Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
G-Max-ot vagy Tell Compact GSM-et tudom ajánlani. Sokat telepítettem belőlük, egyenlőre hibamentesen. Ezek nem túl drágák. A gyenge térerőre megoldás lehet egy nagyobb nyereségű antenna, de lehet hozzá kapni vagy készíteni egy pár méteres hosszabbítót. Két esetben telepítettem "hosszabbítva" és eddig ezek is stabilan mennek.
DSC szakiktól szeretném kérdezni, hogy pl. PC1616-ot hogyan tudok laptopról programozni? Milyen kábel és program kell hozzá?
Hali!
Kell hozzá egy soros kábel, amit vagy megveszel a boltból, vagy ha visszaolvasol akkor itt a fórumon megtalálsz. kell még egy soros usb átalakító (FTDI) csipes, ha a laptopodon nincs soros port. Illetve kell a DLS5 nevezetű program.
Köszönöm.
Szia
Ha ledes kezelöd van akkor simàn ki tudod olvasni beütöd hogy*5 mesterkod és ha világit egy zona akkor az azt jelenti hogy ott azon a sorszámon van egy kod. Ha nincs akkor még mindig van lehetöség pl a mérnökiben a 008 ban vagy esetleg egy magasabb sorszámon.
Szia!
A szerviz kód /008/ átállítása után minden OK. Köszönöm a segítséget. Mathy
Sziasztok!
A sors összehozott a sokak által emlegetett DSC gyöngyszemmel, a 1404-el. Lehet el vagyok maradva mert eddig csak távfelügyelet felé programoztam kommunikációt, de most az ügyfél kettő számaira kellene. Mi ennek a módja? Amire én gondolok: -301 és 302 (06 xx yyy zzz illetve 06 xx yyy zzzz), -310-nél 111111, -320-nál 11 22 33 44 55 66 (6 zóna van rajta), 350-nél 09 09, 351-nél 1 BE - 2 BE. Van amit kihagytam?
Sziasztok!
Segítséget kérek! A lakásomban szeretnék egy DSC riasztó rendszert üzembe helyezni! A kábelezéssel és az eszközök felszerelésével megvagyok. PC-ről szeretném felprogramozni a rendszert, nem áll rendelkezésemre a DLS szoftver. Tudna valaki segíteni, honnan tudnám beszerezni? DSC Hungária, gondolom nem túl jó ötlet, mert nem vagyok riasztó szerelő! Előre is köszönettel: Endre
Köszönöm szépen!
Üdv.: Endre
Köszönöm szépen én is, pont most kerestem !!
![]()
Szívesen mindkettőtöknek. Legyetek szívesek számoljatok majd be a tapasztalataitokról. Most kezdek ismerkedni a "modern DSC-k" lelki világával laptopos oldalról.
A 350-et üsd végig mert nem 2*2 hanem (ha jol emlékszem)6*2 digit, egyszerübb ha az 1-ső és harmadik telszámot használod.
Nemrég feltettem egy linket a programfüzetröl azt keresd meg és ott minden megvan írva.
Úgy érted hogy a 350-ben a nem használt telefonszámok helyére is meg kell adnom formátumot? a 09 - private line, ha jól gondolom nekem ez kell. Javaslod a harmadik telefonszámot használni. Ebben az esetben a második szám helyét végig kell ütnöm F-el (*6*). A fentebb írtak amúgy szerinted rendben vannak?
Igen.
Szívesen beszámolok, bár szerintem nem sokra mész vele, mert jómagam, most kezdek ismerkedni vele! Ráadásul nekem régi eszközeim vannak, 5020-as központ és az ő idejében, hozzá kapható egyéb modulok, érzékelők. Semmi sem volt használva, de kb. 5 éve állnak a szekrényben. Most jött el az ideje, hogy felszereljem. A kábelezés kész, dolgok a helyükön, gondoltam, bele vágok a rendszer fel programozásába. Szánok rá pár napot, ha nem boldogulok, akkor hívok egy szakembert!
![]() Egy riasztó szerelő barátom instrukciói lapján építettem ki a rendszert. Úgy volt hogy ő fogja fel programozni, csak időközben Hollandiába költözött. Az említett szaki, közel 200000 Ft-ért programozta volna a rendszert. Ezt jómagam, nagyon soknak tartom egy napos munkáért, ezért szeretném magam meg próbálni. Üdv.: Endre
Üdv!
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan kell TLM30/30F szirénát bekötni DSC 1565-ös riasztóhoz? Mellékelem a rajzát és az angol nyelvű leírását, én nem igazán értem. A szirénában van egy különálló 12V-os relé is (a rajzon nincs rajta), eredetileg az is be volt kötve. (Szerintem: 1-2 tamper, 2-3 A plusz relé záró érintkező, 6- Aux+, 7 Aux-, A relére Bell+ és Bell-) Előre is kösz.
Hali!
1-2 Tamper 5 Bell - 6 Bell + 7 Aux - Üdv: Zsolt
Egy 5020-ast nem nagy kaland felprogramozni, biztosan fogunk tudni segíteni ha nem boldogulsz. Eddig manuálisan programoztam a DSC-et (Paradox-ot már régóta géppel) és én is most tanulgatom a számítógépes programozásukat.
Köszönöm a segítséget. Csak annyit kérdeznék még, hogy ha így kötöm be, a sziréna akku töltése rendben lesz? A Bell+ -on folyamatosan van 13,8V?
Üdv ![]()
Hali!
Igen ott mindíg van táp! A DSC-nél, és a Paradoxnál az a sziréna nagy áramú töltő kimenete. Üdv: Zsolt
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv: Paja
Nincs mit
Ha kell, és ha tudok segítek még. Üdv Zsolt
Segítsetek! Sikerült elprogramoznom a kezelőn talán az F5 gombot, ami arra szolgálna, hogy otthoni riasztásnál adjon 2 perc kaput.
Üdv!
Akkor ki is használnám a lehetőséget. Több kérdésem is lenne. 1565-ös központ. A PGM1 16-os, a PGM2 24-es típusú. Vettem bele DSC GSM1000-típusú kommunikátort. Ezt úgy kell bekötni és programozni mint a Links1000-et. Ez a PGM1-esre van kötve. A 1565 telepítőiben Links1000-nél a PGM1-et egy 5,6K ellenállással az aux- ra kell kötni. A GSM1000 telepítőiben az aux+ -ra. Hová kössem? A PGM2 a tamper kört figyeli (nincs üres zónám), 2,2K-os ellenállással lezárva, de hová? A telepítőiben nincs odaírva. A 1616-os telepítőiben az aux+ -hoz írja . Itt is oda kell? Üdv: Paja
Szerintem mindkét ellenállást az AUX+ -ra kell kötn, mert a DSC- nél a PGM-et aktivitáskor a testre húzza.
Ez csak tipp mert még nem kötöttem be ilyet, illetve nem használtam PGM-et zóna(AUX) bemenetként. Én csak DEOL-ba kötök be központot és akkor zónánkénti szabotázs van. Próbáld meg így bekötni és kiderül Üdv: Zsolt
Így kötöttem be, a tamper kört le is teszteltem. Csak az volt a gondom, hogy nem tudtam kikapcsolni a riasztást. Most bekapcsoltam a 142-ben az 5-öst, (kód szükséges) így talán kikapcsolható riasztáskor. Még nem próbáltam ki, nem akarom a környéket megint háborgatni
![]() Azért minden segítséget köszönök Üdv: Paja
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni RF5132 és WS4939 kulcs installálásához. Végignéztem a főrumot, de hasonló problémát nem találtam. Tavaly helyeztem üzembe egy DSC 1832-es központot, most ezt szeretném bővíteni úgy, hogy vezeték nélküli kulccsal lehessen a rendszert élesíteni és kikapcsolni, valamint a kulcsról szeretném működtetni a garázskaput is. A garázskapu működtetéssel nincs probléma, billentyűzetről minden jól működik, a gond az RF5132-vel és kulcsokkal van. A telepítéskor a következőket végeztem el: - RF5132 keybusra csatlakoztatás - [903]-as szekcióban látja a központ a bővítőt - [804] [41] és [42]-ben csatlakoztattam a kulcsot - Beállítottam a felhasználói kódokat a 17-es, 18-as helyre, ami a 41- és 42-ben beállított kulcshoz tartozik. - [015] szekció-ban a [4]-es opciót kikapcsoltam - [017] szekció-ban a [1]-es opciót kikapcsoltam A tesztelés során a kulcson világít a led, de a kezelőn nem jelenik meg a teszt eredménye és az RF5132-n is sötétek a visszajelző ledek. Köszönöm szépen a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |