Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   33 / 45
(#) szitko válasza markokaz hozzászólására (») Dec 17, 2013 / 1

Akkor marad az áttervezés:
- Ahogy már írtam, jobbklikk az LCD-n
- Decompose
- Jobboldali ikonoknál -> Device Pins Mode -> Default
- Odailleszted a két pin-t
- jobbklikk a Pin-en -> Edit properties -> itt megadod a pin számát és nevét. Fontos!
- ezután kijelölöd az egész LCD-t, majd jobbklikk
- Make Device -> Next -> Packagings -> Add/Edit
- kiválasztod a megfelelő beültetési rajzot (amilyen a Te LCD) majd megadod a pin-ek sorrendjét (általában berakja automatikusan)
- Ezután végig next, majd ok.
És kész is.
Még annyi, hogy ez a folyamat a 7.10-en. A 8-os nem tudom, hogy így van-e.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) markokaz válasza szitko hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Köszönöm szépen!
(#) usane hozzászólása Dec 19, 2013 /

Hello!

Két kérdés.
1. Még mindíg kerese,a választ, hozzá lehet-e adni a proteushoz olyan PIV firmware-t ami nincs benne.
2. Hogyan tudok hozzárendelni egy alkatrészhez általános PCB lenyomatot. Ez alatt azt értem, hogy ne a megrajzolt sémába kelljen külön külön megadni például 10 LEd-nek LEDenként a lenyomatát, hanem a part selectorban valahogy, hogy amikor leteszem az alkatrészt már hozzá legyen rendelve.
Nem tudom érthető voltam-e.

szerk.: copy-paste működik, de jó lenne, ha ésszerűbben is lehetne.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) szitko válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Igazából nem egészen értem, hogy mit is akarsz, de...
1. "PIV firmware". Passz, azt sem tudom, hogy mi az a PIV...
2. Ha jól értem egyedi/saját beültetési rajzot szeretnél adni egy vagy több alkatrésznek? Ha igen, két hsz.-el lejjebb írtam meg, hogy hogy kell.
A 10 ledes példánál maradva, ARES-ben elkészíted a beültetési rajzot, elnevezed (pl. ledjózskaPCB).
A Proteusban, a 10 led egyikére nyomsz egy jobbklikket, "Edit Properties" -> és a "PCB Package:" sorhoz beírod a beültetési rajzod nevét, és "OK". Ekkor megkérdezi a Proteus, hogy "a kapcsolási rajzon az össze lednek ez legyen a beültetési rajza?". Nyomsz egy "Yes vagy ok" vagy valamit, és kész is.
(#) usane válasza szitko hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

1.Bocs azt elírtam. PIC akart lenni.
2.Eddig én is eljutottam, csak nem kérdezi meg a Proteus amit kellene. Megcsinálja arra és kész. A többi LED-nél el kell játszanom ugyanezt.
(#) szitko válasza usane hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Próbáld meg úgy, hogy a kiválasztott ledeknek töröld a beültetési rajzát. Mentsd el, a ledet, és indítsd újra a Proteust. Ezután ha felrakod a kiválasztott ledeket, akkor nem lesz beültetési rajza egyiknek sem. Ha így van, akkor válaszd ki a beültetési rajzod és, akkor talán meg fogja kérdezni.
Nálam mindig megkérdezi. 7.10 sp1

Nekem 8-as van, bár sokan panaszkodnak rá, de amire eddig használtam jó volt. Kipróbálom amit javasolsz, köszi.
Üdv.

szerk. Kipróbáltam, nálam sajnos így sem megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
(#) usane válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Nincs default tokozás. Minden lerakott alkatrészhez meg kell adni. Lehet, hogy 7-est kéne inkább felraknom?
(#) szitko válasza usane hozzászólására (») Dec 20, 2013 / 1

Még egy lehetőség!

- Kiválasztod a ledet, elhelyezed a kapcsolásban.
- jobbklikk a leden, "Packaging Tools", itt törlöd a beültetési rajzot, majd megadod a sajátod. ! Figyelj a lábak jelölésére! (A, C, vagy 1, 2)
- mented és mindenre ok-ot nyomsz
- a kiválasztott lednek meg fog változni a beültetési rajza!
- ezután rakod le a többi ledet, amik már az új beültetési rajzzal fognak rendelkezni.
/most próbáltam ki, és működik a 7.10-en/
Ha nem megy készítek róla fényképes útmutatót.

Király. Ez működik.
Köszönöm szépen.
(#) usane hozzászólása Dec 20, 2013 /

Még egy kérdés.
Amikor húzom a vezetéket az ARES-ban, ha a semmiből indulok akkor ok, de ha egy PIN-től indulok akkor visszavált default vastagságra. Ezzel mit lehet kezdeni?
(#) szitko válasza usane hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Tools -> Auto Trace Selection pipa ki.
(#) usane válasza szitko hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Szuper. Köszi!
(#) paltoni hozzászólása Dec 29, 2013 /

sziasztok! Én olyan problémába ütköztem,hogy csináltam egy áramkört amiben 1 atmega 8 as van néhány portján led meg egy 12mhz-s kristály lenne az óra.A program egyszerü ledvillogtatás .Fuse bitek beállítva,kristály beállítva, órajel beállítva az advanced alatt.A program valós áramkörreltökéletesen működik (Win AVR-be hoztam létre a hex file-t) ugyanezekkel a fusebitekkel meg minden ugyanaz.Sajna mikor elindítom a programot ugyan elindul a szimuláció,de nemtörténik semmi,a portok állapota nem változik.Régebben használtam ezt a programot PIC szimulálásra ami tökéletesen is működött,de az avr-rel megakadtam esetleg valakinek ötlet?
Előre is köszi
(#) progee válasza paltoni hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Nekem a kristállyal gyűlt meg a bajom. Órát szerettem volna készíteni, de a kristály nem csinált semmit sem a szimulációban. Tettem a helyére egy órajel generátort, és jó lett. Azóta sem tudom, hogy kristállyal miért nem megy proteusban.
(#) paltoni válasza progee hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

A jelgenerátortól lefagy a progi,beállítottam belső oscillátorra( 8mhz re ) az atmega-t ,fuse bitek stb,meg átírtam a makefile-t is a winavrbe (a valóságba ezis működik) .Most viszont nem indul el a szimuláció mert a következő hibaüzenetet kapom: Invalid opcode 0xFFFF at PC =0x1802
(#) progee válasza paltoni hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Hányas proteust használsz? Nekem a 8.0 sp1 fagyott állandóan. A 8.0 sp0 viszont fagyás mentesen működik. Egy-két bugot találtam eddig. Egyik a nem működő órakvarc, másik a MAX232 hibás működése.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2013
(#) paltoni válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Ott a pont működik ! Ezer köszönet.A kristályos verzió továbbra se jó,de nembaj
Egyébként PROTEUS 7.9 sp1
A 8-as mivel jobb?
(#) usane hozzászólása Jan 9, 2014 /

Proteus 8 alatt a signal generátor nem megy vagy csak én rontottam el valamit?
Ezt írja: VSM model SIGGEN.DLL not found...
A simulation logban meg: External model DLL "SIGGEN.DLL" not found..
Ötlet?
(#) janimester hozzászólása Jan 9, 2014 /

Ha már itt tartunk nekem se működik, a 7-es verziónál néha működött de kifagyott a program rövid babrálás után.
(#) Tas84 válasza usane hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Nekem se működik, se itthon a 7.10-el se a melóhelyen a 8.0-val, állandóan lefagy...
(#) szitko válasza Tas84 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

7.10 SP0 Tökéletes:
(#) Tas84 válasza szitko hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Igen, önmagában nincs vele gond, de ha egy komolyabb szimulációban állítgatom, akkor hajlamos kiakadni, pedig elég hasznos cucc!
(#) fifadani hozzászólása Jan 15, 2014 /

Sziasztok!
Az RX Frame error mit takar?
A valóságban működik a program, ami annyit csinál, hogy egy atmega8-ból küld 1 adatvezetéken infót egy mega48-ra, ami lcd-re ír. Szóval, ha összerakom a kapcsolást "élőben", működik. Viszont a proteusban pedig RX frame error-t kapok.
(#) Taki33 hozzászólása Jan 27, 2014 /

Sziasztok!
Nemrég készítettem egy DCF77 jelgenerátor alkalmazást, amivel kiválóan tesztelhető Proteusban a DCF77 vétel! Működése egyszerű, az alkalmazás által generált fájl elérési útvonalát, meg kell adni a Proteus fájl generátorának és már működik is.
(#) vicsys válasza Taki33 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Nagyon szép munka, köszönjük a fáradozásod!
(#) Taki33 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Igazán nincs mit, használjátok egészséggel.
(#) usane hozzászólása Jan 27, 2014 /

Üdv.

Továbbra is érdekelne, hogy lehet-e a proteushoz találni firmware-t az újabb PIC-ekhez?
PIC24FJ256GB206-al szeretnék ütyködni, és a proteusban nincs ilyen.
(#) usane hozzászólása Jan 29, 2014 /

Előzőre még mindíg várom a választ, de egy újabb kérdés.
Be lehet valahol állítani, hogy a kanóc ne akarja kikerülni a szöveget és az alkatrészeket?
(#) usane hozzászólása Jan 29, 2014 /

Már nem sikerült szerkesztenem, de még egy kérdés. Ha a drót nevét megváltoztatom megmarad a régi is. Ez ellen lehet valamit tenni?
Következő: »»   33 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem