Fórum témák
» Több friss téma |
Eselytelennek nem mondanam. En mar cserelgettem ezeket ossze vissza amikor ilyen esett be es bajt meg nem okoztam vele, es egesz jo arannyal indultak osszevissza csereberelve. Ami szinte biztos, hogy artani nem fogsz vele, de ha nem indul akkor az nem jelenti azt, hogy pl a kartya a rossz. Szerintem hangsulyozom
![]()
kipróbáltam a jó gépben a kártyát.... az amibios hibajelzése szerint videokártyahiba van... 1hosszu majd 8 rövid csippanás...
Viszont ha nincs videokártya a tesztgépben akkor is ugyanez a hibajelzés...
Sziasztok! Van egy furcsa problemam. Egy HP G6000 laptop bekapcsol es a Hp logo utan mintha megfagyna a kep. Ilyen krixkraxok vannak benne. Biosba valo belepeskor ugyan ez jelentkezik. DE ha hagyom hogy probaljon bootolni akkor csak kiirja hogy nem tud bootolni es nem tortenik a kepernyovel semmi hiba. Tegnap bekapcsoltam es fel tudtam telepitenira egy xp-t minden problema nelkul. De ma ismet ugyan ez. Meg a bootolast sem tudom beallitani mert elcsikozodik a kep, vagyis nem csikok hanem a sorok ismetlodnek es egybefolynak. Valaki talakozott mar ilyennel?
közben sikerült megtalálnom a hibát a laptopban és a videokártya igy visszakerülhetett a saját gépébe.... ott tökéletesen működik....
Es mi volt az? Csak, hogy okoljunk valamit mi is.
Memória bővítő van benne? Ha igen vedd ki és úgy próbáld meg.
Nos a hibák sorban.
1: az 1,7es celeron nem az alaplaphoz való, a lap nem indul vele.. 2,2es celeronnal már nincs gond. 2: az 1-es memoriaslotba beletörtek valamit emiatt a memória nem illeszkedett a helyére, miután kipiszkáltam a hulladékot, a foglalat hibátlan. (a 2-es foglalat jó volt). 3: az NS PC87591L néhány lába kontaktos volt, folyasztószer + forrólevegős átforrasztás és a lap már hibátlanul indul. De mire mindezekre rájöttem... most a második lappal küszködök (ugyanaz a modell) a lap már indulna de a memóriával van valami problémája. amibios két rövid csipogás. A memóriamodulok jók! Rá kell még jönnöm h kontakthiba vagy más, bár mivel a bios indulna nagy gond nem lehet... most átforrasztom mindkét foglalat lábait....
Érdekes módon, miután átforrasztottam a lábakat, most már nem működik a lap... illetve nincs hibajelzés, h probléma lenne a ramokkal...zárlat nincs a lábak közt.
Helló!
Van nálam egy Asus k40 IJ készülék hiba jelenség nem kapcsol be, akkut se tölti. Bemeneti dióda fel volt robbanva, fordított polaritást kaphatott. Mi a legvalószínűbb ami tönkre mehetett? válaszotokat előre is köszönöm
Sziasztok.Adott egy MSI Megabook GX610 laptop.Az vele a problémám,hogy a processzor alapjáraton is ellégé melegszik.Néhány perc után 70-80 fokra is felmegy a hőmérséklete.Ha pedig futtatok rajta valami programot,akkor pedig néha még a 90 fokot is eléri.A ventillátor nyílása tiszta,a hűtobordát már újra pasztáztam,de nemigazán javult a helyzet.Valakinek ötlete??
Win7 ultimate 32 bit oprendszer van rajta.3GB RAM-al.
A pasztazas biztos, hogy jol sikerult? Letakaritottad rendesen elotte? GPU hutese is rendben van? Nincsenek ott regi vacak GAP padok? Az Athlon 64 X2 nem egy hideg feju fajta. De ennek ellenere egy alapos tisztitas egy egy jo paszta tobbnyire 60-70 koze huzza a homersekletet. Terheles alatt meg meg a legjobb gepek cpu homerseklete is elerheti a 90fokot. Nem szep de ez ilyen. Az a CPU elvileg 31-es TDP-s. Ami olyan 40W-ot jelent csucs teljesitmenyen. Ehhez ha jon meg egy "izmosabb" GPU akkor pikk pakk osszejon a 80W es azt mar ezeknek az apro radiatoroknak nem egyszeru leadniuk. Ennek ellenere az IDLE homersekleted nekem is igen-igen magasnak tunik.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Igen letakarítottam,és úgy pasztáztam.Mondjuk a régi GAP padok rajtavannak még,sőt a GPU-n is azvan még,az is eléggé melegedni szokott.Muszály ottlenni ezeknek a GAP-oknak?Mert ha nem,akkor leveszem őket,és azok nélkül rakom fel újrapasztázva az egészet.
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L500-1EQ Laptopom. A hibája az hogy amint tápot adok neki bekapcsol(Ventilátor forog, cd-iró működik, ledek világítanak) , aksiról és hálózatról is. Nem ad képet, külső monitorra se. A bekapcsoló gomb paneljánál lévő szalagkábelen el volt égve egy szál. Ezeket okozhatja-e az ENE KB926QF-D3 chip halála?
A CPU-n nem lehet gap pad. Az inkabb az a suru paszta amit mas technikaval visznek fel a gyartasnal. Ha azt nem takaritottad le akkor az nem lesz jo soha. De a GPU eseteben kell a GAP PAD mert valoszinu nem egy magassagban van a CPU-val. De a CPU eseteben mindig le kell takaritani teljesen a mag-ot es a rezet is. A GPU is egy erzekeny joszag es nem artana neki a friss GAP PAD. De ha nincs akkor nincs. Viszont ha GAP PAD van akkor nem szabad pasztat is kenni ra. Vagy vagy.
Az ene nem fogja elegetni a foliat az biztos. De az, hogy nem kapcsol be lehet vagy 100 dolog forrasa. Kapcsrajz alapjan vegig kell menned az ene jelein, hogy megvan e minden amire szukseg van.
A CPU alatt nemis volt,tudom hogy nemis kell.Viszont kicseréltem a GPU,és a többi melegedő alkatrészek alat,újrapasztáztam...és láss csodát......mostmár viszonylag elfogadható értékeket látok.Alapban 50-60 fok között.
Bocs felreolvastam a CPU-t. Nem olyan nagy csoda am ez. Azok a vacak GAP PAD-ek amiket tobbynire a gyartasnal raknak ra, altalaban nem sokra valok. Es idovel kilapulnak/kiszaradnak, nem telitik a hezagokat sem. Miert nem lepted meg ezeket elsore? En mindig ezekkel kezdem az osszerakast. A regi vackokat meg vakarom le mindenhonnan.
Üdv.
Van valakinek kapcsi rajza Acer Travelmate 630-as sorozathoz?
Annyit kideritettem hogy Wistron A7 alaplap van benne...
A hibajelenség az, hogy ha nincs a gépben processzor akkor bekapcsol és felpörög a proci hűtő... de ha proci van benne akkor semmit sem csinál... 3 procit is beletettem...valakinek ötlet?
Hat azert a procicserek helyett en inkabb vegigmennek procival a feszultsegeken. A kapcsrajzban ott a szep blokkdiagramm, nezd at a power sequance-t.
Sajnos csak blokk diagrammokat találtam konkrét kapcsi rajzokat sehol...
Üdv.
Tomi, van egy fura hibajelenségem. ICH4 lapka és az oprikai meghajtót nem, vagy csak nehezen ismeri fel. HDD nincs a gépben. A Windows telepítő elindul ugyan, de szinte azonnal le is áll azzal az üzenettel h a telepitő akármelyik sora nem olvasható, ez változó. Tettem bele másik optikát, azzal is ugyanaz a helyzet....Lehetséges az ICH4 hibája?
kb. 6 optikai meghajtót próbáltam ki, de mind megakad ott h a windows kernel betöltése... ha isolinux boot-olna akkor a decompress crc error és az is megáll. Memóriát is cseréltem a gépben....
Szinte biztos, hogy ICH4 hiba. En regebbi HP gepekkel nem egyszer futottam ilyen hibaba.
Sajnos onnan nem tud boot-olni. Ez is régi gép... uniwill755II0 modell az alaplap. Van belőle jó pár..D Amúgy tipusra gericom Hummer család vagy Fujitsu amilo D 7830, 8830 neveken futott.
Ismerem. Honnan a fenebol szerzed ezeket a haboru elotti gepeket?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |