Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jack dugó és fülhallgató
Lapozás: OK   1 / 3
(#) gakusei hozzászólása Dec 26, 2007 /

Sziasztok!
Egy ismerősöm ajánlotta ezt az oldal.Remélem itt választ kapok a kérdésemre. Karácsonyra kaptam az MP3 lejátszómhoz egy hama fülhallgatót. Sajnos a csatlakozója 1,5mm-es jack. Az én készülékemé pedig 2,5mm-es. Tudja-e valaki, hogy kapható-e ilyen méretben átlakító? Sajnos a csere nem megoldható, így viszont nem tudom semmire sem használni.
(#) zoly15 válasza gakusei hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

szia!
1.5mm?
ezt még a google semmi ssmerte fel nekem de ha kapható a füles akkor biztos hogy kapható hozzá átalakító vagy ha van némi kézügyességed és értessz a pákához bemész a TESCO-ba és lehet venni ott jack dugókat a régit levágod a füles végéről és szében bakötöd a vett dugóba és már élvezheted is a zenét
(#) fureszk válasza gakusei hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

1,5mm jack? ilyenről még én se hallottam.
(#) mefi01 válasza fureszk hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

ilyne vastagágú dugó található az újfajta walkman mobilokban
(#) Georgee hozzászólása Dec 26, 2007 /

sztem a legegyszerűbb a MeDIA MArkT vagy vmi hasonló haver ott kapott, vagy valamilyen híradástechnikai boltban is megpróbálhatod. Vagy ha nincs átalakító de dugót és aljzatot tudsz akkor meg tudod oldani magad is....
(#) Boldika válasza gakusei hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

És ha levágnád a fülhallgatókábel végét, és rátennél egy 2,5 mm-es dugót?
(#) gakusei válasza Boldika hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

Hát igen én is erre gondoltam, csak gondoltam kérdezek mielött gányolok Van másik fülhallgatóm, csak ezt az unokaöszémtől kaptam (10éves) és már kétszer kérdezte, hogy jó-e Úgy kunyizta össze rá a zsét a szüleitől. )Amúgy 950Ft volt.Ezért sem akartam szétkapni. Sajna ilyet tényleg csak modiloknál láttam. Én sem találtam a neten sem. Hát, azért kösz a válaszokat. Majd az ünnepek után szétnézek.
(#) bbb hozzászólása Dec 26, 2007 /

1,5-es füles? mi van ráírva? nagyon keresgéltem, de sehol nem találtam ekkora méretűt... még a wiki se hallott róla (sőt a hama, mint az egyik legnagyobb hasonló kütyüket gyártó cég honlapján se találtam meg, se a speedshopban, hátha mobilokhoz használnák...)
tuti ez a 1.5, 2.5 páros? véletlenül sem 2.5, 3.5?
(#) gakusei válasza bbb hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

Igen tuti. 1,5mm. Most nem tudom más mi van ráírva.Nem vagyok otthon. Én sem találtam a neten sem. A szomszéd város (Sárvár) boltjaiban is néztem, de én sem találtam ilyet. Nem tudom, hogy a kölyökre hol sózták rá. Lehet, hogy csak belekeveredett a többiközé valahogy. Amúgy az egyik boltban azt mondta az eladó, hogy fordítva, tehát 2,5-ről 1,5-re már volt átalakítójuk.
(#) gakusei válasza bbb hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

Elég vicces!Ha akarnék akkor valószínű nem tudnék ilyet venni
(#) oldman válasza gakusei hozzászólására (») Dec 26, 2007 /

Nem tudom mekkora kézügyességgel és milyen műhelyel vagy megáldva, de nem lehetetlen egy hozzá illő aljzatot fabrikálni. Igaz valoszínűleg nem lesz szépségdíjas de az alkotás öröme azért megmarad!
(#) lezer.m válasza oldman hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Sziasztok! 1,5-ös jack-al csak mobilon találkoztam, nekem az egyik Samsung headset-jén volt ez a méret. Egyébkén t meg valóban a 2,5 illetve 3,5 a szabvány.
(#) maxi098 hozzászólása Szept 23, 2014 /

Üdv! Olyan kérdésem lenne hogy a sony e. minihangfalam át akarom alaítani jack dugossá. Elvágtam egy samsung fülhallgatót de nem tudom melyiket melyikhez kössem. Esetleg ezt meg tudnátok nekem mondtani?(kép mellékelve) Azt tudom hogy a hangfal piros es fekete az a táp. Azt ráköthetem 6 voltra vagy 3,8 voltra? (Mert van kettő ilyen feszültségű akkumulátorom). Választ előre is nagyon köszönöm!!
(#) abcdabcd válasza maxi098 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Szia, ha tennél be egy képet a hangfalról, meg írnál pontos típust, akkor valószínűleg az emberek 99%-a, aki így nem tudja, miről is van szó pontosan, akkor tudná és akkor lehet, hogy jobban lehetne segíteni is...
Meg írd le, hogy eredetileg milyen csatlakozó volt rajta stb... esetleg egy gyártói leírást/kézikönyvet/használati utasítást, ha belinkelsz is segíthet

Meg én pl azt se tudom, hogyha a hangfalat akarod átalakítani, akkor mért kellett levágni egy Samsung fülhallgatóról is a dugót? Az miben segít? Vagy mért szükséges? Vagy arra is szükség van, valamiben ahhoz, amit szeretnél?
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014

Leírást nem nagyon találtam. Ami az alján van lefotóztam.

Bemenet pedig itt van.

Hangszoró igy néz ki.
(#) vicsys válasza maxi098 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

(#) maxi098 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Mit?
(#) maxi098 válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

A hangfalat akarom jack dugossá alakítani.

Akkor lehet nem pontosan egy nyelvet beszélünk

Amit vicsys belinkelt az alapján amúgy úgy látom, hogy ez egy aktív hangfal tehát tápra is van szüksége a működéshez, bár az eredeti hozzászólásodban írtál valamilyen akkukról, viszont az pl nagyon nem mindegy, hogy 6V-ra kötsz valamit, vagy 3,8V-ra, olyanra kell kötni, leginkább, amilyenről eredetileg is működött, vagy pedig meg kell tudni, hogy mekkora a legnagyobb feszültség, amivel működik, illetve, mennyi a legkisebb, amivel még megy, és az alapján lehet eldönteni, hogy melyik akku jó hozzá, vagy az is lehet, hogy egyik se... Meg az akkukhoz töltés is kell, nem írtad, hogy milyen csatlakozással akarod az akkukat csatlakoztatni, valamilyen bontható csatlakozás kell, vagy pedig valahogy a csatlakozás megbontása nélkül akkor meg kell oldani a töltést, de erről nem tudunk semmit még...
Meg amire írtam, hogy lehet nem egy nyelvet beszélünk, ha "jack dugóról" van szó, audio kapcsán, akkor a legtöbb ember erre: 3,5mm szetero jack , esetleg erre: 3,5mm mono jack gondol, a gitárosok esetleg ennek a nagy (6,3mm-es változatára), de a méret végülis mindegy... viszont ha jól veszem ki, te valami speciális telefoncsatlakozóra szeretnéd rákötni, és azért vágtad le egy headsetről a jack-et?
Azt viszont nem tudjuk, hogy milyen az a jack, az hogy "Samsung" lehet valakinek mond valamit, de sokmindenkinek meg lehet nem, kitudja a samsung is hányfélét használt eddig a különböző telefonjain, illetve ha nálad ott van ez a csatlakozó, akkor az a legegyszerűbb, ha megadod ennek a bekötését, és akkor nem nekünk kell tudni, hogy milyen a csatlakozó bekötése/melyik szín melyik pontra megy...
Illetve azt még így se tudjuk, hogy ez a csatlakozó esetleg tud-e áramot szolgáltatni...
Amit vicsys linkelt az alapján viszont egy sima jack-re be lehet kötni, ha a telefonos jack a cél, akkor ahhoz minimum a telefonos jack csatlakozó kiosztását kell tudni, ahhoz, hogy el lehessen indulni... (aztán megnézni, hogy tud-e áramot szolgáltatni, közben meg kell tudni, hogy a hangfalnak mekkora feszültség kell, mennyi áramot fogyaszt...)

Nem letolni akartalak, de ezek az infók mindenképpen kellenek....
(#) vicsys válasza vicsys hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Hogy, hogy mit?? Neked nem jött be a video....?

Nem sajnos nem jott be :/ majd felmegyek gepre azt ott megnezem de elore is koszi

Igen olyan jack re gondolok ami teloba(pl okos telok) megy bele.

Na megnéztem a videot. Igen ugyan erre gondoltam csak az usb helyett aksit szertnék rakni. Csak ugye a jack dugonak a vezetekei nem igy neznek ki mint az enyemek. az enyémmel is megoldható vagy keressek másikat? :/

Na megnéztem a videot.Köszi megegyszer Igen ugyan erre gondoltam csak az usb helyett aksit szertnék rakni. Csak ugye a jack dugonak a vezetekei nem igy neznek ki mint az enyemek. az enyémmel is megoldható vagy keressek másikat? :/

És még milyen infó az amit gondoltál, de nem írtál le?
Azt mi még így se tudjuk, hogy az az 5! vezeték ami a képen van, melyik micsoda... a színe alapján szerinted bárki tudja?
Még ha esetleg megmondanád milyen telefonhoz tartozott az a fülhallgató és tennél fel róla képet, ha valaki pont ugyanilyet szétvágott esetleg tudhatja (erre amúgy szerinted mennyi az esély?), de így, hogy lát valaki 5 db vezetékvéget, amit valahol gyártottak, valamilyen színekkel, a végén lévő csatlakozót se látjuk, honnan tudná bárki is, hogy melyik vezeték micsoda?
Attól, hogy "okos teló", azokhoz egyébként szerinted mindhez egyforma a csatlakozókiosztásnak azon része, amelyik nem a szetero hangkimenethez tartozik?

Vagy, akkor még mindig nem értem, mit szeretnél...
Ha csak a hangot akarod kivenni a telefonból, akkor ahhoz mért kell(ett) szétvágni egy headsetet(vagy hasonlót)? Akkor egy sima 3,5mm-es sztereo jack kell-ene neked, és akkor ahhoz nem kérnénk ilyen mindenféle (hülye/tök felesleges/értelmetlen/a bekötésnez nélkülözhetetlen ---a megfelelő aláhúzandó--- információkat), mert akkor abba be ismert, hogy hogy lehet bekötni a jelet...
Viszont azzal, hogy te ilyen 5 drótos valamire akarod ezt rákötni, azt sugallod, hogy valamiféle vezérlést is akarsz adni a hangfalnak a telefonról, meg áramot, meg kitudja....

Ez a kettő a jobb füldugóhoz megy.

Ez a kettő pedig a balhoz. Amit tudnikel meg a fülesrol h mivel telefonhoz való van rajta egy ilyen felvevő gomb.

Itt van ami a balhoz megy.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem