Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RFID író - olvasó
Lapozás: OK   2 / 3
(#) digixtibi válasza Fargo hozzászólására (») Okt 7, 2012 /
 
A mikrohullámú sütő erre jó eszköz
(#) gankonamix hozzászólása Jan 1, 2013 /
 
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy lehetőleg avr vezérelt rfid olvasót, ennek az olvasó legyen legalább fele akora mint egy átlagos telefon és az rfid chipeket 2-3 méteről olvassa be egymás után 3-4 db-ot. A chip legyen kicsi (kb sim méretű)
Hogyan lehetne ezt a legolcsóbban elkészíteni/gondolom egy részét venni?
Hol tudnám ezeket megvenni?
Tudtok valamilyen példaprogramot? előre köszi

(#) Syn7h37ic válasza gankonamix hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
(#) rockersrac hozzászólása Szept 17, 2013 /
 
Sziasztok! Eléggé ,,kezdő" vagyok ebben a témában, és a helyzet a következő: egy emelettel feljebb költöztünk a közelmúltban, és ahol előzőleg laktunk, ott zárt volt a folyosó. Itt szintén zárt, csak itt az ajtóban van egy működő elektromos zár, és arra gondoltam, hogy mi lenne ha megcsinálnám rfid vezérlésűre? És ebben kérnék segítséget tőletek! RFID taget viszonylag olcsón tudnék beszerezni ebayről, de egy-két gondom azért akad még a megvalósításhoz: nem tudom hogy kellene az rfid olvasót illeszteni az elektromos zárhoz, hogy egyáltalán hogyan kellene felprogramozni a tageket? Mármint tudom hogy rfid programozóval, de a többi részt nem nagyon tudom. Mármint milyen szoftver kellene hozzá, meg ilyenek. A másik fontos dolog az lenne, hogy lehetőleg uC-vel valósítódjon meg a vezérlése a rendszernek, ne kelljen hozzá állandóan egy pc-nek üzemelni... Egyenlőre ennyi, majd még kérdezek.
(#) Petjaa válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 18, 2013 /
 
Helló!

Szerintem egy Bővebben: Link ilyen IC, vagy hasonló meg egy olyan uC amiben jártas vagy megoldás lehet neked. Vagy eepromba vagy valamilyen flash memórián eltárolod a transzponderek azonosítóját és amikor ki akarod nyitni az ajtót ellenőrzöd a kettőt, ha egyezés van kinyitod. Az elektromos zárat meg szerintem egy relével vagy fet-el tudod vezérelni.

Üdv Petjaa
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2013
(#) bzumi hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Sziasztok, kis segítség kéne, vettem egy rfid rc522 típusú olvasót, de fogalmam sincs hogy kell bekötni, vagy mi kéne még hozzá tudna valaki segíteni hogy kell ezt beüzemelni?

rfid.jpg
    
(#) nedudgi válasza bzumi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
A másik oldalt is megmutatnád? Az titok, hogy honnan van?
(#) bzumi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
persze megmutatom de semmi nincs a másik oldalon. amúgy meg ebay-n vettem 2000 forint volt de állítólag kéne neki működni .. na de hogyan?

uuuzzz.jpg
    
(#) nedudgi válasza bzumi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Ezen a második képen már el lehet olvasni pár betűt, de az elsőn még az sem látszott, hogy van szitázott szöveg.
Ha feltöltesz egy olyan képet ahol el lehet olvasni a szövegeket, vagy leírod, milyen szöveg van a kivezetések mellé írva, akkor talán tudok segíteni.
Az alsó két kivezetés 3.3V (táp), és a föld (GND).
(#) Petjaa válasza bzumi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Helló!
A képeket elnézve I2C-n keresztül lehet vele kommunikálni. Ha van dokumentációja, vagy a panelen lévő IC adatlapjába szerintem benne van az utasításkészlet.
Üdv Petjaa
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) bzumi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
hát olyan van hogy sda,sck,mos,imi,soi,rq,gnd,rst,3.3v
Leirást nem adtak csak küldtek egy ilyen lapot, meg kártyát és slusz
se dokumentáció se papír se semmi :S ehh. megint vettem egy igen használható szart a ebay-en
(#) eyess válasza bzumi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Ez egy kártya .Illetve nevezzük kártyának.
Ez úgy működik , hogy adott készülékhez hozzá közelítve lép kapcsolatba az eszközzel.A nyákon található tekercsen keresztül.És amivel , ahogyan fel van programozva, azt fogja aktiválni. Lehet például hardver kulcs és még sok minden más , attól függ ki mire akarja felhasználni .
(#) nedudgi válasza bzumi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Itt megtalálod a lényeget.
Az eBay oldalon szerepelt, hogy küldenek nyomtatott dokumentációt?
Fogalmazhattál volna úgy is, hogy vackot vettél.
(#) bzumi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Köszi de a lényeget nem értem, nekem olyan kell hogy bedugom és működik most ehez kell még valami berendezés vagy mi? nem értem. vagy pic kell hozzá? vagy mi kell ehez a vacakhoz. hogy kell ezt beüzemelni hogy nyisson egy ajtót.
(#) bzumi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Nézegetem a netett, keresgélek, de ahogy látom ehez valami arduino vagy mi a szösz kell.. aaazt se tudom miaz.. ajjj
(#) nedudgi válasza bzumi hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Feltételezem, ilyesmit keresel.
(#) bzumi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
igen igen, ilyesmit igen
(#) bzumi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Köszi Nedudgi ez tökéletes lesz ami mutattál ilyet keresek igen. jó kis masina
(#) mrbecherovka hozzászólása Júl 13, 2014 /
 
Ahoy!
Hozzájutottam egy olvasóhoz, cosmec van a panelre írva és egy legic sm-100 típusú rf chip meg egy 82c35 csücsül rajta.Hogy lehetne ezt beüzemelni?
(#) Baxi hozzászólása Dec 5, 2014 /
 
Hi Mesterek.
Ezzel találkozott már valaki?
Van valakinek infója róla? PIC-el akarnám össze hozni. Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) Baxi hozzászólása Dec 5, 2014 /
 
Találtam hozzá való "kulcstartókat" Ezek fix kódosak, vagy módosíthatók? Mondjuk Én már annak ia örülni fogok ha sikerül a kommunikáció a pic meg ez a kütyü közt
(#) nedudgi válasza Baxi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Az írható sokkal drágább, ezek fix kódosak. Nincs jelentősége az újraírhatóságnak, hiszen az egész rendszer arra épül, hogy a tag egy fix kódot sugároz az olvasónak, az meg elküldi USB-n vagy soros/SPI interfészen keresztül.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) KBal76 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Szerintem nem nézted meg a linket, ezért inkorrekt az állításod. Ezek a "kulcstartók" írhatóak. Pont az a lényege hogy te írsz bele adatot, tetszôlegeset. De ami még lényegesebb, hogy le is zárhatod, azaz ha beállítasz egy jelszót (vagyis konkrétan ennél a linkelt kulcstartónál 16 külön jelszót a 16 szektorhoz) akkor azokat az adatokat csak a jelszó birtokában olvashatod ki. Ez igencsak praktikus, ugyanis nem másolható kártyákat/kulcstartókat lehet készíteni vele.
Amúgy ameddig nincsen lezárva, bármelyik mai NFC képes okostelefonnal lehet az adatait olvasni/írni, pl.ezzel a mobil app-al.
És persze ezzel készíthető titkosított kártya is.
Pár hete készítettem ugyanebből a modulból, (és egy Arduino Nano-ból) másolhatatlan/biztonsági olvasót (riasztóhoz).
(#) KBal76 válasza Baxi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Én is PIC párti vagyok, de sokkal könnyebb Arduino-val felépíteni ezt, mivel vannak frankó példaprogramok hozzá, és nem kell fejlesztéséhez más.
A modul 3.3V-os, az Ardu pedig 5V-os, de kommunikációt feszosztóval (ArduOUT-10k-k_olvasóIN-20k-GND) illetve 3 diódával az 5V-ból könnyen elôállítható a szükséges 3.3V feszültség. A kártyaolvasóból pedig simán megérti a jelszinteket az Ardu.

rfid.jpg
    
(#) Baxi hozzászólása Dec 5, 2014 /
 
Én is riasztó feloldására szánnám, igaz Én kocsiba. Még csak agymenés, de hát ha kilehetne hozni belőle valamit Lehet hogy rászánom azt a 3 pénzt, s tesztelem majd. Akkor fesz osztóval össze lehet hozni pic-el? A kommunikáció nem oda vissza fog menni. A pic fogja "érteni" a 3,3V bemenetet?
(#) KBal76 válasza Baxi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
A kommunikáció a pic/ardu és az olvasó közt kétirányú. Sajnos nem lehet megúszni, elég sokat kell beszélgetni az olvasóval, mire elindul. Az hogy a pic utána mit csinál a kártya adataival, már más kérdés. Nálam is csak egyirányú külvilág felé az adat.
Én itthon vettem az olvasót is, meg az ardut is valami 1800 Ft-ér. Az olvasót a TavIR -ban, ardut pedig magánhirdetésben, újan.
Sanszos hogy a pic is megérti a 3.3v kommunikációt, de a pic tápfeszével is lemehetsz 3.3V-ra akár, szokták bírni (és akkor nem kell semmi illesztés). De én nem szenvednék vele, amikor arduinoval garantáltan pár óra alatt készen lehetek.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) KBal76 válasza Baxi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Viszont autóba én nem szerelném, elég nagy a fogyasztása, mármint telepes ellátáshoz. Pont ezért, én úgy írtam meg a programot, hogy ajtócsukás után lekapcsolja az olvasót két perc elteltével (reset láb egyben a power down is).
Ja és ezeknek a kulcstartóknak nem valami acélos az olvashatósági távolságuk, tehát kb 1-2cm távolságig olvashatóak, a kártyáké már jóval jobb, 5-7cm.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) Baxi válasza KBal76 hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Az a baj hogy az Arduino-t nem ismerem, de körbenézek hogy mi újság az Arduino háza táján . Ha jól értem Arduino csak board-al együtt van?
(#) KBal76 válasza Baxi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Igen, az a lényege hogy nem kell panelekkel bajlódnod. (persze hogy kell, amikor összekötöd a kártyaolvasóval ) Van egy ingyenes fejlesztô-programfeltöltô alkalmazása, és nagyon jó dokumentációja (help). Tud alapból SPI és RS232 kommunikálni, dedikált lábakon, és kb. hasonlóan konfigolható, mint egy PIC lábai. Erre a Nano-ra rá van integrálva egy USB-B aljzat, és egy USB-TTL RS232 chip, változó hogy milyen, az utángyárottakon más chip van, illetve van neki egy LDO fesz-stabilizátora is. Itt az eredetibôl lejön a 3.3V is, de az enyémek utángyártottak (az eredetinél az USB chip készíti a 3.3V-ot, de ennek a chipje szerintem nem ad 3.3V-ot (pdf)), és nem bízok bennük, inkább kidiódáztam én az 5V-ból a 3.3V-ot.
Ezelôtt a project elôtt én se tudtam semmit Arduinokról.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) proba válasza Baxi hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Vehetsz külön processzort is, azt már nem arduino-nak hívják....A panelen szinte csak az van, meg egy tüskesor, kvarc, és néhány led. Esetleg egy soros illesztő valami.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem