Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony erősítő hiba
 
Témaindító: antal27, idő: Aug 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 19
(#) zolika60 válasza deccser hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Most épp olvasgatok a NET-en. Egyébként sejtettem, hogy mellé ment. Ha javaslatod van a probléma megoldáséra tedd meg nyugodtan, a kolléga ha erre jár majd okul belőle.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) deccser válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Előttem meg szét van szedve egy Nokia Tv, csak semmi kedvem mérecsgéli, inkább nézegetem a hozzászólásokat !
(#) zolika60 válasza deccser hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Tedd fel a kérdéseid valamelyik TV-s topicban és biztosan kapsz segítséget. Az enyém itt javult meg. kadarist kollégára te is számíthatsz.
(#) deccser hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Csak annyi, mivel hogy a Vajdaságból vagyok(Temerin), nem akarnak barátkozni-válaszolni.
(#) zolika60 válasza deccser hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Dehogynem. Több vajdasági kolléga van itt. Egyébként az elektronika mentes beszélgetésekre ez a topic van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) deccser válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
Úgy látom barátra találtam ! (hogy rakod be a szmilekat)?
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) zolika60 válasza deccser hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /
 
A szöveg ablak alatt van egy zöld ikon a jobb szélső. Arra kattintva már neked i menni fog. Bocs de most megyek aludni, holnap korán kelek, de estefelé megint itt leszek.
(#) deccser hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Én elektonikával foglalkozom, egy Led-es cégnélBővebben: Link, aki főleg digitális órákat és müsorujság kijelzőket gyárt. Még bezinkutakra is csinálunk digitális kijelzőket. A hobbim az elektronika.
(#) deccser hozzászólása Ápr 12, 2013 /
 
Renben, majd talákozunk ! Irni fogok ! Hello.
(#) sargarigo válasza deccser hozzászólására (») Ápr 13, 2013 /
 
Kép alapján valami ilyen lehet. Van valami tipped a továbbiakra?
(#) sargarigo hozzászólása Ápr 15, 2013 /
 
Sikerült levakarnom a dzsuvát a burkolatról is, mint kiderült őróla van szó.
A sótól már úgy tűnik sikerült mentesíteni. Elvileg van valami szer, ami a rozsdát átalakítja valami mássá, majd azzal még teszünk egy próbát, hátha! Ha ez netalán sikerrel járna, akkor van valami technológiai sorrend az élesztésre, hogy a maradék cucc már ne égjen le? Tartok tőle, hogy van benne valami belső védelem, ami letiltja az egészet, ha nincs rendben a kimenet. Jól gondolom? Mit kell hatástalanítani, hogy a fokozatokat indítani lehessen?
Huhh, de jó sokat kérdeztem, bocsi
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
A rozsdaátalakítóval óvatosan, mert egy elektronikában többféle fém van és nem egyformán reagálnak rá.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Nahát ennek nagyon örülök..
Találtam egy lengyel oldalt, ahol azt mondták, hogy az XM-1902-es erősítőnek hasonló a felépítése. Ahogy ezt elnézem, annyira nem is vészes, még a következő világvége előtt lehet hogy meg is értem a belsejét. Azért kinyomtatva két A3-as lapot kér a kapcsolási rajza. Remélem tényleg nem sok különbség van közöttük!
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Mire kész leszel vele, pontosan fogod tudni a különbségeket.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Van bőven! Kb nagy vonalakban hasonló, kicsit mintha hasonlítana is..
Egyébként most az invertert nézegetem, hogy hol tudom szétválasztani a többi résztől, hogy kiméregessem. Végülis tényleg, mintha kicsit hasonlítana...
(#) uniman válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Hello.
Talán inkább ez lesz az erősítőd rajza: Bővebben: Link

"őróla van szó"...nem mutat sehova...
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) sargarigo válasza uniman hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Az "őróla" a sony oldalára mutatott, de most már nekem sem jön onnan semmi.
Egyébként meg Te vagy az ász, ezt nem találtam, de nyilván sokkal jobb így, hogy tudom mit keresek, de legalábbis hogy hol
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Hello.
Még egyszer a link, mert ez a biztos (az előző nem működik, törölni kell az elejéről a "http//" ): http://elektrotanya.com/sony_xm-2002gtw_sm.pdf/download.html
Te készüléked a Sony-XM-2002GTR...: http://store.sony.com/p/XM-2002GTR/en/p/XM2002GTR/BSTOCK
Itt is küzdenek a javításával: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1263807.html
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) sargarigo válasza uniman hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Ezt én is megtaláltam, ez volt a lengyel amire hivatkoztam. Az elektrotanyás pdf-et már kinyomtattam (nem működött a link, de megoldottam).
Azzal kezdtem, hogy leválasztottam az inverterről mindent ami utána jön, hogy ne terheljen, és ne füstöljön. Sajnos megszólalt a védelem, ami pár másodperc után leállította az egészet. A védelem kapcsolóját a Q805 tranzisztort (PROTECT LATCH néven szerepel), azt átkötöttem egy darab dróttal, hogy ne tudjon kapcsolni. Így már hiába védene, nem tudja leállítani a tápot, most megy stabilan, kiadja a +-50V-ot.
Eddig örülök magamnak, de most már meg kellene találni, hogy miért indul be a védelem. Most megpróbálom visszaadni a tápot az erősítőnek is, és áramkorláttal figyelem hogy mi történik.
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
A védelem valószínűleg azért indult be, mert a tápon kevés áramot engedtem meg neki, és mintha nem lenne teljesen szimmetrikus a működése (a hűtés sincs még rajta). Valami bias potik vannak rajta, ránézek ezekre is, hátha köze van hozzá.
Ami most foglalkoztat, hogy elkezdtem kicserélgetni a kondikat, amik már amúgy is le akarnak esni a rozsda miatt, de nem mindenből van olyan, ami kellene. Nem tudom, hogy az 50V 4.7u helyett tehetek-e 47u kondikat? A LINE_AMP és a LOW_BOOST fokozat között található csatolókondikról van szó (C111, C112, C211, C212). Gondolom valami frekvenciaszűrő szerepe is van a leválasztáson kívül, mert mindegyiken ott van egy-egy 100k ellenállás is a testre.
Ha jól gondolom, akkor ez egy felüláteresztő szűrőt alkot, ami a (1/(2PI*RC))-ből eredetileg 0,33Hz volt, ha 47u-val számolom, akkor meg 0,033Hz lesz. Ha jól gondolom, akkor nem nagyon érdekli, hogy tizedére ment lentebb a határfrekvencia, tehát cserélhetem.
Jól okoskodom???
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Egyenlőre kicseréltem a kondikat, max visszacserélem ha mégsem jó. Viszont a bias potik jó tipp volt, mert az egyik nem bírta a rozsdát, és leesett. Kicseréltem, és utána néztem a szervízkönyvében, hogy teljesen ki kell őket csavarni jobbra, majd áramot adva neki, beállítani, hogy 700-700mA-t vegyen fel a két oldal nyugalmi állapotban, tehát összesen 1.4 ampert. Viszont azt nem írja a doksi, hogy mégis mi alapján állítsam be azt a 700mA-t! Ezen még törpölök egy kicsit, de ha van ötlet, azt nagyon szívesen venném! Arra nézve is, hogy mit nézzek még meg a panelon.
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Végülis meglett a 700mA, mert amikor visszatekertem mindkét potit nullába, akkor mértem egy alap áramot, majd ehhez hozzátekertem az egyik potit (alap+700), és végül a másikat (alap+1400). Meglepő, hogy nyugalmi áramként bevesz 2.2 ampert! Ez normális?
Amúgy olyan jól elbeszélgetek itt magamban, mindenki dolgozik???
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Lehidalok!
Működik!

Rápakoltam a hűtőket is, most tesztelem egy mp3-al, meg egy csumli kis hangdobozzal. 2 amper alapból a felvétele, de amikor pörgősebb szám jön, akkor a táp jelzi, hogy egy-egy pillanatra befigyel a 3 amper is.
El nem tudom képzelni, mit szólna ez egy normális hangszóróval

Most javított a szememben a Sony, nem gondoltam volna, hogy ez még valaha szólni fog! Gyönyörű hangja van!
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Gratulálok a sikeredhez.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Köszönöm!

Még ki kell cserélni a puffer elkókat (gondolom ez is hozzájárul a nagy bemenő áramhoz, mert púposak), meg visszadobozolni. Ha még akkor is jó lesz, akkor kezet csókolok magamnak
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Sajnos még nem felhőtlen az öröm, mert a folyamatos teszt során kiderült, hogy eléggé melegszik a végfok! Ráadásul elkezd torzítani. Gondolom a munkapont nem jó helyen van. Erre tudnátok valami okosat mondani, hogy hogy lehet beállítani? Szkópom van hozzá.
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Hol lehet rendelni puffer elkókat 8200µF/50V-os kivitelben, ha a szélessége max 35, a magassága max 30 mm lehet? Öt helyen is néztem, de mind magasabb mint 30mm.
Sztereo poti is kellene 5k, 10k, és 20k, de ebből sem találtam csak 50k ellenállásút. Sajnos pont bele van fűzve a műverősítő visszacsatolásába, ezért szerintem nem tudok más ellenállásút beletenni. RET, Elektrokontha, és hqvideo is leszerepelt már, legalábbis nem találtam. Valakinek ötlete, hogy hol nézzem még?
(#) Phoenix82 hozzászólása Okt 4, 2013 /
 
Tiszteletem!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a következő hibával kapcsolatban.STK4192II-es IC-t cseréltem az erősítőben mert a régi zárlatos volt,ezzel már nem tilt le be is kapcsol minden működik REC OUT-on még tökéletes a jel.
Viszont a bal csatorna fejhallgató kimeneten ,és hangfalon is halkan folyamatosan szól. Minden hangszínt szabályzás és hangerő hatástalan rá,kivéve MUTE -20db.
A jobb csatornát tökéletesen lehet szabályozni és sokkal hangosabb is.A forrasztást kitisztítottam és többször ellenőriztem.A teljes hangszínt szabályzást és hangerőt kikötöttem,tehát nincs jel az STK IC bemenetén de ekkor is halkan szól.Visszakötött állapotban(hangszín)a hangerő 0-án valamivel hangosabb.
Tuner-nél és CD bemeneten is ugyan ez.

Vajon az új IC-is hibás? Vagy egy csatoló kondenzátor? Ezeket elkezdtem mérni de eddig minden jó.

Minden segítséget előre is nagyon köszönök!
Üdv. Pataki Tamás
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
(#) Phoenix82 hozzászólása Okt 6, 2013 /
 
Már azóta megoldottam a problémát.

Üdv.

Tamás
(#) mrobi hozzászólása Dec 29, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony TA-333 típusú erősítőm. Nagyon gyengén szól, torzít és melegedik is rendesen. Mind a két oldal melegszik. Van benne egy biztosíték, amelyik bekapcsolásnál néha kiold. A tápegységet leellenőriztem. Mit javasoltok, merrefelé induljak el?
Következő: »»   4 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem