Fórum témák
» Több friss téma |
fgabi.... nincs véletlenül rajzod az uniwill 755II0 típushoz is?
Lenne egy olyan problémám hogy van egy acer laptopom aminek az a baja hogy ha bekapcsolom a ventillátor felpörög de mást nem csinál még a ledek se villágítank rajta és kép sincsen de néha gondol egyet és meg rendesen vagy ha beindul hirtelen megáll az egész. Van valakinek valami ötlete mi lehet a baja. Előre is köszönöm.
Gondolom a Mobility Radeon van a halalan. Erzesem szerint 216-0728014 vagy ilyesmi chip van rajta. Nezz korul arra fele az alaplapon. Ha nem ez a chip akkor meg South Bridge vagy tarsai. Ha ennyi ATi chip van egy lapon en mar inkabb nem is allok neki.
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Van értelme ezzel foglakozni vagy inkább kuka az egész?
Ha ezt nem ismeritek akkor itt rengeteg laptop doksi található, én is megtaláltam mindkettőt amit kerestem....
http://www.datasheetarchive.com/
Sziasztok!
Mi történhetett egy Acer Travelmate laptoppal (pontos típust most nem tudok, kb. 5 éves, 2 GHz Celeron processzor), ha egyik pillanatról a másikra se kép se hang? Készenléti állapotba raktam, és amikor legközelebb használni akartam semmi nem világított rajta és semmi gombra nem reagált. Sőt, mintha zárlatot csinálna a töltő bemenete, mert a töltőn lévő LED villog ha be van dugva, egy másik töltő is vészlekapcsolt miután próbaképpen bedugtam. Akku kiszedése után is ugyanez van. Köszi! Üdv.
Töltőcsatlakozót, környékét, töltésvezérlőt nézném meg először. Pontos típus nem ártana.
Üdv, Gabi
Valószínű valamelyik kondi vagy FET zárlatos.
Szedd szét, rakj rá tápot és kis idő után keresd, hol melegszik a panel. Ha van sok amperes, kis (~3V) feszültségforrásod, az nagyon alkalmas ilyesmire.
Miután egy csomót szívtam az emlitett uniwill755II0 több lapjával.... és mindig ICH4 hibára gyanakodtam most meg van a turpisság. Az optikai meghajtó volt hibás (az eredeti), ráadásul még válogatós is a kis hamis. Utólag kiderült hogy 3 lapomnak semmi baja, az összes "viccet" a hibás optikai meghajtó okozta.
Egyébként arra van tippje valakinek, hogy a mobilitiy radeon 9000-et miért nem lehet feltelepiteni? Winxp prof. és akárhány féle drivert akarok feltenni az fogad hogy inf. error, display driver not found.... holott ott van....
Hja és nem egy, hanem mindjárt két gép is ugyanezt csinálja....
Azt irtad, hogy 6 optikai meghajtot probaltal ki. Mind a 6 rossz volt es ugyan ott hibazott? Na ne...
Így van... időközben már többet is.... és az én reakcióm is ez volt.
Mint kiderült én mindenfélét beletettem, csak épp a az alaplapok kizárólag samsung, toshiba, és hp meghajtókat fogadnak el. Nekem samsung és toshiba nem volt csak -mint kiderült hibásak- így ami a kezem ügyébe került azt tettem bele. Teljesen véletlenül beletettem egy hp-t és azzal gond nélkül fel tudtam telepíteni a rendszert, drivereket és a lapo hibátlanul mennek.... a vga driver problémától eltekintve, mert arra még nem jöttem rá. Egyébként uniwill lapoknál ez nem ritka jelenség, többször is belefutotam és nem tudom az okát. Egy példa: gericom masterpiece 2440 és 2240.... az optikai meghajtóikat nem lehet felcserélni, mert a telepítésnél mindenféle hibaüzeneteket dobálnak hogy ez vagy az hiányzik, ez vagy az nem olvasható a lemezen....természetesen a két meghajtó különböző gyártóé. Bios szinten is érdekesek a gericomok, mert pl ha nem tetszik neki a meghajtó akkor azt dobálja h "incompatible atapi drive"... A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2014
Okes, nekem mar ezek a tapasztalatok megkoptak rendesen. Nagyon regen volt Gericom a kezeim kozott. De igy mar ez is tiszta. Nem mondom, hogy remlik valami, de dereng, hogy volt ilyen nyavaja anno.
Sziasztok.Tud valaki CPU support listát MSI GX610 laptophoz?AMD turion x2 ultra zm-82 - tmzm82dam23gg processzort szeretnék bele,csak nemvagyok biztos benne,hogy támogatja-e.
Köszönöm szépen a választ mindhármotoknak. Akkor lehet hogy mégse dobom a töltő és a winchester kivételével kukába (bocsánat, veszélyes hulladék gyűjtőbe) az egészet
![]()
Ha van lehetőség, akkor az UDMA tiltása meg szokta oldani ezeket.
Azért, mert a kedves gyártó részére eltérő alrendszer-azonosítót kap, az inf-ben meg nem lesz benne a szükséges sor, vagy esetleg az inf által hivatkozott fájl hiányzik (ezutóbbit ellenőrizheted az inf alapján). Az egyszerűbb megoldás az, ha ráerőlteted kézi telepítéssel a hozzá való illesztőt. Többnyire ezen kívül másra nincs szükség.
Köszönöm a segítséget. Sajnos a kézi telepítés sem vezet eredményre mivel akkor azt kapom h nem talált hozzá való illesztőprogramot... próbáltam a webes keresést is de ott sem talált semmit hozzá....
Hardverazonosítója alapján próbáltál driver-t keresni?
Most megfogtál és csak pislogok.... nem tudom mi az a hardverazonosító és h hol tudom ezt megtalálni....
http://www.techmynd.com/wp-content/uploads/2009/12/version-driver.jpg
De ne a win keressen, hanem te mutasd meg neki, hogy honnét tegye fel és aztán te jelöld ki. Így sem megy? Akkor mókázni kell. Ezt az azonosítót kell az inf-ben átírni, mégpedig az egyik tetszőleges, egyező kártyát leíró sorban cseréld ki (ctrl+h) az adott sort arra, amit a kép alapján találsz. Mentsd és ismét próbáld telepíteni.
Köszi, időközben rájöttem hol keressem a hardware ID-t... viszont.. és lehet h ez a megoldás kulcsa. Az alaplapokon van egy felragasztott icipici matrica miszerint "CA05" vagy "E100" és az egyiken volt a megoldás kulcsa.... "VGA E100"... végignéztem a kártyáimat illetve azt amit a gépbe szereltem...amelyik VGA E100-at kért abban E000 volt... most kicseréltem E100-ra. Kiváncsi leszek igy mit csinál a gép....de a másik CA05-t kér és olyanom már nem lesz.....
Ez sajnos nem jött be.... a matrica feliratok stimmelnek. Hardware ID azonos az INF fájlban lévővel.....A hibaüzenet fennáll...."INF error....Video driver not found"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |