Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   158 / 314
(#) kraissadam hozzászólása Nov 17, 2013 /

Ha lehúzom a gombsort és bedugom úgy be sem kapcsol!
De ha bekapcsolom és hirtelen lehúzom a gombsort akkor be bekapcsol de ugyan úgy no signal és készenlétbe megy!
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Szia, Általában a cmos alkatrészek nem szeretik, főleg, ha földelési probléma is van a két egység között. Ez nem kondi probléma, szerintem a jelfeldolgozó proc. "zavarodott" meg. De egy kis szerencséd van, akkor van valami jelillesztő egység a bemenet között, és 'csak' az szállt el.gyanus, hogy ret. signálnál lehet esetleg egy felhúzó ellenállás megszakadt.
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Köszi , de nem nekem van ez a monitor .De valószínű nem is nekem akartad írni.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Az lehet a hiba, hogy a trafóra azon oldalára, ami az alsó csöveket hajtja, az nagyobb feszt kap, így jobban világít? Vagy a kicsatolókondiknál lehet a hiba. Bár most hogy aludtam rá egyet, úgy emlékszem, hogy abban kék színű van és 5pf és azt mintha cseréltem volna... majd megnézem.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

A kicsatoló kondiknak nagy szerepe van benne.És ha kiveszed kiméred , akkor megtudod , hogy jó e vagy sem.De jó lenne ha az eredeti kerülne bele.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Megnézem majd, de ha ól emlékszem és kicseréltem, akkor azok közül is az egyiknek volt valami baja. Holnap este átnézem újra az egészet. Addig is köszönöm!
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Igen, bocsi elnéztem a sorokat.
(#) matyusz válasza spgabor hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Talán érdemes nem is bontottra cserélni, mert csak a helyén derül ki biztosra, hogy jó-e hiába méregeted, lehet nagyfeszen áthúz....
(#) Robi1989 hozzászólása Nov 19, 2013 /

Sziasztok!Van egy samsung 22 es lcd monitorom es azt csinalja hogy pont felenel megvaltozik a kep nincs fekete szin mi lehet a problema?Egy kep
(#) zoli0078 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Szia,

Sajnos csak most volt időm megmérni a dolgokat.
A vezérlő IC 7-8 lába között nem mérhető feszültvég a földhöz képest mind a kettőn 0,97V-ot mérek. Az 1 és 2-es láb betáp a 3. lábon kicsivel kevesebb mérhető mint a betáp fesz.
A két kondi és a betáp csatlakozó között lévő U3 az egy 9435A típusú Fet. Az U6-os LC2186 IC
Az AK25877GA én sem találtam semmit de én arra gondoltam, hogy egy 2,5V-os Stab IC lehet valamint a kondi másik oldalán is van egy SOT-223-as tokozású IC ami szerintem 3.3V-os Stab annak a száma AK33341G9.
Ha ezeket kiveszem akkor meg lesz az 5V de nagyon lassan épül fel.

Üdv
(#) szabi1980 válasza szabi1980 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Idézet:
„Sziasztok.
Van 1 LG l204wt LCD monitorom.Az a probléma vele hogy bekapcsolom 2-3 mp után lekapcsol a háttérvilágítása.Kézilámpával belevilágítok a képernyőbe, látom a képet. Kondik rendben vannak a tápban.Van benn 2x 68uf 450 volos. Van benne 1 trafo "SC-03B SC-061" erre gyanakszok mert még van háttervilágítás "zizegő" hangot ad ki mintha átütne.Esetleg valakinek valami ötlete?
Bővebben: Link”

Sziasztok.
Próba képpen megpróbáltam hőpisztojjal átforrasztani, lám elkezdett műkődni tökéletesen.Még a "zizegő" hang is abbamaradt. Kb. 3 perc utánn ismét elkezdett "zizegni" és lekapcsolta a háttérvilágítást.Ezt kb.3 x eljátszottam + átforrasztottam pákával a gyanusabb pontokat.Nem segített rajta.Szóval azt következtettem ki ebből hogy ha meleg valamelyik alkatrész akkor tökéletesen megy.Valakinek valami ötlete?
(#) Buvarruha válasza szabi1980 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Vagy a cső kábele törött, vagy maga a cső, mert ilyen is van.
(#) eyess válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

LCD panel hibás.
(#) Robi1989 válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Javithato?
(#) Gabó válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Nem
(#) Robi1989 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

van egy philipsem is az ojat csinal hogy bekapcsol es egy bizonjos ido utan kikapcsol majd minel suruben ugyanezt ismetli...nem szedtem meg szet...Ijet a tap okozhat?

Hogy nincs ékezet, OK, de hogy shift sincs, az már nem igaz. Mod.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013

Attól függ , ha nem kontakt hiba , akkor csak kijelző cserével lehet javítani.
(#) Robi1989 válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Ertem szerintem transporton serulhetet meg...A philipsrol mit gondolsz?

Nyilván , ha belenézel majd , és esetleg látsz rendellenességet , akkor fogod jelezni.
Igy első ránézésre bármi okozhatja nincs konkrétum.Lehet táp , de lehet más is.
(#) Robi1989 hozzászólása Nov 19, 2013 /

ok ahogy szetszedem irni fogok adig is kosz mindent()
(#) Buvarruha válasza Robi1989 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Valószínű a pupos kondi szindróma.
(#) lithium hozzászólása Nov 19, 2013 /

Sziasztok!
Egy újabb kérdés. Javítottam egy Scaleoview 19-3 tip. monitort. Púposkondi, zárlatos FET csere, majd a szokásos 2mp-es üzem után, cső csere volt rajta. Most már úgy tűnik jó. bár ahogy kihúztam a konnektorból villant egyet. Megismételtem párszor mindig ua. ahogy elalszik a készenléti led, villan egyet a háttér. Ezt mi okozza?
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia!

Szétszedtem a monitort. Kicsatoló kondik cserélve voltak.
Viszont amit észrevettem és szerintem a hiba kiváltó oka is ez. Vagyis az inverter trafó három lábán 14V van. Viszont azon az oldalon, amelyiken a gyengébb fényerőt produkálja, ott a szélső lábon csak a fele, kb 7,2V van. Nem kellene itt is 14-14,5V-nak lennie? Mitől lehet kevesebb, méregettem körülötte, de nem láttam semmit hibásnak. Amit még most észleltem, hogy a trafó serceg üzemi állapotban.

Üdv:spgabor

IMAG0965.jpg

(#) matyusz válasza spgabor hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Vagy a vezérlőfesz kicsi vagy az a fet vagy nem látom mi a rossz.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Látod , akkor már meg is van a hiba azt az oldalt kell kimérni.Ha a trafó bemenetéin egyformák a feszültségek , akkor nem zárható még az sem ki , hogy az az oldali trafó rossz lesz.
(#) spgabor válasza matyusz hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

fekete ötlábúra gondolsz a jelölt lábtól balra? A a kapcsolási rajza szerint egy AM4512C Mosfet, viszont ha rákeresek erre a típusszámra, akkor tök mást találok.

De hogy is nézd csak .
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

De az nyolc lábú és tök más mint ami a képen és a kapcs rajzban van. Vagy most ennyire fáradt lennék, hogy nem fogom fel?
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

A primer közösítve van és azért mérsz rajta féltápfeszt, mert a fetek kimenete alapban azon ál meg és kondival van csatolva. A trafók szekunderének ellenállását mérd meg!

Ha 4512 ről van szó, és ez van az ic re is írva, akkor ennek kell lennie.
Következő: »»   158 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem