De valószínű nem is nekem akartad írni.
Az lehet a hiba, hogy a trafóra azon oldalára, ami az alsó csöveket hajtja, az nagyobb feszt kap, így jobban világít? Vagy a kicsatolókondiknál lehet a hiba. Bár most hogy aludtam rá egyet, úgy emlékszem, hogy abban kék színű van és 5pf és azt mintha cseréltem volna... majd megnézem.
A kicsatoló kondiknak nagy szerepe van benne.És ha kiveszed kiméred , akkor megtudod , hogy jó e vagy sem.De jó lenne ha az eredeti kerülne bele.
Megnézem majd, de ha ól emlékszem és kicseréltem, akkor azok közül is az egyiknek volt valami baja. Holnap este átnézem újra az egészet. Addig is köszönöm!
Igen, bocsi elnéztem a sorokat.
Talán érdemes nem is bontottra cserélni, mert csak a helyén derül ki biztosra, hogy jó-e hiába méregeted, lehet nagyfeszen áthúz....
Sziasztok!Van egy samsung 22 es lcd monitorom es azt csinalja hogy pont felenel megvaltozik a kep nincs fekete szin mi lehet a problema?Egy kep
Szia,
Sajnos csak most volt időm megmérni a dolgokat. A vezérlő IC 7-8 lába között nem mérhető feszültvég a földhöz képest mind a kettőn 0,97V-ot mérek. Az 1 és 2-es láb betáp a 3. lábon kicsivel kevesebb mérhető mint a betáp fesz. A két kondi és a betáp csatlakozó között lévő U3 az egy 9435A típusú Fet. Az U6-os LC2186 IC Az AK25877GA én sem találtam semmit de én arra gondoltam, hogy egy 2,5V-os Stab IC lehet valamint a kondi másik oldalán is van egy SOT-223-as tokozású IC ami szerintem 3.3V-os Stab annak a száma AK33341G9. Ha ezeket kiveszem akkor meg lesz az 5V de nagyon lassan épül fel. Üdv Idézet: „Sziasztok. Van 1 LG l204wt LCD monitorom.Az a probléma vele hogy bekapcsolom 2-3 mp után lekapcsol a háttérvilágítása.Kézilámpával belevilágítok a képernyőbe, látom a képet. Kondik rendben vannak a tápban.Van benn 2x 68uf 450 volos. Van benne 1 trafo "SC-03B SC-061" erre gyanakszok mert még van háttervilágítás "zizegő" hangot ad ki mintha átütne.Esetleg valakinek valami ötlete? Bővebben: Link” Sziasztok. Próba képpen megpróbáltam hőpisztojjal átforrasztani, lám elkezdett műkődni tökéletesen.Még a "zizegő" hang is abbamaradt. Kb. 3 perc utánn ismét elkezdett "zizegni" és lekapcsolta a háttérvilágítást.Ezt kb.3 x eljátszottam + átforrasztottam pákával a gyanusabb pontokat.Nem segített rajta.Szóval azt következtettem ki ebből hogy ha meleg valamelyik alkatrész akkor tökéletesen megy.Valakinek valami ötlete?
Vagy a cső kábele törött, vagy maga a cső, mert ilyen is van.
![]() Hogy nincs ékezet, OK, de hogy shift sincs, az már nem igaz. Mod. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
Attól függ , ha nem kontakt hiba , akkor csak kijelző cserével lehet javítani.
Ertem szerintem transporton serulhetet meg...A philipsrol mit gondolsz?
Nyilván , ha belenézel majd , és esetleg látsz rendellenességet , akkor fogod jelezni.
Igy első ránézésre bármi okozhatja nincs konkrétum.Lehet táp , de lehet más is.
ok ahogy szetszedem irni fogok adig is kosz mindent()
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
Sziasztok!
Egy újabb kérdés. Javítottam egy Scaleoview 19-3 tip. monitort. Púposkondi, zárlatos FET csere, majd a szokásos 2mp-es üzem után, cső csere volt rajta. Most már úgy tűnik jó. bár ahogy kihúztam a konnektorból villant egyet. Megismételtem párszor mindig ua. ahogy elalszik a készenléti led, villan egyet a háttér. Ezt mi okozza?
Szia!
Szétszedtem a monitort. Kicsatoló kondik cserélve voltak. Viszont amit észrevettem és szerintem a hiba kiváltó oka is ez. Vagyis az inverter trafó három lábán 14V van. Viszont azon az oldalon, amelyiken a gyengébb fényerőt produkálja, ott a szélső lábon csak a fele, kb 7,2V van. Nem kellene itt is 14-14,5V-nak lennie? Mitől lehet kevesebb, méregettem körülötte, de nem láttam semmit hibásnak. Amit még most észleltem, hogy a trafó serceg üzemi állapotban. Üdv:spgabor
Vagy a vezérlőfesz kicsi vagy az a fet vagy nem látom mi a rossz.
Látod , akkor már meg is van a hiba azt az oldalt kell kimérni.Ha a trafó bemenetéin egyformák a feszültségek , akkor nem zárható még az sem ki , hogy az az oldali trafó rossz lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
fekete ötlábúra gondolsz a jelölt lábtól balra? A a kapcsolási rajza szerint egy AM4512C Mosfet, viszont ha rákeresek erre a típusszámra, akkor tök mást találok.
De az nyolc lábú és tök más mint ami a képen és a kapcs rajzban van. Vagy most ennyire fáradt lennék, hogy nem fogom fel?
![]()
A primer közösítve van és azért mérsz rajta féltápfeszt, mert a fetek kimenete alapban azon ál meg és kondival van csatolva. A trafók szekunderének ellenállását mérd meg!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |