Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   138 / 283
(#) arion hozzászólása Jan 31, 2014 /

fgabi.... nincs véletlenül rajzod az uniwill 755II0 típushoz is?
(#) sandor81 hozzászólása Jan 31, 2014 /

Lenne egy olyan problémám hogy van egy acer laptopom aminek az a baja hogy ha bekapcsolom a ventillátor felpörög de mást nem csinál még a ledek se villágítank rajta és kép sincsen de néha gondol egyet és meg rendesen vagy ha beindul hirtelen megáll az egész. Van valakinek valami ötlete mi lehet a baja. Előre is köszönöm.
(#) arion válasza sandor81 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Véletlenül nem travelmate 290?
(#) sandor81 válasza arion hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

nem acer aspire 5536g a pontos tipusa
(#) fgabi válasza arion hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Nincsen sajnos. Már néztem...
(#) tomipap válasza sandor81 hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Gondolom a Mobility Radeon van a halalan. Erzesem szerint 216-0728014 vagy ilyesmi chip van rajta. Nezz korul arra fele az alaplapon. Ha nem ez a chip akkor meg South Bridge vagy tarsai. Ha ennyi ATi chip van egy lapon en mar inkabb nem is allok neki. Ha ne adj isten a CPU alatt NEC/TOKIN kondi van akkor meg annak is reszeltek szinte biztos. A hutese valoszinu, hogy rossz volt mar a gepnek ami miatt az ATi chipek olyan gyorsan lehelik ki a lelkuket, hogy el sem hinned. Rossz gap pad-ek, kiszaradt paszta, pici por es tomeges elhalalozas az eredmeny az alaplapon. Ha viszont 216-0674022 vagy 026 chip van rajta akkor mar nem is erdemes tovabb vadasznod. Biztos, hogy a chip a rossz.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) sandor81 válasza tomipap hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Van értelme ezzel foglakozni vagy inkább kuka az egész?
(#) arion hozzászólása Feb 2, 2014 /

Ha ezt nem ismeritek akkor itt rengeteg laptop doksi található, én is megtaláltam mindkettőt amit kerestem....

http://www.datasheetarchive.com/
(#) OC1074 hozzászólása Feb 3, 2014 /

Sziasztok!

Mi történhetett egy Acer Travelmate laptoppal (pontos típust most nem tudok, kb. 5 éves, 2 GHz Celeron processzor), ha egyik pillanatról a másikra se kép se hang? Készenléti állapotba raktam, és amikor legközelebb használni akartam semmi nem világított rajta és semmi gombra nem reagált. Sőt, mintha zárlatot csinálna a töltő bemenete, mert a töltőn lévő LED villog ha be van dugva, egy másik töltő is vészlekapcsolt miután próbaképpen bedugtam. Akku kiszedése után is ugyanez van. Köszi!

Üdv.
(#) fgabi válasza OC1074 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Töltőcsatlakozót, környékét, töltésvezérlőt nézném meg először. Pontos típus nem ártana.
Üdv, Gabi
(#) pcb12 válasza OC1074 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Valószínű valamelyik kondi vagy FET zárlatos.
(#) didyman válasza OC1074 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szedd szét, rakj rá tápot és kis idő után keresd, hol melegszik a panel. Ha van sok amperes, kis (~3V) feszültségforrásod, az nagyon alkalmas ilyesmire.
(#) arion hozzászólása Feb 3, 2014 /

Miután egy csomót szívtam az emlitett uniwill755II0 több lapjával.... és mindig ICH4 hibára gyanakodtam most meg van a turpisság. Az optikai meghajtó volt hibás (az eredeti), ráadásul még válogatós is a kis hamis. Utólag kiderült hogy 3 lapomnak semmi baja, az összes "viccet" a hibás optikai meghajtó okozta.
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Egyébként arra van tippje valakinek, hogy a mobilitiy radeon 9000-et miért nem lehet feltelepiteni? Winxp prof. és akárhány féle drivert akarok feltenni az fogad hogy inf. error, display driver not found.... holott ott van....
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Hja és nem egy, hanem mindjárt két gép is ugyanezt csinálja....
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Azt irtad, hogy 6 optikai meghajtot probaltal ki. Mind a 6 rossz volt es ugyan ott hibazott? Na ne...
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Így van... időközben már többet is.... és az én reakcióm is ez volt.
Mint kiderült én mindenfélét beletettem, csak épp a az alaplapok kizárólag samsung, toshiba, és hp meghajtókat fogadnak el. Nekem samsung és toshiba nem volt csak -mint kiderült hibásak- így ami a kezem ügyébe került azt tettem bele. Teljesen véletlenül beletettem egy hp-t és azzal gond nélkül fel tudtam telepíteni a rendszert, drivereket és a lapo hibátlanul mennek.... a vga driver problémától eltekintve, mert arra még nem jöttem rá.
Egyébként uniwill lapoknál ez nem ritka jelenség, többször is belefutotam és nem tudom az okát.
Egy példa: gericom masterpiece 2440 és 2240.... az optikai meghajtóikat nem lehet felcserélni, mert a telepítésnél mindenféle hibaüzeneteket dobálnak hogy ez vagy az hiányzik, ez vagy az nem olvasható a lemezen....természetesen a két meghajtó különböző gyártóé.
Bios szinten is érdekesek a gericomok, mert pl ha nem tetszik neki a meghajtó akkor azt dobálja h "incompatible atapi drive"...
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Okes, nekem mar ezek a tapasztalatok megkoptak rendesen. Nagyon regen volt Gericom a kezeim kozott. De igy mar ez is tiszta. Nem mondom, hogy remlik valami, de dereng, hogy volt ilyen nyavaja anno.
(#) lacek29 hozzászólása Feb 4, 2014 /

Sziasztok.Tud valaki CPU support listát MSI GX610 laptophoz?AMD turion x2 ultra zm-82 - tmzm82dam23gg processzort szeretnék bele,csak nemvagyok biztos benne,hogy támogatja-e.
(#) OC1074 válasza fgabi hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Köszönöm szépen a választ mindhármotoknak. Akkor lehet hogy mégse dobom a töltő és a winchester kivételével kukába (bocsánat, veszélyes hulladék gyűjtőbe) az egészet Remélem nem valami 0402 nagyságrendű SM vacak ment tönkre, ha esetleg sikerül megtalálnom.
(#) didyman válasza arion hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Ha van lehetőség, akkor az UDMA tiltása meg szokta oldani ezeket.
(#) didyman válasza arion hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Azért, mert a kedves gyártó részére eltérő alrendszer-azonosítót kap, az inf-ben meg nem lesz benne a szükséges sor, vagy esetleg az inf által hivatkozott fájl hiányzik (ezutóbbit ellenőrizheted az inf alapján). Az egyszerűbb megoldás az, ha ráerőlteted kézi telepítéssel a hozzá való illesztőt. Többnyire ezen kívül másra nincs szükség.
(#) fgabi válasza OC1074 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szívesen. Szólj bátran , ha segíthetünk.
(#) arion válasza didyman hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Köszönöm a segítséget. Sajnos a kézi telepítés sem vezet eredményre mivel akkor azt kapom h nem talált hozzá való illesztőprogramot... próbáltam a webes keresést is de ott sem talált semmit hozzá....
(#) fgabi válasza arion hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Hardverazonosítója alapján próbáltál driver-t keresni?
(#) arion válasza fgabi hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Most megfogtál és csak pislogok.... nem tudom mi az a hardverazonosító és h hol tudom ezt megtalálni....
(#) didyman válasza arion hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

http://www.techmynd.com/wp-content/uploads/2009/12/version-driver.jpg
De ne a win keressen, hanem te mutasd meg neki, hogy honnét tegye fel és aztán te jelöld ki. Így sem megy? Akkor mókázni kell. Ezt az azonosítót kell az inf-ben átírni, mégpedig az egyik tetszőleges, egyező kártyát leíró sorban cseréld ki (ctrl+h) az adott sort arra, amit a kép alapján találsz. Mentsd és ismét próbáld telepíteni.
(#) arion válasza didyman hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Köszi, időközben rájöttem hol keressem a hardware ID-t... viszont.. és lehet h ez a megoldás kulcsa. Az alaplapokon van egy felragasztott icipici matrica miszerint "CA05" vagy "E100" és az egyiken volt a megoldás kulcsa.... "VGA E100"... végignéztem a kártyáimat illetve azt amit a gépbe szereltem...amelyik VGA E100-at kért abban E000 volt... most kicseréltem E100-ra. Kiváncsi leszek igy mit csinál a gép....de a másik CA05-t kér és olyanom már nem lesz.....
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ez sajnos nem jött be.... a matrica feliratok stimmelnek. Hardware ID azonos az INF fájlban lévővel.....A hibaüzenet fennáll...."INF error....Video driver not found"
(#) didyman válasza arion hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ha az infet módosÍtod, először a catalyst telepítővel próbáld meg feltenni.
Következő: »»   138 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem