Fórum témák
» Több friss téma |
Még mielőtt bármit is csinálnál, nyomd tele a felvétel-lejátszás kapcsolt kontakt szprével!!!
Helló, megtörtént, sőt szétszedtem, megtisztítottam az érintkezőket a csúszólemezeket 1gyenként megtisztítottam majd összeszereltem, beforrasztottam a helyére de sajna nem változott semmi. Mint már írtam az ic-ket is megcseréltem a két csatornánál és ekkor sem lett jó. Az összes a bal csatornában található elkókat kimértem LCM 3-al, panelban, és amelyik gyanús volt azt kiforrasztottam és úgy is leellenőriztem, sajna nem találtam rosszat. Még azt is megcsináltam hogy a jobb csatornában levő bal kondipárokat összehasonlítottam. Arra gondoltam hogy tápegységnél lehet valami bibi DE akkor a jobb csatornának is zajongani kellene? Szóval legelek vele rendesen(Mekk Elek után szabadon).
Hát innentől pedig már csak tudományos alapon lehet továbbmenni. Kapcsrajz, hanggenerátor, oszcilloszkóp, és szépen fokozatról fokozatra végig kell trappolni rajta.
Ma begyűjtöttem 4 darabot a görgőból, nagyon jó lett a készülék, még egyszer köszönettel.
Köszike, majd a hétvégén valamit próbálok összehozni. Az eredményről (ha lesz) írni fogok ide. Üdv
Nincs mit. Kérdezz bátran, hozzám meglepően sok magnót hoznak manapság, úgyhogy felkutattam a forrásokat.
Üdv!
Szeretném megjavítani teljesen ezen készüléket melyet nemrégiben kaptam egy kedves nénitől egy szintén körülbelül ezzel egyidős rádióval egyetemben! Nos a kérdésem annyi volna, hogy a mellékelt kapcsolási rajzhoz képest kissé sok forrpontot látok a panelon, ahhoz hogy hirtelen eldöntsem egy sima elektret mikrofont hogyan köthetnék be. A készüléket sok szakemberhez vitték már eddig úgy hogy voltak már kilopott alkatrészek mint ékszíjak és pont a mikrofon is! Nos már csak a mikrofon a hiányzó elem amit pótolnék de nem nagyon tudom magamtól eldönteni a sima elektret mikrofon nem-e sül ki ha simán bekötöm. Segítséget előre is köszönöm mindenkitől! További szép napot és forró pákát !
A rajzon is elektret mikrofon van. Tehát ha minden egyéb rendben nem lesz baja.
Üdv !
Elakadtam a dologgal, mellékelek fotót a nyákról ha kell még kép fotózok de fogalmam nincs miért nem veszi fel a hangom, holott a kazettát törli. Előre is köszönöm!
A felvétel lejátszás kapcsolót vizsgáld meg. Valamint ahogy a rajzon látom a külső mikrofon csatlakozóján is van egy kapcsoló a belső mikrofon kiiktatására arra az esete ha azt bedugnád. Azt is ellenőrizd. Ezek gyakran kontakthibásak.
Szia!
A vezetéket nézted a fejtől az alaplapig?
Szia!
Van egy ilyen készülékem, un. "fellelt" állapotban, még nem néztem bele. Az előbb viszont bekapcsoltam, forog, viszi a szalagot, de nincs hangja.
Nálad is a felvétel lejátszás kapcsoló hibájára tippelnék. Ezeknek a készülékeknek már annak idején is ez volt a fő bajuk.
Ebben három vezetékes elektret mikrofon volt, manapság viszont két vezetékes kondenzátor mikrofont lehet kapni. Azt pedig így kell bekötni...
Köszönöm ezt is kifogom próbálni
Ha nem ad hangot a panelen a gombok felől van ráforrasztva a fej árnyékolt vezetéke, forraszd újra nekem ez segített.
Szisztok!
Lenne egy kis próblémám hátha itt tudtok segíteni jó lenne. Van egy Aiwa XK S7000-es tuti kis gépem eddig teljesen hibátlanúl ment a mai napi amikor is éppen felvétel közben egysze csak elment a bal csatorna teljesen. Lejátszásnál se megy. Van a készülék ház burkolata alatt egy fekete lapka ami leesett elengedett a ragasztás vagy mi,és ráesett a panelra. Nem tudom ennek van-e hozzá köze de egyszer csak vissza jött aztán megint elment. Vezetékek (elvileg) nincsennek elszakadva. Kimehetett egy kondi vagy mi lehet a probléma? Várom a segítő ötleteket ![]() Köszi
Forraszhiba. Nincs se monitor, se forrás? Ekkor a lejátszás oldalon, a kimenet előtti forrásválasztótól kezdd a hibakeresést.
Nem tartom kizártnak!
Előzmény: Szíjakat cseréltem benne és van egy pár szűk lehetettlen helyen lévő vezeték ami esetleg elszakadhatott bár összerakásnál ment a dolog teljesen jól! Csak tegnap este amikor ép vettem fel látom,hogy a bal oldal(tape állásba) egyszer csak kezd elmenni aztám már nem is szól! Remélem csak ennyi a gond bár szerelni egy őrület! A forrás az jó szépn jön a jel és a jobb csatorna is rendben van.
Akkor a lejátszófejtől indulhat a hibakeresés, egészen a kimenetválasztóig.
A némaságban van alapzaj? Ha van, az baj, mert akkor a fej körül lesz gond, illetve a lejátszó oldali korrekciós fokozatig, ha töknémaság van, akkor a korrekciós fokozat és a dolby körül lesz a baj (van benne négy dolby, elég a lejátszásra címkézett körül keresni).
Sose indulj a hibakereséssel se előlről, se hátulról, mindig csak középről! Aztán a működésképtelen felét is felezd, és azt is felezd... ez a leggyorsabb és legfájdalommentesebb módszer.
Ez az "működés közben egyszerre csak elhallgatott" típusú dolog inkább félvezetőhiba lesz.
Zaj nincs,csak nagyon halkan szól a bal csatorna,de a dolby oldal lehet a ludas ebben 4 van ahogy mondod(dolby S is és ez a panel van fent a burkolat alatt egyböl. Nem tudom még is mitől mehetett el hirtelen..
Értem, de félreérted, a hiba helyét jelöltem meg. Amúgy abban az esetben, ha követhető jelút van, akkor csak egyszerűbb megállapítani, hogy hol nem halad már át a jel, és mindegy, melyik végéről indulunk: ebben az esetben összesen két fokozat kerül szóba, a korrekciós és a dolby. Semmi más nincs.
Tápfeszek megvannak minden IC-n (korrekcióban és dolby IC-ken)? Ha a dolbyt kapcsolgatod, S-re is, akkor mi a helyzet, mit csinál? A decoder oldali részt kell csak nézni.
Feszkót nem tudok mérni az IC-n eszköz híján, de ha bekapcsolom a Dolby S-t nem történik semmi, de hallom hogy kapcsol. Esetleg lehet kondi? Kicsit megkocantotam a panelen egyet kettőt és volt hang egy pillanatig aztán ennyi..egyenlőre
..egyébként Te Pesten vagy? Mert akkor lehet egyszerűbb eldobnom hozzád gondolom Neked 2 perc lenne a hiba kitalálása mérés hiányában csak sötétben tapogatnék..
..egyébként meg ha pl a decoder IC-vel lenne a baj akkor nem kellene mind a 2 oldalnak elmennie?..
Asszem rossz helyre írta. Te Pesten vagy?
Üdv mindenkinek!
Egy Sony TC-WR610 kétkazettás magnódecket kellene megjavítanom, de elakadtam vele kicsit.. Első körben ,,teker előre-hátra, de nem emeli fel a fejeket" hibaleírással adták ide, amit két megnyúlt szíj cseréjével meg is oldottam. Lepucoltam még a fejegységet, a görgőket, és beindítottam kazettával. Elsőre pont szerencsém volt, szépen megszólalt, csak a vissza-irányon kellett kicsit hozzányúlnom a fejállás csavarjához. Ki akartam próbálni, mit tud felvételkor, így kerestem Sony kazettát hozzá, egy HF90-est (mondván, úgy is saját gyártmányú szalagra lehet beállítva). Na, ezzel viszont nyávog, hullámzik a hang és gyűri a szalag szélét, főleg a visszafelé irányban. És a jól ismert módon csak a tekercs első pár percén. Szétszedtem még egyszer, lejjebb vettem a kuplung erejéből, de kb. semmi nem változott. Ugyanez a jelenség van Maxell 90-es szalaggal is. A görgők alig kopottak, még csak nem is fényes a felületük. Érdekelne, hogy más esetleg hogyan oldott meg ilyen gondot, mert sajnos ilyen processzoros vezérlésű deckeknél már nem az első ilyen hibával találkozom. Javítottam jó pár magnót már, a mechanikusakkal soha nem volt ilyen gondom, még akkor se, ha a görgője első ránézésre is azonnali cserére szorult - legfeljebb kicsit hullámzott a hang, de nem gyűrte meg sose. Még ilyen '70-es évek közepéről származó hordozható magnók is legfeljebb borzasztóan nyávogtak évtizedes állás után.. ezek a digitális vezérlésűek viszont már nem először szivatnak meg ezzel. Szóval másra nem tudok gondolni, lehet ennek a felépítésnek valami trükkös hibája, amire nem jöttem rá magamtól, és az összesnek tipikus gondja? Kb. három éve nekem is volt egy Marantz 'Full Logic' deckem, de ugyanígy gyűrte a szalagok egy részének az elejét, és azt se tudtam megcsinálni, görgőcserével sem. Végül lecseréltem egy nála 3 évvel régebbi, 'Soft Touch' mechanikus szervós Akai magnóra, ami meg szinte napi használatban azóta is köszöni szépen, jól van, és emlékeim szerint soha nem gyűrt meg semmilyen szalagot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |