Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   161 / 314
(#) lithium hozzászólása Nov 29, 2013 /

Sziasztok!
Hozzám került egy Packard Bell viseo 19wb tip monitor. Bekapcsoláskor e led fehéren villog. a kijelző sötét marad. Zseblámpával megvilágítva a kijelzőt sűrűn színes csíkok láthatók, melyek enyhe érintésre is "kisímulnak". A tápfeszek megvannak. a vez. panelre, vagy kijelzőre gyanakszom...hogy dönthető el , mi a "ludas"?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
(#) bbalazs_ válasza lithium hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

tapegyseg
(#) spgabor hozzászólása Dec 2, 2013 /

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem van. Ha inverz színek jelennek meg a képernyőn, azt kijelző hiba, vagy vezérlés hiba, vagy egyszerűen orvosolható szerviz menüből beállítással?

Üdv:
spgabor
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Dec 2, 2013 1 /

A gyors válaszom szerintem kontakt hiba .De lehet a kijelzőnél is , és a vezérlésnél is.
(#) villanyipi hozzászólása Dec 13, 2013 /

üdv
Lg w1934s monitorom rosszalkodni kezdett, gondol egyet neki áll 2 másodpercenként automatán felbontást állítani és pozicionálni, ráadásul a gombok sem a dolgukat végzik, a power gomb az csak ott van mert szép és világít de a mellette lévő gombbal lehet ki-be kapcsolni a monitort, időnként beáll a kép akkor ideig óráig nyugton van utána újra kezdi a kalibrálást.Hogyan lehetne szét szedni hogy a gombokat ellenőrizzem, esetleg a gomboknál keressem-e a hibát vagy teljesen máshol?
(#) bbalazs_ válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

A hatarol elosor leveszed a talpat, aztan minden lathato csavart kicsavarozol, aztan egy tompa vegu, de eles kessel kipattogtatod akorben a keretet. Utana mar latod, hogy merre tovabb.
A gombok altalaban az elolapi keret kavajahoz szoktak rogzitve lenni, oldhato csatlakozoval.
(#) Buvarruha válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2013 /

100%, hogy a gombok vezetnek át, azokkal kezd, ASUS betegség. Szétszedéshez már kaptál tippet.
(#) djseed1 hozzászólása Dec 14, 2013 /

Üdv!

Van egy LG Flatron L192WS monitorom. Évek óta működik, soha nem volt vele gond. Nemrég elkezdett hincutkodni a kijelző. Egy szép függőleges rózsaszín csík jelent meg rajta néha. Ez egy sor pixel volt. Ilyenkor csak annyit tettem, hogy ahol a csík van, fölül a monitor keretjére egy kicsit ráütöttem, de tényleg csak épp hogy és eltünt. Mostanra napjában töbször is előjött a csík. Ma reggel bekaocsolva hagytam a gépet, megint előjött a rózsaszín csíkocska és az úgy is maradt 4-5 órán át. Na most már hiába csapdosom nem tűnik el, hanem ajándékba kaptam mellé egy fél centire mégegy csíkot. Nos, az a kérdésem hogy lehet ezt orvosolni valahogy, vagy ez már ígyveszett és kezdjem el megszokni ezt a kis extrát? Láttam már több ugyanilen számú monitort ugyanezzel a hibával és szinte ugyan ott. Gondolom ez valami szériahiba lehet.
Szóval mit tegyek? Kérem a "Vegyél újat" választ senki ne írja, tudom előbb utóbb úgy is sort kell keríteni rá.
Előre is köszönöm!
(#) Buvarruha válasza djseed1 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Vegyél újat, vagy bele kijelzőt. A javítása házilag lehetetlen, szakikkal csináltatni többe lenne, mint egy használt monitor, csak nagymáretű, drága TV paneleknél éri meg.
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Dec 14, 2013 1 /

Nyilván ha első körben ütögetésre megjavult , mert ugye ezt írtad , akkor induljunk ki abból , hogy csak érintkezési hiba lehet.Szedd szét , és kapcsold be , ha azt a pontot nyomogatod ahol a függőleges hiba van , és helyre fog jönni , akkor ott kell valahogy rögzíteni például szalag kábel stb .Nem tudom milyen megoldású ez a monitor , de ez majd kiderül , ha meglátod.Egy próbát meg ér szerintem.
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Köszönöm a válaszod!

Első körben én is erre gondoltam, mindenféleképen amúgy is szét akartam szedni még ez a hiba előtt. Kb egy hónapja vettem észre egy fúrcsa hibát, ez csak sötét képnél látszik. Olyan mintha enyhén hullámzana a kép. Táp valamejik kondijára gyanakszom. Olyan mint ha gerjedne valami, nem is tudom elmagyarázni. De ez eddig nem volt. Nem is csodálkozom, hogy haldoklik. Mivel diszkózom, ez a monitor már annyiszor volt húrcolva, hogy nemigaz, pláne télen a minusz 20 fokba is használtam. Leszolgált nekem eleget. Salynálnám is lecserélni.
De ezt a nyomogatós ötletet kipróbálom. Ha nem jön be, veszek egy újat, ez meg megy a műhelybe, ott még jó lessz.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
(#) Irbaranyka hozzászólása Dec 15, 2013 /

Sziasztok!

A Samsung monitorom az utóbbi pár napban nem feltétlen szeret bekapcsolni első próbálkozásra, de kb. harmadikra eddig mindig bekapcsolt. Ahogy az ezzel foglalkozó fórumtopikok hozzászólásait olvastam a legvalószínűbb, hogy a táp kondijai közül púpos egy-kettő. A kérdésem az lenne, hogy a tünetek alapján helyes lehet-e a következtetésem, illetve ha igen, akkor tud-e valaki olyan szakembert, szervizt Kecskeméten, akihez bátran elvihetem a monitort és a pár darab kondicseréért nem kell otthagynom egy kisebb vagyont. Random, aranyoldalak segítségével felelt szervizbe ezért nem szívesen vinném, inkább valami bevált helyre vagy olyan személyhez, aki már csinált ilyesmit sikerrel. Én nem érzem magamban a tehetséget vagy érzéket, hogy érdemben hozzányúljak az ilyesmihez.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!

üdv. Miklós
(#) szabo.eduard hozzászólása Dec 15, 2013 /

Helló sikerül kicserélnem a fettet és láss csodátt megjavult a monitor köszönöm a segítséget
(#) primo hozzászólása Dec 16, 2013 /

Sziasztok!

Van egy 24-es SyncM.245T Samsung monitorom. (4éves)
Utóbbi időkben elég zajos lett. Szétszedés után egyértelmű lett, hogy a zaj az inverter tekercs panel felől jön.. Megnézegettem a tápot, nem találtam púpos kondit. Ha a monitoron bekapcsolom a Motion Picture Accelerator módot elkezd vibrálni a kép és csökken a zaj. A melegedés nagyobb a régebbi csendes időkhöz képest. Kis ózon szag is van. Kérdésem az lenne, hogy megoldódik-e a zaj/szag problémám az inverter panel cseréjével vagy csöveket is cserélni kellene?

Köszi a segítséget.
Primo
(#) Buvarruha válasza primo hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

ezt innen nem tudjuk megmondani, ki kell deríteni, hogy a csöveknél húz ívet, vagy az inverternél. ellenőrizd a forrasztásokat, ha mindden rendben, sokkal valószínűbb a csőhiba.
(#) spgabor hozzászólása Dec 16, 2013 /

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem van. Egy égi Fuji monitornál miért csinálja azt sima d-sub csatinál (csak ez van rajta), hogy ha rádugom a gépre, akkor a kép el van csúszva jobbra kb 5-6 centit. Ha menüből kiresetelem a beállításokat és alapértelmezettre áll át, akkor is hiába pozícionálja a képet, újra szintén elcsúszik.
Ha nincs rajta jel, akkor ennek a figyelmeztetését rendesen középre teszi, tehát az nincs elcsúszva. Ha rá van kötve gépre, akkor a menü is annyival van odább, amennyivel a képernyő.
Függőleges elcsúszás nincs, csak vízszintes.
Viszont valahol olvastam, hogy a frissítéssel kapcsolatos lehet a hiba, ezért próbaképp átraktam 60-ról 75 Hz-re. Így a kép visszaáll a normális pozíciójába.
Miért nem találja a helyes vízszintes pozíciót 60Hz esetén?

Köszi és üdv.
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Rosz a kábel, vagy a VGA kimenet és a torz jel miatt őrül meg.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Szia,

a kábel biztos, hogy jó, az a tesztkábelem, ami már sok monitoron volt, eddig nem volt baja. A VGA kimenet pedig a laptopomé, ami szintén már nem egy-két monitorra volt kötve hiba nélkül. Ezért ezeket kizártam alapból. e azért majd kipróbálom mással is. De szerintem 99%, hogy nem ez a hiba forrása.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Ha laptop kimenet 100%, hogy ez a hiba forrása. A monitor bemente, a kábel és a vga kimenet kombója enné a konitornál pont ezt eredményezi. Olykor a kép szélén látni is halvány csíkot és ahhoz igazítja a képet.
(#) pipi válasza spgabor hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Hali!
Nem kiresetelni kellene hanem AUTO-t nyomni, már ha van a monitoron, ha régi fajta akkor meg a menüben általában tologatható a kép pozició. A gyári alapba reset nem mindig jó...
(#) spgabor válasza pipi hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Bocsi, hogy nem volt egyértelmű, de a reset alatt az auto funkciót értettem.
(#) primo válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Jobban szétszedtem, kiszedtem az lcd panelt.
A forrasztások mindenhol rendben vannak.
Alapjáraton vibrálnak a csövek + zajos az inverter.
Gondolom tényleg csőhiba lehet.
(#) korni.papp hozzászólása Dec 16, 2013 /

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni! Van egy Fujitsu Siemens gyártmányú L72A monitorom és a problémát pontosan leírom: egy hosszabbítóba van bedugva minden, amin van egy kapcsoló. mikor bekapcsolom a hosszabbítót, akkor kap fesz. -t a monitor, és akkor kapcsolom be a sz.gépet is. na, mikor bekapcsolom, akkor kb 10 percig semmi kép, és a kék led kb 3 másodpercig ég, kb 1 másodpercig nem ég, és így villog. kb 10 perc múlva bejön a kép, minden rendben vele! Ez a probléma akkor történik, mikor több időt áll (mármint nem sokat áll, de akkor is) kb 2-3 óra hosszát! 0Ha ezen időn bőven belül van akkor nem csinálja ezt! De már egy kicsit idegesítő a dolog! Remélem érthetően írtam, és tudtok segíteni! Előre is köszönöm!
(#) Gabó válasza korni.papp hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Első nekifutásra, tápot kondizd újra, még akkor is, ha nem púposak, vagy folytak ki.
Hasonló monitort javítottam, ott megoldotta ez a hibát.
(#) korni.papp válasza Gabó hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

ÉRtem, köszi a választ! Ha lesz időm szétszedem és újrakondízom! Ha nemtudom melyik a táp része akkor még írok.
(#) Benji1992 hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy Dell E172FPb lcd monitor melynek hibája a következő: Táp kábelt bedugom bekapcsolom a monitort 15-20 percig működik majd power led elsötétül és kikapcsol. Táp kábelt kihúzom várok kb 10-15 percet visszadugom és ismét működik.
Kép a monitorról
Valakinek van ötlete hogy esetleg mi lehet a hiba oka?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. Benji
(#) Buvarruha válasza Benji1992 hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Kondenzátor hiba, szedd szét, gondolom tele lesz pupos elkókkal.
(#) Benji1992 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Megnéztem de az a baj hogy egy darab kondi nincs ami púpos. Gondolom attól még lehet kiszáradt nem?
(#) Buvarruha válasza Benji1992 hozzászólására (») Dec 17, 2013 / 1

Bizony, cseréld őket. Nézd meg a scaler panelen a kis 100uf-os kondikat, azoknak az aljuk szokott megpuposodni, vagy barna trutyis lenni. De mondjuk akár a gombjai is átvezethetnek, próbáld ki lehúzott gombsorral, vagy mérd meg az ellenállásukat Mohm-os határon, teljesen szakadtnak kell lenniük persze lehúzva.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) Benji1992 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Rendben köszönöm szépen a segítséget!
Következő: »»   161 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem